Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DrFilgud
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la DrFilgud » 08 sep 2021, 10:47

Harise je napisao/la:
08 sep 2021, 10:16
eto branio protiv Finske, Armenije, Kazachstana i Sjeverne Irskekoji su prosjecni ekipe a Portual je tada u Euro 2012 dogurala do pola Finale i na kraju ispali iz penale. Kipar bi nama danas i dalje probleme uradila u kakvo smo stanje.
slika

Ne mogu da vjerujerm s kakvim smećem konstantno ulaziš u rasprave. :roll:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 sep 2021, 11:56

- Sehic je branio u najgoroj generaciji u našoj fudbalskoj povijesti!
- Begovic je branio u najboljoj generaciji u našoj fudbalskoj povijesti!

I opet ukupna statistika nije na strani Begovica a to je teško prihvatiti, iako je imao sve preduslove za to!!!
(****Do sada:
- Begovic u 63 utakmice primio 71 gol, u prosjeku primao svake 74 minute
- Sehic u 37 utakmice primio 40 golova, u prosjeku primao svakih 78 minuta.***)

@Wanda spominje kako uzimam statistiku koja meni ide u prilog :)
Pa je li realno uzimati samo statistiku bez uzimanja u obzir objektivnih okolnosti.
On zaboravlja da je Begovic godinama igrao u zlatnom periodu naše reprezentacije i da u bar pola utakmica nije imao posla (Lihtenštajn, Luksemburg, Andora, Gibraltar, Latvija, Litvanija, Estonija - i opet je uspio primiti par komada vjerovatno zato sto je bio zahrkao na golu)...Dzeko, Ibisevic, Misimovic, Lulic, Pjanic, Medunjanin, Rahimic - toliko dominantni da je Begovic zajedno s navijačima gledao i uživao.
HALO, jel normalno porediti slabasnu grupu i našu najmanje 5x jaču ekipu u kvalifikacijama za SP2014 gdje smo bili toliko DOMINANTNI, zabili 30 golova, da nam golman nije ni trebao....u tih 10 utakmica bilo je upućeno haman 10 suteva ukupno i Begovic je opet uspio primiti 6 komada. Frajer je prelezao kvalifikacije na golu.
Vec kvalifikacije kasnije i kada počinje padati reprezentacija, pada i Begovic jer ima vise posla i počinje primati kao na traci iako je i tada imao bar 3x bolju ekipu nego Sehic...ali smo izgubili posjed i za Begovica vise nije bilo spavanja...i bogami nije, morala se vaditi lopta iz mreže.

Ja sam ponajviše branio Begovica u startu...međutim svojim partijama me Sehic razuvjerio I potvrdio da je dostojna zamjena Begovicu, cak i odlična, na momente i bolja.
Meni to nije teško priznati, kao i to da je sinoć bio jako los i uz Dzeku glavni krivac za kiks.

Mrzitelji ne žele da priznaju da je Sehic dobar na golu reprezentacije I da se odsustvo Begovica ne primjeti.
Primjetilo se odsustvo Spahica, Lulica, Besica, Rahimica, Medunjanina, Misketa, Mujdze, Ibisevica.

@jasmin, i ti si se sam ibretio izvanrednim intervencijama Sehica u prvih nekoliko utakmica tako da je kasnije sasvim normalno postalo ako odbrani 1 na 1, sut s distance u malu mrežicu i sl.
Kamaru puta je i u utakmicama gdje smo izgubili bio naš najbolji igrač. Bio je golman LN.
Begovic je imao jednu fantasticnu paradu u 63 utakmice i to ono kad je odbranio Baleu u Walesu - rekao sam sebi nek sam i to vidio od Begovica jednom. (Malo banaliziram naravno ali jasna je poenta)
Od Sehica sam to vidio kamaru puta u duplo manjem uzorku utakmica.

@babino,
Petev za sada vrlo dobro radi svoj posao i vodi ekipu. Da smo pobijedili sinoć bila bi to vrlo lijepa priča i dobar garant uspjeha pred oktobarske utakmice. Ipak nesretni poraz je zasigurno poremetio dosta toga i pravi ispit za Peteva će biti u oktobru.
Ja cijenim mišljenje ozbiljnih forumasa, a svi oni govore pozitivno o Petevu i postavci, igrama nakon totalnog rasula u eri Bajevica i Robija...
Ne osvrcem se na unaprijed formiranja mišljenja pojedinaca koji znaju samo da mrze i cmizdre...kao kakve ženice.

I na kraju, razlika je ogromna...mnogi zbog Begovica mrze Sehica iako nije ni kriv ni dužan a uz to pruža vrlo dobre partije.
Ja poštujem i cijenim sve sto je Asmir uradio i volio bih da je i dalje tu. (Kritikovao sam pojedinačne istupe: biranje utakmica i zakašnjelu prozivku kompanije u savezu).
Ja zapravo branim Sehica kojeg mnogi pljuju i krive za sve a zapravo je najmanji krivac i vrlo dobar je na golu reprezentacije. Kao sto sam rekao, dostojna zamjena.
Iz tog mog pisanja se cini kao da ne volim Begovica.
Zapravo, cilj mi je naglasiti koliko je zapravo Sehic dobar ali teško je to razumjeti...
Iz istog razloga branim Cimirota.
Naravno da ću braniti kvalitet u datom trenutku.
S dr.strane nećeš naći da branim ono što je ocito u datom trenutku: Piric, Milošević, Loncar, Cipetic...

Nemam problem s tim da me se naziva neznalicom i svakakvim imenima.
I kada se napise sve u tanane neki ne žele da progledaju...navikao sam na to.

Sehic je ove nepune 4 godine zasigurno bio medju top 3 naša igrača...tu nema dileme ni 1%.

- Begovic na golu reprezentacije nije pokazao onoliko koliko smo očekivali od njega - CINJENICA.
- Sehic na golu reprezentacije pokazao vise nego sto je bilo ko od nas očekivao - CINJENICA...ali cinjenica koju mnogi nažalost ne žele da priznaju. Zaista se pokazao kao dostojna zamjena Begovicu, mimo svih očekivanja.
U tome je sva poenta.
Doviđenja i prijatno.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 08 sep 2021, 12:12, ukupno mijenjano 3 puta.

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 08 sep 2021, 12:09

Je l' Began ljubomoran na ono što se sinoć desilo? :rol:
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 08 sep 2021, 14:01

Hurem lazov i neznalica ne prestaje da obmanjuje.
Begovic ti je neznalice donio bod iz Grcke, u 80oj minuti Salpingidisu obranio mrtvi zicer, a prije toga 2 na 1 odlicno zatvorio Gekasa.
U Slovackoj skinuo zicer Weissu bilo bi 2:0, a odlicno i odradio gostovanje u Kaunasu. Sve sto je trebalo je odbranio i pogurao ekipu te kvalifikacije.

Kvalifikacije za SP18
U Grckoj opet donio bod, skinuo Fortounisu dva puta.
U Zenici protiv Grka clean sheet.

Kvalifikacije za EP12
Odlicno branio sve 4 utakmice, CS protiv Bjelorusa i Luksemburga i dva odlicna gostovanja u Albaniji i Francuskoj.
Baraz CS u Zenici sa amaterima u odbrani.

EP16
CS u Velsu, strasna partija u Zenici protiv Belgijanaca i sve ostale korektno odrađene ukljucujuci baraz sa Ircima.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 sep 2021, 14:24

Hahaha...možeš ti sigurno bolje od toga...hahaha.
:rol: :rol: :rol:
Nek si nam našao par odbrana u 63 utakmice...Naravno da su se nekad morale i desiti.
Cuj odlično zatvorio Gekasa a čovjek promašio prazan gol.
Spominješ nekakve CS, covjek bi pomislio da je briljirao u tim utakmicama kad ono maltene da intervencije nije imao.
Spominje CS protiv Luksemburga i Bjelorusije, pa Jel te stid, ili poluvremena protiv Albanije i Francuske. Majko mila.
Pa sto ne spomeneš da nije odbranio penal kada nam je najviše trebao, protiv Francuske...sto ne spomeneš 6 komada protiv Portugala, što ne spomeneš Nanija i Ronalda sa 68 metara...Sto ne spomeneš Belgiju u vise navrata, sto ne spomeneš strasni Kipar...Izrael itd.

Pazi, ja nemam problem protiv Begovica.
Ti imaš problem protiv Sehica jer ne želiš da priznaš da je dostojno zamijenio Begovica...Ja ti to dokazujem ali ti nikako da progledas jer iz nekog razloga mrziš čovjeka ili ti tvoj ego ne moze drugačije, ne dozvoljava da prizna gresku.

Opet ću ti ponoviti,
Sehic je branio u NAJGOROJ generaciji ikad.
Begovic je branio u NAJBOLJOJ generaciji ikad
....i opet su statistički u 5 deka...a zapravo bi statistika trebala biti debelo na strani Begovica, a nije.
Čim se malo raspala generacija SP2014 Begovic je počeo da prima kao na traci...činjenica.
Mogu misliti kako bi tek primao da je branio u najgoroj generaciji umjesto Sehica.

Još 1x, nemam ja problem s Begovicem...Ja želim da je dio tima.
Ti imaš problem sa Sehicem jer ti je krivo sto je dobar na golu i to te pojede iznutra pa se hvataš za slamke spasa...a njih će uvijek biti.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 08 sep 2021, 14:33

Povraca mi se od lajanja zeljovaca na Begovica, i branjenja Sehica.

Isti ti klosari su pljuvali po Avdiji Vrsajevicu, a uzdizali Edina Viscu, iako su ta dva igraca ko braca blizanci, identicni.

Uvijek parola, ono sto je nase to je dobro, nasi moraju igrati za reprezentaciju pa sve i da su od g.ovana. Kakvo dno od ljudi...
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 08 sep 2021, 14:39

Cuj sto nije odbranio penal protiv Francuske :urnebes:

Tako te volim kad se smiris i prestanes da lazes.
Ti pricas da on nije nista odbranio pa moram da te demantujem, kad je covjek nam direktno bodove donosio odbranama 1 na 1 ili klasnim paradama.
Kakva Belgija? Evo ti jedan video za tu utakmicu koju toliko spominjes.

JEDINA losa utakmica Begovica u reprezentaciji je bila protiv Kipra u svim ostalim je bio u dobrom ili odlicnom izdanju.
Da je ovo prava reprezentacija danas bi Asmir bio kapiten, a ne Dzeko.

Sto se tice Sehica, to je jedan veliki amater sto potvrđuju i sami reprezentativci i sinoc mu je Pjanic svasta izgovorio pa je pobjegao u svlacionicu kao pi.zda. Kolasinca i Zukanovica je izluđivao i oni su mu u utakmicama svasta znali reci.
Nemam ja nista protiv njega, ali imam protiv nepotizma.
Sehic nije ni 10% kvalitete Begovica niti ce ikada biti.

I da Sehic ima istu, ako ne i bolju odbranu nego Begovic, tako da tu pricu mozes okaciti macku o rep.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 sep 2021, 14:55

Sinoć je Sehic pobjegao u svlačionicu jer zna da je bio los i krivac za neuspjeh.
Isto to je trebao napraviti Dzeko, pobjeci u svlačionicu jer je bio najveći krivac za neuspjeh...i to ne samo sinoć.

"- Sehic je branio u najgoroj generaciji u našoj fudbalskoj povijesti!
- Begovic je branio u najboljoj generaciji u našoj fudbalskoj povijesti!

I opet ukupna statistika nije na strani Begovica a to je teško prihvatiti, iako je imao sve preduslove za to!!!
(****Do sada:
- Begovic u 63 utakmice primio 71 gol, u prosjeku primao svake 74 minute
- Sehic u 37 utakmice primio 40 golova, u prosjeku primao svakih 78 minuta.***)

@Wanda spominje kako uzimam statistiku koja meni ide u prilog :)
Pa je li realno uzimati samo statistiku bez uzimanja u obzir objektivnih okolnosti.
On zaboravlja da je Begovic godinama igrao u zlatnom periodu naše reprezentacije i da u bar pola utakmica nije imao posla (Lihtenštajn, Luksemburg, Andora, Gibraltar, Latvija, Litvanija, Estonija - i opet je uspio primiti par komada vjerovatno zato sto je bio zahrkao na golu)...Dzeko, Ibisevic, Misimovic, Lulic, Pjanic, Medunjanin, Rahimic - toliko dominantni da je Begovic zajedno s navijačima gledao i uživao.
HALO, jel normalno porediti slabasnu grupu i našu najmanje 5x jaču ekipu u kvalifikacijama za SP2014 gdje smo bili toliko DOMINANTNI, zabili 30 golova, da nam golman nije ni trebao....u tih 10 utakmica bilo je upućeno haman 10 suteva ukupno i Begovic je opet uspio primiti 6 komada. Frajer je prelezao kvalifikacije na golu.
Vec kvalifikacije kasnije i kada počinje padati reprezentacija, pada i Begovic jer ima vise posla i počinje primati kao na traci iako je i tada imao bar 3x bolju ekipu nego Sehic...ali smo izgubili posjed i za Begovica vise nije bilo spavanja...i bogami nije, morala se vaditi lopta iz mreže.

Ja sam ponajviše branio Begovica u startu...međutim svojim partijama me Sehic razuvjerio I potvrdio da je dostojna zamjena Begovicu, cak i odlična, na momente i bolja.
Meni to nije teško priznati, kao i to da je sinoć bio jako los i uz Dzeku glavni krivac za kiks.

Mrzitelji ne žele da priznaju da je Sehic dobar na golu reprezentacije I da se odsustvo Begovica ne primjeti.
Primjetilo se odsustvo Spahica, Lulica, Besica, Rahimica, Medunjanina, Misketa, Mujdze, Ibisevica."
Itd...

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 sep 2021, 15:03

U tri od cetri utakmice kvalifikacija za Katar je imao svoje pogreske. Da to nije malo puno?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 sep 2021, 15:06

Protiv Francuske nije bila njegova greška.
Gol su mu zabili Džeko i Hadžikadunić.
Branio je veoma dobro tu utakmicu.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 08 sep 2021, 17:51

ASD je napisao/la:
08 sep 2021, 15:06
Šehić je odron na visokim loptama i bojim se da su reprezentacije to uvidjele.

Udvajaju nas na kornerima kao da se igra zadnja minuta.

Naravno i Begović je qarina svoje vrste ali otom potom.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 sep 2021, 17:55

ASD je napisao/la:
Odbrana je bila dobra i nije dala Francunskoj ni jednu ozbiljnu priliku. Zabili nam upravo iz kornera koji on treba da kupi.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 sep 2021, 17:59

Ima ljudi koji su duboko uvjereni da je Sehic bolji golman od Begovica. Na stranu jucerasnja utakmica, vec opcenito, da te dragi Bog sacuva. Prosao Zeljinu skolu, bale plavci za njim kao da je Neuer. Ni o od objektivnosti.

Najjaci argument i dalje ostaje: “Begovic jeste bolji golman ali Sehic bolje brani za reprezentaciju”. :rol: :rol: :rol:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 sep 2021, 18:02

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
08 sep 2021, 17:51
ASD je napisao/la:
Šehić je odron na visokim loptama i bojim se da su reprezentacije to uvidjele.

Udvajaju nas na kornerima kao da se igra zadnja minuta.

Naravno i Begović je qarina svoje vrste ali otom potom.
Da. To sam i rekao. Definitivno su mu prekidi boljka.
Prije nismo imali toliko problema s tim, koliko u ovih par tekmi.

Doduše, nije ni Begoviću taj segment bajan, samo što je kroz karijeru imao nebodere od štopera koji su bili i ofanzivno i defanzivno dominantni.
On je po meni baš školski primjer linijskog golmana.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 sep 2021, 19:00

hurem je napisao/la:
02 jun 2018, 20:18
Koliko je Dzeko bolji od Ibisevica, toliko je Begovic od Sehica, pri tom ne mislim da je Begovic klasa i po tom pitanju sam uvijek bio objektivan za razliku od nekih koji su smatrali da ce izgurati Curtoisa, zamisli...na kraju hvala Bogu da imamo obojicu, i Begovica i vec sada dostojnu zamjenu Sehica.

Taj gol Nanija je bio ako se ne varam prije 7 godina i glupo je uopce to spominjati...tada su van 16-erca pjetlici jos uvijek zabijali Sehicu.
7 godina kasnije su obojica zasigurno bolji i iskusniji golmani, a od njih dvojice Beg je bolji.
Ne moram ti spominjati Zapacostu, to nije bilo prije 7.

Na kraju, jos jedanput cu ponoviti vaznu cinjenicu, a to je da nije isto iz godine u godinu braniti u najjacoj ligi svijeta protiv Cityija, Uniteda, Liverpoola, Tottenhama, Chelsija, etc...Hazarda, Salaha, Kevina, Kanea, Lukakua, Aguera, itd...i ovamo protiv nekih anonimusa u azerbejdzanskoj ligi.
Neko ce spomenuti Atletico Madrid, da, imao je odlicne predstave, ali jednako katastrofalan je bio na Stamford Bridgeu..

Kao sto rekoh, hvala Bogu da ih imamo obojicu, kvalitetnu jedinicu-Begovica, ali i dostojnu zamjenu-Sehica koji je meni uvijek bio ispred Burica.

Isto tako navodis kako je Vrancic igrao za tamo neki Darmstadt, a sada ne igra za Norwich, a zapravo je jedan od najstandardnijih i najvaznijih igraca u Norwichu...ovo govorim neovisno o tome da li bih radije njega vidio u reprezentaciji ili nekog igraca iz plbih.
Evo i na Asmirovoj temi:
Ovo sam pisao u junu 2018...Pored toga sam pisao kako su treninzi u Milanu bolji nego Sehiceve utakmice...i sl.

Ja nemam problem da promijenim mišljenje i priznam ako sam negdje pogriješio.
Mozda nekada u želji da dokažem nekima koliko pretjeruju u pljuvanju Sehica i ja pretjeram u svom pisanju...ali ne pljujem. Nikada!
Sehic se pokazao kao dostojna zamjena i bezobrazno je osporavati to...nije Neuer ali je vise nego dobro odradio posao u 36 utakmica. U sinoćnjoj je bio los.
Još jedanput...moj cilj je dokazati da je Sehic bio dostojna zamjena na golu reprezentacije..ni u kom slučaju da je u globalu bolji golman od Begovica.
A od Begovica sam svakako više očekivao i u reprezentaciji i u klupskoj karijeri.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 08 sep 2021, 19:26

Cuj ovog jedina losa utakmica Bege je bila protiv Kipra, pa buraz ja sam ga licno gledao protiv Belgije kad je napravio troduplo veci kiks i to ne samo jednom nego par puta kiks'o
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Zra
Kontakt:

Post Postao/la Zra » 08 sep 2021, 21:26

BEG!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 sep 2021, 17:55

Zvijezdan Misimović otvorio je dušu i otkrio mnoge šokantne detalje vezane za Asmira Begovića, koji ga je javno prozvao putem twittera.

Također, Misimović je rekao da prenosi poruku od igrača koji su trenutno u reprezentaciji.

- Iskren da budem, nisam tako nešto očekivao. Ali ne može me ništa ni uzdrmati u zadnje vrijeme, upravo zbog toga što mi je jasno da se pravi kampanja, čiji je očiti cilj da se uništi ovo što se stvara u reprezentaciji. Nikad nisam učestvovao u nekim nečasnim radnjama niti želio imati veze sa tim. Ni kao igrač, a ni nakon karijere. Stvarno ne razumijem. Ali to će sada rješavati advokati, takve stvari i optužbe mu neće tako lako proći”.

Zbog čega bi onda to uradio Begović?

- Možda je uvrijeđen što nije pozvan. Što se tiče kvaliteta, on sigurno ima mjesta u reprezentaciji. Ali kao osoba, nisam siguran…

Kako misliš?

- Evo, recimo, kad je dolazio kod Safeta Sušića, on je rekao – ja branim ili više nikad neću doći. Tada je praktično maknuo Kenana Hasagića iz reprezentacije

Tako direktno postavio uslov?

- Jeste. Ili sam broj jedan ili neću dolaziti. To vam mogu potvrditi svi koji su bili prisutni. Zatim, sjećam se i da se jedino on u Brazilu svađao oko premija. Šta je s premijama, gdje su, koliko… Tu je isto pokazao da mu je novac bitniji…

Da li je samo Sušiću pravio probleme ili i nekim drugim selektorima?

- Pa znam i da je Prosinečkom rekao da ne može doći na okupljanje jer mu se kćerka potukla u školi, a sljedeći dan je igrao golf u Portugalu. Poslije utakmice s Holandijom je zatim otišao iz kampa, a da se ni sa kim nije pozdravio iz reprezentacije. Tada smo, da podsjetim, izgubili šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a on očito onda nije tu vidio svoj interes… Nakon toga smo, ako se sjećaš, morali kao trećeg golmana u Poljskoj prijaviti trenera golmana.

Dakle, da budem precizan u pitanju – birao je kada će biti uz reprezentaciju?

Pa takve osobe gledaju više lični interes. Evo, sa Šehićem je sedam godina dijelio svlačionicu, nijednom mu nije pružio ruku i pozdravio se.

Kako su neki sadašnji reprezentativci, a koji su igrali sa njim u reprezentaciji, doživjeli njegov istup? Jesi li pričao sa njima o tome?

- Ekipa je čitala te njegove izjave, naravno. Svi su jako razočarani. Također su me molili da, kad budem imao priliku, ispričam te događaje sa njim. Da se zna o kakvoj se osobi radi. Nisu svi onakvi kakvima se predstavljaju u medijima.

Neki od aktuelnih reprezentativaca su tražili da ispričaš ovo što si naveo o Begoviću?

- Baš tako.

Sta reći, osim kao sto sam već pisao iskljucivo licni interesi Begovica. Fuj Bega
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 09 sep 2021, 18:00

Kako ovaj lik laze. :tokralju:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 sep 2021, 18:03

Asmire sotono, gotovo je gotovo!
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot], jasmin10, mirsonetz, Skojevska i 27 gostiju.