Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- AshburtonG
- Kontakt:
Re: Formula 1
Leclerc je po meni savrsen nasljednik Hamiltona u borbi protiv Maxa. Konstantan vozac, bez mnogo gresaka, nije preagresivan, a uz to i dovoljno brz. Norris i Russel su jako brzi, ali su vruce glave, a pitanje je da li mogu napravit korak naprijed kao sto je to uradio Max, na psiholoskom planu. Ovo sto on trenutno radi je textbook sampionska forma. Bez greske apsolutno. Kao i Hamilton svih ovih godina.
Max i Lewis su trenutno liga za sebe.
Max i Lewis su trenutno liga za sebe.
Iskreno ne kontam po čemu je ti Norris vruće glave, a Leclerc eto npr. nije?
Norris bas definicija konstantnosti i mirne voznje
Norris bas definicija konstantnosti i mirne voznje
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Leclerc je po svemu do sada pokazanom daleko temperamentniji i nepredvidiviji od Landa. Lando uopšte nema nekih ispada posebnih, Leclerc ima već finu kolekciju divljih dive bombi i sl. Ne mislim to na negativan način, podsjeća me na Hamiltona, i Hamilton je prošao tu fazu ranije u karijeri. Leclerc se onako kao lik čini prilično mekan i kulturan pa pretpostavljam da to prevari ljude.
Russell ima mnogo ispada, ali teško je njega procjenit, jer kompletnu dosadašnju karijeru vozi Williams i u svakom trenutku mora dati više od 100%, mora voziti na limitu da bi osvojio jedan bod, što ne može donijeti ništa dobro. Biće zanimljivo njega u Mercedesu gledati, ona jedna utrka što je odvezao je bila i više nego obećavajuća.
Russell ima mnogo ispada, ali teško je njega procjenit, jer kompletnu dosadašnju karijeru vozi Williams i u svakom trenutku mora dati više od 100%, mora voziti na limitu da bi osvojio jedan bod, što ne može donijeti ništa dobro. Biće zanimljivo njega u Mercedesu gledati, ona jedna utrka što je odvezao je bila i više nego obećavajuća.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ne znam, kazem "po meni". Imam takvu subjektivnu procjenu, gledajuci njihove nastupe na stazi, ponasanje van staze, reakcije nakon sudara, reakcije nakon dobro/lose odvezenih trka.
Lando mi je nekako antipatican lik, kao da glumi nekog good guya. Uopce mi nije sampionska pojava. Medjutim, uvijek postoji mogucnost da uleti u dominantan bolid i dokaze suprotno.
Kao buduceg sampiona, osim Maxa, definitivno vidim Leclerca prije svih ostalih. Da li ce biti tako, ostaje nam da vidimo.
-
- Kontakt:
Leclerc realno trenutno nije ni blizu Verstappena. Potonji je sazrio toliko da je to nevjerovatno. Kako sve ovo oko titule podnosi mirno i stoički. Ne dopušta da ga ništa izbaci iz takta. Imao je mnogo nesreće i opet je ostao pribran. A usput je nevjerovatno konstantan i brz. Ne pravi greške uopšte. Leclerc se još treba dokazati, ni bolid mu ne pogoduje. On mi je najdraži vozač u F1 nakon Alonsa, tako da volio bih da uspije. Međutim dug put je pred njim jer tek treba da dobije šampionski bolid, pa da vidimo kako će se nositi sa najboljim.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- Goalgetter
- Kontakt:
Russell
Mercedes
Sada je i oficijelno.

Sada je i oficijelno.
Dominacija next season.
Alpha ostaje u istom sastavu, pitanje je gdje će Albon. Williams ili Alfa Romeo.
Vidio sam negdje trac da Stroll hoće Alonsa umjesto Vettela.
Vidio sam negdje trac da Stroll hoće Alonsa umjesto Vettela.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- Donnie Darko
- Kontakt:
Zašto misliš da će Albon igdje?
Alfa će promovisati Pourchairea. Za Williams ne znam ali sumnjam da će uzimati vozača iz Red Bullovog programa.
https://www.skysports.com/f1/news/12472 ... preferenceDonnie Darko je napisao/la: ↑07 sep 2021, 13:55Zašto misliš da će Albon igdje?
Alfa će promovisati Pourchairea. Za Williams ne znam ali sumnjam da će uzimati vozača iz Red Bullovog programa.
Otprilike, Red Bull hoće da se vrati.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
-
- Kontakt:
Znaci Tsunoda dobija jos jednu sezonu da se blamira because Honda. I uzima nekome boljem mjesto, pa fino.
Pitanje je samo gdje ce De Vries, a najvjerovatnije ce u Williams zbog Mercedesa. Mada moguce je i da Albon zavrsi u Williamsu a De Vries u Alfi. Govorio je Wolff da se slaze da Albon vozi za Williams ukoliko se odrekne ugovora sa RB-om.
Pitanje je samo gdje ce De Vries, a najvjerovatnije ce u Williams zbog Mercedesa. Mada moguce je i da Albon zavrsi u Williamsu a De Vries u Alfi. Govorio je Wolff da se slaze da Albon vozi za Williams ukoliko se odrekne ugovora sa RB-om.
- BlueSuperGiant
- Kontakt:
Od mladih vozaca najvise gotivim Leclerca i Russela. Ne volim ni Maxa ni Lewisa, mada mi je Max za nijansu drazi od one placipicke. Max je kao vozac sazrio i za to mu je bilo potrebno vrijeme. Sjetimo se samo kakve je gluposti pravio kad je tek dosao i dok je Rikardo bio prvi vozac RB-a. Koliko je samo puta upropastio utrke drugim vozacima.
Inace F1 pratim preko 25 godina i bio sam veliki fan Sumahera. Najludja utrka koju sam gledao je GP Monako iz 96 godine kad je prvu i jedinu pobjedu ostvario O. Panis. Koliko se sjecam samo su 3 vozaca zavrsila utrku. Gledao sam i utrku kad je Senna poginuo.
Inace F1 pratim preko 25 godina i bio sam veliki fan Sumahera. Najludja utrka koju sam gledao je GP Monako iz 96 godine kad je prvu i jedinu pobjedu ostvario O. Panis. Koliko se sjecam samo su 3 vozaca zavrsila utrku. Gledao sam i utrku kad je Senna poginuo.
Navijac sam Mclarena i strasno gotivim Landa. U borbi za prvaka, navijam za Hamiltona. Ali realno, od ovih mladjih vozaca, Verstapenu niko nije ni do koljena. Bilo kakva uporedba sa njim je smijesna. Verstapen je vozac kakav se pojavi u 10 godina. Rang Sumahera, Hamiltona, Sene, Laude...
Sad samo treba da ima konkurentan bolid i naredat ce bruku titula. Vec ove sezone to gledamo.
Sad samo treba da ima konkurentan bolid i naredat ce bruku titula. Vec ove sezone to gledamo.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Verstappen je nekoliko sezona ispred svih njih, ne znam zašto se uopšte Verstappena poredi sa Landom, Leclercom, Russellom i ostalima kad je miljama ispred njih što se iskustva tiče.Evander je napisao/la: ↑07 sep 2021, 21:42Navijac sam Mclarena i strasno gotivim Landa. U borbi za prvaka, navijam za Hamiltona. Ali realno, od ovih mladjih vozaca, Verstapenu niko nije ni do koljena. Bilo kakva uporedba sa njim je smijesna. Verstapen je vozac kakav se pojavi u 10 godina. Rang Sumahera, Hamiltona, Sene, Laude...
Verstappen vozi već 7 sezona, od toga 6 u odličnoj ekipi, nije uopšte ista liga sa ovima.
ne bi bilo lose, vjerovatno ce ugurati Colton Hertu
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- anonymousHD
- Kontakt:
**** je ovo. Russell će da dominira u ovom bolidu. Uz Landa definitivno najtalentovaniji mladi vozač. Slijedi opasna dominacija ako im bolid i dalje bude najbolji.
- Goalgetter
- Kontakt:
Albon u Williamsu sljedece sezone
potvrdjeno.
Latifi takodjer ostaje.
Znaci samo jos je ostalo drugo mjesto u Alfi otvoreno ako se ne varam?

Latifi takodjer ostaje.
-
- Kontakt:
Jeste, i tu će de Vries najvjerovatnije. Baš me zanima da li je Albon morao izaći iz ugovora sa Red Bullom, a vjerujem da jeste. RB sve karte bacio na Verstappena jer da nije mnogo bolja opcija bi bili Gasly i Albon u Alpha Tauriju. Ali jer su preuzeli svojinu od Honde za izgradnju motora morali su ostaviti Tsunodu.Goalgetter je napisao/la: ↑08 sep 2021, 14:25Albon u Williamsu sljedece sezonepotvrdjeno.
Latifi takodjer ostaje.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mogla bi sljedeća sezona da bude dobra, naravno, ukoliko Mercedes, Ferrari, McLaren i Red Bull ispoštuju i naprave dobre bolide. Svaka ekipa ima pojednog mladog vozača koji se može boriti za titulu. Možda se još neko priključi ali borba Max, Leclerc, Lando i Russel bi mogla da bude strašna, naravno, uz Hamiltona kao starog lisca.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- AshburtonG
- Kontakt:
Ja se sve pitam, kako se Srdjanu i Pavlu isplati ovoliko energije ulagat u relativno slabo gledan podkast. Udjem na patreon, ljudi imaju 44 patreona, a cijena na mjesecnom nivou je 200e.
Ljudi hladno 9k eura uzimaju samo od toga. Golemo.

Ljudi hladno 9k eura uzimaju samo od toga. Golemo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.