Ibrahim Sehic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Zaslužuje li Ibrahim Šehić biti prvi golman reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 17 dec 2021, 15:37.

Da
7
78%
Ne
2
22%

Ukupno glasova: 9

Harise
Kontakt:

Re: Ibrahim Sehic

Post Postao/la Harise » 08 sep 2021, 16:40

Drag mi je Sehic kao osoba, nije nikada bio loš golman ali niti je dobar bio. Meni je jako žao što nije bolju karieru napravio osim da je otišao u Azerbeđanu i Tursku. Za 33 godina mora biti iskusan i siguran i to pogotovo protiv ekipe kao Kazachstan. Svakom golmanu se desi greška to je normalno, ali drugu i to pred kraj utakmice, Dzeko je glavni krivac sto je bespotrebni faul napravio. Ja sam napisao za Edina Dzeka da će njegovi tri 100% šanci koji nije koristio koštati poraz ili nerešeno. Nažalost ne oćekujem prolaz dalje. Petev je dokazo da je kvalitetan selektor, nije on kriv što je došao ovamo. Vidio da ima mijesto slobodno i prijavio odkud je znao da imamo probleme sa ove uhljupe iz Saveza. To isto ako vidiš slobodno mijesto u jednu firmu gdje bi imao jednu velku poziciju, a mnogi ljudi su protiv tebe. Cinjenica je, da su Vasilj i Kovacević zaslužili priliku, a da bude Sehic drugi ili treći golman. Ako se Piric dokaže u Atromitos nek i on bude u raspolaganje...

Devetomjesto
Kontakt:

Post Postao/la Devetomjesto » 08 sep 2021, 16:42

Chapman1886 je napisao/la:
08 sep 2021, 15:32
jedini gori od ovih koi brane šehića su oovi pitari koji guraju teletabisa kovačevića :rol:
samo ASMIR BEGOVIĆ! reci NE smetlju iz galvnog grada bilo koje boje!
Kovacevic mjesto rodjenja Banja Luka
Jel to mile pristao na onu ponudu tuzlu za pale?

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 08 sep 2021, 16:47

Šehić je golman koji ima fenomenalan refleks, ali s prekidima se muči od samog početka karijere, još dok je igrao u Želji. Nevjerovatno je da to kroz cijelu karijeru nije mogoa ispraviti i dovesti reakcije u tim situacijama barem na zadovoljavajući nivo.

Ostao je linijski golman i od sinoć bi svakom trebalo biti jasno zašto mu je vrh karijere Qarabag i zašto se posljednjih godina potuca po turskoj ligi.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 sep 2021, 16:50

Nije loš golman Šehić i branio je on dobro u repki do sada. Samo nije konstantan, odbranit će neku nemoguću situaciju ali će onda primiti gol koji neće nijedan amater. Nema stvari u kojoj možeš reći to radi odlično i tu je konstantan i tu si siguran, to će u 99% situacija riješiti. Dođe ko neka lutrija, bar sam ja vidio tako situaciju oko Šehića što ne mora biti tačno.

Mislim da bi bilo dobro tražiti novo riješenje i uvoditi novog prvog golmana. Možda Kovačevića, da tu i tamo dobije šansu i da preuzima jedinicu postepeno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 08 sep 2021, 17:02

Za loše branjenje prekida dio krivice snosi i on, ne izlazi na loptu pa često padaju u peterac, i kad izadje opet je ni u ludilu ne pokušava da uhvati nego boksuje a tu je uvijek lutrija kome se lopta odbija.

Gol iz slobodnjaka njegov definitivno , loša procjena, ni blizu lopte nije bio a čovjek sutao u njegov ugao.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 08 sep 2021, 17:08

chily-rz je napisao/la:
08 sep 2021, 17:02
Za loše branjenje prekida dio krivice snosi i on, ne izlazi na loptu pa često padaju u peterac, i kad izadje opet je ni u ludilu ne pokušava da uhvati nego boksuje a tu je uvijek lutrija kome se lopta odbija.

Gol iz slobodnjaka njegov definitivno , loša procjena, ni blizu lopte nije bio a čovjek sutao u njegov ugao.
Ucio kako braniti slobodnjake od Asmira.

slika

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 sep 2021, 17:14

Finska-BiH: bez greske.

BiH-Francunska: ne komuniciranje s odbranom. Nepotreban korner radi toga i gol. Upropastio nam jedan poen.

Francunska-BiH: peterac treba biti njegov. On ostaje na liniji i primamo gol. Upropastio nam dva poena.

BiH-Kazakhstan: opet peterac koji ne kontrolise. Slobodnjak opet njegov. Upropastio nam dva poena.

Sve u svemu pet poena koja bi nas drzala u borbi s Francuzima. Uz to se poklopili ostali rezultati bili.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 08 sep 2021, 17:19

Maestro je napisao/la:
08 sep 2021, 17:14

BiH-Francunska: ne komuniciranje s odbranom. Nepotreban korner radi toga i gol. Upropastio nam jedan poen.

Francunska-BiH: peterac treba biti njegov. On ostaje na liniji i primamo gol. Upropastio nam dva poena.

BiH-Kazakhstan: opet peterac koji ne kontrolise. Slobodnjak opet njegov. Upropastio nam dva poena.

Sve u svemu pet poena koja bi nas drzala u borbi s Francuzima. Uz to se poklopili ostali rezultati bili.

Ajd mali ne dipr

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 sep 2021, 17:21

Meraak1921 je napisao/la:
08 sep 2021, 17:19
Maestro je napisao/la:

Ajd mali ne dipr
Cinjenice. A u tom tonu se obracaj svojima.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 08 sep 2021, 17:23

Maestro je napisao/la:
08 sep 2021, 17:21
Maestro je napisao/la:

Ajd mali ne dipr
Cinjenice. A u tom tonu dmse obracaj svojima.
Ukljuci malo mozak ako ga imas, imao je greske ne kazem, al sto nije Dzeko sa 4 metra pogodio npr? Situacija smo imali bruku da rijesis utakmicu, na kraju ti golman kriv, al u k u rcu

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 08 sep 2021, 17:26

Kiksaš moj, od Želje je napredovao samo u ispucavanju lopte, porediti njega i Bregovića je isto kao porediti Džeku i Adnana Mravca

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 sep 2021, 17:29

08 sep 2021, 17:23
Maestro je napisao/la:
08 sep 2021, 17:21

Ajd mali ne dipr
Cinjenice. A u tom tonu dmse obracaj svojima.
Ukljuci malo mozak ako ga imas, imao je greske ne kazem, al sto nije Dzeko sa 4 metra pogodio npr? Situacija smo imali bruku da rijesis utakmicu, na kraju ti golman kriv, al u k u rcu
dali smo dva gola jel nije dosta? Jel treba 5-6 na utakmici dati da majstor moze dva puta zasr.ati na golu? Da on nije pogresio dva puta mirno bi utakmicu prenjeli kraju.
Ali nije problem ni samo ta jedna. Mislim desi se. Ali on konstantno u ovim kvalifikacijama grijesi. U strazburu je odbrana bez greske odigrala. Nisu francuzima dozvolili ni jednu ozbiljnu priliku ali dzaba kad golman zasere u svom sesnestercu.

Tuta Petrov

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 08 sep 2021, 17:31

Ma da nije Sehic branio mi bi otisli i na Euro 2016, a vjerovatno i na SP 2018.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 sep 2021, 17:38

U proslim kvalifikacijama nije imao ovoliko gresaka kao sas u samo cetri utakmice.
Ne sjecam se da je jedna ovoliko teska bola kao ove u ovim kvalifikacijama.

Tuta Petrov

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 08 sep 2021, 17:47

Hebo golmana koji ne zna na visoku loptu izaći.

Nije ni Begović Casillas, uglavnom kao kad sam i prvobitno konstatovao, dvije qarine teške.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 sep 2021, 18:59

hurem je napisao/la:
02 jun 2018, 20:18
Koliko je Dzeko bolji od Ibisevica, toliko je Begovic od Sehica, pri tom ne mislim da je Begovic klasa i po tom pitanju sam uvijek bio objektivan za razliku od nekih koji su smatrali da ce izgurati Curtoisa, zamisli...na kraju hvala Bogu da imamo obojicu, i Begovica i vec sada dostojnu zamjenu Sehica.

Taj gol Nanija je bio ako se ne varam prije 7 godina i glupo je uopce to spominjati...tada su van 16-erca pjetlici jos uvijek zabijali Sehicu.
7 godina kasnije su obojica zasigurno bolji i iskusniji golmani, a od njih dvojice Beg je bolji.
Ne moram ti spominjati Zapacostu, to nije bilo prije 7.

Na kraju, jos jedanput cu ponoviti vaznu cinjenicu, a to je da nije isto iz godine u godinu braniti u najjacoj ligi svijeta protiv Cityija, Uniteda, Liverpoola, Tottenhama, Chelsija, etc...Hazarda, Salaha, Kevina, Kanea, Lukakua, Aguera, itd...i ovamo protiv nekih anonimusa u azerbejdzanskoj ligi.
Neko ce spomenuti Atletico Madrid, da, imao je odlicne predstave, ali jednako katastrofalan je bio na Stamford Bridgeu..

Kao sto rekoh, hvala Bogu da ih imamo obojicu, kvalitetnu jedinicu-Begovica, ali i dostojnu zamjenu-Sehica koji je meni uvijek bio ispred Burica.

Isto tako navodis kako je Vrancic igrao za tamo neki Darmstadt, a sada ne igra za Norwich, a zapravo je jedan od najstandardnijih i najvaznijih igraca u Norwichu...ovo govorim neovisno o tome da li bih radije njega vidio u reprezentaciji ili nekog igraca iz plbih.
Ovo sam pisao u junu 2018...Pored toga sam pisao kako su treninzi u Milanu bolji nego Sehiceve utakmice...i sl.

Ja nemam problem da promijenim mišljenje i priznam ako sam negdje pogriješio.
Sehic se pokazao kao dostojna zamjena i bezobrazno je osporavati to...nije Neuer ali je vise nego dobro odradio posao u 36 utakmica. U sinoćnjoj je bio los.
Još jedanput...moj cilj je dokazati da je Sehic bio dostojna zamjena na golu reprezentacije..ni u kom slučaju da je u globalu bolji golman od Begovica.
A od Begovica sam svakako više očekivao i u reprezentaciji i u klupskoj karijeri.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 08 sep 2021, 19:30

Devetomjesto je napisao/la:
08 sep 2021, 16:42
jedini gori od ovih koi brane šehića su oovi pitari koji guraju teletabisa kovačevića :rol:
Glavni grad RS-a je Sarajevo, uhljupe neobrazovani.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 sep 2021, 19:43

hurem je napisao/la:
08 sep 2021, 18:59
hurem je napisao/la:
02 jun 2018, 20:18
Koliko je Dzeko bolji od Ibisevica, toliko je Begovic od Sehica, pri tom ne mislim da je Begovic klasa i po tom pitanju sam uvijek bio objektivan za razliku od nekih koji su smatrali da ce izgurati Curtoisa, zamisli...na kraju hvala Bogu da imamo obojicu, i Begovica i vec sada dostojnu zamjenu Sehica.

Taj gol Nanija je bio ako se ne varam prije 7 godina i glupo je uopce to spominjati...tada su van 16-erca pjetlici jos uvijek zabijali Sehicu.
7 godina kasnije su obojica zasigurno bolji i iskusniji golmani, a od njih dvojice Beg je bolji.
Ne moram ti spominjati Zapacostu, to nije bilo prije 7.

Na kraju, jos jedanput cu ponoviti vaznu cinjenicu, a to je da nije isto iz godine u godinu braniti u najjacoj ligi svijeta protiv Cityija, Uniteda, Liverpoola, Tottenhama, Chelsija, etc...Hazarda, Salaha, Kevina, Kanea, Lukakua, Aguera, itd...i ovamo protiv nekih anonimusa u azerbejdzanskoj ligi.
Neko ce spomenuti Atletico Madrid, da, imao je odlicne predstave, ali jednako katastrofalan je bio na Stamford Bridgeu..

Kao sto rekoh, hvala Bogu da ih imamo obojicu, kvalitetnu jedinicu-Begovica, ali i dostojnu zamjenu-Sehica koji je meni uvijek bio ispred Burica.

Isto tako navodis kako je Vrancic igrao za tamo neki Darmstadt, a sada ne igra za Norwich, a zapravo je jedan od najstandardnijih i najvaznijih igraca u Norwichu...ovo govorim neovisno o tome da li bih radije njega vidio u reprezentaciji ili nekog igraca iz plbih.
Ovo sam pisao u junu 2018...Pored toga sam pisao kako su treninzi u Milanu bolji nego Sehiceve utakmice...i sl.

Ja nemam problem da promijenim mišljenje i priznam ako sam negdje pogriješio.
Sehic se pokazao kao dostojna zamjena i bezobrazno je osporavati to...nije Neuer ali je vise nego dobro odradio posao u 36 utakmica. U sinoćnjoj je bio los.
Još jedanput...moj cilj je dokazati da je Sehic bio dostojna zamjena na golu reprezentacije..ni u kom slučaju da je u globalu bolji golman od Begovica.
A od Begovica sam svakako više očekivao i u reprezentaciji i u klupskoj karijeri.
Hureme a da pustimo raspravu Sehic-Begovic i da se vratimo na temu kvalifikacije za SP22?
Begovic nije vise reprezentativac i ne bi treba biti tema sto se pozicije gola tice.
Rasprava treba ici u smijeru Sehic-Vasilj-Kovacevic a ne vracati se na proslost.
Sto se tice ovi kvalifikacija, upropastio nam je vazni poena. I treba vidjeti jesul alternative bolji izbor.

Tuta Petrov

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 sep 2021, 19:47

Neće Petev zvati Kovačevića sigurno.
Jbt koliko brane Šehića ko da u Bayernu brani pa ono... :roll:
Koševo Zapad

Devetomjesto
Kontakt:

Post Postao/la Devetomjesto » 08 sep 2021, 20:11

MoodyHank je napisao/la:
08 sep 2021, 19:30
Devetomjesto je napisao/la:
08 sep 2021, 16:42
Glavni grad RS-a je Sarajevo, uhljupe neobrazovani.
Zavisi koji dio rs. Npr tuzli je glavni grad bajna luka.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26, Normus90 i 25 gostiju.