Ibrahim Sehic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Ibrahim Sehic
Pisu nije bitan Klub i Liga u kojoj igrac igra pa daj pozovite onog iz stupcanice napadaca dao lik vise golova u prvenstvu od Dzeke
Begović je imao karijeru do dolaska u Celzi i pristanka na rezervu, od cega se do danas nije oporavio. Strasnu karijeru je mogao imati.edin139 je napisao/la: ↑08 sep 2021, 07:23Begović i Šehić ne mogu u istu rečenicu što i njihove karijere pokazuju.HasicuVratiSe je napisao/la: ↑08 sep 2021, 07:22MIslim da su Begovic i Sehic jednako losi, kao i svi igrači u polju osim Džeke. K*rčina do K*rčine
Sehiceva karijera je mogla biti bolja da je manje ganjao novac a vise sportske motive.
Njih dvojica su dva odlicna golmana koji su dali svoje doprinose kada su najvise mogli pruziti.
Begovic do dolaska Prosineckog a Sehic koji je godinama bio na klupi bez ijednog incidenta iskoristio sansu kod Menadzerskog i sinoc mu je bila prva kiks utakmica gdje je kiksao za oba gola.
Vrijeme je da se Vladan uvodi u reprezentaciju kao treci golman(za sada) a prva dva moraju biti Sehic i Begovic da Vladan ima od koga da uci tih par dana na okupljanjima, mada ce nakon zadnjih desavanja Begovic tesko biti pozvan i biti mu uprilicena oprostajna utakmica.
Prelako trosimo i gubimo ljude.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ti klubovi su pokazatelj da on trči za novcem i da će za 100k godišnje više izabrati lošiju ligu i lošiji klub. Mislim da se ta njegova karakterna crta primijetila i onda kad se s Erzurumom natezao oko novog ugovora i stalno podizao zahtjeve.Hantraga je napisao/la: ↑07 sep 2021, 23:54Zato što su ti klubovi pokazatelj da je lik golman u rangu osrednje ili lošije turske ekipe. Dakle, suprotno mišljenju običnog navijača reprezentacije BiH kojem Šehić brani zadovoljavajuće ili odlično, niko na dunjaluku nikada to nije prepoznao. Shvatate li kako to nema logike? Kad se izdizao jer brani savršeno u Ligi prvaka ili šta ti ja znam, niko ga nije htio. Zašto? Zato što NIJE ZADOVOLJAVAJUĆE. Naš narod gleda samo odbrane i još smo na logici iz osamdesetih "pa golmanovo je da brani". Nije! Golmanovo je da igra nogom, a on to radi loše. Golmanovo je da hvata svaki centaršut, a Šehić to ne radi. Golmanovo je svašta nešto i zbog toga Šehić ne može dalje od turskih smijurija.
U tom smislu, apsolutno mi je nevažna ova utakmica, dešava se i desit će se svakome. Najbolji golmani svijeta griješe. Problem je njegovo branjenje za reprezentaciju, gdje više ni kod šklj golmana ne možeš vidjeti da forsiraju boksovanje lopte, a on to radi. Imao je i u Francuskoj jedno takvo stanje, imao je i večeras, ima uvijek. Kad to radiš konstantno, mora te koštati.
Dakle, nije problem večeras, problem je inače, upravo u tim utakmicama koje je puk ocijenio kao "zadovoljavajuće". Argument "gdje je igrao" koristim da dokažem da stručni ljudi ipak to vide drugačije. Dakle, potpuno jednako kao što je našem narodu Duljević igračina, a ustvari ne može dalje od smijurija ekipa, a ne razumiju kako Lulić igra u Laziju 10 godina i postaje legenda kluba. Prosto, ljudi koji razumiju fudbal neke stvari vide bolje.
Što se golmanskih kvaliteta tiče, prvenstveno igre nogom, jer si ti to prvi spomenuo, Šehić je mnogo ispred Begovića u igri nogom, htio ti to priznati ili ne. Kad Begoviću vratiš loptu, možeš očekivati samo da je nabije "u kuruze", dok je recimo Šehić svojim dodavanjem Pjaniću inicirao akciju koja se nastavila preko krila (Stevanović), koji je uposlio Džeku za onu prvu stopostotnu priliku. Dakle, ako već gledaš taj segment i ako golmanovo nije samo da brani, već i da započinje akcije, eto argument na strani Šehića.
Da je Šehić linijski golman tokom prekida, tj. da je Begović veći "gazda" u svom petercu je svima apsolutno jasno i tu nemam šta dodati.
Ako ćemo porediti istrčavanja, tu je opet Šehić ispred Begovića, koji ne bi izašao i presjekao neku dubinsku loptu ni da mu život zavisi od toga, dok smo kod Šehića dosta puta vidjeli upravo taj kvalitet.
Dakle, ti argumentuješ da golmanovo nije samo da brani, ali ti taj argument ne ide u korist, jer je Šehić u tim "negolmanskim" kvalitetama (istrčavanja, igra nogom) ipak u blagoj prednosti nad Begovićem, bar onako kako to ja vidim. Bilo kako bilo, mislim da je Begović sebi vrata reprezentacije zatvorio ovim ponovnim izborom da sjedi na klupi i to u sezoni nakon što je bio proglašen za najboljeg golmana Championshipa i tu se svaka diskusija završava.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Pirić > Šehić
Kakav retardirani panj. Ja ne znam samo zašto je krenuo ranije. Pa ne izvodi Rivaldo taj slobodnjak u pm. A da je kojim slučajem Borat prebacio zid, svejedno bi primio gol zato ostani pokrij svoj ugao majmune glupi.
A nekim mudracima je ovo drvo bolje od Begovića
Svaka ćas
Kakav retardirani panj. Ja ne znam samo zašto je krenuo ranije. Pa ne izvodi Rivaldo taj slobodnjak u pm. A da je kojim slučajem Borat prebacio zid, svejedno bi primio gol zato ostani pokrij svoj ugao majmune glupi.
A nekim mudracima je ovo drvo bolje od Begovića
Svaka ćas
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
- NerminFatic
- Kontakt:
Stvarno bi trebao objasniti ono postavljanje zivog zida. Otkud tako iskusan golman da se ne postavi bolje, kaze Pjanicu da pridje Gojku jer one rupe ne bi bilo, kad je on vec gol ostavio nepokriven. Uzasna i skupa greska koja nam je vjerovatno srusila sve nade.
šansu na golu trebaju dobit mladji golmani kao što su Vladan Kovacevic i Adnan Golubovic,**** ove vise qarina su realno
- svrakino1921
- Kontakt:
Podrska za Sehu
Najbolji golman
Najbolji golman
Sehic je kroz Ln i kvale za euro ako se gleda ukupni doprinos bio nas najbolji igrac i to daleko... mislkm da stvarno ne zasluzuje ovakvu hajku.
Jes zayebo sinoc al desava se...
Interesantno je kako covjek brani 5 utakmica odlicno ovdje budu 3 posta , cim nesto zezne (a sto rijetkost) eto ovih poput onog wande da ga razapinju
Interesantno je kako covjek brani 5 utakmica odlicno ovdje budu 3 posta , cim nesto zezne (a sto rijetkost) eto ovih poput onog wande da ga razapinju
Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
tanak je on za Begovica..
- LutakSutko
- Kontakt:
Džaba objašnjavati kad se kod nas ljudi dive što je Begović branio 2 utakmice u Milanu i primio 3 gola, kao da je to uspjeh poslije onakvog početka karijere. Ko god ih gleda svakome je jasno da imaju potpuno suprotne karakteristike. Iako je Šehić više pokazao u reprezentaciji mislim da bi po trenutnoj igri više odgovarao Begović jer imamo problema s kornerima što Begović većinom sigurno hvata a odbrana nam je poprilično dobra iz igre. Ali jbg to je u idealnom svijetu gdje se nijedan ne ljuti ako bude zamjena drugom, nažalost čini mi se da je Begović neko vrijeme zatvorio vrata reprezentacije.MoodyHank je napisao/la: ↑08 sep 2021, 08:07Ti klubovi su pokazatelj da on trči za novcem i da će za 100k godišnje više izabrati lošiju ligu i lošiji klub. Mislim da se ta njegova karakterna crta primijetila i onda kad se s Erzurumom natezao oko novog ugovora i stalno podizao zahtjeve.
Što se golmanskih kvaliteta tiče, prvenstveno igre nogom, jer si ti to prvi spomenuo, Šehić je mnogo ispred Begovića u igri nogom, htio ti to priznati ili ne. Kad Begoviću vratiš loptu, možeš očekivati samo da je nabije "u kuruze", dok je recimo Šehić svojim dodavanjem Pjaniću inicirao akciju koja se nastavila preko krila (Stevanović), koji je uposlio Džeku za onu prvu stopostotnu priliku. Dakle, ako već gledaš taj segment i ako golmanovo nije samo da brani, već i da započinje akcije, eto argument na strani Šehića.
Da je Šehić linijski golman tokom prekida, tj. da je Begović veći "gazda" u svom petercu je svima apsolutno jasno i tu nemam šta dodati.
Ako ćemo porediti istrčavanja, tu je opet Šehić ispred Begovića, koji ne bi izašao i presjekao neku dubinsku loptu ni da mu život zavisi od toga, dok smo kod Šehića dosta puta vidjeli upravo taj kvalitet.
Dakle, ti argumentuješ da golmanovo nije samo da brani, ali ti taj argument ne ide u korist, jer je Šehić u tim "negolmanskim" kvalitetama (istrčavanja, igra nogom) ipak u blagoj prednosti nad Begovićem, bar onako kako to ja vidim. Bilo kako bilo, mislim da je Begović sebi vrata reprezentacije zatvorio ovim ponovnim izborom da sjedi na klupi i to u sezoni nakon što je bio proglašen za najboljeg golmana Championshipa i tu se svaka diskusija završava.
Šehić je divilji i ludi golman koji skine zicer pa onda usere nešto čisto, ima puno takvih golmana po svijetu. Već neko vrijeme je zreo da primi glup gol, radio je neke gluposti ali nisu rezultirale golovima do sad jer ga je pratila i sreća tako da smo do sinoć imali tog ludog golmana ali bez kobnih greški. Sinoć dodje sve na naplatu jbg.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Tipu mrsko dici ruke da pokupi loptu koja pada pred njega, u petercu lopte moraju biti golmanove. A kod drugog ne pokriva svoj dio ugla presmjesno.Kriv za oba gola.
Daj ljudino lik je u zadnje tri utakmice direktni krivac i sukrivc kod primljeni golova.Victor je napisao/la: ↑08 sep 2021, 10:30Sehic je kroz Ln i kvale za euro ako se gleda ukupni doprinos bio nas najbolji igrac i to daleko... mislkm da stvarno ne zasluzuje ovakvu hajku.
FRA Grbavica: ne komunicira za odbranom. Unjesto da stoperu kaze da smiri jer isti ne vidi iza ledja sta mu se odvija, on cuti i stoper u korner izbija loptu. Iz tog kornera pada gol.
FRA Strazbur: ne ide na loptu i ako je peterac njegov.
KZA: isti slucaj kao u Strazburu, cak jos gore. Drugi gol takodzer njegov.
Taman poeni koji ti fale na kraju za drugo mjesto.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- RollingPaper
- Kontakt:
Rupa
Sta ste navalili na covjeka, pa ovo mu je prva utakmica u reprezentaciji koju je podbacio?! Sehic brani bar 10x bolje od onoga sto sam ja od njega ocekivao. Da je bolji od Begovica - naravno da nije, ali je jako dobar golman i dao Bog da nam svih 11 igraca u polju bude na njegovom nivou u reprezentaciji. O Asmirovim kiksevima u drzavnom dresu se itekako moze pricati, ali ga svako normalan gleda kroz ono pozitivno sto je dao reprezentaciji jer to u velikoj mjeri preovladava. Isto vazi i za Ibrahima i jadno je da se ovoliko pljuje covjek koji nas je toliko puta spasio.
Daj drug u tri od cetri tekme u ovim kvalifikacijama nas je kostao poena. Valjda to treba spomenuti.Ghuraba je napisao/la: ↑08 sep 2021, 11:34Sta ste navalili na covjeka, pa ovo mu je prva utakmica u reprezentaciji koju je podbacio?! Sehic brani bar 10x bolje od onoga sto sam ja od njega ocekivao. Da je bolji od Begovica - naravno da nije, ali je jako dobar golman i dao Bog da nam svih 11 igraca u polju bude na njegovom nivou u reprezentaciji. O Asmirovim kiksevima u drzavnom dresu se itekako moze pricati, ali ga svako normalan gleda kroz ono pozitivno sto je dao reprezentaciji jer to u velikoj mjeri preovladava. Isto vazi i za Ibrahima i jadno je da se ovoliko pljuje covjek koji nas je toliko puta spasio.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Protiv Spanije je on isto kriv bio za gol. i koliko puta napravio gresku i imao srecu sto nisu dali gol. ovde kad citas bi rekao Begovic svaku utakmicu pravi gresko ko Kanuric a Sehic je Buffon.
- HasicuVratiSe
- Kontakt:
Adnan Bobić za tursku sirotinju
Džemil Šošon: ako radite na nekom projektu i želite da propadne, samo se meni obratite da to sredim
Imamo mi masu igrača na njegovom nivou koji ni ne igraju, masa ih što uspjevaju po turskoj ligi i to je upravo Šehićev nivo.Ghuraba je napisao/la: ↑08 sep 2021, 11:34Sta ste navalili na covjeka, pa ovo mu je prva utakmica u reprezentaciji koju je podbacio?! Sehic brani bar 10x bolje od onoga sto sam ja od njega ocekivao. Da je bolji od Begovica - naravno da nije, ali je jako dobar golman i dao Bog da nam svih 11 igraca u polju bude na njegovom nivou u reprezentaciji. O Asmirovim kiksevima u drzavnom dresu se itekako moze pricati, ali ga svako normalan gleda kroz ono pozitivno sto je dao reprezentaciji jer to u velikoj mjeri preovladava. Isto vazi i za Ibrahima i jadno je da se ovoliko pljuje covjek koji nas je toliko puta spasio.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Kod nas u reprezentaciji od osnutka do dana dasnjeg, oko mjesta golmana je uvijek bilo najvise igara. Jedina dvojica koji su branili iskljucivo zbog kvaliteta su Piplica i Begovic, svi ostali su ugurani u reprezentaciju na ovaj ili onaj nacin.
Sehovic je najsvjeziji produkt takve politike. Nikad ne mogu shvatiti kako golman Azerbejdzanskog kluba moze imati zacementirano mjesto medju stativama nase ekipe. Lik nas kostao bodova u tri utakmice samo u ovim kvalifikacijama, i niko i ne razmislja o tome da ga se skloni. Kao da je Buffon u najmanju ruku, pa kao ono zaduzio nas je, ima zasluge. S druge strane, Begovica tjeramo ko kera, a covjek je legenda ove reprezentacije i clan je yebenog Evertona. Sehic je Premiership gledao samo na tv-u.
Sehovic je najsvjeziji produkt takve politike. Nikad ne mogu shvatiti kako golman Azerbejdzanskog kluba moze imati zacementirano mjesto medju stativama nase ekipe. Lik nas kostao bodova u tri utakmice samo u ovim kvalifikacijama, i niko i ne razmislja o tome da ga se skloni. Kao da je Buffon u najmanju ruku, pa kao ono zaduzio nas je, ima zasluge. S druge strane, Begovica tjeramo ko kera, a covjek je legenda ove reprezentacije i clan je yebenog Evertona. Sehic je Premiership gledao samo na tv-u.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.