- Sehic je branio u najgoroj generaciji u našoj fudbalskoj povijesti!
- Begovic je branio u najboljoj generaciji u našoj fudbalskoj povijesti!
I opet ukupna statistika nije na strani Begovica a to je teško prihvatiti, iako je imao sve preduslove za to!!!
(****Do sada:
- Begovic u 63 utakmice primio 71 gol, u prosjeku primao svake 74 minute
- Sehic u 37 utakmice primio 40 golova, u prosjeku primao svakih 78 minuta.***)
@Wanda spominje kako uzimam statistiku koja meni ide u prilog

Pa je li realno uzimati samo statistiku bez uzimanja u obzir objektivnih okolnosti.
On zaboravlja da je Begovic godinama igrao u zlatnom periodu naše reprezentacije i da u bar pola utakmica nije imao posla (Lihtenštajn, Luksemburg, Andora, Gibraltar, Latvija, Litvanija, Estonija - i opet je uspio primiti par komada vjerovatno zato sto je bio zahrkao na golu)...Dzeko, Ibisevic, Misimovic, Lulic, Pjanic, Medunjanin, Rahimic - toliko dominantni da je Begovic zajedno s navijačima gledao i uživao.
HALO, jel normalno porediti slabasnu grupu i našu najmanje 5x jaču ekipu u kvalifikacijama za SP2014 gdje smo bili toliko DOMINANTNI, zabili 30 golova, da nam golman nije ni trebao....u tih 10 utakmica bilo je upućeno haman 10 suteva ukupno i Begovic je opet uspio primiti 6 komada. Frajer je prelezao kvalifikacije na golu.
Vec kvalifikacije kasnije i kada počinje padati reprezentacija, pada i Begovic jer ima vise posla i počinje primati kao na traci iako je i tada imao bar 3x bolju ekipu nego Sehic...ali smo izgubili posjed i za Begovica vise nije bilo spavanja...i bogami nije, morala se vaditi lopta iz mreže.
Ja sam ponajviše branio Begovica u startu...međutim svojim partijama me Sehic razuvjerio I potvrdio da je dostojna zamjena Begovicu, cak i odlična, na momente i bolja.
Meni to nije teško priznati, kao i to da je sinoć bio jako los i uz Dzeku glavni krivac za kiks.
Mrzitelji ne žele da priznaju da je Sehic dobar na golu reprezentacije I da se odsustvo Begovica ne primjeti.
Primjetilo se odsustvo Spahica, Lulica, Besica, Rahimica, Medunjanina, Misketa, Mujdze, Ibisevica.
@jasmin, i ti si se sam ibretio izvanrednim intervencijama Sehica u prvih nekoliko utakmica tako da je kasnije sasvim normalno postalo ako odbrani 1 na 1, sut s distance u malu mrežicu i sl.
Kamaru puta je i u utakmicama gdje smo izgubili bio naš najbolji igrač. Bio je golman LN.
Begovic je imao jednu fantasticnu paradu u 63 utakmice i to ono kad je odbranio Baleu u Walesu - rekao sam sebi nek sam i to vidio od Begovica jednom. (Malo banaliziram naravno ali jasna je poenta)
Od Sehica sam to vidio kamaru puta u duplo manjem uzorku utakmica.
@babino,
Petev za sada vrlo dobro radi svoj posao i vodi ekipu. Da smo pobijedili sinoć bila bi to vrlo lijepa priča i dobar garant uspjeha pred oktobarske utakmice. Ipak nesretni poraz je zasigurno poremetio dosta toga i pravi ispit za Peteva će biti u oktobru.
Ja cijenim mišljenje ozbiljnih forumasa, a svi oni govore pozitivno o Petevu i postavci, igrama nakon totalnog rasula u eri Bajevica i Robija...
Ne osvrcem se na unaprijed formiranja mišljenja pojedinaca koji znaju samo da mrze i cmizdre...kao kakve ženice.
I na kraju, razlika je ogromna...mnogi zbog Begovica mrze Sehica iako nije ni kriv ni dužan a uz to pruža vrlo dobre partije.
Ja poštujem i cijenim sve sto je Asmir uradio i volio bih da je i dalje tu. (Kritikovao sam pojedinačne istupe: biranje utakmica i zakašnjelu prozivku kompanije u savezu).
Ja zapravo branim Sehica kojeg mnogi pljuju i krive za sve a zapravo je najmanji krivac i vrlo dobar je na golu reprezentacije. Kao sto sam rekao, dostojna zamjena.
Iz tog mog pisanja se cini kao da ne volim Begovica.
Zapravo, cilj mi je naglasiti koliko je zapravo Sehic dobar ali teško je to razumjeti...
Iz istog razloga branim Cimirota.
Naravno da ću braniti kvalitet u datom trenutku.
S dr.strane nećeš naći da branim ono što je ocito u datom trenutku: Piric, Milošević, Loncar, Cipetic...
Nemam problem s tim da me se naziva neznalicom i svakakvim imenima.
I kada se napise sve u tanane neki ne žele da progledaju...navikao sam na to.
Sehic je ove nepune 4 godine zasigurno bio medju top 3 naša igrača...tu nema dileme ni 1%.
- Sehic na golu reprezentacije pokazao vise nego sto je bilo ko od nas očekivao - CINJENICA...ali cinjenica koju mnogi nažalost ne žele da priznaju. Zaista se pokazao kao dostojna zamjena Begovicu, mimo svih očekivanja.
U tome je sva poenta.
Doviđenja i prijatno.