Hantraga je napisao/la: ↑07 sep 2021, 23:54Zato što su ti klubovi pokazatelj da je lik golman u rangu osrednje ili lošije turske ekipe. Dakle, suprotno mišljenju običnog navijača reprezentacije BiH kojem Šehić brani zadovoljavajuće ili odlično, niko na dunjaluku nikada to nije prepoznao. Shvatate li kako to nema logike? Kad se izdizao jer brani savršeno u Ligi prvaka ili šta ti ja znam, niko ga nije htio. Zašto? Zato što NIJE ZADOVOLJAVAJUĆE. Naš narod gleda samo odbrane i još smo na logici iz osamdesetih "pa golmanovo je da brani". Nije! Golmanovo je da igra nogom, a on to radi loše. Golmanovo je da hvata svaki centaršut, a Šehić to ne radi. Golmanovo je svašta nešto i zbog toga Šehić ne može dalje od turskih smijurija.
U tom smislu, apsolutno mi je nevažna ova utakmica, dešava se i desit će se svakome. Najbolji golmani svijeta griješe. Problem je njegovo branjenje za reprezentaciju, gdje više ni kod šklj golmana ne možeš vidjeti da forsiraju boksovanje lopte, a on to radi. Imao je i u Francuskoj jedno takvo stanje, imao je i večeras, ima uvijek. Kad to radiš konstantno, mora te koštati.
Dakle, nije problem večeras, problem je inače, upravo u tim utakmicama koje je puk ocijenio kao "zadovoljavajuće". Argument "gdje je igrao" koristim da dokažem da stručni ljudi ipak to vide drugačije. Dakle, potpuno jednako kao što je našem narodu Duljević igračina, a ustvari ne može dalje od smijurija ekipa, a ne razumiju kako Lulić igra u Laziju 10 godina i postaje legenda kluba. Prosto, ljudi koji razumiju fudbal neke stvari vide bolje.
Ibrahim Sehic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Ibrahim Sehic
- ASD
- Kontakt:
Po tebi je Šehić loš u igri nogom?Hantraga je napisao/la: ↑07 sep 2021, 23:54Zato što su ti klubovi pokazatelj da je lik golman u rangu osrednje ili lošije turske ekipe. Dakle, suprotno mišljenju običnog navijača reprezentacije BiH kojem Šehić brani zadovoljavajuće ili odlično, niko na dunjaluku nikada to nije prepoznao. Shvatate li kako to nema logike? Kad se izdizao jer brani savršeno u Ligi prvaka ili šta ti ja znam, niko ga nije htio. Zašto? Zato što NIJE ZADOVOLJAVAJUĆE. Naš narod gleda samo odbrane i još smo na logici iz osamdesetih "pa golmanovo je da brani". Nije! Golmanovo je da igra nogom, a on to radi loše. Golmanovo je da hvata svaki centaršut, a Šehić to ne radi. Golmanovo je svašta nešto i zbog toga Šehić ne može dalje od turskih smijurija.
U tom smislu, apsolutno mi je nevažna ova utakmica, dešava se i desit će se svakome. Najbolji golmani svijeta griješe. Problem je njegovo branjenje za reprezentaciju, gdje više ni kod šklj golmana ne možeš vidjeti da forsiraju boksovanje lopte, a on to radi. Imao je i u Francuskoj jedno takvo stanje, imao je i večeras, ima uvijek. Kad to radiš konstantno, mora te koštati.
Dakle, nije problem večeras, problem je inače, upravo u tim utakmicama koje je puk ocijenio kao "zadovoljavajuće". Argument "gdje je igrao" koristim da dokažem da stručni ljudi ipak to vide drugačije. Dakle, potpuno jednako kao što je našem narodu Duljević igračina, a ustvari ne može dalje od smijurija ekipa, a ne razumiju kako Lulić igra u Laziju 10 godina i postaje legenda kluba. Prosto, ljudi koji razumiju fudbal neke stvari vide bolje.
Šta onda reći za Begovićevu igru nogom.
Iako ima odličnu karijeru, uvijek je bio staromodan linijski golman. I proslavio se u ekipi gdje su mu štoperi visili u krilu čitavo vrijeme.
Da, prilično loš. Ne želim ulaziit u poređenje, jer će se odmah svesti na prepucavanje Sarajevo-Željezničar, ali recimo Kovačević ima tri puta jaču igru nogom od Šehića. Ma ustvari bezveze je i porediti, jer je Šehić loš u igri nogom. Rješenja mu uopšte nisu dobra i mali pritisak strašno utječe na njega.
Što se Begovića tiče, nije ništa lošiji od Šehića u tom segmentu, samo su novinari izvikali da je jedan odličan, a drugi loš. Ali, slažem se svakako, Begović nije primjer lika koji igra kvalitetno nogom i puno više voli standardan engleski fudbal, bez tog segmenta.
Dakle, po meni, u oba slučaja govorimo o ispodprosječnim vrlinama. Fazon je samo što Begović NIKAD ne bi pravio sranja na centaršutevima koje ovaj pravi. I to je u današnjem fudbalu puno važnije od toga hoćeš li odbraniti nešto što se odbraniti ne može. Evo ni večeras, a ni protiv Francuske, apsolutno nije bilo potrebno braniti teške šuteve. Najvažnije je bilo kontrolisati peterac dobro.
- ASD
- Kontakt:
Po meni je Šehić puno bolji nogom od Begovića. Begović je u tom segmentu baš loš. Jako puno lopti napucava, ne rizikuje ni minimum.Hantraga je napisao/la: ↑08 sep 2021, 00:05Da, prilično loš. Ne želim ulaziit u poređenje, jer će se odmah svesti na prepucavanje Sarajevo-Željezničar, ali recimo Kovačević ima tri puta jaču igru nogom od Šehića. Ma ustvari bezveze je i porediti, jer je Šehić loš u igri nogom. Rješenja mu uopšte nisu dobra i mali pritisak strašno utječe na njega.
Što se Begovića tiče, nije ništa lošiji od Šehića u tom segmentu, samo su novinari izvikali da je jedan odličan, a drugi loš. Ali, slažem se svakako, Begović nije primjer lika koji igra kvalitetno nogom i puno više voli standardan engleski fudbal, bez tog segmenta.
Dakle, po meni, u oba slučaja govorimo o ispodprosječnim vrlinama. Fazon je samo što Begović NIKAD ne bi pravio sranja na centaršutevima koje ovaj pravi. I to je u današnjem fudbalu puno važnije od toga hoćeš li odbraniti nešto što se odbraniti ne može. Evo ni večeras, a ni protiv Francuske, apsolutno nije bilo potrebno braniti teške šuteve. Najvažnije je bilo kontrolisati peterac dobro.
Begović je puno bolji kod prekida.
Doduše, dosta zavisi i od predispozicija. Begović je skoro 10 cm visočiji, što podrazumijeva da je u skoku bolji, pa i u tom nekom kontaktu s protivnicima. Dok s druge strane ta visina znači da je slabije okretan i slabije kontroliše loptu nogom.
- Chapman1886
- Kontakt:
Strašno dobar golman, ali večeras podbacio
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Ma ja vala mislim da je stvar zahtjeva trenera. Begović je nabijao jer je u 98% utakmica koje je u životu igrao to i traženo. Da se gradila igra po zemlji, uklopio bi se, radešan je on. I da se razumijemo, mislim da je Begović u posljednjih 4-5 godina generalno u nekoj fazi stagnacije, razočaravajuće.ASD je napisao/la: ↑08 sep 2021, 00:47
Po meni je Šehić puno bolji nogom od Begovića. Begović je u tom segmentu baš loš. Jako puno lopti napucava, ne rizikuje ni minimum.
Begović je puno bolji kod prekida.
Doduše, dosta zavisi i od predispozicija. Begović je skoro 10 cm visočiji, što podrazumijeva da je u skoku bolji, pa i u tom nekom kontaktu s protivnicima. Dok s druge strane ta visina znači da je slabije okretan i slabije kontroliše loptu nogom.
Ali opet kažem, glupa mi je rasprava porediti goldžiju sa 250 nastupa u engleskoj PL i lika kojem je Mersin vrhunac karijere. Nije objektivno da ga ****

- marlostanf1eld
- Kontakt:
Lik postavi zivi zid i stade na istu stranu sto je pokrio, ono se ne vidja u kadetima
- Devetomjesto
- Kontakt:
Ubij se-usreci naciju!
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Umro dabogda
Dobar Šeha, onaj živi zid ni Kačavenda ne bi onako postavio...
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
- Devetomjesto
- Kontakt:
Nije imao mjesta u mladoj repki kraj Jasmina Burica koji je Kahn za njega. Igrom “slucaja” postade prvi golman repke kraj golmana koji brani u “najslabijoj” ligi na svijetu, engleskoj.
I na kraju je nebitno za koji klub igra, kakve gluposti djece neces procitati na ovom forumu. Sta znaju skauti, treneri i sl ko je bolji golman, forumska krema to bolje analizira.
I na kraju je nebitno za koji klub igra, kakve gluposti djece neces procitati na ovom forumu. Sta znaju skauti, treneri i sl ko je bolji golman, forumska krema to bolje analizira.
Seha jeste kriv i tu se nema sta pricati ali reakcija odbrane kod oba gola je smijesna.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”
U slučaju šehica se pokazalo da biografija potvrđuje njegov kvalitet.
Oba gola njegova, nit se smije desiti da lopta iz kornera konstantno pada na peterac, a ti ukopan na liniji, još će repka golova naprimati iz kornera dok je on na golu.
Drugi go u njegovu stranu.
U poređenju Mr.Asmira i njega smiješno je kao glavni adut spominjati igru nogom pa pričamo o golmanima, ok dobro je kad zna al sad od toga praviti famu, pa hajmo onda jednostavno nego od ovih mladih visokih stopera onda da stavimo da brani, imat će drama igru nogom.
Nažalost Begović je imao tu nesreću da brani za čaršijsko jadransku ekipu gdje je trebao prvo biti rezerva jaranu Hasagicu polomljenih ledja, a sad je otpisan radi jarana Šehica od mersina.
Oba gola njegova, nit se smije desiti da lopta iz kornera konstantno pada na peterac, a ti ukopan na liniji, još će repka golova naprimati iz kornera dok je on na golu.
Drugi go u njegovu stranu.
U poređenju Mr.Asmira i njega smiješno je kao glavni adut spominjati igru nogom pa pričamo o golmanima, ok dobro je kad zna al sad od toga praviti famu, pa hajmo onda jednostavno nego od ovih mladih visokih stopera onda da stavimo da brani, imat će drama igru nogom.
Nažalost Begović je imao tu nesreću da brani za čaršijsko jadransku ekipu gdje je trebao prvo biti rezerva jaranu Hasagicu polomljenih ledja, a sad je otpisan radi jarana Šehica od mersina.
-
- Kontakt:
Amater amaterski . Pa onaj golman borata je los al je za dvije klase bolji od naseg amatera.marlostanf1eld je napisao/la: ↑08 sep 2021, 01:14Lik postavi zivi zid i stade na istu stranu sto je pokrio, ono se ne vidja u kadetima
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
- HasicuVratiSe
- Kontakt:
MIslim da su Begovic i Sehic jednako losi, kao i svi igrači u polju osim Džeke. K*rčina do K*rčine
Džemil Šošon: ako radite na nekom projektu i želite da propadne, samo se meni obratite da to sredim
Begović i Šehić ne mogu u istu rečenicu što i njihove karijere pokazuju.HasicuVratiSe je napisao/la: ↑08 sep 2021, 07:22MIslim da su Begovic i Sehic jednako losi, kao i svi igrači u polju osim Džeke. K*rčina do K*rčine
- HasicuVratiSe
- Kontakt:
Pišaj karijeru, najbolje da onda Enver Mmarić na gol stane. Begovic se unistio odlaskom u Chelsea i tu sva priča oko njega prestaje. Ne bi bio jedinica ni u Kanadi ! Šehić je uvijek bio lopata kojem se tresao okvir gola 15 puta u 6 utakmica lige nacija. Govorim sinoc prije suta, moze ga primit samo u njegov cosak jer ovi levati zivi zid ne znaju prebacit i ostavlja lik sovj ugao otovren. Bega ih je primao sa 45 metara kroz usi. Znači k*rčine !edin139 je napisao/la: ↑08 sep 2021, 07:23Begović i Šehić ne mogu u istu rečenicu što i njihove karijere pokazuju.HasicuVratiSe je napisao/la: ↑08 sep 2021, 07:22MIslim da su Begovic i Sehic jednako losi, kao i svi igrači u polju osim Džeke. K*rčina do K*rčine
Džemil Šošon: ako radite na nekom projektu i želite da propadne, samo se meni obratite da to sredim
Trenutno korisnika/ca: boatenkk, Coolpanda24, EdinjoBos, FranckRibery, Mow, No99, Zglavkar i 44 gosta.