Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

delinjo
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la delinjo » 07 sep 2021, 02:48

Felixians4 je napisao/la:
07 sep 2021, 02:48
Mačka je Nadal. Roger je kujica
Bar od tebe ne ocekujem ovo :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 07 sep 2021, 02:52

Kada te razocaraju neki u koje polazes mnoge nade,respektujes,tako mi i treba :kafa:

Nisam pratio ovog malog ali ima slifa :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 07 sep 2021, 02:53

delinjo je napisao/la:
Mačka je Nadal. Roger je kujica
Bar od tebe ne ocekujem ovo :mrgreen:
A,hbg, uvijek poštujem veličine ma koliko ih ne podnosio, no nesnosni su Rogerovci postali s relativiziranjem,iskrivljavanjem,patetikom,laprdanjem. A nekad moram i direkt njega se očešati,ja totalni nebitnjaković. Mogao sam i ovome za sliku Noletove žene odgovoriti za Mirku,eto slučajno tebe izabrao.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2021, 02:53

07 sep 2021, 02:40
Poen na 40-30 sada u gameu Brooksbya za potvrdu povratka. Just brilliance. Dobio Nole. Pa na bp Noleta slično, izvukao Brooksby. Ovaj turnir je totalna pljuna u oko svim hejterima mladih. Više ne mogu sprdati WTA niti newgen.

bodi,vidi se da si slabije pratio turnir,pa otpočetka je krcato ovakvih mečeva. Nevjerojatno.

Noletov game koji budi optimiziam po pitanju kretanja,preciznosti,fokusa. Sada je Jenson na pravom izazovu tek kad je pokazao da može biti ozbiljan takmac. On je taj koji je izdihan actually, a Đoker se zagrijao.
Nije isto kada ti ovu ludnicu, dvadesetminutne gemove nude Lajović i Gojowczyk i najbolji teniser svijeta. Razlika je u kvalitetu. A gledao sam i Duceta, i Bustu s Cressyem, i Monfa sa Sinnerom, i skoro sve zanimljive mečeve do sada.

I ovaj USO je čist dokaz da će tenisa biti i poslije trojke, i to ne bilo nego kakvog nego onog na najvećej sceni. Ne znaš koji je bolji, nivoi na kojem igraju Medvedev i Zverev u prvom redu su nenormalni. A evo vidimo kako i ovi ostali prate tempo, svi su odlični. Ni u jednom trenutku vala nisam pomislio na Nadala i Federera i njihov izostanak. A i Novak je nepotreban, pusti omladinu da se lupaju i da uživamo :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 07 sep 2021, 03:09

Pa sad da ce biti taj nivo poslije trojke,ne mogu se vala sloziti,osim ako ti neizvjesnost ne znaci kvalitet onda da ali toga imas i sad samo se prebaci na zene.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 07 sep 2021, 03:10

bodi123 je napisao/la:
07 sep 2021, 02:53
07 sep 2021, 02:40
Poen na 40-30 sada u gameu Brooksbya za potvrdu povratka. Just brilliance. Dobio Nole. Pa na bp Noleta slično, izvukao Brooksby. Ovaj turnir je totalna pljuna u oko svim hejterima mladih. Više ne mogu sprdati WTA niti newgen.

bodi,vidi se da si slabije pratio turnir,pa otpočetka je krcato ovakvih mečeva. Nevjerojatno.

Noletov game koji budi optimiziam po pitanju kretanja,preciznosti,fokusa. Sada je Jenson na pravom izazovu tek kad je pokazao da može biti ozbiljan takmac. On je taj koji je izdihan actually, a Đoker se zagrijao.
Nije isto kada ti ovu ludnicu, dvadesetminutne gemove nude Lajović i Gojowczyk i najbolji teniser svijeta. Razlika je u kvalitetu. A gledao sam i Duceta, i Bustu s Cressyem, i Monfa sa Sinnerom, i skoro sve zanimljive mečeve do sada.

I ovaj USO je čist dokaz da će tenisa biti i poslije trojke, i to ne bilo nego kakvog nego onog na najvećej sceni. Ne znaš koji je bolji, nivoi na kojem igraju Medvedev i Zverev u prvom redu su nenormalni. A evo vidimo kako i ovi ostali prate tempo, svi su odlični. Ni u jednom trenutku vala nisam pomislio na Nadala i Federera i njihov izostanak. A i Novak je nepotreban, pusti omladinu da se lupaju i da uživamo :mrgreen:
Oba Tsitsipas meča u 5,FAA-RBA je bilo zanimljivije od ovog iako je ovaj drugi set bio zakon,a samo 9 gameova. No,nebitno,ajd.

Ja se ne bih usudio još dizati u velezviježđe dizati ikog od njih. Hbg,stvarno moraju uzeti pokoji Slam,dogodine bar 50 %. Njih je 10-ak kakvih-takvih kandidata uz ta 2 koja si istaknuo,definitivno su se izdvojili,al recimo prije OI Tsitsipas je bio uz bok ako ne ispred Sasche po očekivanjima, pa i nas dvojica smo rezignirani bili Sašom, sjećam se kako si iskomentirao da nikad šampiona od njega nakon tog poraza u SF Roland Garrosa.

A ovamo isto realno imaš 10-ak njih jer ovo što su prikazali Murray,Kei... nije dovoljno za osvajanja,al je top20 nivo. Tu su Thiem,Waw,delPo,Čilić,Raonic,Fed,Rafa,Nole. Monfils,Tsonga,Gasquet - francuzi se ne drže,padaju,Gael jest konkurentan, ova 2 eto da ih spomeneš. A znaš li da se Robredo potuca godinaam na challengerima? Uglavnom, zabava zajamčena, no bit će puno šarenije no dosad.

Ufff,nipošto nisam za to da tjeram veličine u mirovinu. Meni su "najmrskiji" ovi kako sam ih prozvao, "lešinari": Hurkacz,Fucsovics,Edmund onomad pa na većem nivou i Busta,Agut,Hačanov.

Ono što je super - stalno sam nailazio da su svi jednolični,istog stila.

Rekao bih da njih par su slični po tom pitanju što je normalno, no generalno, raznovrsnost je nastupila. Imamo serve-volleyere(nekolicinu doduše u top50),serve botove(a Reilly je osebujan tip,onako neki kamionždija, kamper tip,lovac na jelene bradati masni), grindere, specijaliste za podloge, atraktivne lovce na winnere pa imaš kompletne moderne baselinere,kontraše...

Jedino što mi nedostaje su ljevaci,kronično. A kad je bio neki zadnji s klasnim dvoručnim BH?

Od malde garde žalim za izoljeđivanji ČĆ duet - Čung,Ćorić.

Žao mi je od matorih umirovljenika da se nisu okitili - Ferrer,Berdych

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 sep 2021, 07:42

bodi123 je napisao/la:
07 sep 2021, 02:53
…..Ni u jednom trenutku vala nisam pomislio na Nadala i Federera i njihov izostanak. A i Novak je nepotreban, pusti omladinu da se lupaju i da uživamo :mrgreen:
drago mi je da si konačno došo pameti :mrgreen: :D

nego može li mi ko objasniti šta je to bilo? rezultatski skroz laka pobjeda noleta a vidim nije bilo baš tako! pretpostavljam da je bilo ono što smo milion puta gledali, autsajder dobije prvi, bori se u drugom ali favorit se izvuče i onda bum do kraja…

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 sep 2021, 10:37

07 sep 2021, 01:53
Sinner da će igrati završni Masters? Pa koji je ne računajući Rafu,Rogera,Thiema? Rune na šljaci,da, daleko je on par godina od toga da bude real threat na brzim podlogama furam si.
Sinner ti je trenutno 10-ti na race listi koja je relevantna za zavrsni masters i zq No1,kad iznacimo Rafu on je dakle 9-ti sa 200 bodova iza Hurkacza i nesto oko 400 bodova iza Rudda,dakle bice tu velike borbe za to 7-mo i 8-mo mjesto,al vjerujem da ce Sinner na kraju biti u top8

Felix sa pobjedom nad Alcarazom ide isprd Sinnera,tako da ja ocekujem da i Felix i Sinner do kraja godine predju i Ruda i Hurkacza

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2021, 12:33

Novak treći slem u nizu kako igra s Beretinijem :mrgreen:

Feliks - Alcaraz, to će bit fešta udaračkog tenisa, revolveraški okršaj, ne smije se propustit. Feliks je malo živno s Tonijem.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 sep 2021, 12:42

ja bi to jako rado gledao ali je.biga kad su ih stavili da igraju upo noći….

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2021, 12:52

jestamaji je napisao/la:
07 sep 2021, 07:42
nego može li mi ko objasniti šta je to bilo? rezultatski skroz laka pobjeda noleta a vidim nije bilo baš tako! pretpostavljam da je bilo ono što smo milion puta gledali, autsajder dobije prvi, bori se u drugom ali favorit se izvuče i onda bum do kraja…
Ma ništa, Brooksby igrao na adrenalin dok je mogao, crkavao za svaki poen, vraćao nemoguće a ovaj nije nalazio načine da riješava relije i obično završavao greškama. Čim je mali pao s intenzitetom i snagom tu je kraj bio. Nemoguće je pratit ovaj tempo što mu je Novak nametnuo... svaka loptica duboko, šetaj lijevo šetaj desno i to je to, klasični Novak, udavi te i ugasi ko svijeću.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 07 sep 2021, 14:03

ronaldo99 je napisao/la:
07 sep 2021, 10:37
07 sep 2021, 01:53
Sinner da će igrati završni Masters? Pa koji je ne računajući Rafu,Rogera,Thiema? Rune na šljaci,da, daleko je on par godina od toga da bude real threat na brzim podlogama furam si.
Sinner ti je trenutno 10-ti na race listi koja je relevantna za zavrsni masters i zq No1,kad iznacimo Rafu on je dakle 9-ti sa 200 bodova iza Hurkacza i nesto oko 400 bodova iza Rudda,dakle bice tu velike borbe za to 7-mo i 8-mo mjesto,al vjerujem da ce Sinner na kraju biti u top8

Felix sa pobjedom nad Alcarazom ide isprd Sinnera,tako da ja ocekujem da i Felix i Sinner do kraja godine predju i Ruda i Hurkacza
A,jest,jebote. Mali mi je drag,svaka čast, no to je samo pokazatelj koliko je siromašno i nekonzistentno društvo još od covid stanke, ovaj turnir je iznimka koja će nadam se postati dugoročno pravilo. Jer Jannik nema neku bajnu sezonu,definitivno ne za top10 pa i bez ovih izostalih velikana. Svakako bih htio njega , a ne Huberta. Mada nisam siguran da će nastupati svi istureni. Ruud teško da će nešto bitno uraditi indoor, al momak je radnik,inteligentan natjecatelj.

Žene smo zapostavili,mora se popratiti njihova završnica, itekako su prikazale jako kvalitetan program.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 sep 2021, 15:38

žene se gledaju na drugim kanalima :mrgreen:

ma to sa ženskim tenisom je fakat samo za upotpunit vrijeme. to se najbolje vidi tj. osjeti uživo, na muškim mečeviima je i publika skroz u meču, kod žena je to sve onako usput. većina fanova koji dođu na turnir odu na ženske mečeve kad nemaju pametnija posla. bio sam par puta i na ženskom finalu, tu se izlazi napolje po cijeli set dok je kod muškaraca maksimum dva gema, piš pauza ili kupit pivu i brzo nazad.

naravno, i do mene je, ja se iskreno više ni sjetiti ne mogu ko je na tim ženskim mečevima izgubio, ko je pobijedio još znam, ali tako misli većina ne samo ja

edit: evo sad sam izguglao to finale 2010, clijsters-zvonareva , majke mi da mi je neko prislonio pištolj na čelo i rekao reci ko je izgubio u tom finalu i da mi da pet pokušaja meni ona ne bi pala napamet!

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 07 sep 2021, 20:32

Kolko je hladan lik. Fura svoju igru bez obzira na rezultat a Danil se ubija od pokusaja da nadje rjesenje.

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 07 sep 2021, 20:37

Samounistenje na kraju al barem se casno oprostio od turnira. Set ko kuća.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 07 sep 2021, 23:27

Fernandez :tokralju:

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 07 sep 2021, 23:28

Leylah osvaja. Bilo bi sjajno vidjeti finale s Andreescu ako nisu u istoj strani zrijeba.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 07 sep 2021, 23:34

MukiMuki02 je napisao/la:
07 sep 2021, 20:32
Kolko je hladan lik. Fura svoju igru bez obzira na rezultat a Danil se ubija od pokusaja da nadje rjesenje.
Ne baš. Zapravo je u trećem zaigrao konzervativno i duljim izmjenama parirao,natjerao Medu da on preuzima inicijativu i da ima više miksanja. Četvrti nisam gledao. Momka nikad gledao do duela sa Schwartzijem i ovo danas,svaka čast. Ne znam hoće li ponoviti ovakav doseg,no bit će neki igrač od njega.

@pogba - Ispala ona sinoć od Sakkari.

Kakav hebenica turnir,ajd da momci koji skupno nemaju 40 ispoštuju ponovno koliko mogu.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 sep 2021, 00:03

Prekasno je mec,ustati ujutro i vratiti snimak bez da se gleda rezultat,nema druge :)

Ja ocekujem pobjedu Felixa,idem na kartu da je iskusniji malo i da je ove godine malo vise sazrio,pocinje mu polako goditi treninranje sa Tonijem

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 sep 2021, 00:05

Raducanu ljubav <3

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.