Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Idi kući dijete drago, upiši fakultet i preseli u Njemačku k'o IT stručnjak.
- Felixians4
- Kontakt:
U offseasonu, Jannik mora imati u planu: SERVIS,SERVIS,SERVIS,SERVIS,SERVIS,SERVIS
Noćni matchevi nemjerljivi su spektakl u odnosu na ove sunčane, premalo su u programu tokom godine. Em je publika angažiranija, em je televizičnije, igrači nekako poletniji, generalno mislim da bude puno više drame i generalno kvalitete u tim duelima.
Noćni matchevi nemjerljivi su spektakl u odnosu na ove sunčane, premalo su u programu tokom godine. Em je publika angažiranija, em je televizičnije, igrači nekako poletniji, generalno mislim da bude puno više drame i generalno kvalitete u tim duelima.
Ima apsolutno neprecizan servis, ali onaj drugi set nije izgubio zbog toga nego što je jednostavno... glup? Nemam drugi opis za one stvari koje je napravio na mreži.
Zverev danas poprilično tanak, ali i takav je dovoljan da očisti nekoga ko igra kao tele.
Zverev danas poprilično tanak, ali i takav je dovoljan da očisti nekoga ko igra kao tele.
-
- Kontakt:
Kakav idiot , nudi mu se Sasa.
Sta sve propusti, a mogao je do seta komotno. Sasa uz ne tako bajnu igru, u 3 seta, na kraju izgleda rutinski.
⚽FK Garaže⚽
- Felixians4
- Kontakt:
Ne znam tko bolje servira,al dabome ni tko ima više sreće,Zverev il Opelksa. Saschi se Sock povrijedi koji mu je parirao u svim segmentima, sam je priznao da bi izgubio da je Jack nastavio ko u prvom setu. Danas Sinner daruje drugi i treći set neviđenim kiksevima u nizu. Jannik totalni "Berdych" zasad, tako bi si i on kupovao šanse i onda propuštao uludo.
A Reillyu Nikoz nakon 4-2 u TB "pustio" da ga okrene 5-7 duplom,glupostima,promašajem. U drugom krenuo s breakom i sve ladno odmah izgubi. Plus je PCB ispao na startu koji mu je bio projiciran za treće kolo.
Harris ivzuče 2 teška servis gamea,načini break za 5-4. Greška,greška,dupla greška,dupla greška. U TB ovaj je jednostavno ispogađao servise i na kraju raspalio FH paralelu ravnjaču iz trka,ušlo.
Kad te hoće,oće i obratno.
A Reillyu Nikoz nakon 4-2 u TB "pustio" da ga okrene 5-7 duplom,glupostima,promašajem. U drugom krenuo s breakom i sve ladno odmah izgubi. Plus je PCB ispao na startu koji mu je bio projiciran za treće kolo.
Harris ivzuče 2 teška servis gamea,načini break za 5-4. Greška,greška,dupla greška,dupla greška. U TB ovaj je jednostavno ispogađao servise i na kraju raspalio FH paralelu ravnjaču iz trka,ušlo.
Kad te hoće,oće i obratno.
Sinner vam je isto sve ono sto je Zverev bio unazad par godina,polazuje da je odlican teniser i da ima itekako materijala za vrhunskog igraca,ali srlja previse i zeli na silu,a Zverev je napokon sazrio i dobija sad ove meceve kako su njega prije dobijali. A to je odlika vec velikih igraca
- Felixians4
- Kontakt:
Nije usporedivo. Zverev nije gubio ovakve mečeve na Slamu,eventualno možeš reći za Đokovića u Australiji. Ili bi došao potrošen do četvrtfinala na RG pa ga umeli Nole/Thiem, Schwartzmann na UO ili bi ga izbacivali Ćorić,Vesely,Raonic,Kohli,Gulbis,Chung,Evans.
Stvar je da je Zver ranije na račun očajnog drugog servisa pušio,a sad ima tu hebenu zaštitnu mrežu na brzim podlogama da izvlači i prvi i drugi,a onda je na suparniku stalni pritisak. I kad uzmeš break,kad imaš set lopte,teško će ti se ponuditi nova šansa. Eh baš tak je Sinner izgubio drugi i treći set.
Lani ga je upravo Sinner riješio na RG. Malo je deplasirano pričati da je sada sazrio,a lani se svršavalo na Zvera dok je u finalu čistio Thiema i dakle nakon tog najvećeg dosega na Slamu, Jannik 19-godišnji ga pobijedi. Sascha je bez top10 pobjede na GS i sva je prilika da će ostati na tome i u 2021. Nevjerojatan podatak
Stvar je da je Zver ranije na račun očajnog drugog servisa pušio,a sad ima tu hebenu zaštitnu mrežu na brzim podlogama da izvlači i prvi i drugi,a onda je na suparniku stalni pritisak. I kad uzmeš break,kad imaš set lopte,teško će ti se ponuditi nova šansa. Eh baš tak je Sinner izgubio drugi i treći set.
Lani ga je upravo Sinner riješio na RG. Malo je deplasirano pričati da je sada sazrio,a lani se svršavalo na Zvera dok je u finalu čistio Thiema i dakle nakon tog najvećeg dosega na Slamu, Jannik 19-godišnji ga pobijedi. Sascha je bez top10 pobjede na GS i sva je prilika da će ostati na tome i u 2021. Nevjerojatan podatak
Saša počeo popuštati (ili tempira?), izdrzi do Djokaja, ne staj kad je najbitnije.
Danas sta je Sinner propustio nije dopustivo za ovakav nivo.
Danas sta je Sinner propustio nije dopustivo za ovakav nivo.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
- Felixians4
- Kontakt:
Vrlo moguće bude od Đokera do Đokera. No da ne brzamo,jedan ima 2,drugi 1 match do novog polufinalnog obračuna. Noletu bi pak Sascha postao Wawrinka 2 tuče li ga nanovo. Ne slažem se da popušta il tempira. Jedino je protiv Ramosa bio briljantan, prvo kolo FH oscilirao,a u trećem Sock bio al-pari ako ne i jači ,kasnije je bio na 70-ak %. Doduše,finish drugog seta i čitav treći protiv Querreya rasturancija. Konačno ima težak GS ždrijeb, podloga ga je spasila većih problema. Ogromna razlika serviranja protiv FAA u Wimblyu kad mu je položaj bio pola metra sa strane i kasnije ljeto - OI,Cincinatti,UO. Istina,danas je nešto više lakših grešaka imao, no isto tako stizalo mu je puno više neutralnih povratnih ili kontri. Medvedev mi se doima ko duplo opasniji,no sasvim moguće da se prevarim. Servisom praktički ima osigurana 3/4 gamea po setu zavisno od tog tko prvi bez da išta drugo funkcionira i to je sjajno.
Vjeruj da je skoro isto,Sinner ce za 2-3 godine biti isto kao Zverev sad tek tad ce poceti malo da koristi vise glavu da neke protivnike pobjedjuje.Felixians4 je napisao/la: ↑06 sep 2021, 20:58Nije usporedivo. Zverev nije gubio ovakve mečeve na Slamu,eventualno možeš reći za Đokovića u Australiji. Ili bi došao potrošen do četvrtfinala na RG pa ga umeli Nole/Thiem, Schwartzmann na UO ili bi ga izbacivali Ćorić,Vesely,Raonic,Kohli,Gulbis,Chung,Evans.
Sinner je ozbiljan potencijal za buducnost
Nije isto igrati protiv Djokovica u finalu i igrati s njim prije finala.Felixians4 je napisao/la: ↑06 sep 2021, 21:07Vrlo moguće bude od Đokera do Đokera. No da ne brzamo,jedan ima 2,drugi 1 match do novog polufinalnog obračuna. Noletu bi pak Sascha postao Wawrinka 2 tuče li ga nanovo. Ne slažem se da popušta il tempira. Jedino je protiv Ramosa bio briljantan, prvo kolo FH oscilirao,a u trećem Sock bio al-pari ako ne i jači ,kasnije je bio na 70-ak %. Doduše,finish drugog seta i čitav treći protiv Querreya rasturancija. Konačno ima težak GS ždrijeb, podloga ga je spasila većih problema. Ogromna razlika serviranja protiv FAA u Wimblyu kad mu je položaj bio pola metra sa strane i kasnije ljeto - OI,Cincinatti,UO. Istina,danas je nešto više lakših grešaka imao, no isto tako stizalo mu je puno više neutralnih povratnih ili kontri. Medvedev mi se doima ko duplo opasniji,no sasvim moguće da se prevarim. Servisom praktički ima osigurana 3/4 gamea po setu zavisno od tog tko prvi bez da išta drugo funkcionira i to je sjajno.
Tako da jedino nade polazem u Zvereva koji je danas pogotovo sa fh strane bio ispod svog nivoa.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
-
- Kontakt:
Niko Harisa ne spominje , laganica do cetvrtfinala.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Raducanu iz kvalifikacija do 1/4 finala
Ono na Wimbledonu ocito nije bila samo slucajnost i bljesak
Ono na Wimbledonu ocito nije bila samo slucajnost i bljesak
Don't believe the hype.
Strašno udara lopticu, pogotovo iz trka. Prerano je govoriti naravno, ali po mom mišljenju najveći potencijal od ove ženske omladine.
- Felixians4
- Kontakt:
Ma znam ja što ti hoćeš reć,al nisu usporedivi. Zapravo su svi newgeneri poprilično različit uspon imali ,ne u istim godinama. Zverev je s 20 na ATP1000,Finalsu izgledao kao top šampion,bio trćei na svijetu! Zato je na GS zapravo tek od 2020. probio barijeru kako treba. Sinner pak ima skroz drugačiju putanju i različiti su razlozi skroz zašto on još nije u vrhu(Zverev je dakle bio sam vrh s 20,21).ronaldo99 je napisao/la: ↑06 sep 2021, 21:17Vjeruj da je skoro isto,Sinner ce za 2-3 godine biti isto kao Zverev sad tek tad ce poceti malo da koristi vise glavu da neke protivnike pobjedjuje.Felixians4 je napisao/la: ↑06 sep 2021, 20:58Nije usporedivo. Zverev nije gubio ovakve mečeve na Slamu,eventualno možeš reći za Đokovića u Australiji. Ili bi došao potrošen do četvrtfinala na RG pa ga umeli Nole/Thiem, Schwartzmann na UO ili bi ga izbacivali Ćorić,Vesely,Raonic,Kohli,Gulbis,Chung,Evans.
Nije do glave Janniku problem sigurno. Potencijal fantastičan. Nowgen, meni su uživancija njih 7-8. Neke više volim,neke manje, al tenis ostaje u sjajnim rukama. Samo,tek će im uslijediti testovi,sad će biti razapeti po svakom većem kiksu,a dogodine je zadnji voz Feda,a vjerujem i delPa,Wawrinke, možda Čilić,Kei,Miloš,Murray,Anderson... vraća e i Thiem koji je među generacijski tako da neću ništa projicirati...
Da,Lloyd Harris čisto do 1/4, tukao Shapa(koji je slično ko Sinner izgubio prejednostavno) i Opelu uvjerljivo, danas je on pak morao 3:0 uzeti ovo,no dobro.
Dakle, Zverev je PRVU pobjedu nakon Zlata u Tokiju upisao upravo protiv Harrisa. U Cincinattiju. ZA PRVU pobjedu njegovu u Cincinattiju u 6. ili 7.pokušaju! A znamo da je polufinale OI bio Nole. Sada je put Harris pa nadamo se Nole.
Dakle, prosto ne znaš ,ovaj Zverev je teški likonja. NIKADA pobijedio na Slamu top10(o-10 omjer čini mi se). Osvojio OI,Finals i to oba preko Noleta(i SF u Londonu Feda). Pobjeđivao Nadala na šljaci, osvajao 1000-ce u finalima preko Feda i Noleta također, dobijao Thiema na šljaci, Tsitsipasa i Medu na hardu,s Fedom je na 3-4, na travi Hallea 1-1... Prosto nevjerojatno. A podjednako nevjerojatno je da je onda kad je upisao prvi skalp u Cincinattiju, i osvojio turnir! Znamo i kako je to polufinale tek okrenuo s Tsitsipasom.
Neviđeno zanimljiv Tour, a koliko junaka nedostaje. TENISE, podcijenjen si nenormalno.
Raducanu na W zar nije bila zaustavljena ozljedom protiv Ajle da ne bacam pogled? Mala je dobra. U zaklonu je prevelikom ovaj UO ženski,a također je fenomenalan ko i muški koliko se da pratiti.
Šanse sutra protiv Eline?
- Felixians4
- Kontakt:
Bodi sigurno čeka da Alcaraz svlada FAA i da otvori topic: O ovome sam pisao koliko je nezgodno neafirmiranim u vrhu nakon iznenadnog skalpa(nije to bila senzacija,but still) sljedeći match kad si ogroman favorit, uvijek izvrsni i aktualni Ozmo:
https://sportklub.rs/blog/sasa-ozmo/pob ... je-pobeda/
„Budeš li rano ispao u nastavku turnira, doći ću i prebiću te“, rekao je Endi Rodik na mreži Janku Tipsareviću posle njihovog meča na US openu 2010. godine. Nije da je Jankov naredni rival bio lak, bio je u pitanju Gael Monfis, ali srpski teniser jeste ispao.
Kako nadgraditi veliku pobedu, pitanje je na koje često nema adekvatan odgovor onaj koji je iznenađenje napravio. I zato su baš ti mečevi ilustrativniji pokazatelj zrelosti i dugoročnog kvaliteta od prethodnog bljeska. U tenisu je znatno korisnije da ti bazni nivo igre bude viši nego kod drugih, do plafona se svakako retko stiže.
„Osećao sam da sam došao do granice, fizički i mentalno, zato mi je publika bila značajna u toj situaciji. Energija s tribina gurala me je napred. Bez publike, mislim da ne bih bio u ovoj situaciji“, opisao je Alkaraz kako se osećao pred peti set.
I Gojovčik je bio umoran. Prošao je kvalifikacije, a onda je u prve tri runde igrao 14 setova za pobede nad Imberom, Lajovićem i Laksonenom. Bila je to borba umova u tom trenutku, a Nemac je poklekao – noge nisu slušale, duple greške su se gomilale, baš kao i nerezonske odluke.
Alkaraz je postao najmlađi četvrtfinalista US opena u open eri, mlađi od njega u amaterskoj eri bio je još čovek po imenu Tomas Koh 1963. godine. Takođe, Španac je postao najmlađi grend slem četvrtfinalista od Majkla Čenga 1990. godine.
I, dok mu sada svi prognoziraju višestruke grend slem titule, to što je nečije prvo prolazno vreme brže nego kod drugih, ne znači da će i na cilju biti tako. Upravo je Čeng izvrstan primer, on je još sa 17 osvojio prvu i jedinu slem titulu u Parizu – imao je divnu karijeru, bio drugi na svetu i uzeo 34 titule, ali je ostao na jednoj najvećoj.
Godine u kojima prvi veliki proboj pravi samo su dodatni plus za Alkaraza, ali ono što je suština jeste njegova igra.
„Imam veoma dobar forhend koji udaram sa mnogo samopouzdanja. Agresivan sam teniser i uvek tražim priliku da preuzmem inicijativu u poenu. Volim da završavam poene na mreži i trudim se da ne dajem protivniku uvek iste lopte, već da kombinujem brzinu i rotaciju što je više moguće“, rekao je Alkaraz na početku sezone u intervjuu za Sport klub.
Udara loptu tako jako da je Cicipas rekao da se sa takvom snagom nije susreo nikada u životu, a u tom meču demonstrirao je svu svoju raznolikost – izlaske na mrežu, drop šotove u važnim trenucima, munju u forhendu, a impresivan je bio i bekhend.
„Ima tako lep bekhend, može da napada i po dijagonali i po paraleli. Zapravo, podseća me na moj bekhend kada sam bio na vrhuncu“, kaže Kafeljnikov, a svi znamo kakav je Ženja bekhend imao.
Van terena, Alkaraz voli golf, video igre i karting, ali je izuzetno posvećen tenisu, kaže njegov trener Huan Karlos Ferero, na čijoj Akademiji Karlos trenira i provodi veći deo vremena kada nije na turnirima.
Alkarazov agent je Albert Molina, nekadašnji teniski sudija, koji je ubedio njegovog oca da mu prepusti brigu o njegovoj karijeri kada je Karlosu bilo samo 12 godina.
Pre sezone, Ferero je istakao da su na pripremama najviše radili na fizičkoj spremi i na servisu, a u oba ta aspekta igre vidan je pomak.
„Mora još da sazri, da kontroliše emocije i da kontroliše kada da napada sa 100 posto, a kada sa 80 posto snage, kada da igra s više spina, a kada ravnije. Na dobrom je putu da složi te stvari“, rekao je Ferero posle pobede nad Cicipasom.
Upravo je deo toga Alkaraz pokazao u trijumfu nad Gojovčikom, kada se u produženim intervalima oslanjao na svoju brzinu videvši da je Nemac sklon greškama.
Za 2021. godinu najavio je da mu je prvi cilj da se plasira u glavni žreb Australijan opena. Došao je do drugog kola. Rekao je i da želi da uđe u top 50. Biće najmanje u top 40 posle US opena...
https://sportklub.rs/blog/sasa-ozmo/pob ... je-pobeda/
„Budeš li rano ispao u nastavku turnira, doći ću i prebiću te“, rekao je Endi Rodik na mreži Janku Tipsareviću posle njihovog meča na US openu 2010. godine. Nije da je Jankov naredni rival bio lak, bio je u pitanju Gael Monfis, ali srpski teniser jeste ispao.
Kako nadgraditi veliku pobedu, pitanje je na koje često nema adekvatan odgovor onaj koji je iznenađenje napravio. I zato su baš ti mečevi ilustrativniji pokazatelj zrelosti i dugoročnog kvaliteta od prethodnog bljeska. U tenisu je znatno korisnije da ti bazni nivo igre bude viši nego kod drugih, do plafona se svakako retko stiže.
„Osećao sam da sam došao do granice, fizički i mentalno, zato mi je publika bila značajna u toj situaciji. Energija s tribina gurala me je napred. Bez publike, mislim da ne bih bio u ovoj situaciji“, opisao je Alkaraz kako se osećao pred peti set.
I Gojovčik je bio umoran. Prošao je kvalifikacije, a onda je u prve tri runde igrao 14 setova za pobede nad Imberom, Lajovićem i Laksonenom. Bila je to borba umova u tom trenutku, a Nemac je poklekao – noge nisu slušale, duple greške su se gomilale, baš kao i nerezonske odluke.
Alkaraz je postao najmlađi četvrtfinalista US opena u open eri, mlađi od njega u amaterskoj eri bio je još čovek po imenu Tomas Koh 1963. godine. Takođe, Španac je postao najmlađi grend slem četvrtfinalista od Majkla Čenga 1990. godine.
I, dok mu sada svi prognoziraju višestruke grend slem titule, to što je nečije prvo prolazno vreme brže nego kod drugih, ne znači da će i na cilju biti tako. Upravo je Čeng izvrstan primer, on je još sa 17 osvojio prvu i jedinu slem titulu u Parizu – imao je divnu karijeru, bio drugi na svetu i uzeo 34 titule, ali je ostao na jednoj najvećoj.
Godine u kojima prvi veliki proboj pravi samo su dodatni plus za Alkaraza, ali ono što je suština jeste njegova igra.
„Imam veoma dobar forhend koji udaram sa mnogo samopouzdanja. Agresivan sam teniser i uvek tražim priliku da preuzmem inicijativu u poenu. Volim da završavam poene na mreži i trudim se da ne dajem protivniku uvek iste lopte, već da kombinujem brzinu i rotaciju što je više moguće“, rekao je Alkaraz na početku sezone u intervjuu za Sport klub.
Udara loptu tako jako da je Cicipas rekao da se sa takvom snagom nije susreo nikada u životu, a u tom meču demonstrirao je svu svoju raznolikost – izlaske na mrežu, drop šotove u važnim trenucima, munju u forhendu, a impresivan je bio i bekhend.
„Ima tako lep bekhend, može da napada i po dijagonali i po paraleli. Zapravo, podseća me na moj bekhend kada sam bio na vrhuncu“, kaže Kafeljnikov, a svi znamo kakav je Ženja bekhend imao.
Van terena, Alkaraz voli golf, video igre i karting, ali je izuzetno posvećen tenisu, kaže njegov trener Huan Karlos Ferero, na čijoj Akademiji Karlos trenira i provodi veći deo vremena kada nije na turnirima.
Alkarazov agent je Albert Molina, nekadašnji teniski sudija, koji je ubedio njegovog oca da mu prepusti brigu o njegovoj karijeri kada je Karlosu bilo samo 12 godina.
Pre sezone, Ferero je istakao da su na pripremama najviše radili na fizičkoj spremi i na servisu, a u oba ta aspekta igre vidan je pomak.
„Mora još da sazri, da kontroliše emocije i da kontroliše kada da napada sa 100 posto, a kada sa 80 posto snage, kada da igra s više spina, a kada ravnije. Na dobrom je putu da složi te stvari“, rekao je Ferero posle pobede nad Cicipasom.
Upravo je deo toga Alkaraz pokazao u trijumfu nad Gojovčikom, kada se u produženim intervalima oslanjao na svoju brzinu videvši da je Nemac sklon greškama.
Za 2021. godinu najavio je da mu je prvi cilj da se plasira u glavni žreb Australijan opena. Došao je do drugog kola. Rekao je i da želi da uđe u top 50. Biće najmanje u top 40 posle US opena...
- Felixians4
- Kontakt:
Utisak je da ga servis odlično služi i da je on jedan od važnijih faktora ovog odličnog niza.
– Da, tako je još od Tokija. Sve je tako dobro kliknulo. U Vimbldonu sam jako loše servirao i to je razlog poraza od Ože-Alijasima. Od Tokija je sve to bilo mnogo bolje, ali može da bude i bolje.
Ono što tupim. Baš je servirao protiv FAA ko da eksperimentira ili je pijan.
A kaže da pošto nema djevojku,spava u krevetu sa zlatnom olimpijskom medaljom. Najbolje izjave daje čovjek.
https://pbs.twimg.com/media/E-oLDKBWUAU ... name=small
– Da, tako je još od Tokija. Sve je tako dobro kliknulo. U Vimbldonu sam jako loše servirao i to je razlog poraza od Ože-Alijasima. Od Tokija je sve to bilo mnogo bolje, ali može da bude i bolje.
Ono što tupim. Baš je servirao protiv FAA ko da eksperimentira ili je pijan.
A kaže da pošto nema djevojku,spava u krevetu sa zlatnom olimpijskom medaljom. Najbolje izjave daje čovjek.
https://pbs.twimg.com/media/E-oLDKBWUAU ... name=small
I Sinner ce vrlo vjerovatno ove godine igrati zavrsni masters,dakle vec sa 20 godina ce biti u top8 sto je ogroman uspjeh. A ako dodje do tamo vidjecemo od cega je kad igra svaki mec protiv top igraca.Felixians4 je napisao/la: ↑06 sep 2021, 22:29Ma znam ja što ti hoćeš reć,al nisu usporedivi. Zapravo su svi newgeneri poprilično različit uspon imali ,ne u istim godinama. Zverev je s 20 na ATP1000,Finalsu izgledao kao top šampion,bio trćei na svijetu! Zato je na GS zapravo tek od 2020. probio barijeru kako treba. Sinner pak ima skroz drugačiju putanju i različiti su razlozi skroz zašto on još nije u vrhu(Zverev je dakle bio sam vrh s 20,21ronaldo99 je napisao/la: ↑06 sep 2021, 21:17Vjeruj da je skoro isto,Sinner ce za 2-3 godine biti isto kao Zverev sad tek tad ce poceti malo da koristi vise glavu da neke protivnike pobjedjuje.Felixians4 je napisao/la: ↑06 sep 2021, 20:58Nije usporedivo. Zverev nije gubio ovakve mečeve na Slamu,eventualno možeš reći za Đokovića u Australiji. Ili bi došao potrošen do četvrtfinala na RG pa ga umeli Nole/Thiem, Schwartzmann na UO ili bi ga izbacivali Ćorić,Vesely,Raonic,Kohli,Gulbis,Chung,Evans.
Dakle, Zverev je PRVU pobjedu nakon Zlata u Tokiju upisao upravo protiv Harrisa. U Cincinattiju. ZA PRVU pobjedu njegovu u Cincinattiju u 6. ili 7.pokušaju! A znamo da je polufinale OI bio Nole. Sada je put Harris pa nadamo se Nole.
Dakle, prosto ne znaš ,ovaj Zverev je teški likonja. NIKADA pobijedio na Slamu top10(o-10 omjer čini mi se). Osvojio OI,Finals i to oba preko Noleta(i SF u Londonu Feda). Pobjeđivao Nadala na šljaci, osvajao 1000-ce u finalima preko Feda i Noleta također, dobijao Thiema na šljaci, Tsitsipasa i Medu na hardu,s Fedom je na 3-4, na travi Hallea 1-1... Prosto nevjerojatno. A podjednako nevjerojatno je da je onda kad je upisao prvi skalp u Cincinattiju, i osvojio turnir! Znamo i kako je to polufinale tek okrenuo s Tsitsipasom.
Neviđeno zanimljiv Tour, a koliko junaka nedostaje. TENISE, podcijenjen si nenormalno.
Kako god jako je zanimljiv tour.
A iduce sezone ocekujem Alcaraza i Runea da se malo vise pitaju,i da nadam se povratku Delpa i Wawrinke uz Nadala i Feda pa da jos malo uzivamo u njihovim igrama
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 2 gosta.