Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Daduli
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la Daduli » 05 sep 2021, 22:57

Sveti je napisao/la:
05 sep 2021, 22:47
Glupo je ovo iskreno.

A znam jarane al šta ću. Cijeli dan od kad sam napisao da mi je smiješno što se otac od ovog ljubomorka uključio, kreće salva dijasporskih uvreda na mene. I to opsjednutih oralnim i analnim gej seksom. Očito ga učestalo praktikuju čim ga toliko spominju.
Glory Glory Man United

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 05 sep 2021, 23:15

Šta reći, Asmir ljubomoran na Šehića :rol: :tokralju:
252 utakmice u Premier ligi, broj utakmica u takvoj ligi, kojih Šehić može samo sanjati, vrhunac mu je 2 turska liga.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 05 sep 2021, 23:23

Beduin je napisao/la:
05 sep 2021, 19:45
h1a2s3o4 je napisao/la:
05 sep 2021, 08:54
Profesor je napisao/la:
05 sep 2021, 08:41
Ma ja, daj kruha i igara, a to sro je kriminal u svakoj pori drustva nema veze. Toliko se je ta bolest usidrala kod nas, da nam je to normalno postalo. I onda kad covjek ukaze na istu pljuje se.
Volio bih da mi neko objasni kako je to on mislio da promijeni sve sto si nabrojao tako sto ce napisati i optuziti nekoga javno pred nastavak kvalifikacija i jako bitnu utakmicu?
Umjesto da pricamo o utakmici od sinoc ili ovoj koja nam slijedi, pricamo o dvije uvrijeđene mlade.
Pa gledaj, evo ja sam radio dosta godina vani, bio u Afganistanu preko pola decenije, u Afganistanu mozes dosta napredovati i plata drasticno skace ako kad god dobijes promociju na poslu, a dobices je najcesce kao dobar radnik, jos bolja ulizica ili da te tvoj neko pogura.
Ja sam uvijek bio britak na jeziku, nikad nisam dao na sebe, a nepravdu nisam podnosio pa makar i moj otac to bio i uvijek sam nastojao istjerati istinu na cistac. Nazalost po mene i posao.
Tako sam u svom departmentu cesto slabije napredovao od npr. Siptara koji su se uvijek pazili i gurali, dobijali bolje poslove i naoredovali, za razliku od bosanaca pa i makedonaca. A mene je izjedalo to, da se trudim i radim odlican posao, a neki tamo ulizica napreduje i/li ti postane sef. U pocetku nisam htio previse se sefovima zaliti, odradim svoj posao i nadam se da ce neko to prepoznati i preporuciti za promociju, a onda sipac ili neka rospija koja dadne pi4ku sefu dobije promociju, a ja pnda u inat samo svoje odradim i necu njih da pokrivam ps ispadnem jos gori, pa kasnije mic po mic pucam po sasovima zbog nepravde i sa sefovima se svadjam, pa dodju menadzeri pa i njih otresem i pbjasnim sve to. I znas sta? Sklone te na drugo mjesto, u drugi dio baze, i daleko sporije sam dobijao procije od njih, iako samasu puta za vrijeme inspekcija znao istupiti i pokazati znanje o poslu kojeg radim, ispravim na vrijeme sranja mojih lidera, ali ne j3be to niko druze. Narocito kad sam otkaz davao, e onda sam im se svima nagovorio kulturno, a oni klimali glavama i znam da ih je bolila kita za mnom.

Zasto ovo pisem? Jer covjek ce trpiti, truditi se, nadati se da ce doci bolji dani, da ce neko prepoznati tvoj trud i znanje, ali ne mozes vjecno trpiti i ne moze svako na jednak nacin gledati i dozivljavati nepravdu oko sebe. E mozda je takva situacija i sa Asmirom. Branis u Evertonu, Milanu, Chelsea, a mjesto ti uzima neko iz Turskog Spora. Iako, ruku na srce Sehic je i meni bolji u reprezentaciji i ne bih ga mijenjao. Ali neko to ne gleda tako.
Jako zanimljiva životna priča. Hvala sto si je podijelio sa mnom i sa nama.

Razumijem perfektno sta si želio da kažeš i o kakvoj se situaciju u poslovom životu radi.

Vjeruj da sam kroz isto prošao. Bukvalno nosis sav teret na sebi i onda dođe neko, sto nas narod kaze, i pokupi kajmak. To mi je jos kao mladom postavilo puno upitnika iznad glave, a posto sam analitican i volim da odgovorim na pitanja koja me muce to sam i radio.
To je između ostalog i bio jedan od razloga za promjenu pristupa poslu, ljudima/kolegama, a i boljem razumijevanju pozicije menadžera/šefa. Sto opet vodi boljoj kapitalizaciji truda.
I onda zavisi svakako od profila osobe kako ce voditi kompaniju. Neko ko nije isao u hijerarhiji odozdo ka gore, sto socijalno sto toj u firmi/organizaciji, veca je vjerovatnoca da neke uposlenicima bitne stvari nece primjecivati. Jer ih nije ni svjestan, ne moze ih ni vidjeti kad nema slicna iskustva i ne moze da prepozna takve situacije.
Jedan od vecih izazova je svakako i odnos sa uposlenicima. Sistem nagrađivanja ili kaznjavanja zna bit jako varljiv i sa njim semora oprezno. I sam si prosao kroz strukture i hijererhije, ali eto nisu bile dobre. Tesko je upratiti sva desavanja, a posebno u velikom poslu procijeniti sta bi eventulano kad i uposlenika moglo da uvrijedi ili da ga demotivise. A ne moze bas svako da priusti kvalitetan HR. :D

Ovo sto rade Sergej i Asmir je djetinjasto i glupo. Sergej ponizava momke koje je trebao da predvodi, eto sam reci je li to korektno i pametno sa njegove strane. Ja recimo nikad nisam podnosio takve šefove.
Sto se tice Asmira i ti si napisao da kad si odlazio da si im "sasuo" sve u lice. I, sta onda? Apsolutno nista, samo ste se rastali u losem tonu i to je sve.
Da si ranije to iskomunicirao ili promjeno pristup ili uslovio necim eventualno vjerovatno bi to imalo vise efekta nego da sutis i trpis. Od toga nema nista, jer konkurencija je tu. Oni su kao hijene. :D
Golmanske kvalitete u ovom trenutku ne bih komentarisao, jer nisu ni tema.

Usput, da odgovorim i ovim koji tvrde da ne razumijem kakva je Barbarez legenda. Ma hajte molim vas, po cemu to ja ne razumijem? To sto je ne pravim kult od njega je druga stvar. ;)
Legenda OK, ali to mu ne daje bezgranicno pravo i legitimitet da radi sta mu padne na pamet.
Za svaki posao je potrebna obuka i iskustvo, on to za ovaj posao nema. Niti se trudi da ima. Ozbiljniji kandidat je Bajramovic, koji je cini mi se bio na tribinama protiv Kuvajta.

Najveci svih vremena je Edin Džeko, a kako sam upratio on je hvalio Peteva. :bih:

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 05 sep 2021, 23:25

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
05 sep 2021, 23:15
Šta reći, Asmir ljubomoran na Šehića :rol: :tokralju:
252 utakmice u Premier ligi, broj utakmica u takvoj ligi, kojih Šehić može samo sanjati, vrhunac mu je 2 turska liga.
Ma pusti botove, to su oni kojima klubovi godinama ne mogu prismrditi europskim grupama i talentima koji su pozivani u reprezentaciju samo da se prodaju u neke "žnj" lige, puna im usta Allaha i patriotizma a za šaku parica u kuću bi doveli Arkana : )

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 05 sep 2021, 23:26

Smiješna je rasprava da je Beg ljubomoran na Šehu...A ovo njegovo pisanje o NSBiH, svi su isti! Dok imaju funkcije u savezu, dok ih neko plača, dok imaju korist, dok stižu pozivi u repku i dok im sve to prolaze šute ko zadnje hinje i pričaju o odličnoj atmosferi, čim im te funkcije se ukinu oni kao progovore glume moraliste, a u istini svi igrači ko roboti svi bez kičme...Zato Beg kad si do sad šutio dok si skupljao nastupe i dok nisi dao nikom ni u prijateljskoj utakmici branit šuti i sad...

sotomayor
Kontakt:

Post Postao/la sotomayor » 06 sep 2021, 00:07

amkeivke je napisao/la:
05 sep 2021, 23:26
Smiješna je rasprava da je Beg ljubomoran na Šehu...A ovo njegovo pisanje o NSBiH, svi su isti! Dok imaju funkcije u savezu, dok ih neko plača, dok imaju korist, dok stižu pozivi u repku i dok im sve to prolaze šute ko zadnje hinje i pričaju o odličnoj atmosferi, čim im te funkcije se ukinu oni kao progovore glume moraliste, a u istini svi igrači ko roboti svi bez kičme...Zato Beg kad si do sad šutio dok si skupljao nastupe i dok nisi dao nikom ni u prijateljskoj utakmici branit šuti i sad...
To je srz, stimalo je dok je papak igrao, Begic je vece zlo od Vice.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 sep 2021, 00:17

i begić i vico su strašno zlo, svaki na svoj način

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 sep 2021, 00:21

h1a2s3o4 je napisao/la:
05 sep 2021, 23:23
Beduin je napisao/la:
05 sep 2021, 19:45
h1a2s3o4 je napisao/la:
05 sep 2021, 08:54

Volio bih da mi neko objasni kako je to on mislio da promijeni sve sto si nabrojao tako sto ce napisati i optuziti nekoga javno pred nastavak kvalifikacija i jako bitnu utakmicu?
Umjesto da pricamo o utakmici od sinoc ili ovoj koja nam slijedi, pricamo o dvije uvrijeđene mlade.
Pa gledaj, evo ja sam radio dosta godina vani, bio u Afganistanu preko pola decenije, u Afganistanu mozes dosta napredovati i plata drasticno skace ako kad god dobijes promociju na poslu, a dobices je najcesce kao dobar radnik, jos bolja ulizica ili da te tvoj neko pogura.
Ja sam uvijek bio britak na jeziku, nikad nisam dao na sebe, a nepravdu nisam podnosio pa makar i moj otac to bio i uvijek sam nastojao istjerati istinu na cistac. Nazalost po mene i posao.
Tako sam u svom departmentu cesto slabije napredovao od npr. Siptara koji su se uvijek pazili i gurali, dobijali bolje poslove i naoredovali, za razliku od bosanaca pa i makedonaca. A mene je izjedalo to, da se trudim i radim odlican posao, a neki tamo ulizica napreduje i/li ti postane sef. U pocetku nisam htio previse se sefovima zaliti, odradim svoj posao i nadam se da ce neko to prepoznati i preporuciti za promociju, a onda sipac ili neka rospija koja dadne pi4ku sefu dobije promociju, a ja pnda u inat samo svoje odradim i necu njih da pokrivam ps ispadnem jos gori, pa kasnije mic po mic pucam po sasovima zbog nepravde i sa sefovima se svadjam, pa dodju menadzeri pa i njih otresem i pbjasnim sve to. I znas sta? Sklone te na drugo mjesto, u drugi dio baze, i daleko sporije sam dobijao procije od njih, iako samasu puta za vrijeme inspekcija znao istupiti i pokazati znanje o poslu kojeg radim, ispravim na vrijeme sranja mojih lidera, ali ne j3be to niko druze. Narocito kad sam otkaz davao, e onda sam im se svima nagovorio kulturno, a oni klimali glavama i znam da ih je bolila kita za mnom.

Zasto ovo pisem? Jer covjek ce trpiti, truditi se, nadati se da ce doci bolji dani, da ce neko prepoznati tvoj trud i znanje, ali ne mozes vjecno trpiti i ne moze svako na jednak nacin gledati i dozivljavati nepravdu oko sebe. E mozda je takva situacija i sa Asmirom. Branis u Evertonu, Milanu, Chelsea, a mjesto ti uzima neko iz Turskog Spora. Iako, ruku na srce Sehic je i meni bolji u reprezentaciji i ne bih ga mijenjao. Ali neko to ne gleda tako.
Jako zanimljiva životna priča. Hvala sto si je podijelio sa mnom i sa nama.

Razumijem perfektno sta si želio da kažeš i o kakvoj se situaciju u poslovom životu radi.

Vjeruj da sam kroz isto prošao. Bukvalno nosis sav teret na sebi i onda dođe neko, sto nas narod kaze, i pokupi kajmak. To mi je jos kao mladom postavilo puno upitnika iznad glave, a posto sam analitican i volim da odgovorim na pitanja koja me muce to sam i radio.
To je između ostalog i bio jedan od razloga za promjenu pristupa poslu, ljudima/kolegama, a i boljem razumijevanju pozicije menadžera/šefa. Sto opet vodi boljoj kapitalizaciji truda.
I onda zavisi svakako od profila osobe kako ce voditi kompaniju. Neko ko nije isao u hijerarhiji odozdo ka gore, sto socijalno sto toj u firmi/organizaciji, veca je vjerovatnoca da neke uposlenicima bitne stvari nece primjecivati. Jer ih nije ni svjestan, ne moze ih ni vidjeti kad nema slicna iskustva i ne moze da prepozna takve situacije.
Jedan od vecih izazova je svakako i odnos sa uposlenicima. Sistem nagrađivanja ili kaznjavanja zna bit jako varljiv i sa njim semora oprezno. I sam si prosao kroz strukture i hijererhije, ali eto nisu bile dobre. Tesko je upratiti sva desavanja, a posebno u velikom poslu procijeniti sta bi eventulano kad i uposlenika moglo da uvrijedi ili da ga demotivise. A ne moze bas svako da priusti kvalitetan HR. :D

Ovo sto rade Sergej i Asmir je djetinjasto i glupo. Sergej ponizava momke koje je trebao da predvodi, eto sam reci je li to korektno i pametno sa njegove strane. Ja recimo nikad nisam podnosio takve šefove.
Sto se tice Asmira i ti si napisao da kad si odlazio da si im "sasuo" sve u lice. I, sta onda? Apsolutno nista, samo ste se rastali u losem tonu i to je sve.
Da si ranije to iskomunicirao ili promjeno pristup ili uslovio necim eventualno vjerovatno bi to imalo vise efekta nego da sutis i trpis. Od toga nema nista, jer konkurencija je tu. Oni su kao hijene. :D
Golmanske kvalitete u ovom trenutku ne bih komentarisao, jer nisu ni tema.

Usput, da odgovorim i ovim koji tvrde da ne razumijem kakva je Barbarez legenda. Ma hajte molim vas, po cemu to ja ne razumijem? To sto je ne pravim kult od njega je druga stvar. ;)
Legenda OK, ali to mu ne daje bezgranicno pravo i legitimitet da radi sta mu padne na pamet.
Za svaki posao je potrebna obuka i iskustvo, on to za ovaj posao nema. Niti se trudi da ima. Ozbiljniji kandidat je Bajramovic, koji je cini mi se bio na tribinama protiv Kuvajta.

Najveci svih vremena je Edin Džeko, a kako sam upratio on je hvalio Peteva. :bih:
Sve to stoji, od pristupa do pristupa, od jedinke do jedinke. Zato i kazem, neko trpi dok mu ne pukne film, neko zna kako se dodvoriti ili izboriti za poziciju i napredak. 100 ljudi, 100 cudi.

A po pitanju Barbareza, na stranu njegovo bockanje u posljednje vrijeme kad ne odigramo dobro, vjerujem da je i sam kivan ocekujuci da mu neko dadne sansu zarad patriotizma i svega ranije datog i ucinjenog za drzavni dres, ali je kriv sto sam sebi nije dao sansu i posvetio se trenerskom poslu. Ubijedjen sam da on ni nakon prerezentacije ne bi vise nikoga vodio, nego da mu je ovo zelja, san, mastarija.
Medjutim, zanima me gdje vi vidite da on ponizava nase momke u izjavi kako bi i on mogao obuci plavi dres, dakle dres Kuvajta? Ja tu vise vidim ismijavanje igraca Kuvajta koji smijesno i bezopasno izgledaju na terenu. A, ruku na srce, ni mi se nismo proslavili niti potrudili da posteno nadigramo takvog protivnika.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2021, 00:44

Ne valja Sergej Barbarez, ne valja Meho Kodro, ne valja Asmir Begovic. Jos malo nece valjati i Vlatko Glavas. Kako ljudi brzo zaboravljaju neke stvari.

I treba nam sumar iz sumske koji pise da Bosna nije njegova drzava biti predsjednik. Kraj budala sa pamcenjem kao zlatna ribica, sve je moguce.

Iljo i Munib su mala maca za ove danasnje fekalije u odijelima.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 06 sep 2021, 01:04

Bitan je TAJMING...KONTEKST.
Trudim se da me emocije niti jednog trenutka ne određuju, formiraju moj stav, mišljenje.
Brzinski sam preletio par stranica...sta reci osim fuj!!!
Najmrze mi je kad ti neko trpa riječi u usta koje nisi rekao ili kad neko zbog zadrtosti ne moze da skonta poentu običnog posta.

***To sto se neko ne slaže s "izjavom (objašnjeno zasto)" Begovica ni u kom slučaju ne znači da podržava Vicu i kompaniju.***

1. Vico (ranije Begic) i vladajuća garnitura u Savezu su rak rana našeg fudbala...i tako sigurno misli 99% navijača.
I onda dodje neko i kaze kako drugi podržavaju Vicu a protiv su Begovica i Barbareza - samo zato sto drugačije tumače Asmirov kukavicki, LICEMJERNI potez.
Dakle, u onom Asmirovom postu mi je VICO totalno nebitan, bitan mi je TAJMING i KONTEKST. Zar je to tako teško shvatiti?! Pa je li treba CRTATI?
Dok su bili aktivni reprezentativci sutili su kao zaliveni, nijemi bili (Medunjanin, Begovic...), nakon što su postali bivši odjednom su propricali. Logoped (ovaj put u prijevodu "povrijeđeni ego") je ocito dobro odradio posao.
(Znam da opet mnogi neće skontati poentu pa da ne gubim vrijeme vise na tu priču)

2. Sehic bolji od Begovica?!
Isti slučaj kao gore. Opet ću ponoviti, ako je iko branio Begovica onda sam to ja: čak govorio kako su treninzi u Milanu bolji od Sehicevih utakmica u klubu...ali je čovjek svojim odličnim, boljim predstavama na golu reprezentacije definitivno nadmašio Asmirove!
Dakle, kao što ptice na grani znaju da su Vico I kompanija rak rana u našem savezu, fudbalu, isto tako i ptice na grani znaju da je Begovic imao mnogo bolju karijeru. To niko ne spori.
Ako kažemo da je Sehic pružao bolje partije od Asmira na golu reprezentacije (naglasi se ovo "na golu reprezentacije"), opet se nadju neki koji zaključe da je rečeno kako je u globalu Sehic bolji golman i onda pričaju o Begovicevoj karijeri i bla bla.
Begoviceva karijera i Sehiceva se ne mogu porediti...ali isto tako Sehic je svojim partijama nadmašio Begoviceve partije na golu reprezentacije (čitaj na golu reprezentacije). U najmanju ruku bio je jednako dobar.
Ali mrzitelji su toliko ispunjeni mržnjom da ne mogu da priznaju da je čovjek odličan na golu reprezentacije...ili makar da kažu dobar. A istina je da je ODLICAN.

3. Sta kažu, Begovic je veliki humanista, karakteran tip, ovo ono.
Svaka cast, takav i treba da bude ali to nema veze s ovom licemjernom i najmanje 4,5 godina zakašnjelom izjavom kao ni sa "biranjem utakmica" više puta kao i povrijeđenim egom.

4. Barbarez kapiten i legenda. Naravno da jeste i to niko ne spori.
Prvi sam pisao o tome zašto bi bio najbolje rješenje za klupu reprezentacije.
I sad zato sto je on legenda ne smije se ništa reći protiv njega?! - kao npr.da su njegovi postovi u zadnje vrijeme krajnje djetinjasti i neozbiljni?!
U njegovom slučaju pored tajminga i konteksta u obzir treba uzeti i NACIN.
...i da, od ovih 23 sto je Petev pozvao...nema sumnje da bi i Barbarez pozvao najmanje 18 istih...a blatio ih je bar 11 sinoć...bar...a recimo 99% ni on ne bi pozvao Prcica.

5. Nisam bio za Peteva ali nakon što je izabran pored željenog Barbareza bez dana iskustva, bilo bi krajnje nekorektno ne dati priliku čovjeku, tim prije sto ne pricamo o Krstajicu ili nekom exyu treneru vec mladom i modernom te objektivno boljem treneru (za ovo ne treba nikakav argument).

Petev za sada radi ok posao...cak i dobro.
To treba potvrditi pobjedom protiv Kazahstana a potom i korekcijom spiska za oktobar za koju mislim da ce se desiti (Piric, Cipetic i mozda još koje ime - sve zavisi od statusa dr.reprezentativaca u njihovim klubovima i zdravlja).

Najveći "problem" Peteva je sto radi sve one poteze koje bi i mrzitelji voljeli. Od formacije i postavke na terenu do (ne)pozivanja nekih igrača.
Sto vise potvrđuje njihove zamisli, to ga oni vise mrze i tjeraju.

I sta kažu, bojkot do kraja?!
Bojkot čega? Naših reprezentativaca?
Jel neko stvarno toliko naivan pa misli da će loši rezultati i bojkot igraca (prazne tribine) otjerati Vicu (ranije Begica) i kompaniju?!
Navijati za poraze reprezentacije na startu kvalifikacija je krajnje....
...
Slažem se, bojkot do kraja...ali "bojkot" pred zgradom saveza!!!

Itd.

I na kraju, još jednom:

Da, ne slažem se s Asmirovim postom, prozivkom, isključivo zbog tajminga i konteksta.
Ne, to ni u kom slučaju ne znaci da sam na strani Vice...naprotiv!

Da, Asmiru je sve bilo potaman dok je bio član reprezentacije iako su i tada problemi u Savezu bili isti kao i sada.
Ne (ili je Da?!), Asmiru odjedanput ne odgovaraju vodeći ljudi samo zato jer više nije član reprezentacije! Nema to veze s vodećim ljudima.
Da nije bivši, odnosno da je Asmir i SADA JEDINICA na golu reprezentacije, i dalje bi njemu sve bilo potaman iako i dalje ništa ne bi valjalo u Savezu.

Da, ova Asmirova reakcija bi imala težinu prije nekoliko godina.
Ne, ona sada nema neku težinu i zapravo više govori o njemu nego o prozvanima - teško je to razumjeti većini.

Da, osudio sam Asmirov pojedinacan potez.
Ne, nisam osudio Asmira i njegov cijeli život, karijeru.

Da, osudio sam posljednje Barbarezove djetinjaste izlete na društvenim mrežama.
Ne, Barbarez zbog toga nije "dijete" niti je prestao biti legenda!
...
...
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 06 sep 2021, 07:01, ukupno mijenjano 3 puta.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 06 sep 2021, 02:14

hurem je napisao/la:
06 sep 2021, 01:04
-
Bravo majstore. :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
"We need to suffer. And we need to fight."

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 06 sep 2021, 06:11

99% navijaca misli i onda kad neko javno kaze ok ovo su lopovi treba nesto promjeniti mi ga lincujemo, ne treba nam nisza bolje kad ne zasluzujemo.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 sep 2021, 08:39

Za Srbe i Hrvate me ne čudi, ali kako će se bilo šta promijenit, kad barem 50% Bošnjaka podržava kriminal i propast fudbala.
I tako godinama.
Zašto, kako...? Nije ni važno, nismo mi džaba najgluplji europski narod.
Evo ovaj gore piše referate i brani ološ, a vjerovatno nije ni plaćen za to. Pola ih je ovdje toliko glupih i primitivnih, da podržavaju kriminalni savez, samo da budu protiv dijaspore. I još kontaju da su zaj.ebani, a Gibraltar nas je preteko :crazy: :D

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 06 sep 2021, 09:39

@Filgud (zajedno s nekima) piše kako sam glup (ja i jos neki) i opet izvrce moje riječi i govori da podržavam ili branim Vicu i ološ i to tamo gdje se takvo nešto uopće ne moze razumjeti jer sam maksuz posebno naglasio kako su Vico i vladajuća garnitura najveće zlo, rak rana našeg fudbala.
U svakom slučaju hvala na lijepim riječima ali vjeruj da ne zamjerim jer sam davno skontao da si bukvalista samo takav, da generalizujes i lažeš...uz to samo bubnes neke stvari i napišeš bez i pola argumenta. Ali to si ti.
De bar izbriši "Dr" ispred Filgud ili počni napokon kontati stvari i pisati kako jeste!

Mozda ćeš jednog dana skontati da je ovaj potez Asmira Begovica licemjeran i kukavicki...a da bi isti ovaj potez bio herojski da ga je napravio prije 4,5+ godina.
Nek se svaki reprezentativac ugleda na Pjanica.

Naravno, ne bih da neko pomisli da se jadam na njega ili da pravim nekakvu žrtvu od sebe...vec želim ukazati na količinu izmisljotina, izvrnutih riječi koje neki stalno i iznova prosipaju a drugi se olahko pale. I to opet iz razloga jer sam se našao prozvan.
@Filgud (i jos mnogi drugi) se doima kao dobronamjeran ali totalno nerealan, krajnje subjektivan, često iracionalan.
Opet kažem, ja ne osuđujem ličnost Begovica I Barbareza nego njihove izolovane postupke. To ko ne moze razumjeti njegov problem...ali nema potrebe za VRIJEĐANJEM.
Toliko od mene na ovoj jadnoj temi, najvećom krivicom Asmira a potom Prosineckog i nekih drugih ljudi.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 sep 2021, 11:08

@Hurem je kao svjestan da su ovi kriminalci, ali opstruira i ruši svaki pokušaj konkretnog iskoraka protiv tog kriminala. Ne postoji nijedna garnitura, a svaka je teško korumpirana, koju nije podržavo.
To je u stvari najdestruktivniji i najljigaviji stav - umrijet nećeš, a lijeka ti nema. Vico i ekipa najviše vole takve.

Barbarezu zahvalite što je, bojkotom prije 15 godina, skreno pažnju na užas u savezu reprezentaciji. Nakon toga su stvari krenule kolko tolko nabolje.
Danas se nalazimo u istoj situaciji ko pred bojkot i isti ljudi su ustali da kažu stop. Također, isti ljudi istim argumentima brane savez.

Ne zaboravite, bojkoti, suspenzije, bakljade, su jedini jezik koji ovaj ološ razumije. Tužna činjenica koja je potvrđena u praksi.
Ova priča, jedna dobra utakmica, pa tri loše, je već x puta viđena. Nemamo mi šanse s ovim ljudima. Kad išpušimo sve što možemo, mijenjaćemo. Onda ćemo dovest nove marionete, koje će opet podržavat ko i ove danas.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 06 sep 2021, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 06 sep 2021, 11:13

D3bilčina kakvu dugo nisam vidio.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 06 sep 2021, 11:20

Filgud, Jel ti stvarno misliš da je ovo sto rade Begovic i Barbarez nesto "konkretno" ili konkretan korak?!
Moram te razočarati jer taj njihov "korak" nije izazvao niti jednu jedinu "konkretnu" reakciju bilo koga ka poboljšanju trenutne situacije u Savezu a razlog je upravo u opisu onoga što sam rekao u vezi s Asmirovom reakcijom...tačno je onako kako smo je ja i neki razumjeli.
Da je Asmir imao hrabrosti nekada ranije, pa da zajedno s Medunjaninom, Lulicem i jos nekima povuče KONKRETNE korake...onda bismo mogli pričati o boljem sutra.
Ali ne, oni su se krili i poklopili dok im je bilo lijepo. Onog trenutka kada su postali bivši odjednom su progledali.

Nema potrebe da ti navodim primjere iz svakodnevnog života i posla pa da progledas i shvatiš koliko je ovo bio jadan i licemjeran čin. Valjda možeš sam skontati.

Drugo, rat protiv igraca i navijaca nije rješenje.
Nađite mehanizam da se borite protiv Vice i vladajuće strukture...okupirajte zgradu saveza, nađite neke načine...ali rušenje utakmice, igraca i navijaca nije rješenje. Ne moze biti.

@anonimus...takav i ostani, kako si samog sebe opisao - anonimus.
Protiv argumenata, logike se ne može pa hajmo vrijeđati...izmišljati i sl.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 sep 2021, 11:28

Naravno da je konkretan korak. Čovjek je reko sve što dobro znamo i što je istina i šta se desilo?
Proglasili ga neprijateljem reprezentacije i države :D Pa zato se i ne može stvorit osovina otpora kriminalu.
Uloga bivših reprezentativaca i jeste da ukažu na nekorektnosti, jer to aktuelni ne mogu raditi. To su rekli i Medunjanin, i Lulić, i Ibišević, i Bolić, i Barbarez. Sve situirani ljudi, profesionalci koje ne možeš kupit za poziciju u savezu. I sve do jednog je mašinerija sitnosopstvenika proglasila za izdajnike.
Čuj Vico i Petev prijatelji, a Begović, Lulić, Barbarez, Bolić...neprijatelji reprezentacije :crazy:
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 06 sep 2021, 11:32, ukupno mijenjano 1 put.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 06 sep 2021, 11:32

DrFilgud je napisao/la:
06 sep 2021, 08:39
Za Srbe i Hrvate me ne čudi, ali kako će se bilo šta promijenit, kad barem 50% Bošnjaka podržava kriminal i propast fudbala.
I tako godinama.
Zašto, kako...? Nije ni važno, nismo mi džaba najgluplji europski narod.
Evo ovaj gore piše referate i brani ološ, a vjerovatno nije ni plaćen za to. Pola ih je ovdje toliko glupih i primitivnih, da podržavaju kriminalni savez, samo da budu protiv dijaspore. I još kontaju da su zaj.ebani, a Gibraltar nas je preteko :crazy: :D
Zadnji popis kaže, da Bošnjaka ima 51%. Sto u startu znaci, da ovih 49% zaboli za drzavu i repku, te gledaju kako sto vise para u dzep strpati.
E onda dolazimo do podmitljivih Bosnji koji bi za 100KM prodali rodjenu mater. Takvih imaš sigurno preko 30%. Sad skontaj koliko imaš iskrenih ljudi kod nas, a tako ti je na svim nivoima države :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 06 sep 2021, 11:33

DrFilgud je napisao/la:
06 sep 2021, 11:28
Naravno da je konkretan korak. Čovjek je reko sve što dobro znamo i što je istina i šta se desilo?
Proglasili ga neprijateljem reprezentacije i države :D Pa zato se i ne može stvorit osovina otpora kriminalu.
Uloga bivših reprezentativaca i jeste da ukažu na nekorektnosti, jer to aktuelni ne mogu raditi. To su rekli i Medunjanin, i Lulić, i Ibišević, i Bolić, i Barbarez. Sve situirani ljudi, profesionalci koje ne možeš kupit za poziciju u savezu. I sve do jednog je mašinerija sitnosopstvenika proglasila za izdajnike.
Čuj Vico i Petev prijatelji, a Begović, Lulić, Barbarez, Bolić...neprijatelji reprezentacije :crazy:
po nekima ovdje ispada da su se Begovic, Barbarez, Bolic i ekipa okoristili od reprezentacije, a Vico se kao eto zrtvuje za reprezentaciju.. :crazy:
Volim te Bosno!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, Google Adsense [Bot], L-Train i 18 gostiju.