FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Igrala se 13. minuta kada je Sarajevo stiglo do vodstvo. Oremuš je iz sredine povukao loptu i odigrao je do Borisa Cmiljanića, koji asistira za Ahmetovića, a iskusni napadač Sarajeva rutinski matira golmana gostiju za vodstvo svoje ekipe.
Već nakon pogotka Sarajeva, igra se malo usporila. Domaći tim je imao loptu i kontrolisao je sredinu terena, ali nije stvarao previše ozbiljnih šansi. Kazna za to stigla je u 30. minuti. Nakon kornera, lopta je došla do Tamirlana Dzhamalutdinova koji pogađa mrežu Bordo tima sa nekih 16 metara za poravnanje.
Do kraja prvog poluvremena, bilježi se još šansa Ahmetovića za Sarajevo, ali njegov pokušaj nakon ubačaja Cmiljanića sa desne strane odlazi pored gola.
Već na poluvremenu, Sarajevo je napravilo određene promjene. Hebibović i Palić su zamijenili Šabanovića i Kurdića. Sarajevo je imalo šansu da dođe do vodstva već na otvorenju drugog dijela ali promašilo je dobru šansu, da bi gosti nakon dvije vezane prilike stigli do vodstva u 53. minuti. Odbrana Sarajeva nije dobro reagovala, a mrežu Bordo tima pogodio je Luka Ratković.
Samo dvije minute kasnije, isti igrač je opet bio u prilici, ali odbrana Sarajeva ovaj put je reagovala nešto bolje. Boris Cmiljanić danas je bio dosta dobro raspoložen, a nakon njegovog dobrog prodora u 58. minuti i ubačaja, Anel Hebibović pogađa prečku. Prvi nastup nakon povratka u Sarajevo danas je upisao i Rifet Kapić, koji je u 62. minuti zamijenio Cmiljanića, a pored njega, nastup je zabilježio i Dal Varešanović, koji se oporavio od povrede. On je zamijenio Velkoskog.
Već u narednom napadu Tamirlan Dzhamalutdinov postiže svoj drugi gol sjajnim udarcem sa 18 metara, te povećava prednost gostiju na 3:1. U 67. minuti, Kapić ubacuje iz kornera, a Dupovac šutira malo preko prečke. Već u narednom napadu, Ahmetović glavom šutira pored gola poslije ubačaja Hebibovića.
U 69. minuti, Ahmetović je još jednom bio u šansi ali ne pogađa, a tempo igre Sarajeva nije opadao iako je napravilo još nekoliko izmjena. Tako je šansu dobio i mladi Tarik Ramić, kao i Armin Imamović, Kenan Dervišagić, Aldin Mešić te Haris Konjalić. U 78. minuti, Mersudin Ahmetović je zatresao mrežu gostiju, ali je gol poništen zbog ofsajda.
Ratković je u 88. minuti imao još jednu šansu za goste, ali je Kanurić odbranio njegov pokušaj. U 89. minuti, Sarajevo je dobilo penal. Uspješno ga je realizovao Dal Varešanović za konačan ishod meča, trijumf Novog Pazara rezultatom 3:2.
Sarajevo je u ovoj utakmici nastupilo bez Dizdarevića, Bodula, Bagarića, Fanima i Kobiljara, a Novi Pazar je došao bez pet prvotimaca. Među tom petorkom su bili i Faris Handžić i Almir Aganspahić, nekadašnji fudbaleri Sarajeva.
Po ovome odlicna igra ali realizacija je bila losa
Već nakon pogotka Sarajeva, igra se malo usporila. Domaći tim je imao loptu i kontrolisao je sredinu terena, ali nije stvarao previše ozbiljnih šansi. Kazna za to stigla je u 30. minuti. Nakon kornera, lopta je došla do Tamirlana Dzhamalutdinova koji pogađa mrežu Bordo tima sa nekih 16 metara za poravnanje.
Do kraja prvog poluvremena, bilježi se još šansa Ahmetovića za Sarajevo, ali njegov pokušaj nakon ubačaja Cmiljanića sa desne strane odlazi pored gola.
Već na poluvremenu, Sarajevo je napravilo određene promjene. Hebibović i Palić su zamijenili Šabanovića i Kurdića. Sarajevo je imalo šansu da dođe do vodstva već na otvorenju drugog dijela ali promašilo je dobru šansu, da bi gosti nakon dvije vezane prilike stigli do vodstva u 53. minuti. Odbrana Sarajeva nije dobro reagovala, a mrežu Bordo tima pogodio je Luka Ratković.
Samo dvije minute kasnije, isti igrač je opet bio u prilici, ali odbrana Sarajeva ovaj put je reagovala nešto bolje. Boris Cmiljanić danas je bio dosta dobro raspoložen, a nakon njegovog dobrog prodora u 58. minuti i ubačaja, Anel Hebibović pogađa prečku. Prvi nastup nakon povratka u Sarajevo danas je upisao i Rifet Kapić, koji je u 62. minuti zamijenio Cmiljanića, a pored njega, nastup je zabilježio i Dal Varešanović, koji se oporavio od povrede. On je zamijenio Velkoskog.
Već u narednom napadu Tamirlan Dzhamalutdinov postiže svoj drugi gol sjajnim udarcem sa 18 metara, te povećava prednost gostiju na 3:1. U 67. minuti, Kapić ubacuje iz kornera, a Dupovac šutira malo preko prečke. Već u narednom napadu, Ahmetović glavom šutira pored gola poslije ubačaja Hebibovića.
U 69. minuti, Ahmetović je još jednom bio u šansi ali ne pogađa, a tempo igre Sarajeva nije opadao iako je napravilo još nekoliko izmjena. Tako je šansu dobio i mladi Tarik Ramić, kao i Armin Imamović, Kenan Dervišagić, Aldin Mešić te Haris Konjalić. U 78. minuti, Mersudin Ahmetović je zatresao mrežu gostiju, ali je gol poništen zbog ofsajda.
Ratković je u 88. minuti imao još jednu šansu za goste, ali je Kanurić odbranio njegov pokušaj. U 89. minuti, Sarajevo je dobilo penal. Uspješno ga je realizovao Dal Varešanović za konačan ishod meča, trijumf Novog Pazara rezultatom 3:2.
Sarajevo je u ovoj utakmici nastupilo bez Dizdarevića, Bodula, Bagarića, Fanima i Kobiljara, a Novi Pazar je došao bez pet prvotimaca. Među tom petorkom su bili i Faris Handžić i Almir Aganspahić, nekadašnji fudbaleri Sarajeva.
Po ovome odlicna igra ali realizacija je bila losa
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- Devetomjesto
- Kontakt:
Rasturili smo ih
-
- Kontakt:
Dobro je da su Kapić i ovi stranci uhvatili neku minutažu pred Mostar. Valjda se u narednim danima raspetlja i situacija sa Fanimom.
U15
Leotar - Sarajevo 0-4
Koso x3 , Branković
U17
Leotar -sarajevo 0-1
Pramenković (
)
Leotar - Sarajevo 0-4
Koso x3 , Branković
U17
Leotar -sarajevo 0-1
Pramenković (
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
K'o Hadžić birvaktile
Sa 20ak metara ...
-
- Kontakt:
Stvarno ova U-17 generacija nam je prejaka.8 utakmica,8 pobjeda
Koliko je Pramenkovic dao golova do sad?

Mislim da nije ispod 9
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
8 utakmica i 10 golova ja mislimNajvecaRadosti je napisao/la: ↑04 sep 2021, 19:23Stvarno ova U-17 generacija nam je prejaka.8 utakmica,8 pobjeda
Koliko je Pramenkovic dao golova do sad?![]()
Mislim da nije ispod 9
-
- Kontakt:
Mašallah Mašallah,svaka cast momku.Samo neka nastavi ovakoMortemHz je napisao/la: ↑04 sep 2021, 19:258 utakmica i 10 golova ja mislimNajvecaRadosti je napisao/la: ↑04 sep 2021, 19:23Stvarno ova U-17 generacija nam je prejaka.8 utakmica,8 pobjeda
Mislim da nije ispod 9
ABd za 2 godine da naslijedi devetku od Merse
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
On je 10ka i lijevo krilo nije napadač 
9 utakmica i 12 golova. Na tmu mu nisu jos upisana 2x protiv sirokog i 1x protiv leotaraMortemHz je napisao/la: ↑04 sep 2021, 19:258 utakmica i 10 golova ja mislimNajvecaRadosti je napisao/la: ↑04 sep 2021, 19:23Stvarno ova U-17 generacija nam je prejaka.8 utakmica,8 pobjeda
Mislim da nije ispod 9
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
keli je napisao/la: ↑04 sep 2021, 19:389 utakmica i 12 golova. Na tmu mu nisu jos upisana 2x protiv sirokog i 1x protiv leotaraMortemHz je napisao/la: ↑04 sep 2021, 19:258 utakmica i 10 golova ja mislimNajvecaRadosti je napisao/la: ↑04 sep 2021, 19:23
Stvarno ova U-17 generacija nam je prejaka.8 utakmica,8 pobjeda
Mislim da nije ispod 9

Evo Sablic kaze da je zadovoljan Velkoskim, Ahmom i Cmiljanovicem.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Protiv Leotara stavi cu kasne sada radim prvu ligi. kada smo to igrali protiv Siroki? u cometu pise da se utakmice nije jos igrala.
E Bože sačuvaj..
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Nismo igrali sa njima
Imamo tekmu manje
- ElCartel11
- Kontakt:
Krle ispricao Sablicu ekstra vic i sad je u prvih 11.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Trenutno korisnika/ca: mosarajvosa83 i 23 gosta.