FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
51
20%
2. Borbu za Evropu
117
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
42
16%

Ukupno glasova: 258

Vanadij
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Vanadij » 03 sep 2021, 21:42

Admir74 je napisao/la:
03 sep 2021, 21:32
Corcaigh je napisao/la:
03 sep 2021, 14:22
Ukoliko ima skupstinara koji citaju forum (a ima) i koji su spremni postaviti slijedeca pitanja na skupstini bilo bi zanimljivo znati odgovore, obzirom da su mediji nezainteresovani:

1. U kojoj mjeri su srezani troskovi u odnosu na prethodnu sezonu na mjesecnom nivou (obzirom da smo ustedili na platama igraca, valjda, i imamo prihode od ulaznica)

2. Pod kojim uslovima je doveden gospodin Ivkovic, sta je trazio od nas i sta mu je obecano. To se pogotovo mora znati u slucaju imenovanja novih UO i NO da ne bismo pravili greske iz proslosti i da nove strukture mogu nastaviti dizati klub

3. Ko je imenom i prezimenom bio zaduzen za sportski segment u klubu, odnosno, ko preuzima odgovornost za imenovanje strucnog staba, dovodjenje igraca, raskide ugovora, prodaju igraca, odbijene ponude

4. Ovo je trebalo pod 1 ali mi mrsko ispravljati. Obzirom da je imenovana nova skupstina, zasto nisu podnesene ostavke u UO i da li planiraju to uraditi sada. Sada vise nema izlika da klub nece moci funkcionisati a ukoliko me sjecanje dobro sluzi vodili smo se parolom “Ostavke SVI!”

5. Koje su konkretno 4 opcije ponudjene Stilicu i sta se desava sa njim?

6. Zasto se 2 mjeseca odugovlacilo sa potpisom Memije, ko je pregovarao, kako su tacno tekli pregovori, sta je konkretno ponudjeno i koji su bili njegovi zahtjevi? Iako nebitno trenutno, bitno je znati tacan razlog zasto je klub ostao bez jedine rezervne opcije na bekovskoj poziciji koja je jedna od najvecih boljki kluba. Navijacima je poznata jedino mahalska prica i polovicna izjava Turkovica.

7. Sta je obecano Juricicu na polusezoni i zasto je novcano kaznjen?

8. Zahtjevati javan i otvoren odgovor na status Amara Osima u klubu.

*Ukoliko je potrebno, pozvati sve navedene i ostale svjedoke iz prethodne 4 tacke. Da bismo krenuli naprijed moramo rijesiti rane iz proslosti kakve god one bile i na ciju god stetu i obraz bile.

9. Zahtjevati detaljan izvjestaj rada OP, evaluaciju osoblja i igraca, te plana i programa rada

10. Da li su skupstinari vec dobili prijedlog statuta o kojem ce se razmatrati na skupstini ili ce isti biti predstavljen netom pred glasanje bez da se osigura dovoljno vremena da se isti prostudira i da se predloze moguce promjene?

Sjetimo se da je prijedlog statuta donijela prethodna skupstina koju smo otjerali iz kluba, pa je automatski isti veoma diskutabilan.

Ukoliko ce se prijedlog statuta tek predstaviti, zasto gubimo vrijeme? U tom slucaju isti nece moci biti usvojen niti na narednoj skupstini vec tek na drugoj redovnoj (ili vanrednoj skupstini). Da li Zeljo ima toliko vremena? Jednostavnim e-mailom se proces moze ubrzati i nadam se da je to i uradjeno.

11. Ko su potencijalni investitori, koji su njihovi zahtjevi i sta im je ponudjeno a sta su oni ponudili klubu

12. Na osnovu cega je razgovarano sa potencijalnim investitorima? Na osnovu prijedloga statuta? Koliko bi neprofesionalno bilo sa nase strane da se statut u tom obliku ne usvoji i da to treba reci ulagacima. Ako je razgovarano “samo onako” cemu predstavljanje kao da je neka ozbiljna prica?

13. Koji je status Jasmina Badzaka trenutno? Kako je rijeseno pitanje troskova koje je on preuzimao na sebe?

14. Na koji nacin se i iz kojih razloga drugacije postupa sa stranim i domacim igracima prilikom potpisivanja ugovora? Zasto strani igarci imaju vece povlastice od domacih i zasto strani igraci imaju finansijski dva do tri puta jace ugovore od domacih, pogotovo ako znamo da se radilo na rezanju troskova i podmladjivanju kadra a ta se prica kroz mjesec dana potpuno izgubila

Nadam se da ce neko ovo procitati i naci za shodno postaviti bar neka od ovih pitanja za koja misle da su krucijalna u oporavku kluba, oporavku imidza kluba, povratku klupske filozofije, utvrdjivanja odgovornosti za srozavanje kluba i te famozne “transparentnosti”
Vrlo si zlonamjeran. Pustite ove ljude da rade.
Ostavke svi, jasna je poruka Manijaka

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 03 sep 2021, 21:47

Jao pitanja 😂 pa sta ima?
Mozda da te iz kluba neko pita za tvoju dozvolu za kompletno poslovanje
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 03 sep 2021, 22:35

WOLF20 je napisao/la:
03 sep 2021, 21:47
Jao pitanja 😂 pa sta ima?
Mozda da te iz kluba neko pita za tvoju dozvolu za kompletno poslovanje
Ne mogu da vjerujem.....

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 03 sep 2021, 23:14

Lazes da je Luka novcano kaznjen. Mi ne mozemo novcano kazniti ni cistacicu

Frane2020
Kontakt:

Post Postao/la Frane2020 » 03 sep 2021, 23:36

MrkiMedo je napisao/la:
03 sep 2021, 23:14
Lazes da je Luka novcano kaznjen. Mi ne mozemo novcano kazniti ni cistacicu
"Kaznjen" time da plati ekipi rucak iduci team-building.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 04 sep 2021, 00:37

Neka podrzava ovog trenera i upravu ko zeli, dosta raje jok.
Ovaj ivkovic nije za vrbanjuse a kamoli za Zelje.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 04 sep 2021, 01:45

MocMahale444 je napisao/la:
04 sep 2021, 00:37
Muha, zar nismo naučili da tjeranjem ništa ne dobijamo?
Ja također mislim da, u najmanju ruku, loše reaguje bez obzira na limitiran kadar. A da ga sad otjeramo, šta bismo dobili? Nalića? Mislim da treba sačekati do polusezone.
Željezničar za život cijeli!

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 04 sep 2021, 08:39

SudoHusika je napisao/la:
04 sep 2021, 01:45
Ja također mislim da, u najmanju ruku, loše reaguje bez obzira na limitiran kadar. A da ga sad otjeramo, šta bismo dobili? Nalića? Mislim da treba sačekati do polusezone.
Ma Muhu prenijelo. Kakvo tjeranje , hvala ljudima koji su se uhvatili sa svim problemima koji su tu, a posebno hvala Tomi i Marenciju što su tu kada niko neće( ne računam ove "zjevaće" oko kluba).

Dušmani......

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 sep 2021, 10:08

Želju je u Kragujevcu posjetio legendarni Stole iz Bora, a velike pozdrave šalje svim navijačima Plavih. 🔵⚪

Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
slika
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 04 sep 2021, 10:27

Ovdje se često pominje a to sam primjetio u intervjuu sa predsjednikom da su neki novi ljudi preuzeli klub i da se bore, da je situacija teška i slični. Ja ne vidim niti jednu novu osobu koja je uključena u rad kluba još. Nama klub vodi uprava koja nije otjerana iz jednog jedinog razloga, a to je da bi klub mogao funkcionisati u prelaznoj fazi. Kada se izabere nova skupština, izabere novi nadzorni i upravni odbor i direktor možemo pričati o podršci. Što se tiče Ivkovića, u izboru izmedju Cvike i Alispahića uvijek bi ga i naslijepo izabrao. Ali sada praviti mit od njega ne treba. Vidjećemo poslije reprezentativne pauze kako ćemo izgledati na terenu. Trebalo bi vidjeti napredak, makar mali, što do sada nismo vidjeli.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 sep 2021, 13:39

“Željina stotka” 16. septembra u 20:30 na Federalnoj televiziji

U povodu 100. rodjendana Fudbalskog kluba Željezničar, 16. septembra u 20:30h Federalna televizija će emitirati dokumentarni film “Željina stotka”, autora Muhameda Bikića, a koji govori o najstarijem sarajevskom premijerligašu, samom osnivanju dvadesetih godina prošlog stoljeća, te svim uspjesima plavih do danas.

Na radost svim simpatizera Želje i bh. ljubitelja fudbala ovo je dokumentarac za pamćenje o plavima sa Grbavice u obilježavanju stoljeća postojanja. Posebno će biti zanimljivo podsjećanje, na samo osnivanje, nastalo iz potrebe ljubitelja fudbala koji su tada radili na željeznici, od čega potiče i sam naziv ovog kluba.

U filmu učestvuju legendarni fudbaleri, treneri i sportski radnici Želje, kao i simpatizeri kluba i novinari koji obilježili plavo stoljeće.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 04 sep 2021, 14:17

SudoHusika je napisao/la:
04 sep 2021, 01:45
Apsolutno. Kadar jeste limitiran ali nije koliko se to predstavlja i forsira. Da imaš Štilića i Zeca, ništa ne bi bio lošiji od Borca,Veleža itd. Zrinjski Sarajevo i Tuzla su korak ispred nas po igračkom kadru,ostalo u pet deka sve.
Generalno je problem kod Ivkovića što fula izmjene,kada se ganja rezultat on uvodi zadnjeg veznog a kada se branimo od diže Bekrića. Samir kakav je da je, može za pola sata unijeti živost podvaliti neku loptu u konačnici i dati gol. Beća također ono što je uradio na zadnjoj utakmici, ono nisam vidio od Amira malog, kako je okomito povuče i naniza 2-3 igrača, nadam se da će nastaviti raditi i truditi se. :bih:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 04 sep 2021, 15:01

Dejan1921 je napisao/la:
04 sep 2021, 10:27
Ovdje se često pominje a to sam primjetio u intervjuu sa predsjednikom da su neki novi ljudi preuzeli klub i da se bore, da je situacija teška i slični. Ja ne vidim niti jednu novu osobu koja je uključena u rad kluba još. Nama klub vodi uprava koja nije otjerana iz jednog jedinog razloga, a to je da bi klub mogao funkcionisati u prelaznoj fazi. Kada se izabere nova skupština, izabere novi nadzorni i upravni odbor i direktor možemo pričati o podršci. Što se tiče Ivkovića, u izboru izmedju Cvike i Alispahića uvijek bi ga i naslijepo izabrao. Ali sada praviti mit od njega ne treba. Vidjećemo poslije reprezentativne pauze kako ćemo izgledati na terenu. Trebalo bi vidjeti napredak, makar mali, što do sada nismo vidjeli.
Upravo to je citava poenta. Da nas vodi Braco ja bi bio za njegov ostanak u ovom trenutku jer je besmisleno sada mijenjati trenera. Pa jedva smo i ovog nasli i tek je poceo raditi. Sto se uprave tice, bas to sto si naveo je bit svega. Uzeli su sebi previse za pravo obzirom na okolnosti i cini mi se kako se ne planiraju skloniti.

UO svakako mora podnijeti izvjestaj o radu. On ce kao i obicno biti upakovan u najljepsi moguci ukrasni papir jer daj boze da ce ih neko staviti u nezgodnu situaciju gdje ce morati pravdati odredjene poteze. Tako i ja mogu voditi klub. Ako ljudi imaju jake dokaze i nakon resetanja zaista dokazu da su radili u najbolju korist Zelje ja nemam nista protiv da ostanu. Ali neosporiva cinjenica je da je parola bila ostavke SVI.

20 godina Zelju mesetari ko i kako stigne i blati Zeljino ime a da ne odgovara. Klub je nezasticen! Kada ce i ko odgovarati? Pa doslovno Sabrina i Vico mogu uci u klub, raditi sta hoce i otici bez ikakve odgovornosti. Do kad guranje pod tepih? Kada cemo sve ove mesetare izvesti pred lice pravde?

Ako je traziti detaljan izvjestaj o radu, postavljati pitanja i zahtjevati odgovornost nesto lose, onda ne zasluzujemo nista drugo osim ovoga sto nam se i desava.

Neko je spomenuo Luku gore. Da novcano je kaznjen jer je trazio sto mu je obecano. Licno mi sve ovo o povredi smrdi nakon toga ali eto mozda sam ja sebi to utripovao (predugo sam u sportu da bi samo tako popusio pricu da jedini napadac u ekipi zeli nastaviti utakmicu a ti ga izvodis, 7 dana ranije kukas kako je istrosen ali mora igrati jer nema ko drugi i da trenira odvojeno od ekipe zbog frakture nosne kosti...). Al eto kazem, prihvatam da je to nekivmoj trip i da za to nisam u pravu.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 04 sep 2021, 15:25

Čovjeku slomili nos a njemu ko fol povreda
moSa ljoŽe

veljaca16

Post Postao/la veljaca16 » 04 sep 2021, 15:32

Evo nešto interesantno za sve trenere, menadžere i ostale. Vidi se ovdje na forumu da ima potencijala.

https://bs-ba.soccermanager.com/games/s ... ager-2021/

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 04 sep 2021, 16:05

lijevapolutka je napisao/la:
04 sep 2021, 15:25
Čovjeku slomili nos a njemu ko fol povreda
:urnebes: :urnebes: A baš.

"Kazna" je da plati ručak ekipi. Dodatni teambuilding.
Željezničar za život cijeli!

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 04 sep 2021, 16:09

Ja smatram da je los trener, to se moglo vidjeti do sad, a i njegovi bivsi klubovi govore o tome. Bez obzira sto je los, podrzavam ga jer znam kakvi su se bili nakotili oko kluba i dobro se sjecam kakvih smo sve strucnjaka imali. Vise bih volio da je to bio Mulalic ili Adzem, ali vjerovatno je i njima dvojici doslo iz guzice u glavu pa znaju da im to ne treba u zivotu, a pogotovo ne u ovoj situaciji kad smo u krcu.
Smatram da vecina tako razmislja jer sam slicna misljenja do sad redovno cuo prije i poslije utakmica na Grbavici

ManijakNeMozeBitSvak
Kontakt:

Post Postao/la ManijakNeMozeBitSvak » 04 sep 2021, 16:11

Ima li danas stream tekme?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 sep 2021, 17:21

Pise covjek iz Srbije da vodimo 1:0, Bojo strijelac. Valjda ne fura.

Edit: ne fura. :mrgreen:

slika

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 04 sep 2021, 17:48

MrkiMedo je napisao/la:
04 sep 2021, 16:09
Ja smatram da je los trener, to se moglo vidjeti do sad, a i njegovi bivsi klubovi govore o tome. Bez obzira sto je los, podrzavam ga jer znam kakvi su se bili nakotili oko kluba i dobro se sjecam kakvih smo sve strucnjaka imali. Vise bih volio da je to bio Mulalic ili Adzem, ali vjerovatno je i njima dvojici doslo iz guzice u glavu pa znaju da im to ne treba u zivotu, a pogotovo ne u ovoj situaciji kad smo u krcu.
Smatram da vecina tako razmislja jer sam slicna misljenja do sad redovno cuo prije i poslije utakmica na Grbavici
Možda i jeste tanak trener ali sa ovakvim igračkim kadrom to niko ne može procjeniti. Još kad počnu pisati "pogriješio sa izmjenama". Kojim crnim izmjenama, recite mi barem jedno ime. U iole normalnom Želji od ovih u vrh glave bila bi trojica u prvih jedanaest, a mi pričamo o izmjenama. Sa ovim igračima Gvardiola ne bi izgledao bolje od Tome. Svi smo svjesni situacije zato podrška, a aBd doći će bolja vremena.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”