Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)
Kako su ovdje pisali, ja mislio Hadziahmet ce u onoj Kony biti max sezonu i po. Licno, anemican kao i Cimirot.
Nama treba nekadasnji Besic ili isti profil igraca. I najgori Besic je za ovu dvojicu stepenica iznad ...
Nama treba nekadasnji Besic ili isti profil igraca. I najgori Besic je za ovu dvojicu stepenica iznad ...
Fizicka sprema i izdrzljivost se stekne u roku od 3 dana kad dodjes da igras za repku?retromoos je napisao/la: ↑02 sep 2021, 18:51Imao je 9 pogresnih dodavanja, sto je katastrofa za ovaj nivo fudbala. Pogledaj na kraju utakmice kako se Dzeko dere na njega kad je uputio jednu duboku loptu u prazan prostor gdje nema nikoga. Ja ne gledam utakmicu na nacin da prepricavam o nekom dobrom potezu, ili da budem zadovoljan rezultatom 1:1 kad znam da smo sinoc mogli dobiti Francusku. Obzirom da je i glavni sudija bio vise nego korektan (znamo kako nam inace sude protiv Francuske), to je bila odlicna sansa da se Francima spuca samar iz zaleta, ali nije bilo hrabrosti. Mene kod fudbalera zanima kompletan pristup utakmici, statistika, ali i odnos prema reprezentacijii i drzavi.Pozitivanstav je napisao/la: ↑02 sep 2021, 12:13Panj Hadziahmetovic??retromoos je napisao/la: ↑02 sep 2021, 11:36Kao sto sam i pisao prije utakmice Francuska je bila zrela za poraz, ali se balerine i takozvani strucni stab prepao.
Ako bude imao hrabrosti da sa terena makne panjeve Hadziahmetovica, Cipelica, Zvoncara i Civlovica nase sanse protiv Kazaka ce biti jako dobre.
Jesmol' isti utakmicu gledali,zapitah se![]()
Recimo ja Dzeku non stop kritikujem zbog njegove staticnosti,ali je sinoc bio jako dobar i pokretljiv, cak i u odbrani. Raja hvali Pjanica, ali ja sam vidio da je on totalno van forme i da je ono sinoc bilo nekih 50% njegovih pravih mogucnosti. Jako losi centarsutevi, da o slobodnjacima i ne pricamo. One parmake tipa Loncar i Cipetic bolje da ne spominjem. Hadziahmetovic je statisticki jedan od najgorih fudbalera zadnjih 5-6 utakmica.
Svako ziv vidi da nama fali kvalitete, ali brate mili ako ne mozes nekoga nauciti da bude Mbappe, mozes ga spremiti da bude fizicki i trkacki bolje spreman od nekog tehnicki i bolje talentovanog fudbalera. Zato bi recimo Vaha bio idealan selektor nasoj reprezentaciji. Vahin Alzir je fizicki satrao Njemacku u osmini finala SP sto nikome nije poslo za rukom zadnjih 30 godina. To je nama potrebno, ako ne mozemo da budemo bolji kvalitetom, e onda mozemo timskom borbom, fizickom spremom i izdrzljivoscu. Petev da je iskusan kao sto neki pisu, pa samo bi prepisao Vahin sistem rada jer je to nama jedina sansa da se probijemo na neko takmicenje. Petev bi morao postaviti neke kriterije o fizickoj spremi reprezentativaca, ali on se ovdje nista ne pita iako neko misle drugacije. Mi bi morali primjeniti novu koncepciju i pristup, jer ova koju gajimo desetinama godina ociti ne prolazi. Nas tim bi morao uciti od ekipa kao sto su Galatasaray kad je uzeo Kup Uefa, Steaue, ili Grcke kad su uzeli EP itd. Svi oni su imali manjak kvalitete u odnosu na ostale, ali su imali u tom periodu nastupanja fanatican, borben, vrhunsku fizicku spremnost i timski rad koji ih je doveo do samog vrha. Malo me zanijelo, ali eto od zelje da ne budemo uvijek predmet sprdnje i ismijavanja svima oko nas. Ova reprezentacija se takmici 30 godina, ima jedan nastup na nekom prvenstvu. Jaranski kafanski pristup, amaterizam, nepotizam i nekakav mahalski pristup nam je donio to sto imamo. Svaka kritika se smatra uvredom, svaki potez ili odigrana utakmica nekog naseg fudbalera se preuvelicava, dok je jedina prava istina da je fudbalska reprezentacija BH najgori sportski kolektiv u drzavi, a to je cinjenica.
1:1 je jako dobar rezultat protiv Francuske.
Cinjenica da su timovi iz BHPL daleko gori kolektiv nego repka.
Misli se na drzavne selekcije, reprezentacije. Kakve veze imaju timovi iz BHPL. Ostale stvari isto ne razumijes.soko je napisao/la: ↑02 sep 2021, 19:58Fizicka sprema i izdrzljivost se stekne u roku od 3 dana kad dodjes da igras za repku?retromoos je napisao/la: ↑02 sep 2021, 18:51Imao je 9 pogresnih dodavanja, sto je katastrofa za ovaj nivo fudbala. Pogledaj na kraju utakmice kako se Dzeko dere na njega kad je uputio jednu duboku loptu u prazan prostor gdje nema nikoga. Ja ne gledam utakmicu na nacin da prepricavam o nekom dobrom potezu, ili da budem zadovoljan rezultatom 1:1 kad znam da smo sinoc mogli dobiti Francusku. Obzirom da je i glavni sudija bio vise nego korektan (znamo kako nam inace sude protiv Francuske), to je bila odlicna sansa da se Francima spuca samar iz zaleta, ali nije bilo hrabrosti. Mene kod fudbalera zanima kompletan pristup utakmici, statistika, ali i odnos prema reprezentacijii i drzavi.Pozitivanstav je napisao/la: ↑02 sep 2021, 12:13
Panj Hadziahmetovic??
Jesmol' isti utakmicu gledali,zapitah se![]()
Recimo ja Dzeku non stop kritikujem zbog njegove staticnosti,ali je sinoc bio jako dobar i pokretljiv, cak i u odbrani. Raja hvali Pjanica, ali ja sam vidio da je on totalno van forme i da je ono sinoc bilo nekih 50% njegovih pravih mogucnosti. Jako losi centarsutevi, da o slobodnjacima i ne pricamo. One parmake tipa Loncar i Cipetic bolje da ne spominjem. Hadziahmetovic je statisticki jedan od najgorih fudbalera zadnjih 5-6 utakmica.
Svako ziv vidi da nama fali kvalitete, ali brate mili ako ne mozes nekoga nauciti da bude Mbappe, mozes ga spremiti da bude fizicki i trkacki bolje spreman od nekog tehnicki i bolje talentovanog fudbalera. Zato bi recimo Vaha bio idealan selektor nasoj reprezentaciji. Vahin Alzir je fizicki satrao Njemacku u osmini finala SP sto nikome nije poslo za rukom zadnjih 30 godina. To je nama potrebno, ako ne mozemo da budemo bolji kvalitetom, e onda mozemo timskom borbom, fizickom spremom i izdrzljivoscu. Petev da je iskusan kao sto neki pisu, pa samo bi prepisao Vahin sistem rada jer je to nama jedina sansa da se probijemo na neko takmicenje. Petev bi morao postaviti neke kriterije o fizickoj spremi reprezentativaca, ali on se ovdje nista ne pita iako neko misle drugacije. Mi bi morali primjeniti novu koncepciju i pristup, jer ova koju gajimo desetinama godina ociti ne prolazi. Nas tim bi morao uciti od ekipa kao sto su Galatasaray kad je uzeo Kup Uefa, Steaue, ili Grcke kad su uzeli EP itd. Svi oni su imali manjak kvalitete u odnosu na ostale, ali su imali u tom periodu nastupanja fanatican, borben, vrhunsku fizicku spremnost i timski rad koji ih je doveo do samog vrha. Malo me zanijelo, ali eto od zelje da ne budemo uvijek predmet sprdnje i ismijavanja svima oko nas. Ova reprezentacija se takmici 30 godina, ima jedan nastup na nekom prvenstvu. Jaranski kafanski pristup, amaterizam, nepotizam i nekakav mahalski pristup nam je donio to sto imamo. Svaka kritika se smatra uvredom, svaki potez ili odigrana utakmica nekog naseg fudbalera se preuvelicava, dok je jedina prava istina da je fudbalska reprezentacija BH najgori sportski kolektiv u drzavi, a to je cinjenica.
U pravu si, ne razumijem.retromoos je napisao/la: ↑02 sep 2021, 20:35Misli se na drzavne selekcije, reprezentacije. Kakve veze imaju timovi iz BHPL. Ostale stvari isto ne razumijes.soko je napisao/la: ↑02 sep 2021, 19:58Fizicka sprema i izdrzljivost se stekne u roku od 3 dana kad dodjes da igras za repku?retromoos je napisao/la: ↑02 sep 2021, 18:51
Imao je 9 pogresnih dodavanja, sto je katastrofa za ovaj nivo fudbala. Pogledaj na kraju utakmice kako se Dzeko dere na njega kad je uputio jednu duboku loptu u prazan prostor gdje nema nikoga. Ja ne gledam utakmicu na nacin da prepricavam o nekom dobrom potezu, ili da budem zadovoljan rezultatom 1:1 kad znam da smo sinoc mogli dobiti Francusku. Obzirom da je i glavni sudija bio vise nego korektan (znamo kako nam inace sude protiv Francuske), to je bila odlicna sansa da se Francima spuca samar iz zaleta, ali nije bilo hrabrosti. Mene kod fudbalera zanima kompletan pristup utakmici, statistika, ali i odnos prema reprezentacijii i drzavi.
Ne razumijem kako neko moze misliti da jedan igrac moze postici fizicku spremu za dva-tri dana kad dodje da igra za repku.
Ja citavo vrijeme mislim, igrac treba da postigne fizicku spremu i izdrzljivost u klubu kojem igra, al izgleda da nije tako.
Ovi igraci sto igraju u losim ligama, to jest griju klupu, kad dodju u repku jedan trener kao Vaha moze da im digne formu, spremu da pariraju francuskim igracima poput jednog Pogbe itd. Svaki dan nesto novo naucim.

Zadnja izmjena: soko, dana/u 02 sep 2021, 21:41, ukupno mijenjano 1 put.
- Felixians4
- Kontakt:
Generalno dobar post retromoosa,no tvrditi da je 9 pogrešnih dodavanja nedopustivo(van konteksta) je nebuloza per excellance. Imao ih je 10 po SS,nebitno. Evo samo primjer, Pogba je imao 11 pogrešnih na 12 dodavanja manje.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Dobar je Amir, nadam se da iduce ljeto napusta Konyu.
- feniksptica
- Kontakt:
Gdje je Harisa ?
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ma nije nama problem se kvalificirat. Da mi to stvarno hocemo. Realno da nas savez nije ospjednut politikom kriminalom i da im je stvarno stalo do dobrobit bh fudbala pa mi bi igrali na velikoj smotri svake 2 godine. Mi jednostavno imamo previse talenata i dobri fudbalera da budemo neka "prosjecna" fudbalska repka. Ali jbg ne mozes kada ti nacionalni kljuc najbitnije i koji ce krimos sjesti u koju fotelju.Rosicky je napisao/la: ↑02 sep 2021, 20:16Ako dobije spomenik onda cemo se kvalificirat?
Da ne pricam o nasim omladincima po evropi. Pa da se nas savez stvarno potrudi i dovede svake godine barem po 1-2 igraca po nasu zastavu gdje bi nam bio kraj? Da pocnu da zovu u omladinske repke igrace koji to stvarno zasluzuju a ne razlicite babine i tatine sinove i slicno da bi se upisalo na cvu. Eto sutra izlazi U21 na megdan Irskoj sa pola ekipe koja ne samo da ne zasluzuje da igraju, vec da budu uopste na spisku.
U a repku debitovase i zovu se neki Cipetic, Irfan Hadzic, Kadusic, Sadikovic, Zeljkovic, Cvijanovic, Pidro, Nukic i tako dalje i tako dalje. Jednostavno nije im stalo da mi igramo sampionate i budemo velesila, a imamo sve predispozicije da budemo rame uz rame sa Hrvatskom i Srbijom, iako nam nonstop kradu i otimaju igrace.
@igrajlopte 🐦
tekmu sam onako malo gledao u nekoj galami do 70.minute, tako da ne mogu nesto suditi, osim cestitati tuti na odlicnom bodu (poslije novog kiksa ukrajine, vrijedi kao tri).
Ono sto je sada moranje, klepiti kazahstan, nista drugo ne dolazi u obzir. Tek tada mozemo pricati o nekom napretku i pohvalama.
ono sto mi nije jasno je sto se hvali tuta previse, kada je izveo istu ekipu kao u sarajevu, osim prinudnih izmjena na 2 pozicije.
hvali se potez sa demirovicem a zna svako da bi krunic igrao, da je mogao.
klepiti kazahstan i tek tada mozemo pricati o sansama za baraz. To ako dobijemo, tuta ima podrsku i ovakvih kao ja i filgud:-)
Ono sto je sada moranje, klepiti kazahstan, nista drugo ne dolazi u obzir. Tek tada mozemo pricati o nekom napretku i pohvalama.
ono sto mi nije jasno je sto se hvali tuta previse, kada je izveo istu ekipu kao u sarajevu, osim prinudnih izmjena na 2 pozicije.
hvali se potez sa demirovicem a zna svako da bi krunic igrao, da je mogao.
klepiti kazahstan i tek tada mozemo pricati o sansama za baraz. To ako dobijemo, tuta ima podrsku i ovakvih kao ja i filgud:-)
Zadnja izmjena: babino, dana/u 02 sep 2021, 22:42, ukupno mijenjano 1 put.
kako samo raja drugačije vidi utakmicu, mnogo različitih mišljenja, za nekoga neko odigrao maestralno, naredni post neko tvrdi da je bio najlošiji itd...
Kako neko naprimjer može kritikovati Pjanićevu sinoćnju igru pored ovakvog perioda kroz koji prolazi, mislio sam da će biti katastrofalan ali je bio puka suprotnost..
Kako neko naprimjer može kritikovati Pjanićevu sinoćnju igru pored ovakvog perioda kroz koji prolazi, mislio sam da će biti katastrofalan ali je bio puka suprotnost..
NEMA NAZAD
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Vrlo lahko je prepoznati neznalicu. Pjanić onako hrđav je bio drugi najbolji igrač. Džeko je odigrao strašnu tekmu. Na Grbavici je gubio dosta duela, ali na ovoj utakmici je udvojen primirivao ne moguće lopte.holyman je napisao/la: ↑02 sep 2021, 22:42kako samo raja drugačije vidi utakmicu, mnogo različitih mišljenja, za nekoga neko odigrao maestralno, naredni post neko tvrdi da je bio najlošiji itd...
Čak je dosta i pretrčao kada smo bili bez posjeda.
Lončara su blatili, a momak staviše par puta iznio loptu na polovinu pod pritiskom.
Od trio štopera, volio bih kada bi Dennis malo poradio na fizičkim kapacitetima. Fali mu razgibanosti i inicijalne eksplozivnosti.
Amir je boljka za mene jer kao što sam i prije govorio. Nema kontinuiteta kako utakmica prolazi. U jednom napadu, tehnika, dodir na lopti, omjer pasa odličan. Drugi napad ne može do sebe da doda. Ali sve u svemu pristojan igrač za naše okvire.
Francuzi su u ovu utakmicu ušli maximalno ozbiljni. Totalno drugačiji pristup od one na Grbavici gdje su igrali na pola gasa. Ovdje su imali namjeru da nam štetu načine. Sto se vidjelo bezbroj puta tokom utakmice gdje su pojačavali agresiju i pritisak.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 02 sep 2021, 23:41, ukupno mijenjano 2 puta.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Ma sve stoji, sinoć sam i ja sličnu analizu ukratko napisao, uvijek dijelimo isto mišljenje što se reprezentacije tičeDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑02 sep 2021, 23:33Vrlo lahko je prepoznati neznalicu. Pjanić onako hrđav je bio drugi najbolji igrač. Džeko je odigrao strašnu tekmu. Na Grbavici je gubio dosta duela, ali na ovoj utakmici je udvojen primirivao ne moguće lopte.holyman je napisao/la: ↑02 sep 2021, 22:42kako samo raja drugačije vidi utakmicu, mnogo različitih mišljenja, za nekoga neko odigrao maestralno, naredni post neko tvrdi da je bio najlošiji itd...
Čak je dosta i pretrčao kada smo bili bez posjeda.
Lončara su blatili, a momak staviše par puta iznio loptu na polovinu pod pritiskom.
Od trio štopera, volio bih kada bi Dennis malo poradio na fizičkim kapacitetima. Fali mu razgibanosti i inicijalne eksplozivnosti.
Amir je boljka za mene jer kao što sam i prije govorio. Nema kontinuiteta kako utakmica prolazi. U jednom napadu, tehnika, dodir na lopti, omjer pasa odličan. Drugi napad ne može do sebe da doda. Ali sve u svemu pristojan igrač za naše okvire.

NEMA NAZAD
- HasicuVratiSe
- Kontakt:
Koliki ce biti kapacitet za borate ?
Džemil Šošon: ako radite na nekom projektu i želite da propadne, samo se meni obratite da to sredim
Gdje se mogu kupit ulaznice za Kazahstan, zna li neko?
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Zna li iko moze li se sa jednom vakcinom na stadion ?
ako izgubimo od ovih mongola,hocel Petev otici sa klupe
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Kazahstanu ce utakmica protiv BiH biti treca u 7 dana, a nemaju sigurno sirok roster. Nasa je prednost sto igramo prijateljsku protiv Kuvajta gdje mogu igrati Loncari, Nukici i ostala sitna boranija.
Još daleko Kazahstan, valja se došljegati ovdje.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ja ne pamtim kad smo mocnije izgledali sto se tice posjeda lopte ko protiv francuza, heeeej aktuelni svjetski i evropski prvaci na gostujucem terenu a mi jako dobro kombiniramo i saramo kroz njihove linije, ja sam prezadovoljan...ali to nece nista znacit bez 3 boda protiv kazahstanaNerminFatic je napisao/la: ↑02 sep 2021, 18:00Ostalo mi je nejasno da su Francuzi ipak imali veci ukupni ball possesion (56-44), sto je nevjerovatno ako se vidi koliko smo drzali loptu posljednjih pola sata u nasim nogama! Kako??
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.