Kvalifikacije za SP 2022.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Shategabri
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2022.

Post Postao/la Shategabri » 02 sep 2021, 09:22

Tritolone je napisao/la:
01 sep 2021, 22:13
I nije dobio crveni samo zato sta je Ronaldo
Zašta crveni?
Za onaj dodir po ramenu?
I onda novinari napišu odvalio mu šamarčinu kontaš da ga je nokautirao, ovamo vidiš reakciju lika poslije 5 sec i simuliranje.
Ne znam fakat za koga je ono crveni.
Koševo Zapad

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 02 sep 2021, 19:11

Oman na čijem čelu je Branko Ivanković danas dobio Japana u gostima, i to ne na sreću, nego ih prilično izdominirali :thumbup: Obzirom da su u toj grupi i Saudijska Arabija, te Australija, ovo bi Japance moglo dobro povaliti. Sada se moraju vaditi u Rijadu ili u Australiji. Čak im ni u utorak neće biti jednostavno, jer gostuju Kini. Nisu tu Kinezi bez šanse da izvuku bod. Oman će dočekati Saudijsku Arabiju i ako ne izgube, mislim da se imaju do kraja čemu nadati.

U drugoj grupi, Irak bunkerica protiv Južne Koreje i osvojen bod. Mada djeluje super, činjenica je da Irak teško može skupiti bodove protiv slabijih ili jednako jakih protivnika i pretpostavljam da će tu ipak Iran i Južna Koreja izdomonirati.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 02 sep 2021, 20:41

Vcrs derbi Sjeverna Makedonija-Armenija 😍
Armenci 3/3 imaju zasada u kvalama

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 02 sep 2021, 20:51

stvarno neznam šta da gledam, počeo sam sa englezima

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 sep 2021, 22:09

Rijetko koja repka na svijetu je ovako jaka, i igra sa ogromnim samopouzdanjem, kao Svedska u Solni. :tokralju: :tokralju:
@igrajlopte 🐦

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 02 sep 2021, 22:25

Prodisala Švedska bez Zlatana, ko Inter,Barca,PSG - svi puno uspješniji bez njega u top natjecanjima.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 02 sep 2021, 22:41

Švedi skoro izboriše SP :thumbup: Španija sramotna :oops:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 02 sep 2021, 22:43

Lihtenštajn i Bugarska :salut: :clap:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 sep 2021, 22:45

Sramotan klošar od selektora.
Koševo Zapad

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 02 sep 2021, 22:47

let3 je napisao/la:
02 sep 2021, 22:41
Ma kakvi. Gruzija i Kosovo nisu levati,a imaju dvomeč s Grčkom i uzvrat u Španjolskoj. A ovo nije bila skroz kompletna Španjolska. Adama Traore živina,al nije za krilo - ko wingback da ima radni mentalitet bi uništavao,a ovako špic ili u centralu.

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 02 sep 2021, 22:48

Svedi imaju sve u svojim nogama, trebaju dobiti kosovo, grcku i gruziju szo je dosta realno, spanija u barazu nikome ne odgovara al eto i to je sreca.
CPOJ

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 02 sep 2021, 22:53

Felixians4 je napisao/la:
02 sep 2021, 22:47
let3 je napisao/la:
Ma kakvi. Gruzija i Kosovo nisu levati,a imaju dvomeč s Grčkom i uzvrat u Španjolskoj. A ovo nije bila skroz kompletna Španjolska. Adama Traore živina,al nije za krilo - ko wingback da ima radni mentalitet bi uništavao,a ovako špic ili u centralu.
Španija dva kiksa u startu, remi na svom terenu protiv Grčke i sad pušiona od Šveda. Nema tu 30 kola da se prestiže.
Idu u borbu za baraž.

Švedi apsolutno imaju sve u svojim nogama.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 02 sep 2021, 22:57

Jest, eto Švedska je svemirski brod za Grčku i Gruziju, a Španjolci 1-1 s Grčkom i jedva dobili Gruziju. Svakavih promišljanja ima. Plus, u Španjolsku moraju. Ovo je prvi poraz ESP u FIFA kvalama u 28 godina..

Bugari do boda u Italiji, potvrda koliko se više ne ponavljaju one kvale kad bi Španjolci,Nizozemci,Nijemci,Englezi pomeli sve s 10 pobjeda.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 sep 2021, 22:59

let3 je napisao/la:
Nemaju kolega ni jedna od tih repki sanse sa ovom Svedskom. Vjeruj mi, ja znam biti veliki skeptik kad su oni u pitanju ali su armirani beton kod kuce. A u gostima su vec tukli Kosovo. Isto ceka Gruziju, a sa Grckom ce najmanje izvuc X. Cak sta vise ako si betting man, slobodno stavi taj pik.

Bice interesantno vidjeti sta ce de desavati u ovoj grupi jer Spanija mora maltene sve pobjediti do kraja. Bice bas yebena borba za prvo mjesto izmedju njih. Ja ocekujem da ce pobjediti Svedsku kod kuce ali pitanje je koliko ce bodova bit izmedju njih do te utakmice.
@igrajlopte 🐦

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 02 sep 2021, 23:07

I meni se čini da se pretjerano očekuje da Švedska rutinira do kraja :D Nijedna od ovih ekipa u njihovoj grupi nije amaterska, daleko od toga. Švedi moraju i u Atinu, i u Tbilisi. Osvojiti 6 bodova na takva dva gostovanja vala nije ni sekunde lahko, čak eto i ako uzmemo da je lakše kući riješiti Kosovo i Grčku, a ni to nije jednostavno. Doduše, i Španci moraju u Atini i u Prištinu, nemaju pravo na kiks.

Estonci do sada tri poraza, 2-4, 2-5 i 2-6 :D

Grupa gdje su Englezi će brzo postati nezanimljiva. Tamo svi skupljaju nekakve bodove kantajući Andoru i San Marino, ali u biti ne može niko prismrditi Poljskoj, a ni Poljaci Engleskoj :) Slična priča i u grupi gdje su Srbi :D

Najzanimljivija će biti borba za drugo mjesto u ovoj gdje su Njemci. U subotu će Njemci okrenti Armene, Rumuni Lihtenštajna i onda čekamo Island-Makedonija. Ako Island uzme, mislim da su obje ekipe u biti bez šanse. Ako bude x2, Makedonci se mogu nečemu nadati. Mada, iskren da budem, vjerujem da će Rumuni tu grupu ipak na kraju riješiti laganica. Super glup poraz u Armeniji ih još drži u neizvjesnosti.

Alžir-Džibuti 8-0
Udarci u okvir gola 8-0 :D To se zove efikasnost :)

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 02 sep 2021, 23:10

ReX je napisao/la:
02 sep 2021, 22:59
let3 je napisao/la:
Nemaju kolega ni jedna od tih repki sanse sa ovom Svedskom. Vjeruj mi, ja znam biti veliki skeptik kad su oni u pitanju ali su armirani beton kod kuce. A u gostima su vec tukli Kosovo. Isto ceka Gruziju, a sa Grckom ce najmanje izvuc X. Cak sta vise ako si betting man, slobodno stavi taj pik.
I ako izvuku X s Grčkom u jednoj od dvije,a izgube u Španjolskoj i Španjolci tuku sve ostalo, imaju isto bodova.

Recency bias i to od jedne noći kamo je Poljska pukla Albance,a Englezi Mađare. Naime,isto bodova imaju Mađari i Poljaci, a imaju podjednak raspored. Mađari na zadnja 2 Eura odlični, Poljaci samo 2016. u međuvremenu i na Mundijalu očaj,al eto,lako se plasirali.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 02 sep 2021, 23:14

ReX je napisao/la:
02 sep 2021, 22:59

Bice interesantno vidjeti sta ce de desavati u ovoj grupi jer Spanija mora maltene sve pobjediti do kraja. Bice bas yebena borba za prvo mjesto izmedju njih. Ja ocekujem da ce pobjediti Svedsku kod kuce ali pitanje je koliko ce bodova bit izmedju njih do te utakmice.
Švedi ce na kraju odigrati egzibicioni meč sa Špancima, jer ce vec ovjeriti karte za Katar.

Španija je vecerasnjim porazom otišla u baraž, mada i to moraju izboriti.
Nema ovdje 30 kola kao u prvenstvu pa da se to može stizati i prestizati, jedan kiks i vozdra :salut: švedi su 100% ucinkoviti, plus imaju utakmicu manje od Španije koja pri tome ima i dva kiksa, to je ogromna prednost.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 03 sep 2021, 00:05

02 sep 2021, 23:10
Recency bias i to od jedne noći kamo je Poljska pukla Albance,a Englezi Mađare. Naime,isto bodova imaju Mađari i Poljaci, a imaju podjednak raspored. Mađari na zadnja 2 Eura odlični, Poljaci samo 2016. u međuvremenu i na Mundijalu očaj,al eto,lako se plasirali.
Ma vala nije s glave isti raspored :D Zanemarimo tekme s amaterima, San Marinom i Andorom. Poljaci rasturili Albance, tijesno izgubili na Vembliju i odigrali 3-3 u Budimpešti. Ovo posljednje je ključno, a nije bezazlena činjenica i da su na Vembliju do 5 minuta pred kraj imali egal rezultat. Mađari su izgubili od Engleza kući (devastirani) i remi s Poljacima. Sve drugo su im utakmice sa ovim miki maus ekipama.

1. Poljaci čekaju Englesku, Mađari idu u London. Cijenim da su šanse Mađara da uzmu bod nikakve, a da će Poljaci u Varšavi imati baš solidne šanse da uzmu bod/ove.
2. Igraju međusobnu utakmicu u Varšavi. Opet, ne mora ništa da znači, ali prednost na strani Poljaka.
3. Mađari moraju odigrati dvije utakmice s Albanijom, a Poljaci su već jednu rutinski apsolvirali.
4. Mađari imaju još 2 utakmice sa San Marinom/Andorom, a Poljaci tri.

Helem, šansa da Mađari ovdje budu drugi, uz sve ove okolnosti, jednaka je šansama da recimo Luksemburg bude drugi u svojoj grupi. Znači, nikakva, i pored solidnog pogleda na tabelu sada :) Mađari su morali uzeti Poljake. Kad to nisu uradili, morali su protiv Engleza napraviti nešto više.

Svejedno, glupa grupa zbog Andore i San Marina. Sve ekipe imaju u startu 12 bodova, bez uopšte mogućnosti da bude iznenađenje. A i ne bih se složio da Mađari nešto rezultatski prave veće stvari. Svaka čast, jako ih cijenim sportski, šta sve uspijevaju, ali ipak ovdje realnost malo drugačije stoji. Poljaci su igrali i prošlo SP i svaki Euro od 2008. godine. Euro 2020. Mađari svima bili super, ali i činjenica da su igrali turnir kući haman. Poljaci bili neprijatno iznenađenje, ali u suštini zeznulo ih "lahko ćemo" kontra Slovačke. U kvalama Poljaci pregazili (upravo ekipe poput Mađarske i Albanije), Mađari završili 4., pa prošli kroz Ligu nacija, gdje isto nisu briljirali, nego prošli nakaradnim formatom i povrh svega za protivnike imali Island i Bugarsku (a kao upali u Path A). U kvalama za SP 2018. se mučili sa Latvijom, Andorom i Farananima (izgubili od Andore čak), nisu prismrdili Švicarskoj i Italiji. I prije toga se kvalifikovali na Euro jer su dobili najgluplju grupu na svijetu, sa Grcima koji su odlučili da se zajebaju te kvalifikacije i onda izbacili Norvešku dalje u baražu. Helem, repka koja nikog bitnog ne može dobiti, koja je uz debeli trud imala i veliku dozu sreće posljednjih 5 godina i za koju ne možeš garantovati da će u gostima dobiti Albaniju, Bjelorusiju, a Boga mi ni Farska Ostrva ili Andoru.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 03 sep 2021, 00:20

Kako se nećeš složiti? Naveo sam da su zadnja 2 EURA odlični što i jesu. Dobili su Hrvatsku,Srbiju,Tursku zadnje 2 godine. Navijam tu za Poljake, puno kvalitetniji kadar imaju, no daleko je kraj kvala. Ukoliko Mađari slave u Albaniji,dobre su šanse da će taj zadji duel u Poljskoj odlučiti.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 03 sep 2021, 01:57

03 sep 2021, 00:20
Kako se nećeš složiti? Naveo sam da su zadnja 2 EURA odlični što i jesu. Dobili su Hrvatsku,Srbiju,Tursku zadnje 2 godine. Navijam tu za Poljake, puno kvalitetniji kadar imaju, no daleko je kraj kvala. Ukoliko Mađari slave u Albaniji,dobre su šanse da će taj zadji duel u Poljskoj odlučiti.
Pa neću se složiti da "imaju podjednak raspored" :D Ne može biti podjednak raspored kad jedni idu Engleskoj, drugi je čekaju. Jedni čekaju Albaniju, drugi Andoru. I povrh svega, međusobni igraju u Varšavi. :D Ja navijam za Mađare, jer su mi fakat gotivni sportski u svemu, ali jednostavno ne vidim kako mogu ugroziti Poljake. Pa, čak eto i u slučaju pobjede nad Albancima, u što čisto sumnjam, mogu do utakmice s Poljacima imati MAKSIMALNO 19 bodova. Poljaci će vjerovatno imati više od toga. Eh sad, ako je logika da dobiju sve, pa i Poljsku na strani, onda ok. Ja jednostavno mislim da će iz dvije utakmice s Albanijom, gostovanja u Londonu i Varšavi, imati MAKSIMALNO 2-3 boda :)

A rezultatski, kažem ti, ja tu vidim baš ogromnu količinu sreće. Sve te ekipe koje su dobili, ok, to stoji, ali ekipe iz tog ranga i mogu pobijediti pođahkad. Stvar je u tome da kiksaju jako mnogo i ne mogu rutinirati slabije (a i od ovih koje si nabrojao i sličnih, dobiju jednu, pa izgube tri). Tako su ih Slovaci recimo rutinirali, remizirali s Estoncima, Bjelorusima, Faranima, gubili od Crne Gore, Kazahstana, Andore, Luksemburga :D Znači, ako i zaredaju 2 pobjede protiv osrednjih protivnika, uslijedi ovako neki smiješan rezultat. U prevodu - evo igraju protiv Albanije i ja ne bih smio 1KM staviti na to da će dobiti. I hajde, nije problem to, ali kad igraju protiv Estonije, Moldavije, Luksemburga - isto je. :D

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.