Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Ovo je najdepresivnija tema na forumu.
tz tz tz tz tz tz
Poprilicno depresivna tema jeste...činjenica.
@Filgud, To da Jajalo dobija redovnu minutazu ne možeš tek tako kazati jer su odigrana tek 2 kola u SerijiA i on upisao tek po 11 min...uzorak nikakav.
Prošlu sezonu odsutan cijelu zbog povrede. (Odigrao tu jednu utakmicu u kojoj je i povrijedjen)
Realno, teško je očekivati ozbiljnije minute do slanja oktobarskih poziva, teško ga je očekivati na spisku...a ako je iko bio glasan u vezi s Jajalom proteklih godina, to sam bio ja...ali nekada treba biti i realan.
Vidjet ćemo za 4 sedmice kakvo je njegovo stanje i pričati o tome.
U svakom slučaju, nadam se da ce neko uskočiti umjesto Loncara (Prcic ili Vrancic, zavisno ko bude vise igrao i ko bude potrebniji).
Hadziahmetovica možete zaboraviti. On je beton na nogama. Momak je dobio priliku, iskoristio je, igra redovno i to veoma dobro, jako zahvalan i borben igrac. Sa spiska od 23 igraca njega samo povreda moze izbaciti!
@Filgud, To da Jajalo dobija redovnu minutazu ne možeš tek tako kazati jer su odigrana tek 2 kola u SerijiA i on upisao tek po 11 min...uzorak nikakav.

Prošlu sezonu odsutan cijelu zbog povrede. (Odigrao tu jednu utakmicu u kojoj je i povrijedjen)
Realno, teško je očekivati ozbiljnije minute do slanja oktobarskih poziva, teško ga je očekivati na spisku...a ako je iko bio glasan u vezi s Jajalom proteklih godina, to sam bio ja...ali nekada treba biti i realan.
Vidjet ćemo za 4 sedmice kakvo je njegovo stanje i pričati o tome.
U svakom slučaju, nadam se da ce neko uskočiti umjesto Loncara (Prcic ili Vrancic, zavisno ko bude vise igrao i ko bude potrebniji).
Hadziahmetovica možete zaboraviti. On je beton na nogama. Momak je dobio priliku, iskoristio je, igra redovno i to veoma dobro, jako zahvalan i borben igrac. Sa spiska od 23 igraca njega samo povreda moze izbaciti!
Evo Slaven Belupo hebeni prodao 16 godisnjaka Bayernu. Ne mora nikad zaigrati za njih, ali je stvar da ga je prodao tamo. Nasi ne mogu prodati igraca u 2. HNL brate mili... kako napredovati, kako krenuti dalje kada nas 3 tone konstituivno-narodnog tereta vuce nazad.
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović
- Dejan Malinović
Treba biti realan i priznati da nemamo kvalitetne mlade igrace i da smo jedna od najlosijih reprezentacija u Evropi po potencijalu. Za 5,6 godina bicemo rang San Marina prije svega sto nema adekvatnog rada sa mladima. Danas svako ko je ikad sutnuo loptu je trener.
Da se Gigović već odlučio za nas, sad bi on igrao protiv Francuske, a ne Hadžiahmetović.
imamo mi jako solidnih talenta, samo ih treba okupiti, napr. hasic, omic, muharemovic, gigovic, huskovic, hadzikadunic, ahmedhodzic, dedic, gazibegovic, a. husic, itd itd
Armine, sta cekas u pm?
Nadam se da ce ga nasi "nagovoriti" da igra za BIH i da ga vidimo vec ove godine u dresu repke. Veliko bi pojacanje bio za buducnost a i trenutno. Umjesto Loncara da sa klupe ulazi dok ne pokaze da moze igrati u prvih 11, sto ja mislim bi bilo samo pitanje vremena..

Nadam se da ce ga nasi "nagovoriti" da igra za BIH i da ga vidimo vec ove godine u dresu repke. Veliko bi pojacanje bio za buducnost a i trenutno. Umjesto Loncara da sa klupe ulazi dok ne pokaze da moze igrati u prvih 11, sto ja mislim bi bilo samo pitanje vremena..

@igrajlopte 🐦
Ne može se izboriti za mjesto u klubu, kako da dođe do reprezentacije?ReX je napisao/la: ↑01 sep 2021, 23:04Armine, sta cekas u pm?
![]()
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Ne sikiraj se ti za njega previse. Samo da on zamjeni plavo-zutu, sa plavo-zutom sa zvijezdicama. 

@igrajlopte 🐦
Nesto me to podsjeti na one zvake sto su se kupovale poslije rata i punili albumi sa slicicama. Davno je to bilo a moja memorija jr svakako krs, samo osjecanja ostaju. Zvake su bile fuj, ako ikog zanima.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
Papac Papac,
Svicarci dali beqiru cetri utakmice u a repki i vratili ga odma nazad u mladu repku. 

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- ASD
- Kontakt:
Trenutno se može pričati o tome koliko naša repka daje igračima.
Može se reći komotno da mnogima daje puno, a ne samo oni njoj. Pogotovo onima što su na početku karijere i onima što nisu u formi tipa Pjanić i Kolašinac pa im repka dođe jedino mjesto gdje igraju. Na njima dvojici ću se zaustaviti, ima ih baš puno.

Omeragić bi sigurno od nas dobio puno više nego od Švicaraca jer bi čak i dobio veću šansu nego to igrački i zaslužuje.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Da, ovo je bio idealan period kada se reprezentacija rasformirala za mlade igrače iz dijaspore da se domognu ozbiljnijih nivoa i protivnika.
Dennis i Anel već imaju dobrih 10 / 7 nastupa za seniorsku reprezentaciju, od kojih su igrali baraž utakmicu, Holandija, 2x Francuska, Italija. Iz ovakvih utakmica sigurno izlaziš kao ozbiljniji igrač.
Za njih recimo odabir da igraju za BiH je pun pogodak.
Dennis i Anel već imaju dobrih 10 / 7 nastupa za seniorsku reprezentaciju, od kojih su igrali baraž utakmicu, Holandija, 2x Francuska, Italija. Iz ovakvih utakmica sigurno izlaziš kao ozbiljniji igrač.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- ASD
- Kontakt:
Da se razumijemo. Skoro svi igrači koji su igrali za repku u ovom periodu su imali određeni benefit od nje.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑02 sep 2021, 23:23Da, ovo je bio idealan period kada se reprezentacija rasformirala za mlade igrače iz dijaspore da se domognu ozbiljnijih nivoa i protivnika.
Možda jedino Džeko da igra jedino za svoju dušu.
Fakat, slomio se pokoji mlijecni na njima sigurnoSanaBosna je napisao/la: ↑03 sep 2021, 04:25a tvrde ko kamen![]()

He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
Papac Papac,
Papac Papac,
Papac Papac,
Ćatić opet strijelac za Den Haag.
Edit: Dvostruki.
Edit: Dvostruki.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Nema sanse da uskoci kod svicarske na stoperu. Presli su na cetri u zadnjoj liniji. Elvedi i akanji su prvi izbor. Schär je isto tu.ASD je napisao/la: ↑02 sep 2021, 23:17Trenutno se može pričati o tome koliko naša repka daje igračima.
Može se reći komotno da mnogima daje puno, a ne samo oni njoj. Pogotovo onima što su na početku karijere i onima što nisu u formi tipa Pjanić i Kolašinac pa im repka dođe jedino mjesto gdje igraju. Na njima dvojici ću se zaustaviti, ima ih baš puno.
Omeragić bi sigurno od nas dobio puno više nego od Švicaraca jer bi čak i dobio veću šansu nego to igrački i zaslužuje.
Bio mu je poziv samo da ga osiguraju i nista vise.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- Beduin
- Kontakt:
Hotic i ove sezone dobija dobru minutazu u Belgiji, trenutno bez nekog ucinka. Na njegovu zalost mi sad i ne igramo sa krilima, iako eto Stevanovic uskoci kao wing back, u prijateljskim i Menalo dobije minutazu, komotno se mogao i on pozvati umjesto jednog Nukica i sl.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤

Pozvati malog veceras da gleda utakmicu protiv Kazahstana iz loze i pokloniti mu dres sa njegovim imenom.

Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!