Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)
S 4-4-2 puše u odbrani kad bekovi idu naprijed a i kad ostanu nazad nam puše jer nemaju podršku stopera. Nemamo s kim upariti Pjanica jer ti uz njega treba jos jedna zvijer u 2 pravca. Nemamo krila osim Stevanovica a i on nije neka klasa vec solidan a tek lijevo bi improvizovali tako da bi sebi samo zagorcali život.
3-5-2 nije uopšte defanzivna formacija, ako bi išli ofanzivnije samo izbaciti Cimirota i uz Pjanica staviti dvojicu ofanzivnih, a ako ništa njih nam ne fali. Mada i sa Cimirotom to je tim koji bez problema moze pritisnuti ekipe protiv Kazahstana bez da ti fali igrača u napadu
3-5-2 nije uopšte defanzivna formacija, ako bi išli ofanzivnije samo izbaciti Cimirota i uz Pjanica staviti dvojicu ofanzivnih, a ako ništa njih nam ne fali. Mada i sa Cimirotom to je tim koji bez problema moze pritisnuti ekipe protiv Kazahstana bez da ti fali igrača u napadu
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
tačno tako... generalno fudbal na ovim prostorima ne daje dobre krilne igrače, to čak nema ni Hrvatska koja ostvaruje najbolje rezultate.. samo PerišićMadal je napisao/la: ↑02 sep 2021, 11:05Mi ne smijemo odustati od 3-5-2 ni u ludilu, ovo sto smo dobili sa zadnjom linijom je grijeh kvariti. Formacija odgovara i stoperima i bekovima i Dzeki koji se savršeno uklapa s Demirovicem a i veznom redu koji imaju podršku kako bekova tako i napadaca. A i stoperi nam nisu mrcine da su loši s tehnikom.
Samo prilagođavati vezni red protivniku, imamo dovoljno ofanzivno orijentisanih igrača u veznom da od ovog napravimo jos ofanzivniju taktiku.
Za 4-2-3-1 nemamo krila
Za 4-3-3 nemamo krilne napadace
Za 4-4-2 nemamo dvojac u sredini veznog reda koji igra dvosmjerno
352 se vratila na scenu(Conte je dao svoj pečat tu) i to je dobro za nas
ja bih probao i sa 3421 gdje bi jedan of vezni bio ofanzivniji od drugog
Mi za 1000. godina necemo dati gol kao sinoc francuzi a ni za 1000. godina ga VAR nece priznati.
Mjau !
- Goalgetter
- Kontakt:
Ma neka 3-5-2 i dalje, samo iza spiceva treba ofanzivni vezni igrac. Krunic kao prvi pik, ako on ne bude spreman onda staviti Gojaka ili Nalic.
Kazahstanci prvo sad u subotu igraju protiv Finske pa protiv nas u utorak.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
-
- Kontakt:
Meni nije jasno zasto nije bilo gol tehnologije. Uvijek kad su ovakve situacije bude video animacija gdje se u milimetar pokaze da li je cijelim obimom prešla gol liniju. Sad nista nije bilo samo provjera Vara i kao gol je, nikakvu ni sliku ni video nismo vidjeli.
Ja ne znam odakle više živi mit da je 352 bunker i defanziva. Valjda vide 3 stopera i gotovo njemu je mrak na očima.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Isto odlično za probati, to je samo rotacija Demirovic-Krunic/Nalic/Gojak čak i Vrancic ako bude pozvan. S trenutnim rosterom jedino bi u tom smjeru isao s promjenom formacije. Naravno ako iskoce neki novi igrači što da ne i nesto drugo, ali s ovim mrka kapa. 4-4-2 smo mogli izvući zbog Pjanica i prime Besica ili prime Jajala u veznom a i to je bilo par utakmica protiv jačih.sombrero je napisao/la: ↑02 sep 2021, 13:20tačno tako... generalno fudbal na ovim prostorima ne daje dobre krilne igrače, to čak nema ni Hrvatska koja ostvaruje najbolje rezultate.. samo Perišić
352 se vratila na scenu(Conte je dao svoj pečat tu) i to je dobro za nas
ja bih probao i sa 3421 gdje bi jedan of vezni bio ofanzivniji od drugog
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- JavierBosnia
- Kontakt:
Zato sto nije bilo takvih kamera uopste, niti se takva tehnologija tu koristi. Iz VAR sobe su odluku donijeli na osnovu onih snimaka sto smo i mi gledalibordobijeli je napisao/la: ↑02 sep 2021, 13:39Meni nije jasno zasto nije bilo gol tehnologije. Uvijek kad su ovakve situacije bude video animacija gdje se u milimetar pokaze da li je cijelim obimom prešla gol liniju. Sad nista nije bilo samo provjera Vara i kao gol je, nikakvu ni sliku ni video nismo vidjeli.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
-
- Kontakt:
Cudno, ta gol tehnologija je bila prije vara, gdje sudija na satu odma dobije da li je gol ili ne.JavierBosnia je napisao/la: ↑02 sep 2021, 13:48Zato sto nije bilo takvih kamera uopste, niti se takva tehnologija tu koristi. Iz VAR sobe su odluku donijeli na osnovu onih snimaka sto smo i mi gledalibordobijeli je napisao/la: ↑02 sep 2021, 13:39Meni nije jasno zasto nije bilo gol tehnologije. Uvijek kad su ovakve situacije bude video animacija gdje se u milimetar pokaze da li je cijelim obimom prešla gol liniju. Sad nista nije bilo samo provjera Vara i kao gol je, nikakvu ni sliku ni video nismo vidjeli.
Evo situacija od neki dan u Cvajti, isto nema gol tehnologije, iako se meni čini da nije prešla gol liniju i da je odluka ispravna, ovi sa SK misle drugačije

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- JavierBosnia
- Kontakt:
Istina, ali ta gol tehnologija nije obavezna, njeno uvodjenje je poprilično skupo i nije izvodivo kao sa VARom da se napravi privremeni mobilni.bordobijeli je napisao/la: ↑02 sep 2021, 13:50
Cudno, ta gol tehnologija je bila prije vara, gdje sudija na satu odma dobije da li je gol ili ne.
Puno kamera, senzora i sl.. kako je tako je, bolje išta nego ništa. Ne bi bilo ni onog crvenog da nisu provjeravali.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Neki kao da su prespavali EP i nisu vidjeli da vecina jacih repki koje igraju posjed i napadaju igrale i sad 3 nazad.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
Imal gdje za pogledati? Sinoc se nije moglo ...
-
- Kontakt:
Super odigrali decki. Sve cestitike. Kakvi smo mi bakzusi, sad ce nas Kazaci otresti 2-0 

Evo kažu biće Kolašinac spreman za Kazahstan.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- NerminFatic
- Kontakt:
Ostalo mi je nejasno da su Francuzi ipak imali veci ukupni ball possesion (56-44)
, sto je nevjerovatno ako se vidi koliko smo drzali loptu posljednjih pola sata u nasim nogama! Kako??

-
- Kontakt:
Bolje smo odigrali nego sto smo ocekivali. Kompaktno smo stojali na terenu i grizli su svi. Posle crvenog smo strpljivo cekali sansu i imali dvije Prevljak i Dzeko ali nismo iskoristili. Neko srljanje bez Kolasinca i Susica tj. sa Civicem i Cipeticem, koji je bio pogubljen u prostoru i vremenu, bi bilo ravno samoubistvu, jer vise nismo imali stabilnosti na bekovima.
Je li ko vidio, je li lopta presla cijelim obimom liniju?
Je li ko vidio, je li lopta presla cijelim obimom liniju?
zato što su u prvom poluvremenu imali skoro 70%NerminFatic je napisao/la: ↑02 sep 2021, 18:00Ostalo mi je nejasno da su Francuzi ipak imali veci ukupni ball possesion (56-44), sto je nevjerovatno ako se vidi koliko smo drzali loptu posljednjih pola sata u nasim nogama! Kako??
a i u drugom su imali periode gdje su držali loptu i napadali često
Imao je 9 pogresnih dodavanja, sto je katastrofa za ovaj nivo fudbala. Pogledaj na kraju utakmice kako se Dzeko dere na njega kad je uputio jednu duboku loptu u prazan prostor gdje nema nikoga. Ja ne gledam utakmicu na nacin da prepricavam o nekom dobrom potezu, ili da budem zadovoljan rezultatom 1:1 kad znam da smo sinoc mogli dobiti Francusku. Obzirom da je i glavni sudija bio vise nego korektan (znamo kako nam inace sude protiv Francuske), to je bila odlicna sansa da se Francima spuca samar iz zaleta, ali nije bilo hrabrosti. Mene kod fudbalera zanima kompletan pristup utakmici, statistika, ali i odnos prema reprezentacijii i drzavi.Pozitivanstav je napisao/la: ↑02 sep 2021, 12:13Panj Hadziahmetovic??retromoos je napisao/la: ↑02 sep 2021, 11:36Kao sto sam i pisao prije utakmice Francuska je bila zrela za poraz, ali se balerine i takozvani strucni stab prepao.
Ako bude imao hrabrosti da sa terena makne panjeve Hadziahmetovica, Cipelica, Zvoncara i Civlovica nase sanse protiv Kazaka ce biti jako dobre.
Jesmol' isti utakmicu gledali,zapitah se![]()
Recimo ja Dzeku non stop kritikujem zbog njegove staticnosti,ali je sinoc bio jako dobar i pokretljiv, cak i u odbrani. Raja hvali Pjanica, ali ja sam vidio da je on totalno van forme i da je ono sinoc bilo nekih 50% njegovih pravih mogucnosti. Jako losi centarsutevi, da o slobodnjacima i ne pricamo. One parmake tipa Loncar i Cipetic bolje da ne spominjem. Hadziahmetovic je statisticki jedan od najgorih fudbalera zadnjih 5-6 utakmica.
Svako ziv vidi da nama fali kvalitete, ali brate mili ako ne mozes nekoga nauciti da bude Mbappe, mozes ga spremiti da bude fizicki i trkacki bolje spreman od nekog tehnicki i bolje talentovanog fudbalera. Zato bi recimo Vaha bio idealan selektor nasoj reprezentaciji. Vahin Alzir je fizicki satrao Njemacku u osmini finala SP sto nikome nije poslo za rukom zadnjih 30 godina. To je nama potrebno, ako ne mozemo da budemo bolji kvalitetom, e onda mozemo timskom borbom, fizickom spremom i izdrzljivoscu. Petev da je iskusan kao sto neki pisu, pa samo bi prepisao Vahin sistem rada jer je to nama jedina sansa da se probijemo na neko takmicenje. Petev bi morao postaviti neke kriterije o fizickoj spremi reprezentativaca, ali on se ovdje nista ne pita iako neko misle drugacije. Mi bi morali primjeniti novu koncepciju i pristup, jer ova koju gajimo desetinama godina ociti ne prolazi. Nas tim bi morao uciti od ekipa kao sto su Galatasaray kad je uzeo Kup Uefa, Steaue, ili Grcke kad su uzeli EP itd. Svi oni su imali manjak kvalitete u odnosu na ostale, ali su imali u tom periodu nastupanja fanatican, borben, vrhunsku fizicku spremnost i timski rad koji ih je doveo do samog vrha. Malo me zanijelo, ali eto od zelje da ne budemo uvijek predmet sprdnje i ismijavanja svima oko nas. Ova reprezentacija se takmici 30 godina, ima jedan nastup na nekom prvenstvu. Jaranski kafanski pristup, amaterizam, nepotizam i nekakav mahalski pristup nam je donio to sto imamo. Svaka kritika se smatra uvredom, svaki potez ili odigrana utakmica nekog naseg fudbalera se preuvelicava, dok je jedina prava istina da je fudbalska reprezentacija BH najgori sportski kolektiv u drzavi, a to je cinjenica.