Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Meraak1921
Kontakt:

Re: Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)

Post Postao/la Meraak1921 » 02 sep 2021, 09:52

Pobjediti Kazakstan i potvrditi ovaj bod iz Francuske, imali bi velike sanse, jer imamo najbolji raspored .. Realno jaci si od Kazakstana, samo ozbiljno shvatiti ovo.

Makedonci su ih prije par mjeseci 4:0 uzeli, sjecam se da je trebalo 7:0 biti.. Litva ih je uzela na njihovom terenu ne tako davno.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 02 sep 2021, 09:57

hurem je napisao/la:
02 sep 2021, 09:36
-----------------------------------Sehic----------------------------
---------Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Sanicanin
Stevanovic----------Pjanic------Cimirot ----------------Civic
----------------------------------Krunic -----------------------------
------------------------Dzeko-------Demirovic-------------------

Nema tu plaho pametovanja...fali samo Seo. Na oko ista formacija kao sinoć ali zapravo poprilično ofanzivnija.
Mada ne bi bilo loše izaći i sa 2 stopera u 442 formaciji (domaći teren, slabiji protivnik)...čisto da ne budemo toliko predvidivi u nastavku kvalifikacija...jer ako i protiv Kazahstana izadjemo s 3 nazad onda ce takvu formaciju očekivati svi protivnici i prilagođavati se spram 532 (352) do kraja.
Recimo sinoć je Demirovic bio ključna figura i iznenađenje za Deschampsa i Francuze...bez sumnje...i upravo je on korekcija u odnosu na prvu utakmicu protiv Frnacuske.

Civic - ne znam koliko gledate Ferencvaros ali on tamo ima jako dobre centarsuteve. Sinoć nije uspio uputiti koji jer je bio dobro zatvoren...zapravo odlično zatvoren.
On u Ferencvarošu kada ima loptu i par metara prostora odmah saigraci ulaze u 16 jer znaju da slijedi centarsut, kao da imaju takve instrukcije od trenera...dok od desnog beka njihovog nećete vidjeti centarsut.
Eh sta je kod nas bio problem kod Civica i centarsuteva - taj sto u 16 bude usamljen Dzeko, i bas zato mora imati Demirovica pored sebe.
To govorim raji. Niko da ne primijeti kako je iznenadio Francuza kod Dzekinog gola, oteo loptu sa sjanim presingom i proturio je nasem kapitenu za gol. ne moze ono svako. On se nece nadavti golova u karijeri, ali ima igru i pristupo gdje drugi i cijela ekipa mogu profitirati. Mislim da bi i s Prevljakom to moglo funkcionirati ako Dzeko dobije kartone ili se povrijedi. Meni je to sinoc uz Susica jedno od finih otkrica. :bih:

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 sep 2021, 10:03

hurem je napisao/la:

Nema tu plaho pametovanja...fali samo Seo. Na oko ista formacija kao sinoć ali zapravo poprilično ofanzivnija.
Mada ne bi bilo loše izaći i sa 2 stopera u 442 formaciji (domaći teren, slabiji protivnik)...čisto da ne budemo toliko predvidivi u nastavku kvalifikacija...jer ako i protiv Kazahstana izadjemo s 3 nazad onda ce takvu formaciju očekivati svi protivnici i prilagođavati se spram 532 (352) do kraja.
Recimo sinoć je Demirovic bio ključna figura i iznenađenje za Deschampsa i Francuze...bez sumnje...i upravo je on korekcija u odnosu na prvu utakmicu protiv Frnacuske.
Bolje da smo formacijski predvidivi, nego da nam igraju krila koja su predvidiva i beskorisna.

Naravno da treba imati vise uigranih formacija i vise nacina igre, ali donekle to je ograniceno i velicinom i kvalitetom kadra sa kojim raspolazes.
To je odlika velikih i jakih reprezentacija. Npr Mancini je u finalu EP presao na poluvremenu sa 4-3-3 na 3-5-2. Znaci on se prebacio na poluvremenu jer je znao da mu to igraci mogu odigrati i dobio je Engleze koji su do tada dominirali. Takodjer i Engleska je u toj utakmici igrala sa 3 pozadi, upravo promjena Mancinijeve taktike je odgovor na tu formacijum sa kojom je Engleska dominirala u prvom.
Belgija ja mislim da cesto igra u formaciji sa tri pozadi, svejedno ko je protivnik.

Formacija je jako cudna. Jer, ma koliko cudno zvucalo, nekako daje brojcanu prednost i u fazi odbrane i napada. Guras protivnicke napada na stranu gdje kasnije oni moraju traziti napadaca ili napadace u 16 koji su poklopljeni sa trojicom.

Za Contea i sada Inzagija u 99% slucaja znas kako ce igrati, ali svejedno nisu svi protiv njih uspjesni. Vazno je maximilizovati kvalitete nase ekipe.
"I kome ba da se mi prilagodjavamo, neka se oni nama prilagodjavaju". :mrgreen:

Ovu postakvu koju si napisao je otpilike na tragu nase najbolje postavke. Kako je jos neko napisao, ta postavka i samo ako ne bude mogao rade staviti Nalica i to je to.

Traziti SS po Evropi (kao zamjenu za Demirovica) ili se nadati da se Hodzic dovede na pristojan nivo.

:bih: :bih: :bih:

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 sep 2021, 10:08

NerminFatic je napisao/la:
02 sep 2021, 09:57
hurem je napisao/la:

Civic - ne znam koliko gledate Ferencvaros ali on tamo ima jako dobre centarsuteve. Sinoć nije uspio uputiti koji jer je bio dobro zatvoren...zapravo odlično zatvoren.
On u Ferencvarošu kada ima loptu i par metara prostora odmah saigraci ulaze u 16 jer znaju da slijedi centarsut, kao da imaju takve instrukcije od trenera...dok od desnog beka njihovog nećete vidjeti centarsut.
Eh sta je kod nas bio problem kod Civica i centarsuteva - taj sto u 16 bude usamljen Dzeko, i bas zato mora imati Demirovica pored sebe.
To govorim raji. Niko da ne primijeti kako je iznenadio Francuza kod Dzekinog gola, oteo loptu sa sjanim presingom i proturio je nasem kapitenu za gol. ne moze ono svako. On se nece nadavti golova u karijeri, ali ima igru i pristupo gdje drugi i cijela ekipa mogu profitirati. Mislim da bi i s Prevljakom to moglo funkcionirati ako Dzeko dobije kartone ili se povrijedi. Meni je to sinoc uz Susica jedno od finih otkrica. :bih:
E upravo to Nermine. On absolutno nije isti tip napadaca kao Dzeko, Prevljak, Koljic itd.
Nego upravo ta karika sto radi za jednog takvog napadaca i ostale suigrace. Imao je on pokraj te ukradene lopte kod gola i onu gdje fino namjesti Edinu ali lopta otisla preko gola. Znao je Edin iz takve sanse vise puta dati gol. Pa ona lopta gdje Edinu pobjeze lopta a malo falilo da je stigne. Sve u svemu dobar je posao uradio za Edina. A moze on to jos bolje. Cim se uigra sa Edinom i cim bude vecu minutazu imao u Freiburgu. Nekako mi djeluje jos nespreman. Mora to malo popraviti i igrace kod Streicha vise. A i malo je falilo gdje je Edin njega uposlio ali ukrade mu je Digne u zadnjem trenu.
A i jednog dana kada Edin ode moramo traziti drugog napadaca koji ce biti taj glavni. Demirovic nece nikad biti taj tip napadaca a nije nikad ni bio. On je sasvim drugi napadac od Edina, Smajila i Elvira.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 sep 2021, 10:44

Ali koje su prevare samo Loncar i Cipetic to je nevjerovatno. Pogotovo Loncar, jednostavno ne mogu shvatiti da je lik godinama standardan u Rijeci i cak visemilionski transfer ostvario, u repci se ne zna sastaviti sa loptom, bukvalno kao da nekog amatera ubacis na teren, svaki kontakt sa loptom mu bas tako i izgleda. Svako drugo dodavanje pri tom pogrijesi.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 02 sep 2021, 10:47

Ovo šta Lončar "igra" može i neko od nas forumaša komotno isporučiti.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 sep 2021, 11:05

Mi ne smijemo odustati od 3-5-2 ni u ludilu, ovo sto smo dobili sa zadnjom linijom je grijeh kvariti. Formacija odgovara i stoperima i bekovima i Dzeki koji se savršeno uklapa s Demirovicem a i veznom redu koji imaju podršku kako bekova tako i napadaca. A i stoperi nam nisu mrcine da su loši s tehnikom.
Samo prilagođavati vezni red protivniku, imamo dovoljno ofanzivno orijentisanih igrača u veznom da od ovog napravimo jos ofanzivniju taktiku.
Za 4-2-3-1 nemamo krila
Za 4-3-3 nemamo krilne napadace
Za 4-4-2 nemamo dvojac u sredini veznog reda koji igra dvosmjerno
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 02 sep 2021, 11:23, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 02 sep 2021, 11:06

Goalgetter je napisao/la:
02 sep 2021, 10:44
Ali koje su prevare samo Loncar i Cipetic to je nevjerovatno. Pogotovo Loncar, jednostavno ne mogu shvatiti da je lik godinama standardan u Rijeci i cak visemilionski transfer ostvario, u repci se ne zna sastaviti sa loptom, bukvalno kao da nekog amatera ubacis na teren, svaki kontakt sa loptom mu bas tako i izgleda. Svako drugo dodavanje pri tom pogrijesi.
Ne seri ti znas, momak prosao nasu juniorsku i mladu repku bio jedan od boljih, standardno igrao u rijeci cak i grupnu fazu euro lige i ostvario milionski transfer. Ocito da ima kvalitet samo ti znas pljuvat
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 02 sep 2021, 11:36

Kao sto sam i pisao prije utakmice Francuska je bila zrela za poraz, ali se balerine i takozvani strucni stab prepao.
Ako bude imao hrabrosti da sa terena makne panjeve Hadziahmetovica, Cipelica, Zvoncara i Civlovica nase sanse protiv Kazaka ce biti jako dobre.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 02 sep 2021, 11:39

I dalje bi uigravali kombinacije sa Dzekom iako je Dzeko jednom nogom u penziji

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 02 sep 2021, 11:44

3-5-2 nam je sjela ko budali samar. Ne dirati nista, nego samo jos malo popraviti spisak igraca. Cipetic nije ni za 4te opcije na desnom wing-backu.

Golmani: Sehic, Vasilj, Kovacevic
Stoperi: Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Sanicanin, Kovacevic, Jovicic i Seo moze pokriti kada idemo ofanzivno
Bekovi: Gazibegovic, Susic, Kolasinac, Civic
Vezni: Cimirot, Hadziahmetovic, Pjanic, Krunic, Loncar, Gojak
Napad: Dzeko, Demirovic, Prevljak, Koljic (ako ga neko ne polomi do oktobra)

Loncar treba tek da se dokaze, niti smrdi niti mirise. U klupskom fudbalu, ostvario napredak, u repki, jos nista da se ocjeni. Svakako je 5ta opcija, tako da nije ni bitno. Gojak ako ne proigra u Dinamu, traziti drugog igraca.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 sep 2021, 12:02

hurem je napisao/la:

Ako Krunic ne bude spreman, ja bih Nalica gurnuo na tog ofanzivnog veznog koji zna i predriblati protivnika, dati gol ili proigrati suigraca.
Ako do 60. minute ne budemo imali pozitivan rezultat, onda mijenjati formaciju u 442 sa Stevanovicem i Menalom/Gojakom po stranama vjerovatno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 02 sep 2021, 12:11

hurem je napisao/la:

Bravo Hureme, nemam ja vise snage za ovakve postove.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 02 sep 2021, 12:13

retromoos je napisao/la:
02 sep 2021, 11:36
Kao sto sam i pisao prije utakmice Francuska je bila zrela za poraz, ali se balerine i takozvani strucni stab prepao.
Ako bude imao hrabrosti da sa terena makne panjeve Hadziahmetovica, Cipelica, Zvoncara i Civlovica nase sanse protiv Kazaka ce biti jako dobre.
Panj Hadziahmetovic??
Jesmol' isti utakmicu gledali,zapitah se🤔🤔

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 02 sep 2021, 12:21

Lončar dobar igrač. Uzmite Arnel Jakupovića dok možete

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 02 sep 2021, 12:30

Lončar je najgori igrac u historiji reprezentacije.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 sep 2021, 12:46

Tako je.
Ništa protiv momka i kad god sam gledao Rijeku bio je medju boljima, pogotovo u LE.
Ali ja sam inače stava da neki igrači koji se redovno pozivaju a ne nude ništa posebno uz dovoljno pružene prilike, trebaju da budu zamijenjeni nekim drugim...pogotovo kada ni u klubu ne igraš redovno.

Milosevic (ex)- Recimo redovno sam pisao da Milošević džaba zauzima nekome mjesto a nakon što se vidjelo da jednostavno nema ništa od njega u datom trenutku...ok, trci se, bori ali ništa konkretno od njega ne dobijaš.

Loncar - vrijeme je da njegovo mjesto neko drugi uzme: Vrancic, Prcic, Gigovic ako proigra, Šarić, neko peti.
Gojak - čitaj pod Loncar ako ne dobije ozbiljniju ulogu u Dinamu.

Menalo - ako nastavi ovako u Dinamu a u repki svakako još uvijek ništa ne nudi...probaj s nekim novim: iskopaj krilo, a ako ga nema onda bolje popuniti s nekim napadačem ili veznjakom.
...
Prve promjene koje bi se trebale napraviti za oktobar jesu:
Piric, Cipetic i Loncar...možda još koja zavisno od minuta u klubu...ne treba praviti ni drastične promjene.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 02 sep 2021, 12:53

Portali pisu o povratku reprezentacije iz Seville a recimo jednu bitnu stvar ne pisu, gdje je i kako izgleda Kolasinac, kakvi su mu nalazi od jutros ako ih je radio u Francuskoj!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 sep 2021, 12:55

Rosicky je napisao/la:
02 sep 2021, 11:39
I dalje bi uigravali kombinacije sa Dzekom iako je Dzeko jednom nogom u penziji
I sa jednom nogom u penziji je i dalje najbolji napadac sa ex yu prostora. Toliko o nasem velikanu cije ce ime biti upisano zlatnim slovima i koji se nadam da ce dobiti spomenik na Grbavici.

:bih:
@igrajlopte 🐦

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 sep 2021, 12:59

hurem je napisao/la:
02 sep 2021, 12:46
Tako je.
Ništa protiv momka i kad god sam gledao Rijeku bio je medju boljima, pogotovo u LE.
Ali ja sam inače stava da neki igrači koji se redovno pozivaju a ne nude ništa posebno uz dovoljno pružene prilike, trebaju da budu zamijenjeni nekim drugim...pogotovo kada ni u klubu ne igraš redovno.

Milosevic (ex)- Recimo redovno sam pisao da Milošević džaba zauzima nekome mjesto a nakon što se vidjelo da jednostavno nema ništa od njega u datom trenutku...ok, trci se, bori ali ništa konkretno od njega ne dobijaš.

Loncar - vrijeme je da njegovo mjesto neko drugi uzme: Vrancic, Prcic, Gigovic ako proigra, Šarić, neko peti.
Gojak - čitaj pod Loncar ako ne dobije ozbiljniju ulogu u Dinamu.

Menalo - ako nastavi ovako u Dinamu a u repki svakako još uvijek ništa ne nudi...probaj s nekim novim: iskopaj krilo, a ako ga nema onda bolje popuniti s nekim napadačem ili veznjakom.
...
Prve promjene koje bi se trebale napraviti za oktobar jesu:
Piric, Cipetic i Loncar...možda još koja zavisno od minuta u klubu...ne treba praviti ni drastične promjene.
Nama sad treba najprije pobjeda protiv Kazahstana za mir u kuci.

A onda se moze jos ti par potrebni izmjena napraviti.
Vjerovatno ispadaju Piric, Cipetic, Menalo, Loncar i Gojak.
A ulaze V. Kovacevic, M. Susic (vec tu), Prcic i Vrancic (ukoliko budu standardni) i povratak Gazibegovica. Gigovica treba srediti vise, pogotovo jer sad ne igra i nije na radaru Svedske.
I to bi bilo to sto se spiska tice. Ostalo se puni po potrebi onda. Koljic i ostali.
Uglavnom svi navedeni su igraci za sirinu za sada a ne za prvi jedanest izuzev jedan od Gazibegovic/M. Susic.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Jegres i 33 gosta.