Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Meraak1921
- Kontakt:
Re: Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)
Pobjediti Kazakstan i potvrditi ovaj bod iz Francuske, imali bi velike sanse, jer imamo najbolji raspored .. Realno jaci si od Kazakstana, samo ozbiljno shvatiti ovo.
Makedonci su ih prije par mjeseci 4:0 uzeli, sjecam se da je trebalo 7:0 biti.. Litva ih je uzela na njihovom terenu ne tako davno.
Makedonci su ih prije par mjeseci 4:0 uzeli, sjecam se da je trebalo 7:0 biti.. Litva ih je uzela na njihovom terenu ne tako davno.
- NerminFatic
- Kontakt:
To govorim raji. Niko da ne primijeti kako je iznenadio Francuza kod Dzekinog gola, oteo loptu sa sjanim presingom i proturio je nasem kapitenu za gol. ne moze ono svako. On se nece nadavti golova u karijeri, ali ima igru i pristupo gdje drugi i cijela ekipa mogu profitirati. Mislim da bi i s Prevljakom to moglo funkcionirati ako Dzeko dobije kartone ili se povrijedi. Meni je to sinoc uz Susica jedno od finih otkrica.hurem je napisao/la: ↑02 sep 2021, 09:36-----------------------------------Sehic----------------------------
---------Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Sanicanin
Stevanovic----------Pjanic------Cimirot ----------------Civic
----------------------------------Krunic -----------------------------
------------------------Dzeko-------Demirovic-------------------
Nema tu plaho pametovanja...fali samo Seo. Na oko ista formacija kao sinoć ali zapravo poprilično ofanzivnija.
Mada ne bi bilo loše izaći i sa 2 stopera u 442 formaciji (domaći teren, slabiji protivnik)...čisto da ne budemo toliko predvidivi u nastavku kvalifikacija...jer ako i protiv Kazahstana izadjemo s 3 nazad onda ce takvu formaciju očekivati svi protivnici i prilagođavati se spram 532 (352) do kraja.
Recimo sinoć je Demirovic bio ključna figura i iznenađenje za Deschampsa i Francuze...bez sumnje...i upravo je on korekcija u odnosu na prvu utakmicu protiv Frnacuske.
Civic - ne znam koliko gledate Ferencvaros ali on tamo ima jako dobre centarsuteve. Sinoć nije uspio uputiti koji jer je bio dobro zatvoren...zapravo odlično zatvoren.
On u Ferencvarošu kada ima loptu i par metara prostora odmah saigraci ulaze u 16 jer znaju da slijedi centarsut, kao da imaju takve instrukcije od trenera...dok od desnog beka njihovog nećete vidjeti centarsut.
Eh sta je kod nas bio problem kod Civica i centarsuteva - taj sto u 16 bude usamljen Dzeko, i bas zato mora imati Demirovica pored sebe.

Bolje da smo formacijski predvidivi, nego da nam igraju krila koja su predvidiva i beskorisna.hurem je napisao/la: ↑02 sep 2021, 09:36-----------------------------------Sehic----------------------------
Nema tu plaho pametovanja...fali samo Seo. Na oko ista formacija kao sinoć ali zapravo poprilično ofanzivnija.
Mada ne bi bilo loše izaći i sa 2 stopera u 442 formaciji (domaći teren, slabiji protivnik)...čisto da ne budemo toliko predvidivi u nastavku kvalifikacija...jer ako i protiv Kazahstana izadjemo s 3 nazad onda ce takvu formaciju očekivati svi protivnici i prilagođavati se spram 532 (352) do kraja.
Recimo sinoć je Demirovic bio ključna figura i iznenađenje za Deschampsa i Francuze...bez sumnje...i upravo je on korekcija u odnosu na prvu utakmicu protiv Frnacuske.
Naravno da treba imati vise uigranih formacija i vise nacina igre, ali donekle to je ograniceno i velicinom i kvalitetom kadra sa kojim raspolazes.
To je odlika velikih i jakih reprezentacija. Npr Mancini je u finalu EP presao na poluvremenu sa 4-3-3 na 3-5-2. Znaci on se prebacio na poluvremenu jer je znao da mu to igraci mogu odigrati i dobio je Engleze koji su do tada dominirali. Takodjer i Engleska je u toj utakmici igrala sa 3 pozadi, upravo promjena Mancinijeve taktike je odgovor na tu formacijum sa kojom je Engleska dominirala u prvom.
Belgija ja mislim da cesto igra u formaciji sa tri pozadi, svejedno ko je protivnik.
Formacija je jako cudna. Jer, ma koliko cudno zvucalo, nekako daje brojcanu prednost i u fazi odbrane i napada. Guras protivnicke napada na stranu gdje kasnije oni moraju traziti napadaca ili napadace u 16 koji su poklopljeni sa trojicom.
Za Contea i sada Inzagija u 99% slucaja znas kako ce igrati, ali svejedno nisu svi protiv njih uspjesni. Vazno je maximilizovati kvalitete nase ekipe.
"I kome ba da se mi prilagodjavamo, neka se oni nama prilagodjavaju".

Ovu postakvu koju si napisao je otpilike na tragu nase najbolje postavke. Kako je jos neko napisao, ta postavka i samo ako ne bude mogao rade staviti Nalica i to je to.
Traziti SS po Evropi (kao zamjenu za Demirovica) ili se nadati da se Hodzic dovede na pristojan nivo.

E upravo to Nermine. On absolutno nije isti tip napadaca kao Dzeko, Prevljak, Koljic itd.NerminFatic je napisao/la: ↑02 sep 2021, 09:57To govorim raji. Niko da ne primijeti kako je iznenadio Francuza kod Dzekinog gola, oteo loptu sa sjanim presingom i proturio je nasem kapitenu za gol. ne moze ono svako. On se nece nadavti golova u karijeri, ali ima igru i pristupo gdje drugi i cijela ekipa mogu profitirati. Mislim da bi i s Prevljakom to moglo funkcionirati ako Dzeko dobije kartone ili se povrijedi. Meni je to sinoc uz Susica jedno od finih otkrica.hurem je napisao/la: ↑02 sep 2021, 09:36-----------------------------------Sehic----------------------------
Civic - ne znam koliko gledate Ferencvaros ali on tamo ima jako dobre centarsuteve. Sinoć nije uspio uputiti koji jer je bio dobro zatvoren...zapravo odlično zatvoren.
On u Ferencvarošu kada ima loptu i par metara prostora odmah saigraci ulaze u 16 jer znaju da slijedi centarsut, kao da imaju takve instrukcije od trenera...dok od desnog beka njihovog nećete vidjeti centarsut.
Eh sta je kod nas bio problem kod Civica i centarsuteva - taj sto u 16 bude usamljen Dzeko, i bas zato mora imati Demirovica pored sebe.![]()
Nego upravo ta karika sto radi za jednog takvog napadaca i ostale suigrace. Imao je on pokraj te ukradene lopte kod gola i onu gdje fino namjesti Edinu ali lopta otisla preko gola. Znao je Edin iz takve sanse vise puta dati gol. Pa ona lopta gdje Edinu pobjeze lopta a malo falilo da je stigne. Sve u svemu dobar je posao uradio za Edina. A moze on to jos bolje. Cim se uigra sa Edinom i cim bude vecu minutazu imao u Freiburgu. Nekako mi djeluje jos nespreman. Mora to malo popraviti i igrace kod Streicha vise. A i malo je falilo gdje je Edin njega uposlio ali ukrade mu je Digne u zadnjem trenu.
A i jednog dana kada Edin ode moramo traziti drugog napadaca koji ce biti taj glavni. Demirovic nece nikad biti taj tip napadaca a nije nikad ni bio. On je sasvim drugi napadac od Edina, Smajila i Elvira.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- Goalgetter
- Kontakt:
Ali koje su prevare samo Loncar i Cipetic to je nevjerovatno. Pogotovo Loncar, jednostavno ne mogu shvatiti da je lik godinama standardan u Rijeci i cak visemilionski transfer ostvario, u repci se ne zna sastaviti sa loptom, bukvalno kao da nekog amatera ubacis na teren, svaki kontakt sa loptom mu bas tako i izgleda. Svako drugo dodavanje pri tom pogrijesi.
Ovo šta Lončar "igra" može i neko od nas forumaša komotno isporučiti.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Mi ne smijemo odustati od 3-5-2 ni u ludilu, ovo sto smo dobili sa zadnjom linijom je grijeh kvariti. Formacija odgovara i stoperima i bekovima i Dzeki koji se savršeno uklapa s Demirovicem a i veznom redu koji imaju podršku kako bekova tako i napadaca. A i stoperi nam nisu mrcine da su loši s tehnikom.
Samo prilagođavati vezni red protivniku, imamo dovoljno ofanzivno orijentisanih igrača u veznom da od ovog napravimo jos ofanzivniju taktiku.
Za 4-2-3-1 nemamo krila
Za 4-3-3 nemamo krilne napadace
Za 4-4-2 nemamo dvojac u sredini veznog reda koji igra dvosmjerno
Samo prilagođavati vezni red protivniku, imamo dovoljno ofanzivno orijentisanih igrača u veznom da od ovog napravimo jos ofanzivniju taktiku.
Za 4-2-3-1 nemamo krila
Za 4-3-3 nemamo krilne napadace
Za 4-4-2 nemamo dvojac u sredini veznog reda koji igra dvosmjerno
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 02 sep 2021, 11:23, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Ne seri ti znas, momak prosao nasu juniorsku i mladu repku bio jedan od boljih, standardno igrao u rijeci cak i grupnu fazu euro lige i ostvario milionski transfer. Ocito da ima kvalitet samo ti znas pljuvatGoalgetter je napisao/la: ↑02 sep 2021, 10:44Ali koje su prevare samo Loncar i Cipetic to je nevjerovatno. Pogotovo Loncar, jednostavno ne mogu shvatiti da je lik godinama standardan u Rijeci i cak visemilionski transfer ostvario, u repci se ne zna sastaviti sa loptom, bukvalno kao da nekog amatera ubacis na teren, svaki kontakt sa loptom mu bas tako i izgleda. Svako drugo dodavanje pri tom pogrijesi.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Kao sto sam i pisao prije utakmice Francuska je bila zrela za poraz, ali se balerine i takozvani strucni stab prepao.
Ako bude imao hrabrosti da sa terena makne panjeve Hadziahmetovica, Cipelica, Zvoncara i Civlovica nase sanse protiv Kazaka ce biti jako dobre.
Ako bude imao hrabrosti da sa terena makne panjeve Hadziahmetovica, Cipelica, Zvoncara i Civlovica nase sanse protiv Kazaka ce biti jako dobre.
I dalje bi uigravali kombinacije sa Dzekom iako je Dzeko jednom nogom u penziji
3-5-2 nam je sjela ko budali samar. Ne dirati nista, nego samo jos malo popraviti spisak igraca. Cipetic nije ni za 4te opcije na desnom wing-backu.
Golmani: Sehic, Vasilj, Kovacevic
Stoperi: Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Sanicanin, Kovacevic, Jovicic i Seo moze pokriti kada idemo ofanzivno
Bekovi: Gazibegovic, Susic, Kolasinac, Civic
Vezni: Cimirot, Hadziahmetovic, Pjanic, Krunic, Loncar, Gojak
Napad: Dzeko, Demirovic, Prevljak, Koljic (ako ga neko ne polomi do oktobra)
Loncar treba tek da se dokaze, niti smrdi niti mirise. U klupskom fudbalu, ostvario napredak, u repki, jos nista da se ocjeni. Svakako je 5ta opcija, tako da nije ni bitno. Gojak ako ne proigra u Dinamu, traziti drugog igraca.
Golmani: Sehic, Vasilj, Kovacevic
Stoperi: Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Sanicanin, Kovacevic, Jovicic i Seo moze pokriti kada idemo ofanzivno
Bekovi: Gazibegovic, Susic, Kolasinac, Civic
Vezni: Cimirot, Hadziahmetovic, Pjanic, Krunic, Loncar, Gojak
Napad: Dzeko, Demirovic, Prevljak, Koljic (ako ga neko ne polomi do oktobra)
Loncar treba tek da se dokaze, niti smrdi niti mirise. U klupskom fudbalu, ostvario napredak, u repki, jos nista da se ocjeni. Svakako je 5ta opcija, tako da nije ni bitno. Gojak ako ne proigra u Dinamu, traziti drugog igraca.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- Beduin
- Kontakt:
Ako Krunic ne bude spreman, ja bih Nalica gurnuo na tog ofanzivnog veznog koji zna i predriblati protivnika, dati gol ili proigrati suigraca.hurem je napisao/la: ↑02 sep 2021, 09:36-----------------------------------Sehic----------------------------
Ako do 60. minute ne budemo imali pozitivan rezultat, onda mijenjati formaciju u 442 sa Stevanovicem i Menalom/Gojakom po stranama vjerovatno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- JohnCleese
- Kontakt:
Bravo Hureme, nemam ja vise snage za ovakve postove.hurem je napisao/la: ↑02 sep 2021, 09:36-----------------------------------Sehic----------------------------
Eh sta je kod nas bio problem kod Civica i centarsuteva - taj sto u 16 bude usamljen Dzeko, i bas zato mora imati Demirovica pored sebe.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
-
- Kontakt:
Panj Hadziahmetovic??retromoos je napisao/la: ↑02 sep 2021, 11:36Kao sto sam i pisao prije utakmice Francuska je bila zrela za poraz, ali se balerine i takozvani strucni stab prepao.
Jesmol' isti utakmicu gledali,zapitah se
- Felixians4
- Kontakt:
Lončar dobar igrač. Uzmite Arnel Jakupovića dok možete
Lončar je najgori igrac u historiji reprezentacije.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Tako je.Goalgetter je napisao/la: ↑02 sep 2021, 10:44Ali koje su prevare samo Loncar i Cipetic to je nevjerovatno. Pogotovo Loncar, jednostavno ne mogu shvatiti da je lik godinama standardan u Rijeci i cak visemilionski transfer ostvario, u repci se ne zna sastaviti sa loptom, bukvalno kao da nekog amatera ubacis na teren, svaki kontakt sa loptom mu bas tako i izgleda. Svako drugo dodavanje pri tom pogrijesi.
Ništa protiv momka i kad god sam gledao Rijeku bio je medju boljima, pogotovo u LE.
Ali ja sam inače stava da neki igrači koji se redovno pozivaju a ne nude ništa posebno uz dovoljno pružene prilike, trebaju da budu zamijenjeni nekim drugim...pogotovo kada ni u klubu ne igraš redovno.
Milosevic (ex)- Recimo redovno sam pisao da Milošević džaba zauzima nekome mjesto a nakon što se vidjelo da jednostavno nema ništa od njega u datom trenutku...ok, trci se, bori ali ništa konkretno od njega ne dobijaš.
Loncar - vrijeme je da njegovo mjesto neko drugi uzme: Vrancic, Prcic, Gigovic ako proigra, Šarić, neko peti.
Gojak - čitaj pod Loncar ako ne dobije ozbiljniju ulogu u Dinamu.
Menalo - ako nastavi ovako u Dinamu a u repki svakako još uvijek ništa ne nudi...probaj s nekim novim: iskopaj krilo, a ako ga nema onda bolje popuniti s nekim napadačem ili veznjakom.
...
Prve promjene koje bi se trebale napraviti za oktobar jesu:
Piric, Cipetic i Loncar...možda još koja zavisno od minuta u klubu...ne treba praviti ni drastične promjene.
- NerminFatic
- Kontakt:
Portali pisu o povratku reprezentacije iz Seville a recimo jednu bitnu stvar ne pisu, gdje je i kako izgleda Kolasinac, kakvi su mu nalazi od jutros ako ih je radio u Francuskoj!
I sa jednom nogom u penziji je i dalje najbolji napadac sa ex yu prostora. Toliko o nasem velikanu cije ce ime biti upisano zlatnim slovima i koji se nadam da ce dobiti spomenik na Grbavici.

@igrajlopte 🐦
Nama sad treba najprije pobjeda protiv Kazahstana za mir u kuci.hurem je napisao/la: ↑02 sep 2021, 12:46Tako je.Goalgetter je napisao/la: ↑02 sep 2021, 10:44Ali koje su prevare samo Loncar i Cipetic to je nevjerovatno. Pogotovo Loncar, jednostavno ne mogu shvatiti da je lik godinama standardan u Rijeci i cak visemilionski transfer ostvario, u repci se ne zna sastaviti sa loptom, bukvalno kao da nekog amatera ubacis na teren, svaki kontakt sa loptom mu bas tako i izgleda. Svako drugo dodavanje pri tom pogrijesi.
Ništa protiv momka i kad god sam gledao Rijeku bio je medju boljima, pogotovo u LE.
Ali ja sam inače stava da neki igrači koji se redovno pozivaju a ne nude ništa posebno uz dovoljno pružene prilike, trebaju da budu zamijenjeni nekim drugim...pogotovo kada ni u klubu ne igraš redovno.
Milosevic (ex)- Recimo redovno sam pisao da Milošević džaba zauzima nekome mjesto a nakon što se vidjelo da jednostavno nema ništa od njega u datom trenutku...ok, trci se, bori ali ništa konkretno od njega ne dobijaš.
Loncar - vrijeme je da njegovo mjesto neko drugi uzme: Vrancic, Prcic, Gigovic ako proigra, Šarić, neko peti.
Gojak - čitaj pod Loncar ako ne dobije ozbiljniju ulogu u Dinamu.
Menalo - ako nastavi ovako u Dinamu a u repki svakako još uvijek ništa ne nudi...probaj s nekim novim: iskopaj krilo, a ako ga nema onda bolje popuniti s nekim napadačem ili veznjakom.
...
Prve promjene koje bi se trebale napraviti za oktobar jesu:
Piric, Cipetic i Loncar...možda još koja zavisno od minuta u klubu...ne treba praviti ni drastične promjene.
A onda se moze jos ti par potrebni izmjena napraviti.
Vjerovatno ispadaju Piric, Cipetic, Menalo, Loncar i Gojak.
A ulaze V. Kovacevic, M. Susic (vec tu), Prcic i Vrancic (ukoliko budu standardni) i povratak Gazibegovica. Gigovica treba srediti vise, pogotovo jer sad ne igra i nije na radaru Svedske.
I to bi bilo to sto se spiska tice. Ostalo se puni po potrebi onda. Koljic i ostali.
Uglavnom svi navedeni su igraci za sirinu za sada a ne za prvi jedanest izuzev jedan od Gazibegovic/M. Susic.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 38 gostiju.