Postao/la izdzezveubrazil » 01 sep 2021, 14:03
Fasciniran sam dozom kolektivne amnezije koja preovladava na ovom forumu naročito od jučer, a koja za posljedicu ima nerealno nafuravanje i papagajsko ponavljanje pitanja što smo protiv Sabrine, kao da je bilo kome u interesu išta drugo osim Sarajeva.
Pa ljudi dragi, vidite li vi na šta liči klub? Vidite li vi trun vizije i kako možete preći preko nekih stvari kao da se nisu desile? Dakle, trubi se da je cilj akademija i to je priča koju Sabrina priča odavno u svakom nastupu. Prati li iko od vas akademiju i jeste li svjesni u kojem je rasulu? Vidite li da je juniorska selekcija užas, da nije bila gora u sedam godina od osnivanja akademije (februar 2014. godine). Pitate li se kako djeca koja su rasturala u pionirskom i kadetskom uzrastu do juniorskog uzrasta prestanu biti najbolja u državi?
Kako je moguće u takvim okolnostima da sa njima već skoro deceniju rade apsolutno isti treneri, koji su dokazali da nisu u stanju proizvoditi igrače? Nije li odgovornost direktora da te stvari ustroji na pravi način? Kako je moguće da Matteo Cioffi duže bude biran (jer je dugoročno rješenje koje će ustrojiti i spasiti akademiju) nego što provede na poslu? Kako je moguće da direktor kluba kao najodgovornija osoba napravi toliki kiks i da se preko toga naprosto pređe? Dakle, Dževad Šarić napustio mjesto direktora akademije 19. februara 2020. godine, Matteo Ciofi imenovan za šefa akademije 14. januara 2021. godine. Klub napustio u maju 2021. godine, ako ne i prije.
Dakle vrlo jednostavno, ovo je strahovit kiks, kiks za koji niko nije preuzeo odgovornost. Sabrina na čuvenoj press konferenciji prije finala Kupa BiH sa Borcem kaže da se nikako nije slagala sa Namovim vođenjem kluba, jer je on insistirao na dovođenju starijih igrača, a akademiju je gurnuo u drugi plan, iako je ona bila sto posto zagrijana za akademiju. Dakle, Nam je finansirao klub dvije godine i sprovodio u tom periodu svoju viziju, ako je ikakvu imao, i Sabrini koja se nikako sa tim ne slaže, nije smetalo da to radi. Da je Nam ostao 75 godina u klubu, Sabrina bi 75 godina bila tu. Nema trun moralne i bilo koje druge odgovornosti da kaže, čekaj, ne mogu ja sprovoditi ovo ako je pogrešno i ako se s tim ne slažem. I vi birate da vjerujete takvoj osobi. Meni je to tužno i prilično sam siguran da se jednu trunku ne možemo pomjeriti naprijed.
O uspjesima Tana i njegovih poslovnih saradnika u drugim klubovima, drugom prilikom. Nažalost, ne može se tu puno dobrog reći. Ovom Jalalu najbitnije da je Sabrina žensko u sportu kojim na vrhunskim pozicijama dominiraju muškarci. E ako joj je najveći kvalitet među nogama, teško nama.