revolt je napisao/la: ↑01 sep 2021, 09:38
Ni blizu legendo. Barem ne u ovom sad vracanju Tana. U prvom dolasku da, u ovom povratku ni blizu. I nije kusturica vise toliko blizak Tanu kako je bio. Kusturica je pokusao da vrati Tana malo ranije pa da na taj nacin smijeni Sabrinu, medjutim nista. Da je uspio mozda bi to bilo dobro za klub. Ne kazem da ne bi.
Ima Sabrina svojih mahana, kao sto ih imamo svi. Ima gresaka koje je napravila ali joj se pridodaje vise nego sto je istina. To je ona nasa pitarska u modi je pljuvanje pa hajmo svi.
Svidjelo se to mnogima ili ne, ona je dovela Ismira i vratila Tana. Ismir je zna i mnogi su ovdje upratili njen odlazak zimus na Havaje, prije odlaska na Havaje, bila je u LAu mislim, na sastanku sa Ismirom i onim nekim Penom iz LA FC. Ismir je tad posudio klubu nekih 450K EUR da se isplate plate, i to je bio njegov ulazak u klub na mala vrata.
Sto se tice Tana, on Sabrini vjeruje, o tome najbolje govori i status Jalila prvog Tanovog covjeka, koji nema apsolutno nikakav interes od Sabrine. Cak mislim da je Sabrinina mjesecna plata njegova dnevnica.
Da li je trebals promjeniti ovo ili ono, da li je trebala nekad drugacije postupiti sigurno da jeste. Da li ima gresaka, sigurno da ima. Ali na kraju balade niko od nasih ljudi ovdje ne bi mogao obezbjediti povratak Tana ni dolazak Ismira, niti bilo kojeg drugo investitora, evo vidimo na primjeru komsinica kako to ide.
Iskreno se nadam da ce ovi investitori pokazati vise zelje za razvojem kluba a ne samo za slikanjem kao sto je bio u slucaju vijetnamaca. Klub i rad kluba mora biti pracen na dnevnoj bazi, podupiran, vrjednovan objektivno sa jasnom strategijom sta zelimo biti.
Prema info koje ja imam opet ce biti cilj akademija i razvoj omladinaca uz naravno uspjeh prvog tima. Mislim da nece biti nekog pretjeranog pumpanja para u prvi tim nego da ce se raditi na razvoju akademije.