Premijer Liga BiH nakon 7 kola.
Nakon 7. kola prvenstva bih u fudbalu nastupila je pauza.Sad , nakon približno 1/5 odigranog prvenstva svi gledaju u tabelu.Gdje su ,je li moglo bolje i kako dalje.Na vrhu su TuzlaCity i Gorki ,tuzlanski rivali.I dok je za Tuzlu bilo očekivano da bude u vrhu mora se priznati da je Gorki plasmanom za sada nagovijestio dobru sezonu.Tuzla City je imala izbalansiran raspored kad je kvalitet protivnika u pitanju.(Sarajevo,Željezničar,(Borac-odgođeno),Leotar,Posušje,Zrinjski i Rudar.Pet pobjeda i jedan remi su odličan start Musemićevih momaka.Sad ako uzmemo 11. klo kao naredno prolazno vrijeme,Tuzli je ostalo da odigra protiv Radnika-G,Gorkog-D,Širokog-G i Veleža- D.Protiv Borca će igrati oko 14 kola tako da na tu utakmicu sad ne možemo računati.11 kolo je 1/3 prvenstva i tu će se još bolje vidjeti ko je ko ove sezne u pl.Domaćin ili gost za Tuzla City je isto.Ako imaš visok cilj onda se ne mereš fatati domaćeg terena ,nego valja biti isti i na gostovanju.Igrači su nam dolazili u tri faze.Jedni su išli na pripreme na Kupres nešto drugačiji spisak je bio za Čatež a u oči prvenstva dolazi Kobi,Efendić,M.Mehanović.,Tomašević.Brkić je ušao svečano protiv Posušja i jako me obradovao.Bojao sam se zbog njegove povrede.Valja istaći odličan potez dovođenja mladog Šukilovića.Mešinovića je Husref begenisao i na njemu gradi igru.Karjašević malo igra pa ne igra( povreda),ali imamo širok roster igrača.Džafić doživljava drugu mladost,daje golove asistira.Sa Krpićem Suljemanom dobili smo igrača koji nadilazi ovu ligu .Gavrić je izuzetan defanzivac.Njegov učinak je nemjerljiv.Šilton -Fejzić je golman starog kova i pokazuje svu raskoš golmanskog umijeća.Nukić je trebao biti opet na reprezentativnom spisku.Ima još ,ali želim reći da je evidentno da su Husić i Musemić smontirali tim za najviši domet.Prvo mjesto sa utakmicom manje je naznaka da smo na dobrom putu.
- Zrinjski je po meni ravan nama po kvaliteti i pred dilemom su da li remontovati zadnju zahrđalu liniju.Ovako troše igrače sredine koji moraju kompenzirati starce iz zadnjeg reda.Ne mogu djeca nadostati i dol i gor.
-Sarajevo je pod tepih gurnulo priču o Tanu i Namu i dovodeći iskusnog Bodula ,Bagarića i Kobiljara opet formiralo dobru udarnu napadačku trojku pomognutu Hebibovićem,Pidrom,Đokanovićem.....Dokle će finansijski izdržati ne znam niti me briga.Tužbi imaju polijepo.Ipak kad su oni u pitanju ,bitan faktor su inavjači koji konstantno vrše pritisak na upravu i žele rezultate.Ostat će oni u vrhu.
- Velež je nakon 3 pretkola u Europi ponovo tu među nama.Sad idu na Sarajevo,Željezničar,Borac i TuzlaCity.(imaju i Zrinjski ,odgođenu).Bit će to odlične utakmice i sigurno je da će Velež napraviti pomak na tabeli.
-Široki opet sa novim timom i trenerom startao slabo ,ali oni će po starom običaju kako prvenstvo bude odmicalo biti sve bolji.
- Željezničar je i pred početak prvenstva najavio da je ovo za njih sezona konsolidacije i stvaranja tima za budućnost.Reklo bi se odriču se trke za Evropom.Trebaće vremena da mladi igrači vide šta je to PL.
- Borac kao aktuelnog prvaka moramo spomenuti, prije svega kao neprijatno iznenađenje.Do sinoć su bili fenjeraši.Dolaskom trenera Miljanovićaizgleda da malo dolaze sebi.Vidjet ćemo da i je ovaj zaostatak za njih stizljiv ili će makar štelit Kup .
- Ostali klubovi,Rudar,Leotar, Posušje i Radnik kako sada stvari stoje koprcaće se dugo da izbjegnu ono najgore -ispadanje iz lige.Na kraju će neko ipak seliti u niži rang.