FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

FoSte95
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la FoSte95 » 29 avg 2021, 18:11

elvirbaljic je napisao/la:
29 avg 2021, 14:10
Husref igra na "istu kartu" nema plaho mjenjanja postavke i igre. Po meni jako lose za igrace sa klupe, svjesni su da nece dobiti sanse, ima ovdje kvaliteta za rotiranje. Nama kad zatvore krila, Nukica, kao sto smo mi Zrinjskom, necemo bas lahko postizati golove . Da budemo realni, juce protivnik nas cekao, mi se otvorili i toje razlog primljena dva gola. Trenutno prva postava zasluzuje da bude prva , ali treba davati prostora "klupi" Ako se nevaram sledecu nema Mehidica (nisam 100% siguran) eto prilike da neko uleti.
to je i galvi Husrefof problem što nema plana B, formira on dobru grupu igrača i sam sistem igre ali to što stalno isto forsira i što izmjene pravi u 88 minuti je užas. Zato i jest onda otjeran iz Sarajeva, vidiš da ne ide pa promijeni u 60-toj al jok on čeka do 88e minute. Nmg vjerovati tako star čovjek a tvrdoglav

izvinite na upadu :D

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 29 avg 2021, 20:20

Kako je Moris uletio ,ocito da kvalitet brzo prodre u prvih 11..Mozda ovaj Mirzad uleti brzo dok je ostalo upitno kad ce nekog izbacit uz prvih 11...Pred nama je,cekajmk kiks pa cemo vidjet da li ce mijenjat.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 avg 2021, 23:04

Pogled na tabelu nakon 7. kola i do gostovanja Radniku u Bijeljini.

1.FK Tuzla City... 6.. 5.. 1.. 0.. 16--(88%)
2. FK Sloboda...... 7.. 4.. 2.. 1.. 14
3. FK Sarajevo.....7.. 4.. 1.. 2.. 13
4. HŠK Zrinjski.... 6.. 3.. 3.. 0.. 12
5. FK Velež......... 6.. 3.. 1.. 2.. 10
6. FK Željezničar.. 7.. 2.. 3.. 2.. 9
7. NK Široki........ 7.. 1.. 5.. 1.. 8
8. FK Borac........ 6.. 1.. 3.. 2.. 6
9. FK Rudar.........7.. 1.. 2.. 4.. 5
10. FK Leotar...... 7.. 1.. 2.. 4.. 5
11. HŠK Posušje... 7.. 1.. 2.. 4.. 5
12. FK Radnik......6.. 0.. 3.. 3.. 3

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 29 avg 2021, 23:11

Do sad sve nam je islo na ruku, kako nasi rezultati ( Zeljo i Rudar) tako i rezultati konkurenata. Borca smo trebali satrati , da zaokruzimo odlicne rezultate i seriju do reprezentativne pauze, ali otom potom, doce na red. Idemo malo odmoriti, napuniti baterije, pa ubaciti u brzinu vise. Lijepo je otici na pauzu sa prvog mjesta uz utakmicu manje..
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 avg 2021, 16:30

Premijer Liga BiH nakon 7 kola.
Nakon 7. kola prvenstva bih u fudbalu nastupila je pauza.Sad , nakon približno 1/5 odigranog prvenstva svi gledaju u tabelu.Gdje su ,je li moglo bolje i kako dalje.Na vrhu su TuzlaCity i Gorki ,tuzlanski rivali.I dok je za Tuzlu bilo očekivano da bude u vrhu mora se priznati da je Gorki plasmanom za sada nagovijestio dobru sezonu.Tuzla City je imala izbalansiran raspored kad je kvalitet protivnika u pitanju.(Sarajevo,Željezničar,(Borac-odgođeno),Leotar,Posušje,Zrinjski i Rudar.Pet pobjeda i jedan remi su odličan start Musemićevih momaka.Sad ako uzmemo 11. klo kao naredno prolazno vrijeme,Tuzli je ostalo da odigra protiv Radnika-G,Gorkog-D,Širokog-G i Veleža- D.Protiv Borca će igrati oko 14 kola tako da na tu utakmicu sad ne možemo računati.11 kolo je 1/3 prvenstva i tu će se još bolje vidjeti ko je ko ove sezne u pl.Domaćin ili gost za Tuzla City je isto.Ako imaš visok cilj onda se ne mereš fatati domaćeg terena ,nego valja biti isti i na gostovanju.Igrači su nam dolazili u tri faze.Jedni su išli na pripreme na Kupres nešto drugačiji spisak je bio za Čatež a u oči prvenstva dolazi Kobi,Efendić,M.Mehanović.,Tomašević.Brkić je ušao svečano protiv Posušja i jako me obradovao.Bojao sam se zbog njegove povrede.Valja istaći odličan potez dovođenja mladog Šukilovića.Mešinovića je Husref begenisao i na njemu gradi igru.Karjašević malo igra pa ne igra( povreda),ali imamo širok roster igrača.Džafić doživljava drugu mladost,daje golove asistira.Sa Krpićem Suljemanom dobili smo igrača koji nadilazi ovu ligu .Gavrić je izuzetan defanzivac.Njegov učinak je nemjerljiv.Šilton -Fejzić je golman starog kova i pokazuje svu raskoš golmanskog umijeća.Nukić je trebao biti opet na reprezentativnom spisku.Ima još ,ali želim reći da je evidentno da su Husić i Musemić smontirali tim za najviši domet.Prvo mjesto sa utakmicom manje je naznaka da smo na dobrom putu.
- Zrinjski je po meni ravan nama po kvaliteti i pred dilemom su da li remontovati zadnju zahrđalu liniju.Ovako troše igrače sredine koji moraju kompenzirati starce iz zadnjeg reda.Ne mogu djeca nadostati i dol i gor.
-Sarajevo je pod tepih gurnulo priču o Tanu i Namu i dovodeći iskusnog Bodula ,Bagarića i Kobiljara opet formiralo dobru udarnu napadačku trojku pomognutu Hebibovićem,Pidrom,Đokanovićem.....Dokle će finansijski izdržati ne znam niti me briga.Tužbi imaju polijepo.Ipak kad su oni u pitanju ,bitan faktor su inavjači koji konstantno vrše pritisak na upravu i žele rezultate.Ostat će oni u vrhu.
- Velež je nakon 3 pretkola u Europi ponovo tu među nama.Sad idu na Sarajevo,Željezničar,Borac i TuzlaCity.(imaju i Zrinjski ,odgođenu).Bit će to odlične utakmice i sigurno je da će Velež napraviti pomak na tabeli.
-Široki opet sa novim timom i trenerom startao slabo ,ali oni će po starom običaju kako prvenstvo bude odmicalo biti sve bolji.
- Željezničar je i pred početak prvenstva najavio da je ovo za njih sezona konsolidacije i stvaranja tima za budućnost.Reklo bi se odriču se trke za Evropom.Trebaće vremena da mladi igrači vide šta je to PL.
- Borac kao aktuelnog prvaka moramo spomenuti, prije svega kao neprijatno iznenađenje.Do sinoć su bili fenjeraši.Dolaskom trenera Miljanovićaizgleda da malo dolaze sebi.Vidjet ćemo da i je ovaj zaostatak za njih stizljiv ili će makar štelit Kup .
- Ostali klubovi,Rudar,Leotar, Posušje i Radnik kako sada stvari stoje koprcaće se dugo da izbjegnu ono najgore -ispadanje iz lige.Na kraju će neko ipak seliti u niži rang.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 avg 2021, 20:54

slika

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 30 avg 2021, 21:54

Hoće li naši imati kakvu prijateljsku za vrijeme ove pauze ili će biti samo treninzi? Igraci su dobili par dana slobodno.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 31 avg 2021, 10:13

Cestitke ekipi za dosadasnje igre i rezultate.

Nadam se da cemo biti jos bolji i uspjesniji nakon reprezentativne pauze.

Ima razloga za optimizam: Brkic, M. Mehanovic i Tomasevic tek treba da zaigraju i nadam se podignu kvalitet nase igre... A i Karjasevic, nadam se da ce se uspjet ubrzo rjesit te povrede i dostic formu iz prosle sezone...
Sigurno bi i Ubiparip bio bolja opcija od E. Mehanovica kao drugi napadac, ali sad, to se vec tice i kretenskih U21 pravila a i odnosa Musemica i Ubiparipa koji ocito nije bas sjajan... Ali na kraju krajeva Musemic odgovara za rezultate i ima pravo da postavlja stvari kako on hoce...

Mislim da je bitno pokusati ne limitirati se samo na Sukilovica i Mesinovica kao U21 startere (zato sam pozdravio ono postavljanje Brajlovica na gol prtotiv Posusja). Malo tu sa U21 mozemo imati problema, iako su zasad Sukilovic i Mesinovic OK, mislim da oni nebi smjeli pocinjati svaku utakmicu jer pad forme i koncentracije je u tom slucaju neizbjezan.

Ja mislim da mi ustvari jos nijednu utakmicu nismo odigrali u najjacem sastavu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 avg 2021, 12:25

emir012 je napisao/la:
31 avg 2021, 10:13
Cestitke ekipi za dosadasnje igre i rezultate.

Nadam se da cemo biti jos bolji i uspjesniji nakon reprezentativne pauze.

Ima razloga za optimizam: Brkic, M. Mehanovic i Tomasevic tek treba da zaigraju i nadam se podignu kvalitet nase igre... A i Karjasevic, nadam se da ce se uspjet ubrzo rjesit te povrede i dostic formu iz prosle sezone...
Sigurno bi i Ubiparip bio bolja opcija od E. Mehanovica kao drugi napadac, ali sad, to se vec tice i kretenskih U21 pravila a i odnosa Musemica i Ubiparipa koji ocito nije bas sjajan... Ali na kraju krajeva Musemic odgovara za rezultate i ima pravo da postavlja stvari kako on hoce...

Mislim da je bitno pokusati ne limitirati se samo na Sukilovica i Mesinovica kao U21 startere (zato sam pozdravio ono postavljanje Brajlovica na gol prtotiv Posusja). Malo tu sa U21 mozemo imati problema, iako su zasad Sukilovic i Mesinovic OK, mislim da oni nebi smjeli pocinjati svaku utakmicu jer pad forme i koncentracije je u tom slucaju neizbjezan.

Ja mislim da mi ustvari jos nijednu utakmicu nismo odigrali u najjacem sastavu.
MOŽEMO JUNIORE KORISTITI AKO ZATREBA.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 avg 2021, 12:58

MIŠIĆ NAM IGRA KAO ŠTO JE NEKAD SARIĆ IGRAO .FORMALNO DESNO KRILO A U STVARI OFANZIVNOG VEZNJAKA.NJEGOVA ASISTENCIJA DOFFU KOD PRVOG GOLA TE GOL KOJI JE POSTIGAO IZ PETERCA JE BAŠ POKAZATELJ NJEGOVE IGRE.DESNO KRILO JE NUKIĆ.(5 ASISTENCIJA I GOL). PROTIV RUDARA KOD PRVOG NJIHOVOG GOLA LJUDI SU NAM PROKLJUVILI TAKTIKU I NJIHOV BRZI NAPADAČ JE PROŠAO KAO SIMPLON NAŠOM DESNOM STRANOM,PREDRIBLAO NUKIĆA JEDAN NA JEDAN (NUKIĆ JE PRESTAO DA GA PRATI OSTAO JE) .ZATIM JE NA NEGA KRENUO MIŠIĆ KOJEG JE TAKOĐER OTRESAO PRIJE ASISTENCIJE STRELCU.DAKLE ,SMORENI NUKIĆ KAO BEK SE OSRAMOTIO, BRZI MIŠIĆ JE POMISLIO IMA GAVRIĆ IZA MENE ,DOĆEKAT ĆE GA ON I ON SE OSRAMOTIO. PRILIČNA BLAMAŽA ZA EKIPU KOJA JE LIDER NA TABELI. MI HOĆEMO SA NUKIĆEM DA STVARAMO IGRAČA VIŠKA ALI SVE DOK NAS LJUDI NE PROČITAJU.PITANJE JE EFENDIĆ ILI MIŠIĆ? ULASKOM EFENDIĆA SMO PONOVO OKRENULI REZULTAT KAO I PROTIV ŽELJEZNIČARA.

------------------
NUKIĆ IMA ODLIČAN UČINAK KAO KRILO 5 ASISTENCIJA I GOL ŽELJEZNIČARU.
[url [/url]
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 31 avg 2021, 19:52, ukupno mijenjano 7 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 avg 2021, 13:01

VIDIŠ TI SAD OVOG DŽAFIĆA.....
slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 avg 2021, 19:56

DA GA NIJE DAO MEHANOVIĆ KRPIĆ BI ŠUTNUO NJEGA I ON BI ZAJEDNO S LOPTOM BIO U GOLU.
slika

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 31 avg 2021, 20:38

tuzlac je napisao/la:
31 avg 2021, 19:56
DA GA NIJE DAO MEHANOVIĆ KRPIĆ BI ŠUTNUO NJEGA I ON BI ZAJEDNO S LOPTOM BIO U GOLU.
slika
Polako, ako Migi bude imao volje i želje za dokazivanjem tek ćemo da vidimo najbolje od njeg. Ovo je početak.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 31 avg 2021, 20:43

"Elvir Duraković nije više član Tuzla Cityja! Ovaj 21-godišnji defanzivac i naš klub dogovorili su sporazumni raskid ugovora, nakon čega je Elvir odlučio da potraži novu sredinu.

Duraković je u plave redove došao prošle sezone iz gračaničkog Bratstva, a s obzirom da u zadnje vrijeme nije imao puno prilike za igru, obje strane su postigle dogovor da je najbolje za Durakovića da potraži sredinu u kojoj će imati više prostora za minutažu.

Durakoviću se zahvaljujemo na dosadašnjoj saradnji te mu želimo sve najbolje u nastavku karijere."

Ode Duraković.Neka se pripremi... hm možda Đerić.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 01 sep 2021, 13:27

Jedno krilo,tipa Crnkic,samo da je normalniji bi mozda dobro doslo...
Nivo Zakarica i sl,

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 01 sep 2021, 13:47

Pozitivanstav je napisao/la:
01 sep 2021, 13:27
Nivo Zakarica i sl,
Bio je jedan top ali nije se moglo dogovoriti!

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 01 sep 2021, 15:09

Fanatico89 je napisao/la:
01 sep 2021, 13:47
Pozitivanstav je napisao/la:
01 sep 2021, 13:27
Nivo Zakarica i sl,
Bio je jedan top ali nije se moglo dogovoriti!
Steta,ali ne trebaju srljat,samo kvalitet potpisivat..

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 02 sep 2021, 16:32

Izgleda da je Nukić ponovo pozvan u reprezentaciju. Lijepo je to vidjeti i pročitati. Nadam se da će i igrati te zdrav se aBd vratiti.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 02 sep 2021, 16:58

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
02 sep 2021, 16:32
Izgleda da je Nukić ponovo pozvan u reprezentaciju. Lijepo je to vidjeti i pročitati. Nadam se da će i igrati te zdrav se aBd vratiti.
Nek je on na "oku" selektora, mlad je nek se trudi, jer ima prostora za napredak. Akobogda da se uzme dobra cifra za nekog od igraca, jer da bi klub funkcionisao, a i obezbjedio sebi neku stabilnu buducnost moramo nekoga prodat za solidan pare.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 02 sep 2021, 17:16

elvirbaljic je napisao/la:
02 sep 2021, 16:58
Ponosnipodrinjac je napisao/la:
02 sep 2021, 16:32
Nek je on na "oku" selektora, mlad je nek se trudi, jer ima prostora za napredak. Akobogda da se uzme dobra cifra za nekog od igraca, jer da bi klub funkcionisao, a i obezbjedio sebi neku stabilnu buducnost moramo nekoga prodat za solidan pare.
Ono sto me posebno raduje je to da je on punu afirmaciju stekao u našem klubu, znači proizvod TC.
A mislim da ima jos dvije godine ugovora tako da ako bude ponuda uzet će se neke pare.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: VivaLaLiberta i 7 gostiju.