HasicuVratiSe je napisao/la: ↑31 avg 2021, 09:51
Covjce poredis Man.City sa nama
Pa da ovi igraci nisu limitirani, ne bi igrali u nasoj ligi. Ne mozes ocekivat od Cvijanovica da na spicu uradi bilo sta, prostom logikom nema snagu ni pozicioniranje izmedju 2 stopera da nesto uradi, koliko eto moze pored omanjeg beka sa krila kada ulazi i kada ima zalet. Spica moras znat igrat, od samo trcanja nema nista, a da ne pominjemo realizaciju, imamo 20 suteva svaku utakmicu,a kad zabijemo 2 puna saka brade
Nisam baš sa City-jem al bi nas mogao porediti recimo sa West Ham-om, kakvo banalno tumačenje posta
Stvar je pristupa formaciji i igri a ne kvaliteti igrača, to je poenta koju sam htjeo iznijeti.
Ako city ili bilo koja druga vrhunska ekipa igra overlapping sa bekovima, mi ne bi trebali? Ako City napada sa 10 igrača i brani se sa 10 igrača, mi ne bi trebali? Naravno da bi ako smo fizički spremni za to, ista stvar je i sa igranjem bez klasičnog špic igrača. Imaš primjera mnogo, drugi je recimo Liverpool gdje Diogo Jota igra kao istureni napadač a lik je prirodno krilni napadač. Moderni fudbal teži očigledno tim nekim promjenama. Moderni fudbal je odustao od 442 formacije i uveo mnoge novitete koje recimo Feđa kao moderan trener pokušava da implementira u svoju igru. Vidjelo se do sada da ima smisla. Možda ima neke nove ideje, treba ga podržati.
Na kraju krajeva, Zajmovic je tu svakako kao prvi izbor a za zamjenu ako budu smatrali da treba, dovest će se napadač.
Budi siguran da je kohezija tima i taktička priprema važnija od bilo kakvog vrhunskog napadača.
edit:
Naravno da se ne protumači pogrešno, i ja sam za vrhunskog napadača ali pod uslovima da se uklopi u postojeći tim. Mislim da nije baš jednostavno dovesti nekoga,dati mu duplo veću platu od najveće u klubu i očekivati spektakl. Kakve su posljedice, nezadovoljstva? Naročito ako taj ne opravda očekivanja ili eventualno se ne trudi uopšte pa imaš samo zvučno ime.