Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Da dakle ponoviti komotno ovo što rade sad nije nikakav odgovor na finansijske probleme vec samo odgovor na to da se ne ugase i ne ne završe kao Čelik.. vjerujem da bi 95% njih sad potpisalo sudbinu Celika ako to znaci da ce se vratiti jači duplo nego što su sad jer alternativa im sigurno nije zanimljiva da ostanu u ligi i preživljavaju i ono da slave ako ulete u evropu.
A liga više nije ona iz 2010 i slicno sad se par kluba prikljucilo imaju finansije ovo ono..
A liga više nije ona iz 2010 i slicno sad se par kluba prikljucilo imaju finansije ovo ono..
Zapita se covjek ko komentariše što bi rekao Beduin da li su to likovi iz bog zna kojih pizdica i veze s Sarajevom nemaju..donDondon je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:43licno znam najmanje 20 osoba sa fakultetom koji su svoje najbolje godine proveli na tribiniShategabri je napisao/la: ↑30 avg 2021, 07:57Kao što i vi svaki put kad je ova priča to ponavljate jer je eto rekao Sidran.
Neutemeljeno i nikakve veze nema.
Ja znam dosta ljudi koji su baš došli u Sarajevo i kad ih pitaš za koga navijaju, kažu Željo, što Željo, pa eto Željo je narodni klub, ono FKS je ipak termin strogo vezan za Sarajevo, osjećaju se komotnije.
Kad tako pogledaš, ovo Sidranovo i nema baš puno smisla.
Naravno da ima širom BiH onih koji navijaju i za jedan i drugi klub, kao i onih koji dosele u Sa, al sad reći samo za jedan klub navijaju, kako kažete došlje, to je baš šuplja.
Ili ovo s doktorima i papcima, jašta satra se elita po stadionima nam, kakvi doktori klinci palci, to dođe kad je kakva utakmica za pokazivanje, neće sigurno na Rudar, Radnik i tako to.
Da se razumijemo, core i jedne i druge navijačke ekipe nisu sigurno djeca sa fakultetima, tako da....znam da ja ovo džabe pričam i da će to sve biti argumenti u nekoj od sljedećih rasprava![]()
'ebote kad bi mu stvarno pokazao koliko je s obje sarajevske tribine likova s završenim fakultetom, a bili su hapšeni i slicno ne bi vjerovao..
Likovi stvarno misle da su navijaci i dalje kao prije rata i ono nešto poslije krezavi neobrazovani s krivom glavom..
Ne znam sta ce ti ta potreba da se praviš navijač te Aston Vile iz potpisa. Kartoniranje ekipe koja narednu igra s Borcem vec vidjena taktika, Gigovic vec isproban sudija. Od svih delegata kojima je Borac-Radnik namjestena utakmica kako god završila i kako god i kad god golovi bili postignuti ti mene našao. Ispadaš jednako smiješan kao i oni.Tristan je napisao/la: ↑30 avg 2021, 02:54Priprema terena za Borac, a jedan igrac dobio neopravdano treci zuti karton?Madal je napisao/la: ↑30 avg 2021, 01:50Nema tu ništa sa Zeljeznicarom, nego je bila priprema terena za Borac naredno kolo. Balic (treći žuti) i Devedzic izmisljeni kartoni. Ostali su opravdani. Možda onako subjektivno se Osmicu (isto treći žuti) moglo progledati ali i jest vise bio žuti.
Bilo je još sitnih propusta tipa kad je Veselinovic ustopan s dvije ruke nekoliko minuta prije izmjene nije čist faul sviran oko 16rca, vi kontru otvorili poslije toga, ali to je vise neznanje naših sudija.
Sam kazes da su ostali kartoni opravdani, osim tog za Devedzica kojem je nebitno jer je prvi karton.
Puno serete.
Imate lagani vjetar u ledja od sudija i uz to ste kvalitetna ekipa, makar prošle sezone bili, vidjeti cemo za ovu. Nista sto vec nije rađeno i viđeno u PLBiH, samo sad došao vas red da jasete. Posteno to izadje jbg.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 30 avg 2021, 08:47, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- Shategabri
- Kontakt:
I ja sam osoba sa fakultetom, bio na sve tri tribine.
To ne mijenja činjenicu da je core navijačke ekipe raja sa ulice, ekipa koja i nije baš na ti sa knjigom

Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Ne čitaš jbg, kažem, evo ponovio sam @donDondon, a evo i tebi ću...core navijačke grupe nisu ljudi koji se bave knjigom, koji završavaju fakultete.90minut je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:46Zapita se covjek ko komentariše što bi rekao Beduin da li su to likovi iz bog zna kojih pizdica i veze s Sarajevom nemaju..donDondon je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:43licno znam najmanje 20 osoba sa fakultetom koji su svoje najbolje godine proveli na tribiniShategabri je napisao/la: ↑30 avg 2021, 07:57
Kao što i vi svaki put kad je ova priča to ponavljate jer je eto rekao Sidran.
Neutemeljeno i nikakve veze nema.
Ja znam dosta ljudi koji su baš došli u Sarajevo i kad ih pitaš za koga navijaju, kažu Željo, što Željo, pa eto Željo je narodni klub, ono FKS je ipak termin strogo vezan za Sarajevo, osjećaju se komotnije.
Kad tako pogledaš, ovo Sidranovo i nema baš puno smisla.
Naravno da ima širom BiH onih koji navijaju i za jedan i drugi klub, kao i onih koji dosele u Sa, al sad reći samo za jedan klub navijaju, kako kažete došlje, to je baš šuplja.
Ili ovo s doktorima i papcima, jašta satra se elita po stadionima nam, kakvi doktori klinci palci, to dođe kad je kakva utakmica za pokazivanje, neće sigurno na Rudar, Radnik i tako to.
Da se razumijemo, core i jedne i druge navijačke ekipe nisu sigurno djeca sa fakultetima, tako da....znam da ja ovo džabe pričam i da će to sve biti argumenti u nekoj od sljedećih rasprava![]()
'ebote kad bi mu stvarno pokazao koliko je s obje sarajevske tribine likova s završenim fakultetom, a bili su hapšeni i slicno ne bi vjerovao..
Likovi stvarno misle da su navijaci i dalje kao prije rata i ono nešto poslije krezavi neobrazovani s krivom glavom..
Nemam ja šta da mislim i ja sam navijač. Nisam ni krezav ni sa krivom glavom. Nisam rekao ni da su ti momci. Jbt to je sad neka uvreda ako neko nema fakultet na tribini?
Koševo Zapad
Sve si upravu.Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:38Treba se ugledati na Rangerse![]()
Šalu na stranu, to je uredna država, nismo mi u toj priči.
Evo Čelik će kao da se stabilizuje, čekaj dok dobaci do federalke, tu će tek biti teško.
Željo u ovoj situaciji...bez rješenja i izlaza.
Priča o stabilizaciji, konsolidaciji ili čemu već je ubleha i utjeha.
Kakva stabilizacija kad ti nisi u stanju dovesti igrača i platiti ga? Mislim da liči <na nešto![]()
Izostanak iz Evrope više sezona tome sigurno neće pomoći. Lova koja ti je prijeko potrebna.
Evo Borac nije šta konkretno uradio u Evropi kao prvak, uzeo fine pare.
Velež došao do trećeg pretkola KL, isto fina lova.
Mi i ŠB smo neslavno ispali, ali opet smo dobili 500 k KM, lova koja bi ovom Želji itekako valjala.
Ja bi svatio navijace Zelje da ti fakat u ekipi imas 4,5 mladih bas dobrih igraca. Pa da ovu sezonu halalis ,djecu istrpis, i za sledecu sezonu na istim gradis igru i pokusavas da ti Evropa bude cilj.Da ti imas neki program, plan koji bi navijaci vidjeli, podrzali.
Ovako u ekipi imas Kosorica, Bekrica, Mujezinovica itd, a cilj ti opstanak.
Sta si dobio, sta sledecu sezonu.

-
- Kontakt:
Ne kao, već se sigurno stabilizuje. Već je vraćeno mnogo dugova što nikad ne bi mogli vratiti da nismo istupili u kantonalnu, odnosno da smo ostali igrati preskupu federalnu.Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:38
Evo Čelik će kao da se stabilizuje, čekaj dok dobaci do federalke, tu će tek biti teško.
Čelik nema ambiciju da ulazi u federalku ako nije spreman da odmah napada ulazak u PL. Dakle, u ovoj trećoj ligi će se ostati sigurno 2-3 godine.
Ovo za Željezničar, ne znam kako to oni misle da urade u PL stvarno. Mislim da samo produžuju agoniju i da će kad tad morati da urade drastičan rez u klubu.
- Shategabri
- Kontakt:
Davno je već bilo kad je njihova škola još donosila profit, kad su se prodavali Hadžiahmetović i kompanija.amypitar je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:50Sve si upravu.Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:38Treba se ugledati na Rangerse![]()
Šalu na stranu, to je uredna država, nismo mi u toj priči.
Željo u ovoj situaciji...bez rješenja i izlaza.
Priča o stabilizaciji, konsolidaciji ili čemu već je ubleha i utjeha.
Kakva stabilizacija kad ti nisi u stanju dovesti igrača i platiti ga? Mislim da liči <na nešto![]()
Izostanak iz Evrope više sezona tome sigurno neće pomoći. Lova koja ti je prijeko potrebna.
Evo Borac nije šta konkretno uradio u Evropi kao prvak, uzeo fine pare.
Velež došao do trećeg pretkola KL, isto fina lova.
Mi i ŠB smo neslavno ispali, ali opet smo dobili 500 k KM, lova koja bi ovom Želji itekako valjala.
Ja bi svatio navijace Zelje da ti fakat u ekipi imas 4,5 mladih bas dobrih igraca. Pa da ovu sezonu halalis ,djecu istrpis, i za sledecu sezonu na istim gradis igru i pokusavas da ti Evropa bude cilj.Da ti imas neki program, plan koji bi navijaci vidjeli, podrzali.
Ovako u ekipi imas Kosorica, Bekrica, Mujezinovica itd, a cilj ti opstanak.
Sta si dobio, sta sledecu sezonu.![]()
Poslije toga nula bodova. Imali su fakat dobru školu i rasturili su to prilično.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Super je to sve, drago mi je ako je tako.Convicts1988 je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:51Ne kao, već se sigurno stabilizuje. Već je vraćeno mnogo dugova što nikad ne bi mogli vratiti da nismo istupili u kantonalnu, odnosno da smo ostali igrati preskupu federalnu.Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:38
Čelik nema ambiciju da ulazi u federalku ako nije spreman da odmah napada ulazak u PL. Dakle, u ovoj trećoj ligi će se ostati sigurno 2-3 godine.
Ovo za Željezničar, ne znam kako to oni misle da urade u PL stvarno. Mislim da samo produžuju agoniju i da će kad tad morati da urade drastičan rez u klubu.
Drago bi mi bilo da bude neki bosansko Rangers koji je sa dna došao ponovo tamo gdje pripada.
Kod nas je problem što je sve neuredno i često slučajno nogom srušimo kulu koju smo gradili neki prethodni period.
Koševo Zapad
Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:49Ne čitaš jbg, kažem, evo ponovio sam @donDondon, a evo i tebi ću...core navijačke grupe nisu ljudi koji se bave knjigom, koji završavaju fakultete.90minut je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:46Zapita se covjek ko komentariše što bi rekao Beduin da li su to likovi iz bog zna kojih pizdica i veze s Sarajevom nemaju..
Nemam ja šta da mislim i ja sam navijač. Nisam ni krezav ni sa krivom glavom. Nisam rekao ni da su ti momci. Jbt to je sad neka uvreda ako neko nema fakultet na tribini?
Na našoj tribini bar dok sam bio aktivan i poznavao sve oko sebe je bio veliki broj onih koji su išli na fakultet manijaci su nas ismijavali zbog toga isto pogotovo tadašnji zapad na kojem je bilo mnogo takvih, a i dosta onih s parama.
Zvali nas mamini sinovi.
Core je bio takav baš likovi koji su završili ili su išli da li su završili ne znam.
Da samo znaš koliko ih je završilo ispred malih ekrana, novinara i slicno..
I sve do jednog momci za koje bi rekao da su najveci klošari bez nade za buducnost.
Zadnja izmjena: 90minut, dana/u 30 avg 2021, 08:56, ukupno mijenjano 1 put.
- Shategabri
- Kontakt:
90minut je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:55Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:49Ne čitaš jbg, kažem, evo ponovio sam @donDondon, a evo i tebi ću...core navijačke grupe nisu ljudi koji se bave knjigom, koji završavaju fakultete.90minut je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:46
Zapita se covjek ko komentariše što bi rekao Beduin da li su to likovi iz bog zna kojih pizdica i veze s Sarajevom nemaju..
Na našoj tribini bar dok sam bio aktivan i poznavao sve oko sebe je bio veliki broj onih koji su išli na fakultet manijaci su nas ismijavali zbog toga isto pogotovo tadašnji zapad na kojem je bilo mnogo takvih, a i dosta onih s parama.
Zvali nas mamini sinovi.
Core je bio takav baš likovi koji su završili ili su išli da li su završili ne znam.
I sve do jednog momci za koje bi rekao da su najveci klošari bez nade za budučnost.

Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Sa nekim se i druze, šuruju i posluju a i ne znaju da su se ganjali međusobno.90minut je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:55Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:49
Ne čitaš jbg, kažem, evo ponovio sam @donDondon, a evo i tebi ću...core navijačke grupe nisu ljudi koji se bave knjigom, koji završavaju fakultete.
Zvali nas mamini sinovi.
I sve do jednog momci za koje bi rekao da su najveci klošari bez nade za buducnost.

Bravo 90ka, bas me podsjeti na dobra vremena.

Sedmica nije mogla bolje početi za navijače Bordo kluba: Sarajevo konačno registruje igrače!
Konačno riješeno pitanje duga
FK Sarajevo uspio je da izmiri dug koji je imao na osnovu poreskih dugovanja, te je tako otklonjena prepreka za registraciju fudbalera iz inostranstva.
Kako saznajemo, na račun FK Sarajevo je legao novac od transfera Vladana Kovačevića u poljski Rakow, te je to iskorišteno za rješavanje nagomilanih dugovanja.
Bordo klub će tako ubrzo registrovati Vicka Ševelja, Darka Lazića, a pravo nastupa ponovo će steći Krste Velkoski, Matthias Fanimo i Mirko Oremuš. I sam Goran Sablić poslije reprezentativne pauze će moći voditi ekipu, a prva prilika za to biće duel protiv Veleža.
Porez =0 km duga.
Konačno riješeno pitanje duga
FK Sarajevo uspio je da izmiri dug koji je imao na osnovu poreskih dugovanja, te je tako otklonjena prepreka za registraciju fudbalera iz inostranstva.
Kako saznajemo, na račun FK Sarajevo je legao novac od transfera Vladana Kovačevića u poljski Rakow, te je to iskorišteno za rješavanje nagomilanih dugovanja.
Bordo klub će tako ubrzo registrovati Vicka Ševelja, Darka Lazića, a pravo nastupa ponovo će steći Krste Velkoski, Matthias Fanimo i Mirko Oremuš. I sam Goran Sablić poslije reprezentativne pauze će moći voditi ekipu, a prva prilika za to biće duel protiv Veleža.
Porez =0 km duga.

Da li je istina da je Čivić dobio žuti karton protiv Sarajeva?
Ako jeste, nije smio igrati sinoć!
Ako jeste, nije smio igrati sinoć!

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
-
- Kontakt:
Onako na prvu okruglo 3 ispred malih ekrana ako ne brojimo još jednog što je na pinku bio dosta godina unazad samo nije bio nešto aktivan cvikeraš cini mi se s outlawsima je hodao samo je na gostovanja slabo išao za komentatore i znamo o novinarima da ne pricam..OsmaDolazi je napisao/la: ↑30 avg 2021, 09:51Sa nekim se i druze, šuruju i posluju a i ne znaju da su se ganjali međusobno.90minut je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:55Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2021, 08:49
Ne čitaš jbg, kažem, evo ponovio sam @donDondon, a evo i tebi ću...core navijačke grupe nisu ljudi koji se bave knjigom, koji završavaju fakultete.
Zvali nas mamini sinovi.
I sve do jednog momci za koje bi rekao da su najveci klošari bez nade za buducnost.![]()
Bravo 90ka, bas me podsjeti na dobra vremena.![]()
Još iz drugih sfera života pa wannabe politicar isto što je s Torcidom na tribini bio kad su došli pa dobio nogu isti je bio uhapšen u Širokom famozna slika kad letvom udara kombi drotovski na kraju promjenio naglasak u sred hrvatske komentira politicko stanje u Hr.

Stvarno fascinantno mnogo takvih prica ono baš što se kaže u javnim poslovima koliko su uspješni o tome ne bi samo da su u ocima javnosti jesu.
I hajde sad ti objasni to nekome poput njega ili opcenito narodu koji ne zna da su takvi likovi volili belaj tu baš i ide ko ko zna zna ko ne zna i ne treba da zna.
Sudija je na utakmici Slob-Sar u 60 i nekoj minuti izvadio karton i nije prikazano kome ga je dao.
Nakon toga, na tv-u je grafika prikazala da je Čivić dobio žuti karton.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
- Shategabri
- Kontakt:
Ma gdje si Fight klub nisam te prepoznao

Jah, pa ne idu na fax samo fini cvikeraši.
Koševo Zapad
Nije bio cvikeraš na tribini na poslu tek.Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2021, 10:32Ma gdje si Fight klub nisam te prepoznao![]()
Jah, pa ne idu na fax samo fini cvikeraši.

Nego iz kojeg si grada?
-
- Kontakt:
A ono kada je bila prica babini sinovi prije 13-14 godina, pa sada im ti isti gazde u firmama. Na kraju izadje uspjesna generacija sa zapada. 90% edukovano i finansijski obezbjedjeno. Cak ih dosta i nije otislo vani već su ovdje.90minut je napisao/la: ↑30 avg 2021, 10:03Onako na prvu okruglo 3 ispred malih ekrana ako ne brojimo još jednog što je na pinku bio dosta godina unazad samo nije bio nešto aktivan cvikeraš cini mi se s outlawsima je hodao samo je na gostovanja slabo išao za komentatore i znamo o novinarima da ne pricam..OsmaDolazi je napisao/la: ↑30 avg 2021, 09:51
Sa nekim se i druze, šuruju i posluju a i ne znaju da su se ganjali međusobno.![]()
Bravo 90ka, bas me podsjeti na dobra vremena.![]()
Još iz drugih sfera života pa wannabe politicar isto što je s Torcidom na tribini bio kad su došli pa dobio nogu isti je bio uhapšen u Širokom famozna slika kad letvom udara kombi drotovski na kraju promjenio naglasak u sred hrvatske komentira politicko stanje u Hr.![]()
Stvarno fascinantno mnogo takvih prica ono baš što se kaže u javnim poslovima koliko su uspješni o tome ne bi samo da su u ocima javnosti jesu.
I hajde sad ti objasni to nekome poput njega ili opcenito narodu koji ne zna da su takvi likovi volili belaj tu baš i ide ko ko zna zna ko ne zna i ne treba da zna.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Dadox, NerminFatic, Shategabri i 41 gost.