Premijer liga BiH - aktuelno

Madal
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Madal » 30 avg 2021, 01:50

dejavu je napisao/la:
30 avg 2021, 01:44
Madal je napisao/la:
30 avg 2021, 01:39
Aduka87 je napisao/la:
30 avg 2021, 01:15
Tuzlaci govore da je gol zelje iz ofsajda jel istina
Ni blizu. Činilo se na prvu, nije bilo usporenog
citav vasu temu prvi put jos od tamo 2016te i vidim zalite se na sudije opet, sta je sad problem? Izgleda da su nam i kone proslo kolo bile upravu pa vi samo kukate na sudije..
Nema tu ništa sa Zeljeznicarom, nego je bila priprema terena za Borac naredno kolo. Balic (treći žuti) i Devedzic izmisljeni kartoni. Ostali su opravdani. Možda onako subjektivno se Osmicu (isto treći žuti) moglo progledati ali i jest vise bio žuti.
Bilo je još sitnih propusta tipa kad je Veselinovic ustopan s dvije ruke nekoliko minuta prije izmjene nije čist faul sviran oko 16rca, vi kontru otvorili poslije toga, ali to je vise neznanje naših sudija.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Devetomjesto
Kontakt:

Post Postao/la Devetomjesto » 30 avg 2021, 02:33

dejavu je napisao/la:
Madal je napisao/la:
Aduka87 je napisao/la:
citam vasu temu prvi put jos od tamo 2016te i vidim zalite se na sudije opet, sta je sad problem? Izgleda da su nam i kone proslo kolo bile u pravu pa vi samo kukate na sudije..
Navikli oni jos iz vremena sisoje i kupovine ulaska u pl. Tada su sudije komotno mogle suditi u njihovim dresovima koliko su navlacili za njih. I dan danas im navlace ali su oni rodjeni luzeri pa ne znaju ni uz pomoc sudija pobijedjivati ni osvajati trofeje.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 30 avg 2021, 02:54

Madal je napisao/la:
30 avg 2021, 01:50
Nema tu ništa sa Zeljeznicarom, nego je bila priprema terena za Borac naredno kolo. Balic (treći žuti) i Devedzic izmisljeni kartoni. Ostali su opravdani. Možda onako subjektivno se Osmicu (isto treći žuti) moglo progledati ali i jest vise bio žuti.
Bilo je još sitnih propusta tipa kad je Veselinovic ustopan s dvije ruke nekoliko minuta prije izmjene nije čist faul sviran oko 16rca, vi kontru otvorili poslije toga, ali to je vise neznanje naših sudija.
Priprema terena za Borac, a jedan igrac dobio neopravdano treci zuti karton?
Sam kazes da su ostali kartoni opravdani, osim tog za Devedzica kojem je nebitno jer je prvi karton.
Puno serete.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 avg 2021, 05:12

Sljedeća Velež - Sarajevo, a ne može im igrati Salčin, pa će igrati Zubanović, Dejanović ili Džanković, ne zna se ko je lošiji. Dakle, Sarajevo i prije početka utakmice ima igrača više. Ako im se povrijedi golman u toku sezone, sprema se katastrofa sa Kačavendom na golu. Momak je zalutao među stative.

Vidjet ćemo šta može Sloboda protiv Borca. Izuzetno važna utakmica za obje ekipe. Povratak Borca u kolosjek ili konačni pokazatelj da se Sloboda zaista i bori za ovom ekipom za izlazak u Evropu.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 30 avg 2021, 05:14

Neutral je napisao/la:
30 avg 2021, 05:12
Sljedeća Velež - Sarajevo, a ne može im igrati Salčin, pa će igrati Zubanović, Dejanović ili Džanković, ne zna se ko je lošiji. Dakle, Sarajevo i prije početka utakmice ima igrača više. Ako im se povrijedi golman u toku sezone, sprema se katastrofa sa Kačavendom na golu. Momak je zalutao među stative.

Vidjet ćemo šta može Sloboda protiv Borca. Izuzetno važna utakmica za obje ekipe. Povratak Borca u kolosjek ili konačni pokazatelj da se Sloboda zaista i bori za ovom ekipom za izlazak u Evropu.
S ovim timom necemo pobjediti sigurno međutim ako se registruju igraci i imamo šansu..

Jer su Veležovi naloženi baš.

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 30 avg 2021, 05:34

Madal je napisao/la:
30 avg 2021, 01:50
dejavu je napisao/la:
Madal je napisao/la:

citav vasu temu prvi put jos od tamo 2016te i vidim zalite se na sudije opet, sta je sad problem? Izgleda da su nam i kone proslo kolo bile upravu pa vi samo kukate na sudije..
slika
:urnebes:

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 30 avg 2021, 06:55

dejavu je napisao/la:
Madal je napisao/la:
Aduka87 je napisao/la:
citam vasu temu prvi put jos od tamo 2016te i vidim zalite se na sudije opet, sta je sad problem? Izgleda da su nam i kone proslo kolo bile u pravu pa vi samo kukate na sudije..
Zamjerke su na kartoniranje igraca, iako smo svi znali da ce ovako biti i prije utakmice. Cak je i komentator pred kraj prvog poluvremena rekao da nema ujednacen kriterij sudija za iste.
Jedan grad, jedna ljubav!

HasicuVratiSe
Kontakt:

Post Postao/la HasicuVratiSe » 30 avg 2021, 07:26

Neutral je napisao/la:
30 avg 2021, 05:12

Kako zalutao, a reprezentativac :problem:
Džemil Šošon: ako radite na nekom projektu i želite da propadne, samo se meni obratite da to sredim

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 30 avg 2021, 07:42

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
29 avg 2021, 23:35
Shategabri je napisao/la:
29 avg 2021, 23:25
dejavu je napisao/la:
29 avg 2021, 23:22

hahahahahaha :rol:

:shhh:

Ma ja, sve Sarajlije do 10. koljena navijaju za FKŽ :kafa:
I kakav dokaz ima za tu notornu činjenicu?
A vi prvi se hvalite kako imate najveću bazu navijača u BiH, kako iz svih krajeva navijaju za Želju?
I šta onda kad ti ljudi dođu u Sa da studiraju, rade, onda ne navijaju za Želju?
I onda kažeš notorna činjenica...pa dogovorite se prvo sa sobom koje ćete, da kako kažeš ''došlje'' navijaju za nas ili za vas?
Najvecu bazu navijaca u Sa i u Bih da imamo mi. Seljacine poput ovog antikloca koji ne znaju da je Grbavica naselje u centru grada navijaju za vas. Kobiljoglavari navijaju za vas. Isto tako da raja zna da je prije mjesec dana pisao da njegova mahala intelektualca vidjela nije a da su svi pitari dok sad pise da su za sarajevo samo doktori i visa klasa. Suma sumarum mi smo klub za koji navijaju obicni ljudi pribrani i normalni a tu ima svakakvih profila dok za sarajevo navija jedan profil ljudi papci i neandertalci. Ima pokoji normalan covjek ali oni nisu pravilo nego izuzetak.
Dok su kod nas pravilo?
Na jugu su ti sve ti pribrani i normalni?

Daj bolan :mrgreen:

Ima na obje strane i jednog i drugog, ovo što si ti napisao isto će napisati i neki moj.

Ima i onih koji su van stadiona (i priče FKS - FKŽ) normala, što ti kažeš obični ljudi. Al kad je priča o tome, onda se pretvaraju u nešto drugo.

Navijački se ''mrziti'' je ok, al svi mi sutra pijemo kafe zajedno, radimo zajedno, živimo zajedno.
Koševo Zapad

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 30 avg 2021, 07:52

Citam na temi kod kona navijaci zadovoljni remijem sa Slobodom. :hmmmmm:

Igra prosjek,igracki kadar ja ne vidim mladog igraca ili igrace ,na kojem mogu uzeti neke pare u buducnosti. Igras u jednoj od najgorih liga ,a da nemas cilj izaci bar u Evropu.
Od cega sanirati dugove,a u ekipi imas Kosorica, Bekrica, Mekica, Bendera, Crnecevica, Blazevica Vrhovaca Mujezinovic , Ermina Zeca, koji bas i nisu jeftini, a na njima nemas apsolutno nikakve zarade.
Niti imaju neki plan, cilj, organizaciju,sistem, apsolutno nista

Pa se cesto pitam cime su zadovoljni. :?:
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 30 avg 2021, 07:57, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 avg 2021, 07:54

Niko nije nestao kao Tarik Isić. Od odbio sam Zrinjski do zakucavanja na klupu. Moguće da se psihički nije oporavio od one bruke protiv Šveđana, ali za Premijer ligu svakako ima kapacitet.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 30 avg 2021, 07:56

amypitar je napisao/la:
30 avg 2021, 07:52

Igra prosjek,igracki kadar ja ne vidim mladog igraca ili igrace ,na kojem mogu uzeti neke pare u buducnosti. Igras u jednoj od najgorih liga ,a da nemas cilj izaci bar u Evropu.
Od cega sanirati dugove,a u ekipi imas Kosorica, Bekrica, Mekica, Bendera, Crnecevica, Blazevica Vrhovaca Mujezinovic ,koji bas i nisu jeftini, a na njima nemas apsolutno nikakve zarade.

Navodno proslavljali bod s igracima selfiji ovo ono dizali ih u zrak, a dobro to je i pozitivno shvatili su koliko su mali u ovim momentima i to je ok.

Ne gaje iluzije da mogu osvojiti titulu u bar narednih par godina i opet to je sasvim ok.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 30 avg 2021, 07:57

dejavu je napisao/la:
29 avg 2021, 23:37
Hajdeee je napisao/la:
29 avg 2021, 23:33
dejavu je napisao/la:
29 avg 2021, 23:24

izgluglaj carsijo :rol: "plitkoumni" :rol:
Ljigavac i "dinar efendija". Covjek koji je promjenio stranaka, dvocifren broj. Lik koji je intimus od motornih SDA "elitasa", do srpskih nacionalista.

Moze svi, moze sve - kameleon mentalitet.
Bas lik relevantan za bilo sta. Etiku, moralisanje, dijeljenje moralnih i vrijednosnih okvira i normi.

Dobrog covjeka citiras. :thumbup: :mrgreen:
ja sam siguran da bi vas bar 90% imalo njegovu sliku uokvirenu u dnevnom boravku zajedno sa ovim citatom da je kontra npr. rekao :thumbup:
Kao što i vi svaki put kad je ova priča to ponavljate jer je eto rekao Sidran.
Neutemeljeno i nikakve veze nema.
Ja znam dosta ljudi koji su baš došli u Sarajevo i kad ih pitaš za koga navijaju, kažu Željo, što Željo, pa eto Željo je narodni klub, ono FKS je ipak termin strogo vezan za Sarajevo, osjećaju se komotnije.
Kad tako pogledaš, ovo Sidranovo i nema baš puno smisla.
Naravno da ima širom BiH onih koji navijaju i za jedan i drugi klub, kao i onih koji dosele u Sa, al sad reći samo za jedan klub navijaju, kako kažete došlje, to je baš šuplja.
Ili ovo s doktorima i papcima, jašta satra se elita po stadionima nam, kakvi doktori klinci palci, to dođe kad je kakva utakmica za pokazivanje, neće sigurno na Rudar, Radnik i tako to.
Da se razumijemo, core i jedne i druge navijačke ekipe nisu sigurno djeca sa fakultetima, tako da....znam da ja ovo džabe pričam i da će to sve biti argumenti u nekoj od sljedećih rasprava :mrgreen:
Koševo Zapad

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 30 avg 2021, 08:02

90minut je napisao/la:
30 avg 2021, 07:56
amypitar je napisao/la:

Od cega sanirati dugove,a u ekipi imas Kosorica, Bekrica, Mekica, Bendera, Crnecevica, Blazevica Vrhovaca Mujezinovic ,koji bas i nisu jeftini, a na njima nemas apsolutno nikakve zarade.

Navodno proslavljali bod s igracima selfiji ovo ono dizali ih u zrak, a dobro to je i pozitivno shvatili su koliko su mali u ovim momentima i to je ok.

Ne gaje iluzije da mogu osvojiti titulu u bar narednih par godina i opet to je sasvim ok.
Ja se ibretim,na sta su spali.
Biti zadovoljan uzeti Slobodi bod.
Biti zadovoljan opstankom u ligi. Biti zadovoljan ovim igrackim kadrom, a zelis sanirati dugove.
Cime bez Evrope, mladih igraca iz svog pogona.
Nek im je Bog na pomoci.
Iskreno mi je bilo drago kad su zabili gol.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 30 avg 2021, 08:04

90minut je napisao/la:
amypitar je napisao/la:

A treba ih shvatiti, realno nije im lahko. Niti ih ko hoće niti znaju kome dođu lovu.
Od srca neka im je sretno i da se ne ugase već da tavore ovako kao prošlu i ovu sezone. Od srca.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 30 avg 2021, 08:09

amypitar je napisao/la:
30 avg 2021, 08:02
90minut je napisao/la:
amypitar je napisao/la:

Biti zadovoljan opstankom u ligi. Biti zadovoljan ovim igrackim kadrom, a zelis sanirati dugove.
Nek im je Bog na pomoci.
10 kolo je derbi?

Evo sve do sada nisam niti jednom navijao protiv njih baš nemam razloga do derbija prošlu sezonu sam doživljavao orgazam za orgazmom kad ih je Krupa lupala i slicno naravno na kraju mi se obilo o glavu kad smo samo kup osvojili.

Ovu sezonu su na pauzi rekli da im više nije cilj titula i ocito se okrenuli samo preživljavanju..

Ti pitaš kako sanirati dugove?

Pa nije im uopšte to cilj jer ne mogu sanirati trenutno je cilj taj budzet prepoloviti pa i više od toga i da se ne ide u još gore dugove jer prijeti velika opasnost od gašenja kluba.

Tako da što rece lik iznad neka ih u ligi bez njih ne bi bilo zanimljivo tamo iznad 5 pozicije konstantno i nek' lagano depresija ulazi u svaki dio njihovog tijela i duha.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 30 avg 2021, 08:25

90minut je napisao/la:
30 avg 2021, 08:09
amypitar je napisao/la:
90minut je napisao/la:

Nek im je Bog na pomoci.
10 kolo je derbi?

Evo sve do sada nisam niti jednom navijao protiv njih baš nemam razloga do derbija prošlu sezonu sam doživljavao orgazam za orgazmom kad ih je Krupa lupala i slicno naravno na kraju mi se obilo o glavu kad smo samo kup osvojili.

Ovu sezonu su na pauzi rekli da im više nije cilj titula i ocito se okrenuli samo preživljavanju..

Pa nije im uopšte to cilj jer ne mogu sanirati trenutno je cilj taj budzet prepoloviti pa i više od toga i da se ne ide u još gore dugove jer prijeti velika opasnost od gašenja kluba.

Tako da što rece lik iznad neka ih u ligi bez njih ne bi bilo zanimljivo tamo iznad 5 pozicije konstantno i nek' lagano depresija ulazi u svaki dio njihovog tijela i duha.

Grdno se varas ako mislis do ce na ovaj nacin prepoloviti dugove. U ovoj ligi mozes samo prezivjeti i opstati izlaskom u Evropu i prodajom mladih igraca.
Time privlacis publiku, sponzore, TV e prva , igraci su koliko toliko na izlogu. Samo tako mozes koliko toliko budzet popuniti,sve ostalo je finansijska dubioza I minusi.
Halcanje i neki lazni moral su privremenog karaktera.Nas mentalitet je takav dva poraza, i situcija se mijenja za 360 stepeni.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 30 avg 2021, 08:36

amypitar je napisao/la:
30 avg 2021, 08:25
90minut je napisao/la:
30 avg 2021, 08:09
amypitar je napisao/la:

Nek im je Bog na pomoci.
10 kolo je derbi?

Grdno se varas ako mislis do ce na ovaj nacin prepoloviti dugove. U ovoj ligi mozes samo prezivjeti i opstati izlaskom u Evropu i prodajom mladih igraca.
Time privlacis publiku, sponzore, TV e prva , igraci su koliko toliko na izlogu. Samo tako mozes koliko toliko budzet popuniti,sve ostalo je finansijska dubioza I minusi.
Halcanje i neki lazni moral su privremenog karaktera.Nas mentalitet je takav dva poraza, i situcija se mijenja za 360 stepeni.
Mi smo druga prica kad imaš gazdu koji pokrpi minuse ove evropa uopšte ne spašava do te mjere da mogu nastaviti imati malo slabiji budzet od nas recimo koji smo imali gazdu s parama..

Tako da ostaje ovo ako u međuvremenu i oni ne nađu i svog jedača psa u što cisto sumnjam.

Nece oni prepoloviti ukupan dug nisi ni skontao šta sam napisao pricam o budzetu da ga prepolove na minimum pola samo iz razloga da se ne bi ugasili.

Oni su postali sad prvi put nakon rata klub koji nema ambiciju da napadne titulu postali su jedna Sloboda ili Čelik to je cinjenica.

Apsolutno si u pravu hajcanje i lazni moral su privremenog karaktera može potrajati ovu sezonu i narednu maksimum nakon toga ide nervoza na tribinama do hiljadu ljudi i slicno.
Zadnja izmjena: 90minut, dana/u 30 avg 2021, 08:39, ukupno mijenjano 2 puta.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 30 avg 2021, 08:38

Treba se ugledati na Rangerse :mrgreen:

Šalu na stranu, to je uredna država, nismo mi u toj priči.

Evo Čelik će kao da se stabilizuje, čekaj dok dobaci do federalke, tu će tek biti teško.

Željo u ovoj situaciji...bez rješenja i izlaza.
Priča o stabilizaciji, konsolidaciji ili čemu već je ubleha i utjeha.
Kakva stabilizacija kad ti nisi u stanju dovesti igrača i platiti ga? Mislim da liči na nešto :crazy:
Izostanak iz Evrope više sezona tome sigurno neće pomoći. Lova koja ti je prijeko potrebna.
Evo Borac nije šta konkretno uradio u Evropi kao prvak, uzeo fine pare.
Velež došao do trećeg pretkola KL, isto fina lova.
Mi i ŠB smo neslavno ispali, ali opet smo dobili 500 k KM, lova koja bi ovom Želji itekako valjala.

Onda imaš tu i prodaju igrača, kome ćeš ga prodati ako si sredina tabele? Koga ćeš zapravo prodati?
Naši transferi jesu mizerije koje se kreću uglavnom u rasponu 100-500 k, ali bolje i to nego kad ne uzimaš ništa, kad idu za dž.
Koševo Zapad

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 30 avg 2021, 08:43

Shategabri je napisao/la:
30 avg 2021, 07:57
dejavu je napisao/la:
29 avg 2021, 23:37
Hajdeee je napisao/la:
29 avg 2021, 23:33

Ljigavac i "dinar efendija". Covjek koji je promjenio stranaka, dvocifren broj. Lik koji je intimus od motornih SDA "elitasa", do srpskih nacionalista.

Moze svi, moze sve - kameleon mentalitet.
Bas lik relevantan za bilo sta. Etiku, moralisanje, dijeljenje moralnih i vrijednosnih okvira i normi.

Dobrog covjeka citiras. :thumbup: :mrgreen:
ja sam siguran da bi vas bar 90% imalo njegovu sliku uokvirenu u dnevnom boravku zajedno sa ovim citatom da je kontra npr. rekao :thumbup:
Kao što i vi svaki put kad je ova priča to ponavljate jer je eto rekao Sidran.
Neutemeljeno i nikakve veze nema.
Ja znam dosta ljudi koji su baš došli u Sarajevo i kad ih pitaš za koga navijaju, kažu Željo, što Željo, pa eto Željo je narodni klub, ono FKS je ipak termin strogo vezan za Sarajevo, osjećaju se komotnije.
Kad tako pogledaš, ovo Sidranovo i nema baš puno smisla.
Naravno da ima širom BiH onih koji navijaju i za jedan i drugi klub, kao i onih koji dosele u Sa, al sad reći samo za jedan klub navijaju, kako kažete došlje, to je baš šuplja.
Ili ovo s doktorima i papcima, jašta satra se elita po stadionima nam, kakvi doktori klinci palci, to dođe kad je kakva utakmica za pokazivanje, neće sigurno na Rudar, Radnik i tako to.
Da se razumijemo, core i jedne i druge navijačke ekipe nisu sigurno djeca sa fakultetima, tako da....znam da ja ovo džabe pričam i da će to sve biti argumenti u nekoj od sljedećih rasprava :mrgreen:
licno znam najmanje 20 osoba sa fakultetom koji su svoje najbolje godine proveli na tribini
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hansestadt, Harrison, MrkiMedo, Vanja8 i 44 gosta.