Sanjin Prcić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sanjin Prcić
Čestitke Prcicu na golu i sto je mozda vratio status prvotimca u klubu a nakon što je zadnje 2 godine bio faktički nestao s fudbalske scene.
OPRAVDANO ostao bez poziva za ove septembarske utakmice...za oktobarske nek se izbori svojim igrama. Evo dobro je počeo.
Objektivnost je i dalje za 90% navijača strana riječ.
Čudi me da neki nisu pohvalili pozivanje Susica (na sva usta ga trazili)...ah da, krivo im je sto ga je pozvao pa se sada hvataju za "slamku" spasa u svom blacenju selektora...JADNO.
OPRAVDANO ostao bez poziva za ove septembarske utakmice...za oktobarske nek se izbori svojim igrama. Evo dobro je počeo.
Objektivnost je i dalje za 90% navijača strana riječ.
Čudi me da neki nisu pohvalili pozivanje Susica (na sva usta ga trazili)...ah da, krivo im je sto ga je pozvao pa se sada hvataju za "slamku" spasa u svom blacenju selektora...JADNO.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Da, momak je prošlu sezonu presjedio na klupi.
Ali razumijem ja i perspektivu da je možda kvalitetniji igrač koji sjedi na klupi Strasbourga nego nekog prvotimca Konye ( vjerovatno i jest bolji od H.Ahmetovića recimo ).
Problem se nazire u profilima igrača, ne možemo imati na spisku 3 DLP-a, pljunuti isti igrači Pjanić, Vrančić, Prcić. Maximalno se dvojica tu mogu naći.
Ova dvojica Vrančić i Prcić su notorno poznati po slabijem pokrivanju prostora.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
O tome se ovdje i radi, nama ne treba vise profila igraca kao Pjanic, nama treba trkaca u veznom redu. Slazem se ja da Prcic treba biti pozvan cak prije Vrancica da bude backup za ne daj boze situacija s Pjanketom, ali momak nije prosle sezone igrao kako treba, niko ga lud pozvo ne bi. Ne branim ja ni selektora, ali nepozivanje Prcica je sasvim opravdano.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑29 avg 2021, 17:01Da, momak je prošlu sezonu presjedio na klupi.
Ali razumijem ja i perspektivu da je možda kvalitetniji igrač koji sjedi na klupi Strasbourga nego nekog prvotimca Konye ( vjerovatno i jest bolji od H.Ahmetovića recimo ).
Problem se nazire u profilima igrača, ne možemo imati na spisku 3 DLP-a, pljunuti isti igrači Pjanić, Vrančić, Prcić. Maximalno se dvojica tu mogu naći.
Ova dvojica Vrančić i Prcić su notorno poznati po slabijem pokrivanju prostora.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Da jos 1x razotkrijemo neznalice koje traže slamku spasa za blaćenje selektora:
Sezona 2019/2020:
Prcic odigrao SAMO 3 (tri) utakmice u Ligue1 ili 77 minuta ukupno!!!
Sezona 2020/2021:
Prcic igrao u 14 od 38 utakmica u Ligue1...ali pazite sada, igrao ukupno 345 minuta...pa to nije FAKING ni 4 utakmice ukupno.
U posljednih 20 utakmica, tj. na proljeće 2021. igrao je tek u 6 utakmica i upisao FAKING 116 minuta ukupno.
Do objavljivanja spiska za septembarske utakmice Prcic presjedio na klupi u 1.kolu a u 2.kolu upisao 75 min.
Do objavljivanja spiska niko od tih FORUMASA nije znao ni gdje je Prcic i sta radi...niti da li je uopće živ.. sad ga kao prizivaju - koji LICEMJERI.. kako patetično.
U medjuvremenu, nakon objavljivanja spiska, Prcic je jos dvije igrao (62+90) i to su dobre naznake da bi se nakon 2 godine napokon mogao vratiti fudbalu ako Bog da...
Uglavnom, povezivati Prcica s pozivanjem za septembarske utakmice I spočitavati nesto Petevu zbog toga ne da je bezobrazno...nego za zatvora ili psihijatrije.
Sezona 2019/2020:
Prcic odigrao SAMO 3 (tri) utakmice u Ligue1 ili 77 minuta ukupno!!!
Sezona 2020/2021:
Prcic igrao u 14 od 38 utakmica u Ligue1...ali pazite sada, igrao ukupno 345 minuta...pa to nije FAKING ni 4 utakmice ukupno.
U posljednih 20 utakmica, tj. na proljeće 2021. igrao je tek u 6 utakmica i upisao FAKING 116 minuta ukupno.
Do objavljivanja spiska za septembarske utakmice Prcic presjedio na klupi u 1.kolu a u 2.kolu upisao 75 min.
Do objavljivanja spiska niko od tih FORUMASA nije znao ni gdje je Prcic i sta radi...niti da li je uopće živ.. sad ga kao prizivaju - koji LICEMJERI.. kako patetično.
U medjuvremenu, nakon objavljivanja spiska, Prcic je jos dvije igrao (62+90) i to su dobre naznake da bi se nakon 2 godine napokon mogao vratiti fudbalu ako Bog da...
Uglavnom, povezivati Prcica s pozivanjem za septembarske utakmice I spočitavati nesto Petevu zbog toga ne da je bezobrazno...nego za zatvora ili psihijatrije.
Ja lika, pa ko je rekao da je trebao dobiti poziv za ove utakmice? 

Pogledaj par postova iznad a na nekim drugim temama još ranije pisano o tome, pa ćeš vidjeti da ga neki direktno ili indirektno prizivaju i spočitavaju Petevu sto ga nije zvao.
Čak se jedan (jednog sam upratio, bilo je mozda vise) usudio spomenuti i Jajala u kontekstu septembarskih utakmica.
Ne vidim ni ja neki skandal u ne pozivanju Prcica. Pogotovo ne prosle sezone.
Ali bas me zanimalo koliku je minutazu imao Gojak prosle sezone u Torinu. I vidim da je u Seriji A imao 127 minuta vise nego Prcic u Ligue 1. Prcic 345 minuta. Gojak 472 minuta.
A minutaza bila i jednom i drugom mizerna kad gledas da ligaska sezona i jednom i drugom ima 38 kola.
Takodzer sad je Gojaku minutaza u HNL jednaka kao Prcicu u Ligue 1.
Danas ponovo klupa, moze se reci u nikad losijim Dinamu.
Zadnja izmjena: Maestro, dana/u 29 avg 2021, 21:17, ukupno mijenjano 1 put.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Tuta Petrov nepozivanjem Prcića i Vrančića samo pokazuje kakav je stručnjak. Zato imamo mađioničare Hadžiahmetovića, Lončara, Gojaka... 

To je drugo, Gojak je iz sarajevskih klubova 

I ja kažem brate, zanimljivo kako se to ne spominje uopšte?Maestro je napisao/la: ↑29 avg 2021, 21:11
Ali bas me zanimalo koliku je minutazu imao Gojak prosle sezone u Torinu. I vidim da je u Seriji A imao 127 minuta vise nego Prcic u Ligue 1. Prcic 345 minuta. Gojak 472 minuta.
A minutaza bila i jednom i drugom mizerna kad gledas da ligaska sezona i jednom i drugom ima 38 kola.
Dinamo igrao evropsku utakmicu prije par dana, a Gojak je danas OPET na klupi. Inače sam tako i ja rekao prije sedmicu dana, da je najveći minus na ovom spisku upravo taj Gojak jer je antifudbaler i apsolutno ničim nije zaslužio poziv. Nadam se da ga u oktobru neće dobiti. Može umjesto njega Šarić ili Vrančić, može i Prcić ako bude nastavio sa ovakvim partijama, samo da njega ne gledam

evo ja cu reci da je trebao biti na spisku, pa makar danas naknadno pozvan.
ekipa koja je 60+ na svijetu i konstantno pada, ekipa koja nije dobila tekmu 650 dana, ekipa ciju sredinu terena drze pjanic, gojak, loncar - svi rezerve, uz duha cimirota i mlakog amira, nema luksuza da ignorise igraca u ligi 5, koji eto 'samo' igra zadnje 3 tekme..slucajno zabi i gol danas.
dovoljno i za jace repke a kamo li za smece od nase trenutne ekipe.
kako nam hurem fino obrazlozi izostanke vrancica i prcica, argumentovano, a na spisku mu samo smeta piric:-)
eto nek su gojak,loncar, menalo, cipelic, kovacevic i ostala elita, zasluzili poziv, svi redom.
loncar, menalo i gojak se sami ne bi pozvali u trenutnom stanju:-)
kad se samo sjetim koliko je hurem branio prosineckog, slicno ovako kao tutu sada, covjek im sudi na kraju kvalifikacija, a ne kada svako ziv vidi da od toga nema nista.
ekipa koja je 60+ na svijetu i konstantno pada, ekipa koja nije dobila tekmu 650 dana, ekipa ciju sredinu terena drze pjanic, gojak, loncar - svi rezerve, uz duha cimirota i mlakog amira, nema luksuza da ignorise igraca u ligi 5, koji eto 'samo' igra zadnje 3 tekme..slucajno zabi i gol danas.
dovoljno i za jace repke a kamo li za smece od nase trenutne ekipe.
kako nam hurem fino obrazlozi izostanke vrancica i prcica, argumentovano, a na spisku mu samo smeta piric:-)
eto nek su gojak,loncar, menalo, cipelic, kovacevic i ostala elita, zasluzili poziv, svi redom.
loncar, menalo i gojak se sami ne bi pozvali u trenutnom stanju:-)
kad se samo sjetim koliko je hurem branio prosineckog, slicno ovako kao tutu sada, covjek im sudi na kraju kvalifikacija, a ne kada svako ziv vidi da od toga nema nista.
Cirkus 

@DrFilgud, ti se nemaš šta javljati...dokazana si vriskalica...sad ti je krivo sto je pozvao tvog ljubimca Susica pa nisi znao sta ćeš od muke i došao s Prcicem - garantujem da nisi imao pojma gdje je lik do prije 2 sedmice...zaboravio si da postoji.
@babino, za sve nabrojane postoje kakvi takvi argumenti za poziv...za Prcica ni mili argument...
Neki dan sam napisao da licno smatram da Kovačević ne zaslužuje vise poziv u A-reprezentaciju zbog loših igara...
Pisao sam i da bih rado vidio nekoga drugoga umjesto Loncara...
Cipetic ti je trenutno jedino kakvo takvo rješenje uz eto Susica koji je naknadno dobio poziv a u odsustvu Todorovića i Gazibegovica.
Menala su upravo cmizdravci prizivali.
Itd...da ne nabrajam.
GOJAK jeste los zadnjih godinu dana, ali kao standardni reprezentativac posljednjih godina naravno da ce dobiti prednost u odnosu na Prcica, Vrancica. O pozivu Gojaka za septembarske akcije je glupo uopće raspravljati.
To za Prosineckog je donekle tačno..nadao sam se da ćemo vremenom proigrati a potom sam nakon Armenije (pola kvalifikacija a ne kraj) priznao da od njega nema ništa ali smatrao da je pametnije da ostane do kraja iz razloga sto sam znao da nismo sposobni dovesti adekvatnu zamjenu u roku 7-15 dana i narednih kvalifikacionih utakmica.
Sto se tice Peteva...pišete protiv a zapravo je napredak vidljiv, i protiv Finske i protiv Francuske...to sto vi ne želite priznati je vas problem.
Čak je i spisak u 90% skrojen po vašem ukusu ali i to vam smeta jer nije 50% jer biste voljeli da imate više materijala za blaćenje.
Cinjenica je da ne postoji mnogo realnih argumenata protiv Peteva ali eto hajmo izmišljati.
Još 1x:
- Napredak protiv Finske (bez treninga) I Francuske.
- Izveo formaciju s 3 stopera a koju su cmizdravci godinama prizivali (zamisli da je to Barbarez uradio, statuu bi mu podigli)
- Pozvao Demirovica, Gazibegovica, Šarića, Nalica, Stevanovica, evo i Matea Susica...tražili ste i Menala.
- Nije uputio poziv Duljevicu i Todorovicu jer su bez kluba...Besicu isto...Hoticu.
- Nije pozvao PLBiH igrace.
Sve ono što ste tražili dobili ste...ali jok, NE VALJA.
Naravno da je NEPRAVDA suditi selektoru na osnovu 2 utakmice koje su čak bile sasvim OK!!!
@babino, za sve nabrojane postoje kakvi takvi argumenti za poziv...za Prcica ni mili argument...
Neki dan sam napisao da licno smatram da Kovačević ne zaslužuje vise poziv u A-reprezentaciju zbog loših igara...
Pisao sam i da bih rado vidio nekoga drugoga umjesto Loncara...
Cipetic ti je trenutno jedino kakvo takvo rješenje uz eto Susica koji je naknadno dobio poziv a u odsustvu Todorovića i Gazibegovica.
Menala su upravo cmizdravci prizivali.
Itd...da ne nabrajam.
GOJAK jeste los zadnjih godinu dana, ali kao standardni reprezentativac posljednjih godina naravno da ce dobiti prednost u odnosu na Prcica, Vrancica. O pozivu Gojaka za septembarske akcije je glupo uopće raspravljati.
To za Prosineckog je donekle tačno..nadao sam se da ćemo vremenom proigrati a potom sam nakon Armenije (pola kvalifikacija a ne kraj) priznao da od njega nema ništa ali smatrao da je pametnije da ostane do kraja iz razloga sto sam znao da nismo sposobni dovesti adekvatnu zamjenu u roku 7-15 dana i narednih kvalifikacionih utakmica.
Sto se tice Peteva...pišete protiv a zapravo je napredak vidljiv, i protiv Finske i protiv Francuske...to sto vi ne želite priznati je vas problem.
Čak je i spisak u 90% skrojen po vašem ukusu ali i to vam smeta jer nije 50% jer biste voljeli da imate više materijala za blaćenje.
Cinjenica je da ne postoji mnogo realnih argumenata protiv Peteva ali eto hajmo izmišljati.
Još 1x:
- Napredak protiv Finske (bez treninga) I Francuske.
- Izveo formaciju s 3 stopera a koju su cmizdravci godinama prizivali (zamisli da je to Barbarez uradio, statuu bi mu podigli)
- Pozvao Demirovica, Gazibegovica, Šarića, Nalica, Stevanovica, evo i Matea Susica...tražili ste i Menala.
- Nije uputio poziv Duljevicu i Todorovicu jer su bez kluba...Besicu isto...Hoticu.
- Nije pozvao PLBiH igrace.
Sve ono što ste tražili dobili ste...ali jok, NE VALJA.
Naravno da je NEPRAVDA suditi selektoru na osnovu 2 utakmice koje su čak bile sasvim OK!!!
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 29 avg 2021, 23:07, ukupno mijenjano 2 puta.
Pa da Dodik postavi Kristijana Golubovića za selekltora, @Hurem od Saveza bi ga branio i piso opsežne analize.
Pirić, Lončar, Gojak, Nalić, veze s vezom pozivi nemaju. Valjda se kod nas četiri neopravdana poziva tolerišu,
Sušić je trebo bit piozvan umjesto amatera Cipetića, a nakon otpadanja Gazibegovića poziv je trebo dobit Dedić.

Pirić, Lončar, Gojak, Nalić, veze s vezom pozivi nemaju. Valjda se kod nas četiri neopravdana poziva tolerišu,

Sušić je trebo bit piozvan umjesto amatera Cipetića, a nakon otpadanja Gazibegovića poziv je trebo dobit Dedić.
Naravno da to nije tačno.
Bio sam protiv Krstajica i on nikada moju podršku ne bi dobio taman 3 EP i 2 SP izborio...Zbog drugih razloga.
Bio sam protiv Peteva a za Barbareza...ali kada je već Petev izabran imat će moju podršku i neću mu suditi prije vremena.
Razlog: nije Petev izabran ispred nekog Guardiole pa da imamo pravo nesto pričati...nego ispred Barbareza, Barbareza koji nema ni dana trenerskog iskustva.
Mislim da je bezobrazluk zbog toga od starta blatiti Peteva.
Bio sam protiv Krstajica i on nikada moju podršku ne bi dobio taman 3 EP i 2 SP izborio...Zbog drugih razloga.
Bio sam protiv Peteva a za Barbareza...ali kada je već Petev izabran imat će moju podršku i neću mu suditi prije vremena.
Razlog: nije Petev izabran ispred nekog Guardiole pa da imamo pravo nesto pričati...nego ispred Barbareza, Barbareza koji nema ni dana trenerskog iskustva.
Mislim da je bezobrazluk zbog toga od starta blatiti Peteva.
Posto me je opet zanimalo.Vucevich je napisao/la: ↑29 avg 2021, 21:22I ja kažem brate, zanimljivo kako se to ne spominje uopšte?Maestro je napisao/la: ↑29 avg 2021, 21:11
Dinamo igrao evropsku utakmicu prije par dana, a Gojak je danas OPET na klupi. Inače sam tako i ja rekao prije sedmicu dana, da je najveći minus na ovom spisku upravo taj Gojak jer je antifudbaler i apsolutno ničim nije zaslužio poziv. Nadam se da ga u oktobru neće dobiti. Može umjesto njega Šarić ili Vrančić, može i Prcić ako bude nastavio sa ovakvim partijama, samo da njega ne gledam![]()

Pogledao minutazu Vrancica od prosle sezone.
1718 minuta je imao a Gojak u istom periodu 472 minute.
To je gotovo cetri puta vise minuta nego Gojak.
Gojak je dobio u toj sezoni 20/21 sve jedan poziv u repku sa gotovo cetri puta manje minuta a Vrancic ni jedan.
Daleko od toga da ja trazim Vrancica i Prcica u repci. Ali sam protiv toga da se jednima gleda u minute a drugima se u to ne gleda.
PS: ovdje ne krivim Tutu Petrova jer je on Vrancica opravdano izostavio jer u trecem mjesecu je Vrancic odigrao samo jednu utakmicu.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
To jednostavno nije tačno!
Gojak je prošle sezone imao 1175 minuta (Dinamo+Torino) ali sto je najvažnije imao više nego dovoljno minuta za septembarske, oktobarske pa i novembarske utakmice + standardni reprezentativac, te čak dobio zasluženo poziv i za martovske utakmice jer je u martu redovno dobijao priliku za igru, doduše samo jednom kao starter ali za jednog standardnog reprezentivca je to sasvim dovoljno da se nadje na spisku...i prije toga je redovno bilježio minute u decembru, januaru...s pauzom u februaru.
Od januara do marta upisao minute u 11 od 14 utakmica (510min), istina samo 4 puta starter bio...ali je poziv svakako zaslužen bio ako se sve okolnosti uzmu u obzir....zapravo bi ga svaki selektor zvao u toj situaciji, bio to Petev, Barbarez ili da je ostao Bajevic...1/1.
Za Vrancica smo kazali da opravdano nije te sezone dobio poziv za septembar i oktobar (povreda i nespremnost), novembar (malo minuta), a za mart je mozda i mogao dobiti poziv bez obzira što je cijeli mart i april presjedio na klupi ali bukvalno, a iz razloga jer je redovno igrao prije toga, januar i februar...opravdano ostao bez poziva i za prijateljske, junske utakmice.
I ne zaboravi, ima nesto sto se zove standardni reprezentativac i onaj koji to nije...ne moze se nikada to dvoje isto gledati.
Gojak je prošle sezone imao 1175 minuta (Dinamo+Torino) ali sto je najvažnije imao više nego dovoljno minuta za septembarske, oktobarske pa i novembarske utakmice + standardni reprezentativac, te čak dobio zasluženo poziv i za martovske utakmice jer je u martu redovno dobijao priliku za igru, doduše samo jednom kao starter ali za jednog standardnog reprezentivca je to sasvim dovoljno da se nadje na spisku...i prije toga je redovno bilježio minute u decembru, januaru...s pauzom u februaru.
Od januara do marta upisao minute u 11 od 14 utakmica (510min), istina samo 4 puta starter bio...ali je poziv svakako zaslužen bio ako se sve okolnosti uzmu u obzir....zapravo bi ga svaki selektor zvao u toj situaciji, bio to Petev, Barbarez ili da je ostao Bajevic...1/1.
Za Vrancica smo kazali da opravdano nije te sezone dobio poziv za septembar i oktobar (povreda i nespremnost), novembar (malo minuta), a za mart je mozda i mogao dobiti poziv bez obzira što je cijeli mart i april presjedio na klupi ali bukvalno, a iz razloga jer je redovno igrao prije toga, januar i februar...opravdano ostao bez poziva i za prijateljske, junske utakmice.
I ne zaboravi, ima nesto sto se zove standardni reprezentativac i onaj koji to nije...ne moze se nikada to dvoje isto gledati.
To je i dalje 500 minuta manje. Cak i sa prosjecnom ligom kakva je hnl nije imao vise minuta od vrancica.
Znaci uracunali smo mu sve moguce lige i kupove. I opet ima +-500 minuta manje od vrancica.
Ali kad poredimo oba najaca takmicenja znaci seriju a i championship onda ima vrancic cetri puta vise minuta.
Znaci uracunali smo mu sve moguce lige i kupove. I opet ima +-500 minuta manje od vrancica.
Ali kad poredimo oba najaca takmicenja znaci seriju a i championship onda ima vrancic cetri puta vise minuta.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Znam sta si gledao, ali si spomenuo sezone i onda sam uračunao komplet sezonu (Dinamo+Torino).Maestro je napisao/la: ↑30 avg 2021, 10:27To je i dalje 500 minuta manje. Cak i sa prosjecnom ligom kakva je hnl nije imao vise minuta od vrancica.
Sve stoji to sto si rekao...moja poenta je bila da je u Dinamu imao više nego dovoljno minuta kroz 3 takmičenja (HNL, LP, kup) za septembarski i oktobarski poziv u reprezentaciju prošle godine...kao i poprilicno redovne minute za Torino za martovski poziv uz činjenicu da je standardni reprezentativac.
Vrancic je bio povrijeđen ili klupiran ili vrlo malo igrao u datim trenucima....iako je mogao dobiti poziv za mart bez obzira što je bio klupiran bukvalno cijeli mjesec ali je prije toga redovno igrao 3 mjeseca.
Ranije sam pisao...Vrancic je vise puta imao nesreću da je za vrijeme reprez.akcija bivao povrijeđen ili klupiran...a recimo igrao bi redovno u decembru, januaru ili februaru, kada nema reprezentativnih utakmica.
Uglavnom, moja poenta je da je Gojak, kao standardni reprezentativac imao sasvim dovoljno minuta i argumenata, za sve pozive protekle sezone (septembar, oktobar, novembar, mart) kao i dovoljno minuta i puni trenazni proces za poziv protiv Francuske i Kazahstana: vec 45 dana frajer igra zvanične utakmice. Recimo igrao je utakmice dok Prcic ili Vrancic haman nisu počeli ni s treninzima a kamoli da su u takmičarskoj "formi" ma kakva ona bila.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Beduin, Google Adsense [Bot], perun i 54 gosta.