Zašto onda igrači prvo idu da pozdrave navijačku tribinu. Zašto svaki klub gaji dobre odnose sa navijčkom grupom? Zašto se uvijek u klubu priča o toj tribini gdje su najvatrenije pristalice? Zašto se palilo ispred Vječne kad se otišlo u Brazil? Što igrači što ljudi iz saveza. Zašto igrači pale kad proslavljaju titule?
Zato što je to spektakl i dio atmosfere, zato što se to cijeni i poštuje, kada tvoja grupa napravi dobar ambient. Zato što je to podrška sa tribina. Ko misli drugačije ima pozorište pa nek uživa.
Veči gubitak novca ti je kad uprava kupi npr. Zinedina Mustedanagića i raskine mu ugovor. Gdje dovedeš Sušiča i raskineš mu ugovor, a lik se naklepo para više nego da gori stadion svaku tekmu. Tako dalje i tako dalje... Imaš onda ubacivanje u teren raznih predmeta od simpatizera sa drugih tribina.
Imaš složen sistem u Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Austriji, Švedsoj. Ljudi pale i vole svoje klubove. Komšiluk da ne spominjem.
Imaš Engleze koji pate za bakljama, onda imaš Španiju gdje klubovi plate 2000 navijača da navijaju ( Real Madrid ), opet imaš navijače kojima Ronaldinjo da gol i oni ga snimaju kako slavi

Nisi mogo da izvedeš korner na našm derbijima, pa su svi igrači jedva čekali isti taj derbi. Nabrijavali se mjesec prije.
Jel igrač spreman da vrati pare, ako ljudi misle da ih nije zaslužio? Ne nije.
Opet ti pare od navijača guraju klubove. 60 000KM je Sarajevo uzelo zadnju utakmiu, ako je 5000 kazna opet si u plusu 55 000. znači 100 000+ mjesečno navijači donesu klubu, najmanje. U sezoni ovom računicom imaš oko 2 000 000 KM. Nek od 17 utakmica kući imaš 10 bakljada, a ni toliko koštaš klub 50 000KM. Znači, navijači ne da plate svoje kazne za sezonu već su najbolji investitor kluba. Gdje su rekviziti i ostale zezancije po šopovima. 500 000KM minimalno. Znači sa sve kaznama po ovoj računici navijači inkasiraju 2 500 000 KM. Toliko o trošku klubova. Ja bi prvi da imam ovakav klub i navijače koji pale, a godišnje mi donosili 2,5 mil minimalno. Imaš i velikih tekmi, tako da ovo raste i duplo.