FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 24 avg 2021, 13:36

Tek je položio vozački, a već je stub odbrane lidera: "Prva plata? Odveo sam porodicu u podmiru"

Mladi Mustafa Šukilović govorio za SportSport.ba
Napustiti porodicu i najbolje prijatelje kao tinejdžer i otići u novu sredinu, možda i postati svoj čovjek prije planiranog, nije nikada lako. Međutim ukoliko želite postati uspješan sporitista i fudbaler rani odlasci po nove izazove su prirodan proces. To je nedavno iskusio i dečko koji je oduševio na startu nove sezone Premijer lige.

24.08.21. 09:55
INTERVJU
A. Čaušević
slika

Tek je položio vozački, a već je stub odbrane lidera: "Prva plata? Odveo sam porodicu u podmiru"
Uvođenjem pravila da najmanje dvojica igrača mlađih od 21 godine moraju početi utakmicu Premijer lige na startu nove sezone do izražaja je došlo nekoliko fudbalera koji su na sjajan način iskoristili priliku.

Nakon pet odigranih utakmica Tuzla City je vodeća na tabeli, a stub odbrane tuzlanskog premijerligaša čini 18-godišnji Mustafa Šukilović koji je stigao kao nepoznanica. Nije ni planiran za prvi tim, a brzo je postao standaradan u prvih 11. Na terenu djeluje neprimjetno, nema panike, nema krupnih grešaka, siguran s loptom u nogoma, odličan u skoku.

"Počeo sam u FK Podrinje iz Janje kao pionir, tu sam napravio prve fudbalske korake, zatim sam prešao kadetske selekcije Radnika, gdje sam proveo tri godine, od ove godine sam član Tuzla Cityja. Debitovao sam u Premijer ligi u posljednjem kolu prošle sezone protiv Širokog Brijega", kazao je Šukilović na početku razgovora za SportSport.

Plan Tuzla Cityja sa juniorskim reprezentativcem BiH je bio da ga koristi u U19 selekciji, međutim malo im je "pokvario" planove, naravno u pozitivnom smislu.

"Došao sam da budem član juniorske selekcije, ali kako su tekle pripreme, sve se dobro razvijalo. Poklopilo mi se sve i s pravilom da trebaju igrati igrači do 21 godine i dobro je za sada. Dobra je atmosfera, dobri rezultati i nadam se da ćemo ovako nastaviti u narednom periodu."

Šukilović je najmlađi prvotimac, početkom godine je napunio 18 godina. Nedavno je položio vozački, a kako kaže na treninge putuje sa Sulejmanom Krpićem.

"Tu je nekoliko iskusnih igrača. Najbolji odnos imam sa Sulejmanom Krpićem i Husom Karijaševićem koji mi najviše pomažu oko individualnih stvari. Svaki njihov savjet je dragocijen i upijam znanje od njih.

"Najviše se družim s Krpićem. Položio sam vozački prije tri ili četiri mjeseca, ali na treninge me vozi Krpić. Pravi je lider u svlačionici, svima pomaže, sa svima je u dobrom odnosu."

Tuzla City je u uvodnim kolima igrao protiv Sarajeva, Željezničara i Leotara. Golobradi mladić iz Janje je u svakom susretu djelovao sigurno i stabilno. U posljednjem susretu bez problema je izašao na kraj s Nemanjom Bilbijom.

"Najteže mi je bilo igrati u posljednjem kolu protiv Nemanje Bilbije. Stvarno dobar igrač, ima idealan tajming na skok, okreteljiv je i nezgodan za čuvanje."

Iako je dešnjak, kaže da mu je draže igrati na poziciji lijevog štopera.

"Mogu igrati na obje pozicije, lijevog ili desnog štopera. Iako sam dešnjak više mi odgovara da igram na lijevoj strani jer primam loptu lijevom i odmah je proslijedim desnom nogom."

Kao mladi fudbaler nema neki poseban ritual za utakmicu. Maksimalni fokus je na igru i protivnika. Pohvalio je i pomoćnika Husrefa Musemića Dženisa Ćosića.

"Pomoćni Dženis Ćosić mi stvarno svaki trening govori šta i kako, da mi instrukcije, poznaje igrače puno više od mene, značajno mi pomaže u samoj pripremi utakmice te mi kaže više informacija o samom igraču kojeg ću čuvati."

"Oduvijek sam igrao na poziciji štopera, bio sam dominantan u visini. Kad nekom kažem koje sam godište i koliko godina imam niko mi ne vjeruje. Dobro je to što sam rođen 1. januara, što ne vučem godine pa imam još dvije godine igrati kao bonus igrač."

Kada su u pitanju fudbalski ukusi tu vlada kontrast. S posebnom pažnjom prati igre dosadašnje legende Reala, Sergija Ramosa, a omiljeni inostrani klub mu je Barcelona.

"Posebno me impresionira Sergio Ramos, pratim njegove utakmice i kako igra. Navijač sam Barcelone, ali Ramos mi se stvarno sviđa. Sada kada je Messi otišao pola navijača Barcelone će preći da navija za PSG", u šali govori ovaj 18-godišnjak.

Svaku slobodnu priliku nastoji da iskoristi rodni kraj, posjeti prijatelje, rodbinu i članove uže porodice. Posebno je dirljiva priča o tome kako je potrošio svoju prvu platu.

"Dobro se sjećam svoje prve fudbalske plate. Odveo sam porodicu u veliki tržni centar u podmiru i kupili smo sve što je bilo potrebno. I dan danas mi roditelji govore kako sam uradio dobru stvar i da se ne stidim odakle sam", kazao je nadareni defanzivac.

Šukilović nam je za kraj ispričao da nema namjeru i zapostaviti svoju edukaciju. Uskoro planira upisati neki kurs stranih jezika kako bi proširio svoje znanje što najbolje govori o njegovim ambicijama.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 24 avg 2021, 21:37

A jeste nas krenulo.
Prvo Nukić za A reprezentaciju.
Sad Mešinović za U21
I još Šukilović z U19.

Nešto o čemu smo samo mogli sanjati sad je realnost.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 avg 2021, 11:00

7.KOLO PL BIH
subota ,28.08.2021 u 19:00 FK Tuzla City - FK Rudar

...........ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ- ZALIMIN
slika
Aleksandar Njegomirović

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 avg 2021, 11:15

Sudije derbija između Borca i Radnika kažnjene sa čak 10 utakmica!
05.11.2019. / 15:13

Za arbitra iz Prnjavora Aleksandra Njegomirovića i njegove pomoćnike sa meča na banjalučkom Gradskom stadionu završena je polusezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Kako prenose sarajevski mediji, sudija Njegomirović je od strane Komisije za suđenje Fudbalskog saveza BiH kažnjen sa 10 utakmica zabrane dijeljenja pravde zbog propusta na derbiju Borca i Radnika u Banjaluci (2:0).

Istu sankciju dobili su i njegovi pomoćnici, Sreten Udovičić i Igor Radaković, kao i četvrti sudija Miloš Gigović.

Prema izvještajima kontrolora i specijalnog posmatrača suđenja i dostupnih snimaka, Njegomirović je svojim odlukama direktno uticao na rezultat jer je pokazao na jedanaesterac u korist Banjalučana.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 avg 2021, 12:05

slika

U goste nam dolazi Rudar iz Prijedora tim sa solidnim premijerligaškim iskustvom.Rudaru je ovo ukupno 7. sezona u PLBiH.Igrali su od 2009 do 2014, potom 2015 /16 i ponovo ove sezone.Ekipa koju vodi trener Nikica Milenkovic koji dolazi iz Ljubljanske Olimpije gdje je bio asistent glavnog trenera a nekad davno početkom 90-ti radio i u slavnoj Barseloni sa omladincima.Oni po TM vrijede oko 2,5 miliona.Ekipa su koja je tipičan spoj mladosti i iskustva.Imaju i stranaca u ekipi.Namjera je očito da izbore opstanak u PLBIH i to ne čekajući sami kraj sezone.Start im je, 6 kola -5 bodova.Pobijedili su umornog Veleža u Mostaru i dva puta remizirali i to protiv Širokog i Borca na svom terenu.Poletna su i borbena ekipa i imaju još prostora da napreduju.Ukratko svako ko igra protiv njih mora dati sve od sebe da bih pobijedio.
- TuzlaCity nakon Mostarskog remija gdje je pokazala zube škutorima(na žalost sa 7 igrača pod viremijom,zbog čega smo klonuli zadnjih 20 minuta), ima priliku da pobjedom dočeka prvenstvenu pauzu na prvom mjestu na tabeli.Nema sumnje da smo kvalitetnji tim od gostiju,ali, to samo po sebi ne donosi bodove.Nadat se je da će Musemić podučiti svoje igrače kako se pobjeđuje ili ostaje neporažen u dužem nizu utakmica.Dakle , usaditi u njih pobjednički mentalitet.Protivnički trener je iskusan i zna kome dolazi u goste.On ovdje nema šta izgubiti a može mnogo dobiti.Igrat će bez iperativa i nadati se svojoj prilici.Njihov tim postigao je 4 gola u 6 kola a primio 7.Očito su odbranaška ekipa koja vreba kontre.Izgubili su od Gorkog u Tuzli,Željezničara u Sarajevu i Sarajeva u Prijedoru.Mi smo protiv njih favoriti i to valja dokazati i pokazati u utakmici na terenu.Motiva imamo na pretek. Nadat se je dobro popunjenom stadionu i proslavi nove pobjede uz Božiju pomoć.

TzCity
Kontakt:

Post Postao/la TzCity » 26 avg 2021, 20:23

Momci, ima li neko neki info za stadion, ne znam sta se više čeka ! :?: :roll:

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 26 avg 2021, 21:32

TzCity je napisao/la:
26 avg 2021, 20:23
Ove god 100 % nista po tom pitanju.
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2021, 14:34

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2021, 15:12

TzCity je napisao/la:
26 avg 2021, 20:23
Azmir Husić, šta ima drugo.Mi smo u dogovoru sa faraonom da ,dokle god Gorkog ne izvedemo na selamet nećemo dobiti plac ili papire za gradnju.Mnogo para oni trenutno koštaju Husića.Vidiš da imaju bodova kao i mi? Nije li ti to odnekud poznato?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2021, 15:18

Imamović ohladio navijače : Ništa od gradnje istočne tribine stadiona Tušanj
28 Januara, 2021
Iako se gradnja istočne tribine stadion Tušanj godinama planira u Gradu soli, od toga sada i definitivno ništa neće biti.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, gostujući na N1 televiziji govorio je i o ovoj temi te je kazao da od gradnje istočne tribine neće biti ništa. On smatra kako se prvo trebaju steći uslovi, da navijači napune zapad i sjever, kako bi se počelo razmišljati i o tome, što su navijači “Crveno-crnih” protumačili kao definitivno odustajanje od ovoga projekta.

Tuzla u Premijer ligi BiH ima dva kluba, ali teren stadiona Tušanj jedan je od najneuslovnijih u elitnom razredu bh. fudbala.

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 28 avg 2021, 08:51, ukupno mijenjano 4 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2021, 15:27

Ovo za sjever ne laže.Nije valjda da i petkom laže.Neki dan čuo sam da se uskoro pristupa udaranju šipova kako bi se završio 2. ulaz na sjevernu tribinu na spoju sa zapadnom.Ostalo laže. Zapadnu tribinu možeš samo zgrnut s bagerom ko kino Mladosti ili staru poštu ili staru opštinu.Ma
imamo mi ovdje "faraonovog glasnogovornika "neka ovo pojasni.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 avg 2021, 15:47, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2021, 15:37

....... energično trenira na Tušnju, Žižović: Željo je drugačija ekipa kada igra na Grbavci
27 Avgusta, 2021 14:32
Evo Gorki trenira na glavnom terenu bez obzira na kišu i mi ćemo se sad po blatu hebavati protiv Rudara.
slika
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 avg 2021, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 27 avg 2021, 15:44

de nek' obuce ovu jaknu kako treba...

slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2021, 21:31

RUDAR-PRIJEDOR GOSTUJE LIDERU Jakupović: Bez straha protiv Tuzle Siti
Rudar-Prijedor će u 7. kolu Premijer lige BiH biti gost prvoplasirane Tuzle Siti.
Zbog povreda ili stomačnog virusa u timu neće biti Ajdina Redžića, Luke Kulenovića i Tomislava Kneževića, a u procesu oporavka su Ilija Danilović, Dželil Asani, Džozef Amoa i Andrej Bosnić i pitanje je ko će od njih biti na raspolaganju treneru Nikici Milenkoviću.
Uprkos tome strateg tima iz grada na Sani vjeruje da njegov tim može pružiti dobru igru na “Tušnju”.
– Igramo protiv jako dobre ekipe koja ima odličan kontranapad. Sa utakmicom manje Tuzlaci su prvi na tabeli. U svakom meču moramo dati maksimum, pogotovo u gostima i moramo postići gol ukoliko želimo povoljan rezultat. Kroz pas igru nastojimo da postignemo pogodak u svim mečevima, a tako će biti i ovog puta. U Tuzli moramo biti pametni, ne smijemo protivniku ostaviti prostor da nešto uradi. Svaka utakmica je prilika da se dokažemo i da damo sve od sebe za boje ovog kluba i grada Prijedora – poručio je Milenković.
Demir Jakupović smatra da saigrači i on ne treba da se plaše sutrašnjeg protivnika.
– Tuzla je trenutno možda najbolja ekipa u ligi, prvi su, ali to nas neće obeshrabriti. Treba da u meč uđemo bez straha, jako, energično, ako budemo pokazali ono što smo prezentovali u ranijim utakmicama mislim da možemo do dobrog rezultata. Pokazali smo da možemo igrati protiv jakih rivala, pa zašto ne bi pokušali pobijediti lidera na tabeli i daćemo sve od sebe da to uradimo – poručio je Jakupović.
Sutrašnji susret počinje u 19 časova, a biće ovo njihov prvi međusobni okršaj u Premijer ligi.
izvor: Srpskainfo /infoprijedor.ba

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2021, 21:53

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2021, 21:59

PREMIJER LIGA BIH - 7. KOLO

FK Borac - FK Radnik B.
FK Željezničar - FK Sloboda
FK Sarajevo - NK Široki B. 0:0
FK Velež - FK Leotar
FK Tuzla C. - FK Rudar P.
HŠK Posušje - HŠK Zrinjski

---------------------------------------------------------------
1. FK Tuzla City... 5.. 4.. 1.. 0.. 13
2. FK Sloboda...... 6.. 4.. 1.. 1.. 13
3. FK Sarajevo.....7.. 4.. 1.. 2.. 13
4. HŠK Zrinjski.... 5.. 3.. 2.. 0.. 11
6. NK Široki........ 7.. 1.. 5.. 1.. 8
5. FK Željezničar.. 6.. 2.. 2.. 2.. 8
7. FK Velež......... 5.. 2.. 1.. 2.. 7
8. FK Rudar.........6.. 1.. 2.. 3.. 5
9. FK Leotar....... 6.. 1.. 2.. 3.. 5
10. HŠK Posušje... 6.. 1.. 1.. 4.. 4
11. FK Radnik......6.. 0.. 3.. 3.. 3
12. FK Borac....... 5.. 0.. 3.. 2.. 3

-----------------------------------------------------------------
PREMIJER LIGA BIH - 8. KOLO

FK LEOTAR -HŠK ZRINJSKI
FK RUDAR - HŠK POSUŠJE
FK RADNIK- FK TUZLA CITY
FK SLOBODA -FK BORAC
NK ŠIROKI - FK ŽELJEZNIČAR
FK VELEŽ -FK SARAJEVO
------------------------------------------------------------------
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 avg 2021, 22:02, ukupno mijenjano 2 puta.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 27 avg 2021, 22:00

Javljaju kišu sutra cijeli dan. To će se uveliko odraziti na posjetu utakmice posebno jer zapad nema natkrivenih mjesta.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 27 avg 2021, 22:01

Siroki odradio dobar posao za nas, ostalo na nama.
Tuzla City / Sloga Simin Han

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 27 avg 2021, 22:32

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
27 avg 2021, 22:00
Javljaju kišu sutra cijeli dan. To će se uveliko odraziti na posjetu utakmice posebno jer zapad nema natkrivenih mjesta.
Za prave navijače ni kiša ni snijeg ni ostale atmosferske pojave ne bi trebali biti prepreka ni problem.Treba doći podržati lidera na tabeli.
Inače kažu da smo kompletni i da su se svi oporavili od povreda a i nema više kažnjenih pa će biti zanimljivo vidjeti sastav ekipe sutra.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 27 avg 2021, 22:58

CityCity je napisao/la:
27 avg 2021, 22:32
Ponosnipodrinjac je napisao/la:
27 avg 2021, 22:00
Za prave navijače ni kiša ni snijeg ni ostale atmosferske pojave ne bi trebali biti prepreka ni problem.Treba doći podržati lidera na tabeli.
Inače kažu da smo kompletni i da su se svi oporavili od povreda a i nema više kažnjenih pa će biti zanimljivo vidjeti sastav ekipe sutra.
Znam ja da je tako za prave navijace. Al da je fino vrijeme bilo bi sigurno još par stotina simpatizera uz navijače. Mnogo bi ljepsa atmosfera bila.
Samo na pobjedu od prve minute i na pauzu sa liderske pozicije aBd.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.