Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Shategabri
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Shategabri » 27 avg 2021, 10:12

Padovan je napisao/la:
27 avg 2021, 09:39
Mago je napisao/la:
27 avg 2021, 08:29
To nam je normalno sto Ronaldo bukvalno bjezi iz Juventusa? Covjek nije ni otisao a vec ispraznio ormaric? :rol: I to nam je,naravno, normalno. Nista "crisi Juve" ili slicno? Svima drago da iz kluba ide jedan od najboljih igraca svih vremena? Svima drago da iz kluba ide 100 i kusur golova u 100 i kusur utakmica?

Zanimljivo. :?

Al dobro zamjenit ce ga Moaz. Svakako je bolji od ovog kloca...
Svaka čast Ronaldu, velika je stvar da je takav igrač igrao za Juve, još je on top igrač, da se ne lažemo, ali kad se uzme u obzir koliko daje ekipa i koliko košta Juventus godišnje, ovo je bila sa rezultatske strane pogrešna investicija, što se tiče marketinga to je već druga stvar. Juventus je sa Ronaldom u timu lošije nego ranije, jeste problem i ekipa oko njega, ali baš zahvaljujući i njegovoj plati od 30M budžet je bio zarobljen, a pored toga i grešaka uprave za pojedine transfere, plate, odabir stručnog kadra.

Kada se uzme u obzir da bi naredne godine svakako otišao, ako se to desi i ove neće to biti veliki problem za Juventus, čak šta više u ovoj corona krizi, još bolja šansa da klub oslobodi budzet i da se naredne sezone uz pametan merkato vrati na prave staze.

A dobar dio navijača Juventusa već odavno zagovara njegov odlazak.
Nema hljeba ako će ti igrati igrači kojima je plata do nekih 5-6 miliona. Ne možeš se takmičiti sa velikim. Takav vakat nastao.
Jedino da sve grohne, pa na fabričke i s nule. Ovako kako je Juve neće biti konkurentan na evropskoj sceni. A bogme i u Italiji je upitno.
Ok, znam da je Juventus uspješno plivao godinama uz relativno malu lovu, uzimala se standardno Seria A, u Evropi uvijek tu oko vrha, nije bilo ni sportske sreće, ali čini mi se da za stati na crtu ovim top klubovima treba malo više odriješiti kesu.
Koševo Zapad

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 avg 2021, 10:16

Ja al da bi odrješio kesu moraš pametno poslovati i stvoriti uslove za to, a ne ko Barca pa vidi sad. Tako i na našoj temi pojedinci govore, moraš odriješiti kesu kako bi bio konkurentan. Al brate valjda u toj kesi mora biti nešto!
Il Club più titolato al mondo!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 avg 2021, 10:21

Zapravo će se moći takmičiti kada se Juve vrati na taj nivo. Da ti prosjek bude 5-6 miliona i onda daš trojici-četvorici top klasa 8-10M.
Ramsey ima 8-9M tako da to se ne poklapa s tim narativom.

CR i Ramiz sami skoro 40M, a prije par godina, pa i sad, možeš 7-10 igrača tim parama plaćati.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 27 avg 2021, 10:26

Juventus vode biznismeni iz Italije, a ti biznisi su u strašno lošoj finansijskoj situaciji. Pa i cijela Evropa, moglo bi se reći (Barcelona slična situacija itd).
Ove timove kojima treba stati na crtu vode arapske pare i tu nema pomoći u ovom momentu.
Evropu trese ogromna kriza i tu nema mjesta za stotine miliona za fudbal u ovom momentu.

To je ključ svega i ćao, do nekih boljih vremena po tom pitanju.

NAravno, kada je sam Juventus u pitanju, postoji i činjenica o prolasku magije jeftinih igrača koji su žarili i palili. Sada ti se desi Ramsey a prije ti se desi Vidal, jbg nije svaki dan Bajram.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 avg 2021, 10:29

Pogba je napisao/la:
27 avg 2021, 10:21
Zapravo će se moći takmičiti kada se Juve vrati na taj nivo. Da ti prosjek bude 5-6 miliona i onda daš trojici-četvorici top klasa 8-10M.
Ramsey ima 8-9M tako da to se ne poklapa s tim narativom.

CR i Ramiz sami skoro 40M, a prije par godina, pa i sad, možeš 7-10 igrača tim parama plaćati.
Pa ne možeš prvo u istu rečenicu nekakvog Ramseya koji je realno promašaj za te pare, al došao džabe pa haj može i CR kojeg si svakako platio 100+ miliona i koji je jedan od dvojice najvećih današnjice.
Dobro si rekao, prije par godina, vremena se mijenjaju, koje će ti to klase igrati za te pare, odoše u klubove koji će mi dati 15 miliona pa naviše.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 avg 2021, 10:31

muxa je napisao/la:
27 avg 2021, 10:16
Ja al da bi odrješio kesu moraš pametno poslovati i stvoriti uslove za to, a ne ko Barca pa vidi sad. Tako i na našoj temi pojedinci govore, moraš odriješiti kesu kako bi bio konkurentan. Al brate valjda u toj kesi mora biti nešto!
Pa mora biti, a što nije :mrgreen:

Nije sad da je Juventus kupovao kao recimo Barsa svake godine igrača od 100+ miliona.
Oni su se za Ronu iskeširali, a mora se priznati vratilo se to sve na drugi način.
Platiti takvu zvijezdu, transfer i plata, koliko god ne može biti puno.
Evo, oslobodio si tih 30 miliona i daćeš ih šta znam eto nekom Loccatelliju, Chiesi, kome već. Nema šanse da će oni donijeti povrat te love u mjeri u kojoj je CR. Da li će dugoročno valjati sportskom segmentu Juventusa ostaje da se vidi.
Koševo Zapad

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 27 avg 2021, 10:38

Shategabri je napisao/la:
27 avg 2021, 10:31
muxa je napisao/la:

Nije sad da je Juventus kupovao kao recimo Barsa svake godine igrača od 100+ miliona.
Oni su se za Ronu iskeširali, a mora se priznati vratilo se to sve na drugi način.
Evo, oslobodio si tih 30 miliona i daćeš ih šta znam eto nekom Loccatelliju, Chiesi, kome već. Nema šanse da će oni donijeti povrat te love u mjeri u kojoj je CR. Da li će dugoročno valjati sportskom segmentu Juventusa ostaje da se vidi.
Ronaldo
Higuain
De Ligt
Arthur
pa Dybala, Kulusevski, Chiesa (svi oko 50 miliona)
...

Nije baš da Juventus nije lupao pare zadnjih godina.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 avg 2021, 10:47

dinoo je napisao/la:
27 avg 2021, 10:38
muxa je napisao/la:

Ronaldo
Higuain
De Ligt
Arthur
pa Dybala, Kulusevski, Chiesa (svi oko 50 miliona)
...

Nije baš da Juventus nije lupao pare zadnjih godina.
Pa ok, bilo je jačih transfera, ali i puno ovih free tipa Ramseya, Rabiota, onda godinama ovaj kikser od golmana, a imali priliku klepiti Donnarumu, i sa ovim Arthurom fail realno, onda Morata i Dybala nisu igrači za ekipu koja se bori za trofeje, isto tako Higuain koji je neviđeni kikser i koji je Real u ono vrijeme kopao gdje je stigao kad treba.
Koševo Zapad

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 avg 2021, 11:16

muxa je napisao/la:

Ma ne ulazim uopšte u historiju nego kažem kakvo je trenutno stanje. Ako ti računica kaže da možeš toliko izdvojiti za plate nema dalje. Mislim ima, al onda trošiš nešto što nemaš a to kad tad dodje na naplatu.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 avg 2021, 11:20

muxa je napisao/la:
27 avg 2021, 11:16
muxa je napisao/la:

Ma ne ulazim uopšte u historiju nego kažem kakvo je trenutno stanje. Ako ti računica kaže da možeš toliko izdvojiti za plate nema dalje. Mislim ima, al onda trošiš nešto što nemaš a to kad tad dodje na naplatu.
Teško je samo trošiti ono što imaš i biti konkurentan.
Jednostavno konkurencija te tjera da se i zadužiš, uspjeh se naplati i onda vratiš dugove.
Cijeli svijet funkcioniše na tom principu, od pojedinca koji da bi ostvario nešto, moraš stambeni, pa onda neki potrošački kredit, kompanije koje grade uglavnom na kredite, pa USA je najveći dužnik na svijetu, a istovremeno njoj svi duguju.
Tako da ta škrtačka varijanta je možda dosad i prolazila, al u ovoj sad situaciji kad je moguće praviti supertimove, nešto moraš mijenjati.
Koševo Zapad

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 avg 2021, 11:40

Jest al malo ko to moze iskontrolisati. Dobro je kad se sve poklopi. Al ako se zaduži a poslije nema rezultata znamo sta slijedi. Pa Milan je imao takvu situaciju i znamo kako se završilo.

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 27 avg 2021, 12:30

Na stranu amozitet prema lopovima iz Torina,nenadoknadiv je gubitak odlazak, najboljeg svih vremena,Milan godinama smijesan,Lazio ne treba,ni komentarisati,Napoli je morao vise u prethodnim godinama,valjda Specijalni preporodi Romu,mi taman kad smo krenuli u pravom smjeru,prodajes najboljeg beka na svijetu,losa pojacanja..Uglavnom jos teza vremena su pred nama za sve nas sto volimo Calcio.

5Korpus
Kontakt:

Post Postao/la 5Korpus » 27 avg 2021, 12:42

Nenadoknadiv gubitak odlazak statističara koji je svake godine uzimao milione za šutiranje penale,širenje ruku,galamu na suigrače itd..... 😂😂😂😂😂😂

ODLAZI ODLAZI KANCER ! 😍
BOSANSKA KRAJINA

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 27 avg 2021, 12:55

TheTruth34 je napisao/la:
27 avg 2021, 12:30
Na stranu amozitet prema lopovima iz Torina,nenadoknadiv je gubitak odlazak, najboljeg svih vremena,Milan godinama smijesan,Lazio ne treba,ni komentarisati,Napoli je morao vise u prethodnim godinama,valjda Specijalni preporodi Romu,mi taman kad smo krenuli u pravom smjeru,prodajes najboljeg beka na svijetu,losa pojacanja..Uglavnom jos teza vremena su pred nama za sve nas sto volimo Calcio.
Ti prije svega imas "amozitet" prema Bosanskom jeziku i gramatici, pa onda i prema caps locku.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 27 avg 2021, 13:03

Isplatio se fino Ronaldo ovoj ligi, prije svega po pracenju preko drustvenih mreza sto nije nikako zanemarivo, kad se sjetim onog milionskog skoka subscribera na zvanicnom YouTube kanalu Serie A, pa i Juventus sa 7mil na 40mil na instagramu
Don't believe the hype.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 avg 2021, 13:09

akisarajevo92 je napisao/la:
27 avg 2021, 13:03
Isplatio se fino Ronaldo ovoj ligi, prije svega po pracenju preko drustvenih mreza sto nije nikako zanemarivo, kad se sjetim onog milionskog skoka subscribera na zvanicnom YouTube kanalu Serie A, pa i Juventus sa 7mil na 40mil na instagramu
A ti dovodiš Remzije i Rabiote da ti budu podrška Ronaldu :mrgreen:

I onda Ronaldo ne valja :roll:
Koševo Zapad

Javier4
Kontakt:

Post Postao/la Javier4 » 27 avg 2021, 13:11

Sad ni Ronaldo ne valja :bow:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 avg 2021, 13:14

Meni je i dalje malo nerealano da Ronaldo ode, i to još u Man City.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 27 avg 2021, 13:15

Ronaldo valja, ali za neki drugi klub, ovdje je svoje dao.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 27 avg 2021, 13:40

Ovi ce na kraju sami sebe ubijediti,da im je odlazak jednog od najboljeg svih vremena pojacanje... :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Andrej i 3 gosta.