Pa i ne misle

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pa i ne misle
Plata, stabilnost, nada u bolje sutra, svašta nešto.
Hoćeš ti ić u ženeNeutral je napisao/la: ↑26 avg 2021, 19:22Da sam mladji imao bi vec sest godina staza u Njemackoj kao sto mi ima najbolji prijatelj. Razlika je sto je on bio solo a ja ne. No opet nije kasno.
Imam dva prijatelja, programeri, imaju skoro dvije milje. Oni su razvili elektronske kartice, digitalne uputnice i sl. Jesu osigurani ali vecina je koverta
Ko zna programirat, Bosna mu je best.
Ne gledamo isto na stvari ocito. Ali 900 maraka a imams 24 godine. Sta mozes realno ?Dex je napisao/la: ↑26 avg 2021, 19:27Plata, stabilnost, nada u bolje sutra, svašta nešto.
Ma ne mislim 900 KM vječno. Nego za početak. Nekom od 22-25 godina ko započinje poslovni put je to odlična plata budimo realni. Nekom ko ima dvoje djece, kredit, boga oca pitaj šta još, to sigurno nije dobra plata i ne može mu duže od pet dana izdržat.
Hoćeš ti ić u ženeNeutral je napisao/la: ↑26 avg 2021, 19:22Da sam mladji imao bi vec sest godina staza u Njemackoj kao sto mi ima najbolji prijatelj. Razlika je sto je on bio solo a ja ne. No opet nije kasno.
Imam dva prijatelja, programeri, imaju skoro dvije milje. Oni su razvili elektronske kartice, digitalne uputnice i sl. Jesu osigurani ali vecina je koverta
Ko zna programirat, Bosna mu je best.![]()
Ako sam živiš logično da te nema nigdje. Dok platiš kiriju i režije u Sarajevu, ne možeš se prehranit osim ako nisi neki freak koji jede makarone i paštetu 27 dana mjesečno.jasmin10 je napisao/la: ↑26 avg 2021, 19:30Ne gledamo isto na stvari ocito. Ali 900 maraka a imams 24 godine. Sta mozes realno ?Dex je napisao/la: ↑26 avg 2021, 19:27Plata, stabilnost, nada u bolje sutra, svašta nešto.
Ma ne mislim 900 KM vječno. Nego za početak. Nekom od 22-25 godina ko započinje poslovni put je to odlična plata budimo realni. Nekom ko ima dvoje djece, kredit, boga oca pitaj šta još, to sigurno nije dobra plata i ne može mu duže od pet dana izdržat.
Ko zna programirat, Bosna mu je best.![]()
Da zivis s roditeljima, ne placas nista i onda i mozes ustedit.![]()
Ali je i od nas 330 sto je bilo upisano prije 300 zavrsilo fakultet. 100 medicinu ili elektrotehniku.AshburtonG je napisao/la: ↑26 avg 2021, 15:50Covjece u tuzlansku Gimnaziju Mesa Selimovic se ove godine upisalo samo 4 razreda, a od toga samo jedan razred ima preko 20 ucenika(i to 21). U moj vakat je bilo 10 razreda po 25+ u prosjeku.![]()
Bezvremenska grupa, par taktova i kao da sam na moruOtelo je napisao/la: ↑26 avg 2021, 19:28Jedva čekam trenutak kad ću ugledati radnu vizu u pasošu, a prvom prilikom mijenjam i državljanstvo.
Da sam bio pametniji i slušao roditelje prije nekih sedam godina mogao sam davno vani biti, ali jok. Pravio se pametan. Zato sad svaki dan maštam o odlasku i samo turističkom povratku na sedam dana godišnje i to zbog roditelja.
![]()
Za nekog ko nije bio na vlasti? Svake izbore raditi tako i nešto ćeš uraditi.
Hoćel to Konaković bit kandidat protiv BakiraASD je napisao/la: ↑26 avg 2021, 20:15Za nekog ko nije bio na vlasti? Svake izbore raditi tako i nešto ćeš uraditi.
Da se razumijemo. Od 10 ljudi što kuka na temi će bar 1 glasati za zelenu bandu i iz inostranstva kad ode.
A bar su 2-3 već ove izbore glasali. Ovaj što najviše kuko im je po forumu radio najveći posao za vrijeme izbora.
Još najjače od svega. Kad počnu podhebavati dole ljude po Hercegovini kako idu.![]()
Ne mora ni dolaziti. Preko pošte se sve odradi.Dex je napisao/la: ↑26 avg 2021, 20:18Hoćel to Konaković bit kandidat protiv BakiraASD je napisao/la: ↑26 avg 2021, 20:15Za nekog ko nije bio na vlasti? Svake izbore raditi tako i nešto ćeš uraditi.
Da se razumijemo. Od 10 ljudi što kuka na temi će bar 1 glasati za zelenu bandu i iz inostranstva kad ode.
A bar su 2-3 već ove izbore glasali. Ovaj što najviše kuko im je po forumu radio najveći posao za vrijeme izbora.
Još najjače od svega. Kad počnu podhebavati dole ljude po Hercegovini kako idu.![]()
![]()
Doće i naša dijaspora da glasa za Bakira ko Hercegovci za Bandića u Zagrebu![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.