Dzoni je napisao/la: ↑26 avg 2021, 17:16
JoeBleck je napisao/la: ↑26 avg 2021, 16:29
Dzoni je napisao/la: ↑26 avg 2021, 16:16
Mesi je jedan od najboljih igraca svih vremena, a to sto njegovi fanovi ne mogu da prihvate da nije vise ni sjena tog igraca koji mu je osigurao taj status - njihova stvar.
Ispravno je napisati : Messi je najbolji igrac svih vremena.
Danas je najbolji nogometas Svijeta jer njegov low quality je mnogo veci nego prime 99% nogometasa.Messijev prime je prosao , naravno.Godine i sat otkucavaju,ali taj prime je nesto sto je najsavrsenije u svijetu fudbala ikada vidjeno.
Njegov vjek trajanja i konstanta su posebna rubrika.Poredit ga sa nekim klinjom koji je tu da mu veze pertle je smijesno.
Danas taj Mbape je i dalje kvalitet ispod Messija , sto ujedno potvrdjuju performanse ove dvojice.
Da ce biti pojacanje Realu pored Vinija i Balea , hoce.Da ce biti veliki igrac , tek treba da dokaze , ima deceniju ispred sebe gdje mora biti alfa i omega pa da se spomene u diskusiji sa velikim imenima.
Danas od omladine vidim Halanda kao igraca sa najvecim mentalitetom.Ne treba zaboraviti Fodena i jos par njih koji imaju top kvalitet i sampionski mentalitet.
Tebi jest, tvoje misljenje.
Nisam tu da ga mijenjam.
Danas nije najbolji fudbaler svijeta prečesto je bio minus u najvećim utakmicama zadnjih par sezona.
Sto se tiče njegovog prajma i prajma ostalih, bilo je tu jos nadrealnih sezona i perioda.
Sto se tiče Mbappea ja msm da sam odprilike isto rekao kao i ti.
Jedino što se moze poredit je impact njih dvojice, trenutni.
Mislim da nema ekipe na svijetu koja bi izmedju njih dvojice se sad odlucila za argentinca.
A ko je bolji ?
Ko nije imao minus ?
Mbape ?
Sa onakvim saigracima ne osvojiti ligu ?
Biti nevidljiv u LP i na EP ? Jel to taj bolji igrac ?
Bolji individualno nije bio niko.Da je bio odveo bi klub do trona ili repku.
Chelsea se zakitio titulom LP jer je imao kompaktnost bez odskakanja individue tokom citave sezone , Argentina je uzela Copu jer je imala Messija , EP je osvojila Italija iz istog razloga kao i Chelsea.Jednostavno najkompaktniji tim.
Posto ga mrzis , ja te pitam ko je bio bolji da znamo misljenje i druge strane…
Sto se tice koga bi prije doveo , naravno Mbapea.Ne zato sto je bolji , ne zato sto ce mi dati vise u bilo kojem pogledu ,nego radi godina.Messi je tu jos max 2-3 godine , Mbape jos 10 do 15.Isto vazi za jos desetine igraca.
Veliki klubovi kad god su mogli dovodili su superstarove onda kada su trebali procvjetati a ne na zalasku karijere.
Kako god , mislim da ce biti osvjezenje.Ima velik domet i zbog same lige nadam se da ce doci.