RŠD Velež Mostar

MostarskiSin
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostarskiSin » 25 avg 2021, 19:47

doox je napisao/la:
25 avg 2021, 18:39
Konzerva je napisao/la:
25 avg 2021, 18:14
Mostarwolf1981 je napisao/la:
25 avg 2021, 18:05

Ja sam pricao s par momaka iz RA i u svakog ista prica kako je Hasic za njih "mrtav" , nece njima niko braniti pirotehniku, palilo se prije paliti ce se i dalje, kako ce protiv Leotara jos vise paliti.. e sad vidit cemo kakve su pameti i sta ce uraditi
Eh ovo je peksinluk sirokih razmjera

Pa ni Hasic nije lud da placa iz svig dzepa kazne za bacanje bombi polupijenih i nadrogiranih samo zato sto im se nadigne....sta mislis da tebi neko dodje u avliju i rusi i ti moras iz svog dzepa popravke placati

Klub je u fazi rasta, kad svaka marka treba za igracki kadar i za gradnju stadiona i saz treba klub da placa njihove ispade,boze sacuvaj, RA ce biti kriva dopuste li da navijaci bacaju u teren stvari pa da klub ispasta ekonomski

Kazes kazu mrtav hasic za njih, a ne znaju da bi velez bio mrtav bez hasica.
Zašto vrijeđas ljude koji se ne štede, nazivajuci ih nadrogiranim, jesi li im ti testove radio ili paušalno ocjenjujes. Klub nije vlasnistvo jednog čovjeka, niti je bilo čije vlasništvo, koliko ja znam, vodi se kao udruženje građana, te je onda i svačiji pomalo, dok se ne usvoji zakon o sportu. Počeo je igrati igrice, a to mu se odbija o glavu, potpuno bespotrebno.
Izjava da to nije red army nego pojedinac, to se ovaj mozak tješi, sve što se dešava na njihovoj tribini je organizovano i postoji hijerarhija.
Pa ako je svaciji pomalo, zasto RA ne bi platio kazne koje dodju na klupsku adresu zbog njih? Ovdje nije problem u paljenju baklji, problem je kada se ubacuje u teren. Zasto prazniti klupsku kasu bez razloga? Zapali baklju i ostavi je na tribini, ne vidim potrebu da se topovski udari bacaju kamermanu i golmanu pod noge. Klub je svaciji pomalo ali uvijek jedni te isti placaju kazne iz svog dzepa.

Tracy1
Kontakt:

Post Postao/la Tracy1 » 25 avg 2021, 19:59

Kaznu treba plaćati ae sigurnost zbog propusta jer oni su odgovorni da te baklje i topovski ne dođu do tribine.
MUSVDG

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 25 avg 2021, 20:25

Ljudi moji, jedan topovski je završio u terenu i ako neko inicira neku pobunu navijača, onda on nema veze sa tribinom i pobunom.
Da je tako, bilo bi na desetine baklji u terenu i morao bi postojati razlog.
Da su razlog rezultati, bili bi zvižduci, a ne aplauz i navijanje na kraju utakmice.
Pravilo zabrane ubacivanja predmeta u teren je od prvog dana ove uprave i to se poštovalo do topovskog protiv Slobode.
Taj topovski i ugrožavanje nečijeg života je razlog Hasićeve ostavke.
Navijači su vratili Hasića i navijači će odstraniti ove pojedince koji nemaju pojma šta rade.

Ko ubaci nešto u teren, izbaciti sa stadiona momentalno!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Misterno80
Kontakt:

Post Postao/la Misterno80 » 25 avg 2021, 20:48

RA je nastala 1981.,pod drugim imenom, ali sa ciljem organiziranog navijanja u svrhu pomoći svom omiljenom čjenom klubu. Tada je to bila jedna utakmica, finale exyu kupa. Domaće utakmice su bile da se napravi pritisak na protivnika, suce i podrška svom klubu. Nije bio cilj stvaranje štete klubu, bilo je nekih incidenata protiv Hajduka, Bg ili Tuzli, povod je uvijek bila očita sudačka krađa. Štitio se klub da se krađe ne ponove. Nije bilo pirotehnike kao danas, ne bi se koristila ako bi se nanosila šteta klubu. RA je osnovan sa tom svrhom, a ne da se nanosi šteta klubu, pogotovo danas kad je klub izronio iz ponora. Ti dečki što misle da si RA i da se bahate i rade štetu, oni nisu RA koji je 80ih postavio temelje orgamiziranog navijanja u Mostaru.

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 25 avg 2021, 21:25

Odlazimo daleko, Red Army je uradio dosta toga za klub posebno ova generacija momaka koja je top. Imaju kodekse, furaju svoj fazon.

Poenta je da se ne baca na teren, sve ostalo je ok. Ni nadrogirani, niti išta drugo pogrdno nisu zaslužili da se piše tako o njima.
Ti si naša ljubav jedina!

Misterno80
Kontakt:

Post Postao/la Misterno80 » 25 avg 2021, 21:57

Za taj klub Mostarci već 99 godina daju, ti današnji momci trebaju pomagati klubu, a onoga koji je bacio topovski udar na golmana izbaciti javno. Taj koji je zo napravio neka ima sada hrabrost pa kaže ja sam to uradio, a ne skrivati se iza grupe koja voli svoj klub. Koreografija nije zabranjena, pa zašto ne probaju sa tim i biti primjer ostalim navijačkim grupama.

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 25 avg 2021, 21:57

A poganih vam jezika i poganih incijativa protiv Red Armija, ko vi cete nešto a od žena prdnut ne smijete papci ****. Zašto je gospodin Hasić oblatio Red Army u javnosti i medijima i crnio grupu zbog jednog topovskog udara, zar nije ljudski bilo sakriti to i porazgovarati sa grupom? Jok! Nego u medije. Zašto gospodin Hasić obmanjuje javnost i simpatizere Veleža da je imao dogovor o pirotehnici. I zašto gospodin Hasić i gospoda oko njega bez imalo respekta prijete specijalcima na tribini te kaznama od pet godina ljudima koji idu i prate Velež od kada znaju za sebe. Zar to nije prezobrazluk malo. Prijetiti i ucjenjivati. To ni Mamić nije radio. Zašto malo ne pogledate u evropi i svijetu i regionu kako se baklje pale i da je to sastavni dio navijačke tribine. Zašto hoćete da napravite pozorišnu atmosferu i da svi budemo kao UGMR kupi člansku malo gore sa hasićem štemaj wc pa posao skentraj i odradi gostovanje u Kakanj, Koševo i pričaj o Kiseljaku. A one budaletine će na derbije, u evropu, na pecare na banjaluke i na tušanj. Kako li ste samo neobjektivni.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 25 avg 2021, 22:05

Nemas se kome pravdati pogotovo na ovoj temi ultra1981, ne sumnjam da ce grupa donijeti pravu odluku. :thumbup:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 25 avg 2021, 22:08

1981ultra je napisao/la:
25 avg 2021, 21:57
A poganih vam jezika i poganih incijativa protiv Red Armija, ko vi cete nešto a od žena prdnut ne smijete papci ****. Zašto je gospodin Hasić oblatio Red Army u javnosti i medijima i crnio grupu zbog jednog topovskog udara, zar nije ljudski bilo sakriti to i porazgovarati sa grupom? Jok! Nego u medije. Zašto gospodin Hasić obmanjuje javnost i simpatizere Veleža da je imao dogovor o pirotehnici. I zašto gospodin Hasić i gospoda oko njega bez imalo respekta prijete specijalcima na tribini te kaznama od pet godina ljudima koji idu i prate Velež od kada znaju za sebe. Zar to nije prezobrazluk malo. Prijetiti i ucjenjivati. To ni Mamić nije radio. Zašto malo ne pogledate u evropi i svijetu i regionu kako se baklje pale i da je to sastavni dio navijačke tribine. Zašto hoćete da napravite pozorišnu atmosferu i da svi budemo kao UGMR kupi člansku malo gore sa hasićem štemaj wc pa posao skentraj i odradi gostovanje u Kakanj, Koševo i pričaj o Kiseljaku. A one budaletine će na derbije, u evropu, na pecare na banjaluke i na tušanj. Kako li ste samo neobjektivni.
Pa prijete sa specijalcima na tribini da se ne bi ponovo ubacivalo na teren, sto bi neko placao 10ak hiljada mjesecno kazne ako se moze investirati u nesto oko kluba. Vidjet cemo eto u subotu sta ce se desiti, nadam se da ce baklje ostati na tribini i nikome nista, ali po slici sto sam vidio mislim da nece biti tako.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 avg 2021, 22:10

Neko plati ulaznicu od 5KM, klub dobije kaznu 2-3000KM i onda neko napiše kako ste neobjektivni. To u Engleskoj i Njemačkoj pale baklje u Bundesligi i Premier league?

Neka pali ko hoće, ali neka plati kaznu. Što da klub plaća kazne za navijače, kakva su to kindergarten razmišljanja.

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 25 avg 2021, 22:11

Momak koju je bacio topovski onda golmanu ocitana je bukvica iste sekude iza gola, od sljedece utakmice ko sta ubaci na teren sa bilo koje tribine biti ce sankcionisan i izbacen sa stadiona, pravite problem gdje ga nema

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 25 avg 2021, 22:15

Hoću i želim da vjerujem da neće doći do nekakvih gluposti i unutrašnjih nemira i vjerujem da će se naći kompromisno rješenje.

Velež nije Velež bez RA , a RA valjda postoji zbog Veleža !!!

Sve nas ista ljubav spaja , ne dozvolimo neprijateljima kluba da se vesele ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 25 avg 2021, 22:18

MostarskiSin je napisao/la:
25 avg 2021, 17:17
fudbalfudbal je napisao/la:
25 avg 2021, 17:12
Nadam se da ćemo biti pametni i da nećemo ubacivati u teren pirotehniku, topovske i slično. Razumijem ja navijačke trendove i neka se pali, ali na tribini. Moramo da razumijemo i drugu stranu da upravni odbor na čelu sa predsjednikom izdvaja velike cifre kako bi stadion napredovao i došao do kategorije 4. Mostar u srcu Velež do groba, samo zrelo i pametno!
Cisto sumnjam da nece neko ubaciti, inat je cudo. Ne znam ima li ista od price da ce se mijenjati osiguranje, nece se pustati na tribinu bez pretresa.
Osiguranje je mislim već promijenjeno , Securitas preuzima !

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 25 avg 2021, 22:27

Jedan je topovski udar bačen u teren, znači jedan ga je čovjek ubacio, nije moglo 250 ljudi ubaciti jedan topovski, međutim farsa se napravila, ide ostavka, da bi razlog te ostavke bio RA i isti se skrnavi i sramoti u medijima. I simpatizerima i javnosti se RA predstavlja kao negativac u priči. Sve zbog jednog topovskog zbog jednog čovjeka predsjednik u medijima blati grupu, jos joj prijeti represijom i zabranama i kaznama. A vi vidite samo jednu sliku jed@n tolovski udar koji je možda ubačen na teren nesvjesno nehotimice ili šta već znam. Red Army nije protiv hasića čak šta više volio bi da ostane u Veležu i ne negiramo da je mnogo dobra uradio u Veležu i za Velež i da pošteno upravlja, ali ne možeš druže blatiti i sramotiti grupu i šikanirat i prijetiti joj radi nečega tamo, bilo to radi diktarskog ustrojstva ili radi kazne, pa mi te kazne izrefamo kupovinom ulaznica iza gola, a kazne se kreću oko 2500km.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 25 avg 2021, 22:53

Pa ovdje i na društvenim mrežama se ponavljala jedna te ista misao.
Pojedinci, ne Red army!
Jedino oni, koji žele ubaciti neku patku, dovode Red army u centar krivice i šire dezinformacije radi narušavanja atmosfere oko kluba.
Sve su to neprijetelji Veleža i nisu mi jasna njihova stajališta.
Možda su razlozi lične koristi ili ljubomore, neznam.

Red army je trebao ili treba...nastaviti sa dosadašnjom podrškom uz neku parolu koja će razbiti sve predrasude o nekim sukobima sa upravom, Hasićem...
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Misterno80
Kontakt:

Post Postao/la Misterno80 » 25 avg 2021, 22:57

Zašto RA brani tog pojedinca,kao da je narodni heroj, svatko treba odgovarati za svoje postupke kao pojedinac, a ne RA ili Velež u ovom slučaju.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 25 avg 2021, 22:59

mozak je napisao/la:
25 avg 2021, 22:53
Pa ovdje i na društvenim mrežama se ponavljala jedna te ista misao.
Pojedinci, ne Red army!
Jedino oni, koji žele ubaciti neku patku, dovode Red army u centar krivice i šire dezinformacije radi narušavanja atmosfere oko kluba.
Sve su to neprijetelji Veleža i nisu mi jasna njihova stajališta.
Možda su razlozi lične koristi ili ljubomore, neznam.

Red army je trebao ili treba...nastaviti sa dosadašnjom podrškom uz neku parolu koja će razbiti sve predrasude o nekim sukobima sa upravom, Hasićem...
Ma idioti , koliko je samo ljudi kenjalo i sralo zbog karata , al sve su to neke lične frustracije i nezadovoljstva , samo kad sam čitao one komentare po facebooku ko je gdje bio i ko prije zaslužuje kartu..

Ma tjerajte se u pm , ja licno bi potpisao iz ovih stopa da ne odem niti na jednu utakmicu ako će Velež biti prvak i u vrhu tabele, bitno je da je moja duša i duša mog Mostara ispunjena !

HasicuVratiSe
Kontakt:

Post Postao/la HasicuVratiSe » 26 avg 2021, 07:43

Nas El prezidente kako mu uvlakači tepaju je bio onaj lik koji je jedini imao loptu u selu, pa kad nije po njegovom pokupi je i ode on. Ovdje to ne prolazi. Navijači su Veležu dali mnogo više nego HAsić i on toga mora da bude svjestan!

Vjerujem da će sve da gori, dok šošon na račun kluba ljetuje i zimuje umjesto da radi svoj posao u prelaznim rokovima, navijači uvijek daju sve od sebe, a za uzvrat traže samo poštovanje !

Pozdrav za momke iz RA i ljubi vas brat, zapalite tribinu cijelu, al ništa u teren !
Džemil Šošon: ako radite na nekom projektu i želite da propadne, samo se meni obratite da to sredim

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 26 avg 2021, 09:44

1981ultra je napisao/la:
25 avg 2021, 22:27
Jedan je topovski udar bačen u teren, znači jedan ga je čovjek ubacio, nije moglo 250 ljudi ubaciti jedan topovski, međutim farsa se napravila, ide ostavka, da bi razlog te ostavke bio RA i isti se skrnavi i sramoti u medijima. I simpatizerima i javnosti se RA predstavlja kao negativac u priči. Sve zbog jednog topovskog zbog jednog čovjeka predsjednik u medijima blati grupu, jos joj prijeti represijom i zabranama i kaznama. A vi vidite samo jednu sliku jed@n tolovski udar koji je možda ubačen na teren nesvjesno nehotimice ili šta već znam. Red Army nije protiv hasića čak šta više volio bi da ostane u Veležu i ne negiramo da je mnogo dobra uradio u Veležu i za Velež i da pošteno upravlja, ali ne možeš druže blatiti i sramotiti grupu i šikanirat i prijetiti joj radi nečega tamo, bilo to radi diktarskog ustrojstva ili radi kazne, pa mi te kazne izrefamo kupovinom ulaznica iza gola, a kazne se kreću oko 2500km.
Bio je i protiv Elfsborga u gostima topovski. Prestanite ih bacati i nece vas blatiti. Prosto ko pasulj.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 26 avg 2021, 09:50

Nije uredu da se momci blate. Shvatam i @1981ultra , jer je i Hasić prenaglio, ali nadam se da će naći zajednički jezik i prebroditi ovo. Moraju i oni shvatiti da je Hasić stariji čovjek koji ne razumije najbolje kako navijački svijet funckioniše. Uglavnom vjerujem da su momci dovoljno zreli i pametni da ovo odrade kako treba, a i da je UO dovoljno pametan da popriča sa momcima i dovede ovo u red. Svima nam je u interesu jak Velež, dovoljno je vidjeti dušmane kako se ovome raduju, pa da znamo koliki smo trn u oku svima.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.