Ivaylo Petev

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

harden
Kontakt:

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la harden » 24 avg 2021, 16:45

DaVinci je napisao/la:
24 avg 2021, 15:47
Dzaba se natezete ... Vrancic i Prcic su otpisani od vise sile bas kao i Begovic ... oni su svoje odigrali ... :zviz:
Begovic je sam sebe otpisao, ko ga yebe. Hocu necu igrati, nosi se. Svakako je imao kikseva dosta u repki, Sehic bolji od njega.

A od sljedecih kvala gurati Vladana kao jedinicu, momak ce napraviti transfer u Bundesligu ako nastavi ovako.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 24 avg 2021, 16:53

Hajde ako nista barem smo saznali da su pozivi svakom igraču bili opravdani i da sve funkcionise kako treba.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 24 avg 2021, 17:01

Nema sta, Vrancic bi napravio tu razliku i samo nam on fali za odlazak na neko prvenstvo.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 avg 2021, 17:05

Maestro je napisao/la:
24 avg 2021, 12:20
Mislim da nije korektno minutaze porediti iz bundeslige, epl, championshipa sa hnl, plbih, süperlig itd.

Daleko od toga da ja vidim u Vrancicu neki ekstra kvalitet, ali fer nije.
Kao sto nije isto sto Pjanic u Barceloni grije klupu i Gojak u Dinamu.

Ali hajd da poredimo Championship i PLBiH. :bih:

slika
Samo što nisu jedan drugom konkurencija.
Duljević je faktički bio bez konkurencije. Konkurencija su mu bili igrači kojima je ta pozicija bila strana i snalazili su se tamo kao ribe van vode.
Dok je Vrančiću direktna konkurencija Pjanić.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 24 avg 2021, 17:25

Čak i kad im se izloze argumenti oni NE VIDE (ne žele da vide) i nastavljaju pisati gluposti...

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 24 avg 2021, 22:45

Glavni i osnovni argument je da Vrancic kao igrac Norwicha i Stokea mora imati prednost nad Cimirotom, Hadziahmetovicem, Danilovicem, Rahamanovicem, Hajradinovicem, Loncarom, Saricem i ostalim anonimusima koji do Championshipa i EPL nece doci za tri zivota.

To je osnov, abeceda, znaci covjek je kvalitet kad je toliko dugo tu gdje jest bez ikakvog guranja, s druge strane imas poluigrace koji mogu igrati svaku utakmicu u svojim poluamaterskim klubovima, ali oni nemaju kvalitet niti ce ga kada imati.
Rezultat svega toga je skoro 100ta pozicija na UEFA rang listi.

I nije to samo slucaj s Vrancicem, Besic je trenutno za dvije klase bolji igrac od Cimirota, a da ne pricam o ostalim propalicama stid me je spominjati te igrace kao reprezentativce.

Prica o nekom standardnom igranju za klub je argument i oruzje da se ne pozovu kvalitetniji igraci, dok za propalitete menadzerske to ne postoji i svakako ce biti na spisku, a mi cemo nastaviti igrati kao San Marino.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 24 avg 2021, 23:44

Bezveze ti je spominjati Cimirota, Hajradinovica, Hadziahmetovica kada je svaki od njih zasluženo medju 23.
Pretpostavimo da je Vrancic dobio poziv...jedino kada bi mogao biti starter jeste protiv Kazahstana ili kada nema Pjanica. Današnji fudbal ne trpi dvojicu mlakonja u veznom redu i supersporih igraca...a Pjanic je miljama ispred dotičnog.

Cimirot bi kod svakog selektora dobijao poziv ispred Vrancica sve ove godine i ti to vrlo dobro znaš samo ti teško priznati...isto kao sto nikad nećeš priznati da je Sehic ODLICAN na golu reprezentacije.
Hadziahmetovic se nametnuo i zasluženo je dio reprezentacije.

Saric se sam izborio za ono utakmica sto je igrao a sto nije Vrancic isto uradio to njega pitaj ili Bazdarevica...cak je Saric i korektno odigrao neke. Kasnije je Robi pretjerao zvavsi ga iz daleke Azije.
Rahmanovica i Danilovica bezveze spominješ jer su oni pozivani na proširene, pandemijske spiskove i planirani za prijateljske utakmice u izvanrednim okolnostima usljed mnogo otkaza, 3 utakmice u 7 dana. Ranije sam objasnio zašto Vrancica tada nije bilo (povreda 2 mjeseca skoro).
U normalnim okolnostima dotična dvojica nikada ne bi dobili poziv...a i sada nisu dio reprezentacije, opravdano.
...
Loncar (najsličnija pozicija s Vrancicem, obojica ljevaci) je jedini koji je dio reprezentacije predugo, nezasluzeno, vucara se, i zapravo samo na njega se i možeš referirati kada govoriš o Vrancicu i dr.imenima...iako je u Rijeci odličan bio, u reprezentaciji ništa ne bi uradio...bas kao ni Milošević.

Na kraju, ti živiš u zabludi da bi Vrancic bio taj X faktor s kojim ne bismo padali prema 100.poziciji. Ti si to vidio a Mesa, Robi, Bajevic a evo i Petev ne vide.

Da li je opravdano više puta ostajao bez poziva? - DA! (argumentovao sam sve)
Jel' u nekoliko navrata Vrancic trebao dobiti poziv? - JESTE!
Da li bi bio neki aman bitan faktor? - NE!
Da li je sada mogao dobiti poziv? - DA!
Igrali su redovno Brazilci iz kineske lige za svoju reprezentaciju ispred pojedinaca iz najjačih evropskih liga...ali ti to ne možeš razumjeti...

Kao sto sam rekao, poenta moga prvog, dužeg postaje bilo da ukažem na NEOPRAVDANO pre.seravanje sve ove godine u kontekstu Vrancica i 4 selektora. Kome to nije jasno i ne želi da vidi, njegov problem. Ali selektorima se nema sta toliko spočitavati u vezi s Vrancicem.
U vezi s nekim drugim stvarima, itekako ima. Kao ovaj put u vezi s Piricem - najsvježiji primjer.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 25 avg 2021, 05:54

kako god Vrancic je trebao dobiti poziv i biti redovan igrac na spisku, da li kao rezerva ili ne njegov kvalitet, iskustvo je nama potrebno.

nije sad da Vrancic nam je neki spas daleko od toga ali ipak bi trebao tu biti.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 25 avg 2021, 06:19

Wanderson je napisao/la:
24 avg 2021, 22:45
Glavni i osnovni argument je da Vrancic kao igrac Norwicha i Stokea mora imati prednost nad Cimirotom, Hadziahmetovicem, Danilovicem, Rahamanovicem, Hajradinovicem, Loncarom, Saricem i ostalim anonimusima koji do Championshipa i EPL nece doci za tri zivota.

To je osnov, abeceda, znaci covjek je kvalitet kad je toliko dugo tu gdje jest bez ikakvog guranja, s druge strane imas poluigrace koji mogu igrati svaku utakmicu u svojim poluamaterskim klubovima, ali oni nemaju kvalitet niti ce ga kada imati.
Rezultat svega toga je skoro 100ta pozicija na UEFA rang listi.

I nije to samo slucaj s Vrancicem, Besic je trenutno za dvije klase bolji igrac od Cimirota, a da ne pricam o ostalim propalicama stid me je spominjati te igrace kao reprezentativce.

Prica o nekom standardnom igranju za klub je argument i oruzje da se ne pozovu kvalitetniji igraci, dok za propalitete menadzerske to ne postoji i svakako ce biti na spisku, a mi cemo nastaviti igrati kao San Marino.
Pored ovolikih gluposti, barem si ubo sa Besicem i propalicom, jednom od najvecih ikad u rep..i to ona seoska, dobro poznata takvim kao ti.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 25 avg 2021, 10:03

Vrancic godinama igra fizicke najzahtjevnije lige na svijetu i ti pricas o mlakonji naspram igraca iz smijesnih liga koje bi Vrancicu bile rekreacija.

Vezni red reprezentacije moraju ciniti Pjanic, Krunic, Vrancic, Besic i Gojak. Sve dok nije tako bit ce rezultati kakvi su trenutno.

Brazil, a pogotovo Argentina kad god su gurali propalitete dozivjeli su fijasko i epska sramocenja.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 25 avg 2021, 10:50

hurem je napisao/la:
24 avg 2021, 23:44
Bezveze ti je spominjati Cimirota, Hajradinovica, Hadziahmetovica kada je svaki od njih zasluženo medju 23.
Pretpostavimo da je Vrancic dobio poziv...jedino kada bi mogao biti starter jeste protiv Kazahstana ili kada nema Pjanica. Današnji fudbal ne trpi dvojicu mlakonja u veznom redu i supersporih igraca...a Pjanic je miljama ispred dotičnog.

Cimirot bi kod svakog selektora dobijao poziv ispred Vrancica sve ove godine i ti to vrlo dobro znaš samo ti teško priznati...isto kao sto nikad nećeš priznati da je Sehic ODLICAN na golu reprezentacije.
Hadziahmetovic se nametnuo i zasluženo je dio reprezentacije.

Saric se sam izborio za ono utakmica sto je igrao a sto nije Vrancic isto uradio to njega pitaj ili Bazdarevica...cak je Saric i korektno odigrao neke. Kasnije je Robi pretjerao zvavsi ga iz daleke Azije.
Rahmanovica i Danilovica bezveze spominješ jer su oni pozivani na proširene, pandemijske spiskove i planirani za prijateljske utakmice u izvanrednim okolnostima usljed mnogo otkaza, 3 utakmice u 7 dana. Ranije sam objasnio zašto Vrancica tada nije bilo (povreda 2 mjeseca skoro).
U normalnim okolnostima dotična dvojica nikada ne bi dobili poziv...a i sada nisu dio reprezentacije, opravdano.
...
Loncar (najsličnija pozicija s Vrancicem, obojica ljevaci) je jedini koji je dio reprezentacije predugo, nezasluzeno, vucara se, i zapravo samo na njega se i možeš referirati kada govoriš o Vrancicu i dr.imenima...iako je u Rijeci odličan bio, u reprezentaciji ništa ne bi uradio...bas kao ni Milošević.

Na kraju, ti živiš u zabludi da bi Vrancic bio taj X faktor s kojim ne bismo padali prema 100.poziciji. Ti si to vidio a Mesa, Robi, Bajevic a evo i Petev ne vide.

Da li je opravdano više puta ostajao bez poziva? - DA! (argumentovao sam sve)
Jel' u nekoliko navrata Vrancic trebao dobiti poziv? - JESTE!
Da li bi bio neki aman bitan faktor? - NE!
Da li je sada mogao dobiti poziv? - DA!
Igrali su redovno Brazilci iz kineske lige za svoju reprezentaciju ispred pojedinaca iz najjačih evropskih liga...ali ti to ne možeš razumjeti...

Kao sto sam rekao, poenta moga prvog, dužeg postaje bilo da ukažem na NEOPRAVDANO pre.seravanje sve ove godine u kontekstu Vrancica i 4 selektora. Kome to nije jasno i ne želi da vidi, njegov problem. Ali selektorima se nema sta toliko spočitavati u vezi s Vrancicem.
U vezi s nekim drugim stvarima, itekako ima. Kao ovaj put u vezi s Piricem - najsvježiji primjer.
Vrancic igrac Premier lige- Championshipa u Engleskoj !!
Mi pricamo o formi, dajte ljudi molim vas, takav igrac je trebao biti medju prvima koji dobija poziv
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 avg 2021, 11:41

Glavni razlog zašto Vrančić nije na spiskovima je Pjanić. Svako ko to ne vidi je glup.
Opravdano ili ne, to je glavni razlog.

Što se tiče rahmetli Bešića? Gdje je taj lik. Pa trener rezervi je davao izjave kako lik nema nikakvu spremu.

Kada je u pitanju kvalitet naše repke, najveći problem je nedostatak brzine. Ubacivanje novih sporih igrača na spisak bi naravno taj problem diglo na još veći nivo.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 avg 2021, 11:33

Pozivanje Susica umjesto Gazibegovica (otkaz) je još jedan plus na strani Peteva.
Za sada ima mnogo vise pluseva nego minusa (Piric).

Ovaj Petev sto vise ide na mlin njegovim mrziteljima, oni ga samo jos vise mrze...kao da im je krivo sto povlači poteze koje oni zele. :)

Jos samo da ga rezultati krenu...odnosno 2 pobjede protiv Kazahstana, pobjeda protiv Finske i bar jedan remi protiv Ukrajine....to su neka realna očekivanja.
Sve preko toga je još veći uspjeh.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 29 avg 2021, 12:09

Još su Ermedin, Nalić, Gazibegović i još mnogi prizivani debitirali upravo kod Peteva.

+ Nema otpada iz plbih kao pod Bajkanom.

Možda Petev nije neki stručnjak, ali doslovno nema ni jednog ekcesa za šta bi se tražilo njegovo nogiranje iz repke.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 29 avg 2021, 12:12

Nema ekscesa a Bgm ni igre ni rezultata :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 29 avg 2021, 12:12

hurem je napisao/la:
29 avg 2021, 11:33
Pozivanje Susica umjesto Gazibegovica (otkaz) je još jedan plus na strani Peteva.

Ovaj Petev sto vise ide na mlin njegovim mrziteljima, oni ga samo jos vise mrze...kao da im je krivo sto povlači poteze koje oni zele. :)

Jos samo da ga rezultati krenu...odnosno 2 pobjede protiv Kazahstana, pobjeda protiv Finske i bar jedan remi protiv Ukrajine....to su neka realna očekivanja.
Za 2 godine ce neigranje Gazibegovica u ovim utakmicama pripisati kao gresku treneru i Savezu.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 29 avg 2021, 12:19

ElCartel11 je napisao/la:
29 avg 2021, 12:12
Nema ekscesa a Bgm ni igre ni rezultata :rol:
Pa odigrali smo 2 zvanična meča pod Petevom, kakvi rezultati će biti?

Protiv Finske (u gostima) koja je odigrala dobar EURO smo igrali dobar, napadački fudbal.

slika
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 avg 2021, 12:24

TheChief je napisao/la:
29 avg 2021, 12:12
hurem je napisao/la:
29 avg 2021, 11:33

Za 2 godine ce neigranje Gazibegovica u ovim utakmicama pripisati kao gresku treneru i Savezu.
Vrlo moguće...Dodao bih da se ne treba iznenaditi ako Gazibegovica ne vidimo u oktobru i novembru ako se Susic pokaže Petevu a Todorović zaigra u novom klubu.
Bilo je vrlo važno da se Gazibegovic sada u ovim utakmicama nametne i donekle "zacementira" svoje mjesto medju 23 u reprezentaciji...ovako ce sada njegov poziv zavisiti od njegove zamjene Susica kao i Todorovića.

@ElCartel, vidi se da površno gledaš...napredak protiv Finske i Francuske je bio vidljiv...da li je to puka slučajnost ili ne, ostaje nam da vidimo sada i u oktobru.
Prijateljske u junu su mjerilo NICEGA, pogotovo Peteva i to treba tako gledati.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 29 avg 2021, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 29 avg 2021, 12:35

Ne daj Bože da je pozvan Ovcina umjesto Jusufa.
Ovdje bi izbio opsti haos i depresija od "istinskih navijaca" :mrgreen:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 29 avg 2021, 12:45

JohnCleese je napisao/la:
29 avg 2021, 12:35
Ne daj Bože da je pozvan Ovcina umjesto Jusufa.
Ovdje bi izbio opsti haos i depresija od "istinskih navijaca" :mrgreen:
Petev ne zove igrace iz PLBiH. Iako neki pokusavaju non-stop suprotno predstaviti.

vs Finska

slika

vs Francuska

slika

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, BlackRiver1987, Google Adsense [Bot], hurem, mirsonetz, Miske01, Normus90, Proximic i 37 gostiju.