Odlicna analiza i svaka cast za trud al ga je ipak trebao zvati jer kad vidis koga sve zove Vrancic je zlatanhurem je napisao/la: ↑24 avg 2021, 07:18Evo da kopiram i ovdje ono gdje se najviše kenja po Petevu a i njegovim prethodnicima (Bajevic, Robi, Mesa):
Vrancic je OPRAVDANO ostao bez poziva kao i u 90% slučajeva do sada...da, da, 90+% slučajeva do sada!
Bilo je situacija gdje je trebao dobiti poziv kao i onih gdje je mozda mogao a i nije...to je ovih preostalih 10%
KENJATE (da prostite) s njim kao i uvijek a cinjenica je da je frajer uvijek bio NEBITAN lik za reprezentaciju. Bio i ostao!
2014/2015 - ulazi u Bundesligu, sezonu njegov tim zavrsio kao fenjeras, posljednji na tabeli i ispao u Cvajtu.
--- 2015/2016 - Vrancic prelazi u Darmstadt i tako ostaje u Bundesligi...zove ga Bazdarevic za septembarske kvalifikacione utakmice i debituje protiv Andore.
* NIJE POZVAN za oktobarske i novembarske utakmice zbog činjenice da je u prvih 12 kola bio prikovan za klupu Darmstadta (8 utakmica presjedio na klupi, u preostale 4 na kapaljku dobivao minute).
Dobija poziv za martovske te junske prijateljske utakmice 2016.godine gdje je upisao minute protiv Luksemburga, Danske, Japana a protiv Švicarske ostao na klupi.
--- 2016/2017 - Darmstadt
* Pozvan za septembarske utakmice iako je bio klupiran.
* POZVAN za oktobarske utakmice iako je bio klupiran u klubu a u oktobru čak nije bio u rosteru uopće za bundesligaske utakmice. Očekivano nije upisao minute za reprezentaciju vec je presjedio na klupi.
* NIJE POZVAN, opravdano, za novembarske utakmice.
Ustalio se u timu tokom zime i dobija poziv za martovske utakmice 2017 protiv Gibraltara (33 min) i Albanije (19 min, prijateljska)
--- 2017/2018 - prelazi u Norwich (Championship)
Nije pozvan za septembarske utakmice.
* NIJE POZVAN za oktobarske utakmice zbog blaže povrede i klupiranja.
Nije pozvan ni za novembarske utakmice...vjerovatno zbog neredovnog igranja i sto je Bazdarevic prethodno kroz 2 godine uvidio da od njega nema ništa.
Norwich je ovu sezonu završio na 12.mjestu.
Dolazi PROSINECKI na mjesto selektora!
--- 2018/2019
* NIJE POZVAN, opet OPRAVDANO, za septembarske, oktobarske i novembarske utakmice jer je bio povrijeđen i izvan sastava čitav mjesec a potom u oktobru i novembru upisivao minute na kapaljku (9 min, 22, 26, 13, 7, 5, 10, klupa)
* NIJE POZVAN za martovske utakmice 2019., opravdano, jer je u februaru bio povrijeđen i nakon povrede igrao na kapaljku (1 min, 3, 6, 1, 1)
--- 2019/2020 - Norwich (Premiership)
* NIJE POZVAN, OPRAVDANO, za septembarske, oktobarske I novembarske utakmice jer je bio povrijeđen 2 mjeseca!!!
* NIJE POZVAN za martovske utakmice 2020. (odgođene zbog Covid19) jer je bio povrijeđen u januaru, a potom klupiran.
-Bajevic selektor
--- 2020/2021- Norwich (Championship)
* NIJE POZVAN za septembarske utakmice zbog povrede.
* NIJE POZVAN za oktobarske utakmice jer se tek oporavio i upisao 2x po 22 min za klub.
* NIJE POZVAN za novembarske utakmice zbog klupiranja ili minuta na kapaljku (10min, 10, 22, 90, 12, 2x klupa)
PETEV novi selektor
* NIJE POZVAN Vrancic za martovske utakmice 2021. jer je klupiran faktički cijeli mart i april u Norwichu (od 6.3.2021.-8.5.2021., od 12 utakmica igrao tek u tri (1 min, 7, 90 u zadnjem kolu kad je sve bilo riješeno)..dakle čak u 9 nikako nije igrao.
--- 2021/2022 - Vrancic prelazi u Stoke City jer zna da u Norwichu i PREMIERSHIPU nema sta tražiti.
* NIJE POZVAN za septembarske utakmice i NIKO nema jake argumente da bilo sta spočitava selektoru. U 4 utakmice nastupio 2x a 2x nije uopće bio u rosteru.
Zaključak: u 90% slučajeva ostao bez poziva zbog povreda ili klupiranja u klubu odnosno minuta na kapaljku u datom trenutku. Moglo bi se reći i da nije imao sreće s povredama jer bi uglavnom dolazile u vrijeme repr.pauze.
Neću uopće ulaziti u to kako je spor igrač i da li odgovara selektorima (Mesa, Robi, Bajevic, Petev) i njihovim sistemima jer nema potrebe za to. Vidimo zbog čega je uglavnom ostajao bez poziva.
* JAJALO *
Bitniji i bolji igrac od Vrancica...neko je gore spomenuo da je trebao dobiti poziv. Ako je iko pozitivno govorio o Jajalu onda sam to ja...ali Jajalo je prošle sezone zbog povrede odigrao tek 1 (JEDNU) utakmicu...kako da se nadje na spisku?!
* PRCIC *
Izgubljen u vremenu i prostoru zadnje 2,3 godine i maltene ne zna sta je fudbal...pa kako da dobije poziv?!
Ali hajmo sr.ati po selektoru (selektorima)!!!
Ivaylo Petev
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Ivaylo Petev
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Ne bježim od toga da je Vrancic u nekoliko navrata u ovih 7,8 godina mozda i morao biti pozvan a nekada i mogao ali nije morao (kao sada za septembarske utakmice ili neke ranije akcije).
Lično bih ga za ove utakmice pozvao umjesto Loncara...ali u isto vrijeme ne moze se toliko spočitavati Petevu sto ga nije pozvao...kao ni selektorima prije njega...možda pretjerujem kada kažem 90% slučajeva, ali tu je to.
Lično bih ga za ove utakmice pozvao umjesto Loncara...ali u isto vrijeme ne moze se toliko spočitavati Petevu sto ga nije pozvao...kao ni selektorima prije njega...možda pretjerujem kada kažem 90% slučajeva, ali tu je to.
De ba kakav Vrančić. Kad se sjetim onog budalaša Ajaxa ovdje koji ga je predstavljao kao Maradonu i pravio 4-5-1 formacije u kojima je bio Vrančić, a ne Misimović, koji je mogao da igra i tad, te Hajrović umjesto Ibiševića .hurem je napisao/la: ↑24 avg 2021, 07:37Ne bježim od toga da je Vrancic u nekoliko navrata u ovih 7,8 godina mozda i morao biti pozvan a nekada i mogao ali nije morao (kao sada za septembarske utakmice ili neke ranije akcije).
Glory Glory Man United
Imal jedna ovakva statistika za Pirica sto se tice 2020 i 2021? Bilo bi interesantno vidjeti. 

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
Ili od duljevica recimo koji je uvjek imo poziv kad je sjedio na tribinama, ili poznatog Mo Besica koji godinama ne igra ali za nas je uvjek bio tu I dobivo redovno minute na terenu. Sve je to smjesno i bez logike kad se sve sabere.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Besic i Duljevic su u 90% slučajeva zasluženo dobijali poziv za razliku od Vrancica koji u 90% slučajeva opravdano nije dobijao poziv.
90%, gore dolje malo!!!
Uloga Besica i Vrancica u reprezentaciji je neuporediva!!!
--- BESIC je uvijek zasluzeno dobijao poziv izuzev "mozda" u novembru 2019. kada je kao klupiran igrač Sheffielda dobio poziv te u septembru 2020. od Bajevica usljed izvanrednih pandemijskih okolnosti kada su sve reprezentacije zvale po 30+ igraca i usljed velikog broja otkaza...tome dodaj njegov staž u reprezentaciji kao i doprinos. Svi ostali pozivi su bili zasluzeni.
--- DULJEVIC - čitaj pod Besic. Kao jedino lijevo krilo dobijao je poziv kada je igrao u klubu. Kada nije igrao tada nije ni dobijao poziv - kao što je sada slučaj, kao što je bio slučaj u ovogodišnjim junskim prijateljskim utakmicama.
Jedino gdje mozda nije trebao dobiti poziv jeste oktobar 2019. kada je bio blaže povrijeđen i propustio 5 utakmica za klub...igrao protiv Grčke 27 minuta a potom nastavio upisivati minute za klub.
Vi se hvatate za klupiranje Duljevica ili Besica u decembru, januaru i slično...e pa na vašu žalost, tada nema reprezentativnih utakmica a dotični do marta se ponovo ustale u svojim klubovima i redovno igraju.
Piric - nebitan lik i sve je jasno u vezi s njim.
Za koga ćete se sada uhvatiti? - mozda HAJROVICA, CIMIROTA...?
Idemo dalje...
Uvijek nam je falilo objektivnosti i argumentacije...većini samo nek je "hlupiti" nesto pa sta bude.
90%, gore dolje malo!!!
Uloga Besica i Vrancica u reprezentaciji je neuporediva!!!
--- BESIC je uvijek zasluzeno dobijao poziv izuzev "mozda" u novembru 2019. kada je kao klupiran igrač Sheffielda dobio poziv te u septembru 2020. od Bajevica usljed izvanrednih pandemijskih okolnosti kada su sve reprezentacije zvale po 30+ igraca i usljed velikog broja otkaza...tome dodaj njegov staž u reprezentaciji kao i doprinos. Svi ostali pozivi su bili zasluzeni.
--- DULJEVIC - čitaj pod Besic. Kao jedino lijevo krilo dobijao je poziv kada je igrao u klubu. Kada nije igrao tada nije ni dobijao poziv - kao što je sada slučaj, kao što je bio slučaj u ovogodišnjim junskim prijateljskim utakmicama.
Jedino gdje mozda nije trebao dobiti poziv jeste oktobar 2019. kada je bio blaže povrijeđen i propustio 5 utakmica za klub...igrao protiv Grčke 27 minuta a potom nastavio upisivati minute za klub.
Vi se hvatate za klupiranje Duljevica ili Besica u decembru, januaru i slično...e pa na vašu žalost, tada nema reprezentativnih utakmica a dotični do marta se ponovo ustale u svojim klubovima i redovno igraju.
Piric - nebitan lik i sve je jasno u vezi s njim.
Za koga ćete se sada uhvatiti? - mozda HAJROVICA, CIMIROTA...?
Idemo dalje...
Uvijek nam je falilo objektivnosti i argumentacije...većini samo nek je "hlupiti" nesto pa sta bude.
Problem je u tome sto Hadziahmetovic, Loncar, Rahmanovic, Saric i slicni nikad se nece pribliziti karijeri Vrancica, tako da prica o tome da li je on trebao biti tu je glupost i palamuđenje.
Vrancic je igrac koji je trebao zamijeniti Misimovica i Medunjanina u repki.
Igrama za reprezentaciju bi dobio bolji status u klubu i eventualni transfer.
Vrancic je igrac koji je trebao zamijeniti Misimovica i Medunjanina u repki.
Igrama za reprezentaciju bi dobio bolji status u klubu i eventualni transfer.
Zanimljivo, može li slična analiza za majstore poput Gojaka?
Vrančić odigrao dvije utakmice od početka i u njima bio ponajbolji igrač na terenu, ali ipak nije zaslužio jer s druge strane imamo vanserijskog talenta koji se pogubi protiv Slaven Belupa
Vrančić odigrao dvije utakmice od početka i u njima bio ponajbolji igrač na terenu, ali ipak nije zaslužio jer s druge strane imamo vanserijskog talenta koji se pogubi protiv Slaven Belupa

Mislim da nije korektno minutaze porediti iz bundeslige, epl, championshipa sa hnl, plbih, süperlig itd.
Daleko od toga da ja vidim u Vrancicu neki ekstra kvalitet, ali fer nije.
Kao sto nije isto sto Pjanic u Barceloni grije klupu i Gojak u Dinamu.
Ali hajd da poredimo Championship i PLBiH.

Ali hajd da poredimo Championship i PLBiH.

Zadnja izmjena: Maestro, dana/u 24 avg 2021, 12:42, ukupno mijenjano 1 put.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Vrancic u posljednjih 16 utakmica u Championshipu upisao tek 250 min. Igrao tek u 5 utakmica, 11 nije ni minute upisao.
Ove sezone nastupio u 2 od 4 utakmice sa 160 min ukupne igre, + 20 u kupu.
Gojak ove sezone nastupio u 6 utakmica (HNL, LP) i sakupio 225 minuta, dakle više od Vrancica i u dužem trenaznom procesu je. Kraj prošle sezone je imao isti kao i Vrancic, klupa + povreda.
Sad ti meni reci jel realno da poziv dobije redovni član reprezentacije koji je i mlađi i više trci ili Vrancic?!
Može neko misliti da imam nesto protiv Vrancica...naprotiv, rekao sam vec da bih ga lično pozvao ali umjesto Loncara jer doživljavam da igraju slične pozicije.
Edit: slažem se da Gojak trenutno nije na nivou...ali eto kad si vec spomenuo Slaven Belupo...gledao sam tu utakmicu i bio je jednako los kao i jos bar 5,6 saigraca. Izašao je na poluvremenu pa je Dinamo potom primio 2 gola i izgubio 2:0. Svi su loši bili...uostalom kao i cijelog ljeta a to je Sherif potvrdio.
Imaju loše vođenje s klupe.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ispade da se ih branim, a samo jedno 5 kilometarskih postova napisanih gdje brani doticne
Sta kaze, Piricev poziv nebitan, zato nam i jeste tako jer imaju pojedini takva razmisljanja. Doduše, ovaj ga je vjerovatno popusio vici za cips i kolu, + mora malo pisati na forumu, da ispadne da ih brani
Sta kaze, Piricev poziv nebitan, zato nam i jeste tako jer imaju pojedini takva razmisljanja. Doduše, ovaj ga je vjerovatno popusio vici za cips i kolu, + mora malo pisati na forumu, da ispadne da ih brani

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Nešto mi nije jasno, Vrančić je poslije dva poluvremena u prijateljskim utakmicama otpisan za sva vremena dok Gojak, koji je od utakmice sa Italijom u Firenci do danas (11 utakmica) bio najgori igrač na terenu kada je igrao, uvijek bude na spisku bez obzira na tu činjenicu. Kako to?
Isto tako Prcić ako bude standardan u RCSAu, kao što izgleda da možda i hoće biti, neće biti potrebe da raspravljamo o pozivu. Igrač koji ima preko 100 utakmica u Ligue 1, ako bude redovno igrao, jednostavno mora biti na spisku ispred nekakvih Gojaka, Lončara, Sadikovića, Beširovića, Danilovića i sl
Isto tako Prcić ako bude standardan u RCSAu, kao što izgleda da možda i hoće biti, neće biti potrebe da raspravljamo o pozivu. Igrač koji ima preko 100 utakmica u Ligue 1, ako bude redovno igrao, jednostavno mora biti na spisku ispred nekakvih Gojaka, Lončara, Sadikovića, Beširovića, Danilovića i sl
-
- Kontakt:
Zamisli ovo cak 20nastupa imo u najjacoj ligi svijeta i u toj godini nije pozvan nit je dobio minute u repci. Sta dalje reci, da ne pricamo o Championshipu gdje igra godinama dva puta osvojio tu ligu i u tom vremenu isto nije za nas odigro ni minute . Smjesno i ofirno. Da sad ne pricamo o drugim igracima koji igraju u championshipu, koji su svi standardni u svojim reprezentacijama i stalni su clanovi godinama svojih zemalja. Vrancic igro u bundesligi, 2 bundesligi , premier ligi i championshipu i ima 5 nastupa za ovakvu losu repku, o cemu pricamo ??? Dzabe se sramote ove neznalice . Sta kaze gojak bio los protiv belupa, ali bilo je i 5,6 drugih igraca nije on kriv, jos im i trener losMaestro je napisao/la: ↑24 avg 2021, 12:20Mislim da nije korektno minutaze porediti iz bundeslige, epl, championshipa sa hnl, plbih, süperlig itd.
Ali hajd da poredimo Championship i PLBiH.![]()
![]()

SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
feniksptica je napisao/la: ↑19 avg 2021, 13:59Nije budala da dodje, svako ko je imalo dobar u ovom poslu ganjat ce klupsku karijeru. Pogotovo ako mu je za repku izbor BiHVucevich je napisao/la: ↑19 avg 2021, 13:53Kakav Barbarez?BoixosNois1899 je napisao/la: ↑19 avg 2021, 13:51I šta ćemo onda? Pokeraša Barbareza dovesti koji nema dana iskustva u vođenju ekipe, čak ni juniorske? Da, on je sigurno garancija uspjeha.
Pogledaj ti koja je ekipa trenutno na vrhu 2. Bundeslige, bez primljenog gola.![]()

I found freedom. Losing all hope was freedom.
@GospodinIzSarajeva, vidi se da ne znaš citati.
Rekao sam da je Piric nebitan lik i da je sve u vezi s njim jasno...tj.da nije trebao dobiti poziv, valjda tu ne treba ništa objašnjavati a to sam i ranije spominjao. Veliki minus za Peteva.
To sto spominješ Vicu i gluposti u domenu djeteta od 7 godina - pa to si ti.
Protiv argumentacije se ne može nego se kontrira tako kao sto si ti - nisko, djetinjasto, ružno...bla bla.
@vucevich, već sam gore u dužem postu objasnio da Vrancic prilikom velikog broja reprezentativnih akcija ili je bio povrijeđen ili klupiran u datom trenutku ili s minutama na kapaljku.
Naravno, bilo je i manji broj situacija gdje je trebao dobiti poziv a nije...i to sam naglasio.
Rekao sam da je Piric nebitan lik i da je sve u vezi s njim jasno...tj.da nije trebao dobiti poziv, valjda tu ne treba ništa objašnjavati a to sam i ranije spominjao. Veliki minus za Peteva.
To sto spominješ Vicu i gluposti u domenu djeteta od 7 godina - pa to si ti.
Protiv argumentacije se ne može nego se kontrira tako kao sto si ti - nisko, djetinjasto, ružno...bla bla.
@vucevich, već sam gore u dužem postu objasnio da Vrancic prilikom velikog broja reprezentativnih akcija ili je bio povrijeđen ili klupiran u datom trenutku ili s minutama na kapaljku.
Naravno, bilo je i manji broj situacija gdje je trebao dobiti poziv a nije...i to sam naglasio.
@BHfanatic standardno histerise bez i pola argumenta...uz to ne zna ili ne želi da čita.bhfanatic14 je napisao/la: ↑24 avg 2021, 12:56Zamisli ovo cak 20nastupa imo u najjacoj ligi svijeta i u toj godini nije pozvan nit je dobio minute u repci. Sta dalje reci, da ne pricamo o Championshipu gdje igra godinama dva puta osvojio tu ligu i u tom vremenu isto nije za nas odigro ni minute . Smjesno i ofirno. Da sad ne pricamo o drugim igracima koji igraju u championshipu, koji su svi standardni u svojim reprezentacijama i stalni su clanovi godinama svojih zemalja. Vrancic igro u bundesligi, 2 bundesligi , premier ligi i championshipu i ima 5 nastupa za ovakvu losu repku, o cemu pricamo ??? Dzabe se sramote ove neznalice . Sta kaze gojak bio los protiv belupa, ali bilo je i 5,6 drugih igraca nije on kriv, jos im i trener losMaestro je napisao/la: ↑24 avg 2021, 12:20Mislim da nije korektno minutaze porediti iz bundeslige, epl, championshipa sa hnl, plbih, süperlig itd.
Ali hajd da poredimo Championship i PLBiH.![]()
![]()
![]()
Njemu džaba argumenti, nit vidi nit čuje....
Pretpostavimo da je Vrancic u komi i prikovan za krevet godinu dana...Fanatic bi i dalje pisao "zašto Vrancic nije dobio poziv?"
Kakvih 20 utakmica u Premiershipu, mislis 626 minuta (to ti dodje 7 utakmica)...ali nisu bitne minute i utakmice kada je frajer bio povrijeđen skoro 2 mjeseca od polovine septembra do početka novembra, ostalo klupiran...kako će dobiti poziv ako je povrijeđen?
De se malo saberi.
@Maestro, čitaj pod Fanatic...kakve veze imaju njegove utakmice u nabrojanim takmičenjima ako je bivao povrijeđen u većini slučajeva ili klupiran za vrijeme reprez.akcija?!
S dr.strane, nismo imali lijevo krilo i Duljevic je dobro došao...uz to je za vrijeme reprez.akcija uglavnom redovno bilježio minute u svojim timovima: Dresden, Nimes...i svaki put je bilo osnova za poziv, nekad je igrao za repku a nekad bi presjedio na klupi.
Dzaba se natezete ... Vrancic i Prcic su otpisani od vise sile bas kao i Begovic ... oni su svoje odigrali ... 

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Piše se o Vrančiću kao da je Iniesta u najmanju ruku, a ne klupadžija po europskim drugoligašima čitavu karijeru.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Asmir Begović,Mario Vrančić,Sanjin Prcić standardni u svojim ekipama ali šta ćeš ipak trebaju Pirić,Lončar i Gojak dobiti pozive 

BOSANSKA KRAJINA
Ne znam zasto se palite na debilne gluparije doticnog forumasa koji pokusava opravdati pozive amaterskim igracima naspram igraca koji igra respektabilne lige zadnjih godina.