jolicnikola je napisao/la: ↑22 avg 2021, 03:59a jel se neko sjeća onog crtića: sajonara, japanska buba

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
jolicnikola je napisao/la: ↑22 avg 2021, 03:59a jel se neko sjeća onog crtića: sajonara, japanska buba
Ako je preko Trebinja ulazila vjerujem da joj samovoljno policajci nisu dali ući. Nzm što bi ona bila opasna po bezbijednost BIHjolicnikola je napisao/la: ↑22 avg 2021, 03:50jel su ovo Jadranki zabranili da uđe kod nas? koje pisdetine![]()
Slaganje vremena, upravni/neupravni govor(prepričavanje), vokabular(što više riječi) te upotreba načina(Active, passive i Causative Have) za početak. Ako hoćeš pravilno da pričaš kani se USA i ostalog. Samo Engleska.ASD je napisao/la: ↑22 avg 2021, 02:25Krenuo sam s vježbanjem engleskog jezika. Razmišljam da krenem s polaganjem ovih priznatih testova.
Radim razne testove preko interneta i realno sam iznenađen koliko ne znam. Mislim. to je nivo gramatike B2, ali opet puno grešaka u odnosu na to koliko sam mislio da će biti.
Mislim. Gledam bar 7 godina filmove, serije bez prevoda čak me prevodi i nerviraju. Slušam samo muziku na engleskom jeziku, komuniciram sa strancima svakodnevno.
Ono, vjerovatno sam bolji od većine sugrađana (npr.).
Ali realno, smatram da svako treba da ovo polaže i popravi nedostatke jer ih većina ljudi imaju.
Lično, najgora stvar u engleskom jeziku kod mene su "questions".
Nisam svjestan bio koliko ne znam.
Meni je generalno engleski dobar u praksi, ali s obzirom da hoću polagati (C1 nivo), vidim da neke stvari se nisu dobro razvile i griješim kada ovako radim test nekog posebnog dijela. (hbg, učio sam ga spontano preko filmova i serija)Sage je napisao/la: ↑22 avg 2021, 12:10Slaganje vremena, upravni/neupravni govor(prepričavanje), vokabular(što više riječi) te upotreba načina(Active, passive i Causative Have) za početak. Ako hoćeš pravilno da pričaš kani se USA i ostalog. Samo Engleska.ASD je napisao/la: ↑22 avg 2021, 02:25Krenuo sam s vježbanjem engleskog jezika. Razmišljam da krenem s polaganjem ovih priznatih testova.
Radim razne testove preko interneta i realno sam iznenađen koliko ne znam. Mislim. to je nivo gramatike B2, ali opet puno grešaka u odnosu na to koliko sam mislio da će biti.
Mislim. Gledam bar 7 godina filmove, serije bez prevoda čak me prevodi i nerviraju. Slušam samo muziku na engleskom jeziku, komuniciram sa strancima svakodnevno.
Ono, vjerovatno sam bolji od većine sugrađana (npr.).
Ali realno, smatram da svako treba da ovo polaže i popravi nedostatke jer ih većina ljudi imaju.
Lično, najgora stvar u engleskom jeziku kod mene su "questions".
Nisam svjestan bio koliko ne znam.
A uostalom, čim progovoriš "native english speakers" vide da nije tvoj maternji te se ne obaziru puno na "greške", sem ako ne kažeš za sebe ja hodala, došla pošla. A greške u gramatici i oni prave.
Kako misliš sa tim pitanjima imaš problem?
Pa evo par dana se testiram, pa kada nešto nije dobro, malo provježbam.
Ako mozes postavi, ili posalji u pp te testove/kvizove koje radis da se i ja malo pozabavim.ASD je napisao/la: ↑22 avg 2021, 16:06Pa evo par dana se testiram, pa kada nešto nije dobro, malo provježbam.
Od svih stvari najlošiji sam bio na "Questions".
Trenutno vježbam i za par dana neće biti problema.
Ono tipa. Imaš par riječi i da ti sastaviš upitnu rečenicu od tog. Logično, moraš misliti da li je pitanje direktno ili indirektno, moraš misliti o vremenu, moraš misliti da li je pitanje sa prepozicijom itd.
Druga stvar gdje sam bio tanak na tim kvizovima su postpozicije. Sa prepozicijama sam ok (iako mi je to generalno kad sam njemački učio bila najveća slabost), ali postpozicije mi štekaju. Morati ću malo provježbati i to.
Zato što drže monopol.
Isto je u Austriji. Baš jutros slušam na vijestima, da je nafta/gorivo/lož ulje poskupilo za 1/4. Isto tako hrana, sve je skuplje za 0.20-30 centi u odnosu na prije par mjeseci. Jutros u pekaru odem, cijene svega se povećale za 0.30-0.50.
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 7 gostiju.