FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
50
20%
2. Borbu za Evropu
117
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
41
16%

Ukupno glasova: 256

brile
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la brile » 16 avg 2021, 21:22

SudoHusika je napisao/la:
16 avg 2021, 21:19
Evo ovako, samo jedna opaska za ove dežurne pljuvače sa sjevera s kojima sam se 3 puta "zakačio" večeras:

U cca 25.minuti je počelo "hrakanje i nervozisanje" - tako je i ekipa na terenu malo pala te su počeli raditi amaterske greške gdje su bar 4,5 pasova dali direktno u noge protivniku. Publika se budi u 42.minuti poslije sudara Bendera i onog štopera - 3 brza napada i 2 strašne šanse smo napravili. Potom, ludilo kreće sa pjesmom na poluvremenu i ekipa je dosta dosta bolje izgledala, pogotovo ofanzivni dio gdje smo sa 4 zicera trebali odmah riješiti pitanje pobjednika.

Hoću da kažem da ovoj ekipi jako puno pomaže podrška sa tribina, pa čak i **** pljesak poslije greške koju naš igrač napravi. Moramo se još navijačko-kulturološki osvijestiti da bi zajedničkim snagama (ekipa i navijači) postizali još bolje rezultate na terenu. Vrlo jednostavno i prosto.

Čestitke cijeloj ekipi na zalaganju, svi su doprijenili večerašnjoj pobjedi ali mi je "dirigentski" odigrao Mekić. Zdunić je nešto novo u ovoj ekipi i njegovi ulasci, ukoliko se njima posveti dovoljno pažnje i rada na treningu, mogu nam puno donijeti jer je strašno brz momak.

Strah me samo Blaževića, dečko je fakat neinteligentan i pokidaće nam puno živaca do kraja.

Pjesma na kraju tekme nam treba biti vodilja za dalje i to je jedna od stvari zbog kojih se Željo voli. Baš sam bio ponosan na braću sa tribine i objektivni dio publike koji nije pao pod uticaj isfrustriranih debila.
Ja koliko sam skontao vecina tih pjuvaca je bila dijaspora koja od Subasica ocekuje da je Gnabri.

Cjelokupno drugo poluvrijeme i kraj utakmice pokazuju da imamo navijacvku svijest, tako da se tu ne bih slozio sa tobom.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 16 avg 2021, 21:26

Evo ovako, samo jedna opaska za ove dežurne pljuvače sa sjevera s kojima sam se 3 puta "zakačio" večeras:

U cca 25.minuti je počelo "hrakanje i nervozisanje" - tako je i ekipa na terenu malo pala te su počeli raditi amaterske greške gdje su bar 4,5 pasova dali direktno u noge protivniku. Publika se budi u 42.minuti poslije sudara Bendera i onog štopera - 3 brza napada i 2 strašne šanse smo napravili. Potom, ludilo kreće sa pjesmom na poluvremenu i ekipa je dosta dosta bolje izgledala, pogotovo ofanzivni dio gdje smo sa 4 zicera trebali odmah riješiti pitanje pobjednika.

Hoću da kažem da ovoj ekipi jako puno pomaže podrška sa tribina, pa čak i **** pljesak poslije greške koju naš igrač napravi. Moramo se još navijačko-kulturološki osvijestiti da bi zajedničkim snagama (ekipa i navijači) postizali još bolje rezultate na terenu. Vrlo jednostavno i prosto.

Čestitke cijeloj ekipi na zalaganju, svi su doprijenili večerašnjoj pobjedi ali mi je "dirigentski" odigrao Mekić. Zdunić je nešto novo u ovoj ekipi i njegovi ulasci, ukoliko se njima posveti dovoljno pažnje i rada na treningu, mogu nam puno donijeti jer je strašno brz momak.

Strah me samo Blaževića, dečko je fakat neinteligentan i pokidaće nam puno živaca do kraja.

Pjesma na kraju tekme nam treba biti vodilja za dalje i to je jedna od stvari zbog kojih se Željo voli. Baš sam bio ponosan na braću sa tribine i objektivni dio publike koji nije pao pod uticaj isfrustriranih debila.
Sličnog sam mišljenja, osim što sam ja čuo više "režanje" nego pljuvanje sa cjebepa. Moramo biti svjesni da ovoj ekipi nedostaje kvaliteta, ali danas je trka, borbenost i požrtvovanje bilo na visokom nivou. Nismo kao inače pali nakon 60-ak minuta. Lijepa akcija kod prvog gola, uz odličan solo prodor Malića kod drugog. Neka ga i Juričić zavali, bilo je dosta frustrirajuće za njega nakon nekoliko promašenih zicera. Ovo vraća samopouzdanje i jača ekipu i timski duh. Jako bitno pred utakmicu u Bjeljini. Hajmo momci, pobiti se za bodove gore!!!

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 16 avg 2021, 21:28

Ali ono navijanje na početku drugog poluvremena .. jeza
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 16 avg 2021, 21:31

delinjo je napisao/la:
16 avg 2021, 21:20
Husika sto si me zvao :kafa:
Vidio te brat kako bodriš ekipu pa reko da provjerim jesi li to stvarno ti. :opaopa:
Željezničar za život cijeli!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 16 avg 2021, 21:31

defender je napisao/la:
16 avg 2021, 21:06
:njanjanja:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 16 avg 2021, 21:38

brile je napisao/la:
16 avg 2021, 21:22

Ja koliko sam skontao vecina tih pjuvaca je bila dijaspora koja od Subasica ocekuje da je Gnabri.

Cjelokupno drugo poluvrijeme i kraj utakmice pokazuju da imamo navijacvku svijest, tako da se tu ne bih slozio sa tobom.
Tu smo da diskutujemo. Mislim da nije baš samo dijaspora bila pljuvački nasteojena jer ove njuške znam sa utakmica godinama unazad. Uvijek iste floskule s tim što sada dodaju i pošaptalice tipa "**** ti Amar Osim majku" i "crk'o dabogda što te dovede iz" pa odakle god bio Ante, Subašić i Mustafa. Ali eto, što ti reče, a i ja što napisah - raja nije pala pod uticaj ovih budala i to je za pohvalu.
Željezničar za život cijeli!

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 16 avg 2021, 21:56

Ovo veceras je jako dobro , momci su odigrali srcano 90 minuta :clap: Cijela ekipa je bila na nivou ,Blazevic je imao par ispada,ali ne treba sitniciti nakon osvojena 3 boda :) Da se primjetiti koliko znaci podrska ovim momcima,
Malic,Subasic,Mekic i Bojo nekako su mi oni veceras baš legli :)
Idemo otresti Radnik ,nema druge :crazy:

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 16 avg 2021, 22:19

Vala vakat je za gostojuće bobe.
Izgubili smo od dvije ekipe koje će biti u samom vrhu, protiv Borca izgubismo bodove bezveze.. i tu smo bili bolji.
Ova ekipa uz jaku podršku može svašta nešta uraditi, a dobit ćemo nakon sezone 3-4 igrača sigurno od kojih ćemo imati velike koristi u budućnosti.
Samo rad, želja, srce, hrabrost i naša podrška.
Volim te Željo!

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 16 avg 2021, 22:21

Ajde moze se ovaj Radnik uzeti, onda kuci gombanje sa Slobodom i eto nas u vrhu hahahaha :njanjanja:

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 16 avg 2021, 22:22

:roll: KK
CentarsutNaClanak921 je napisao/la:
16 avg 2021, 21:04
Igrač utakmice - raja na sjeveru i istoku. Imamo ubjedljivo najluđu i najbolju publiku. Na sjeveru sam bio i da se nakon onakve bezidejne igre u prvom raja digla i iz ničega počela navijati i nositi igrače. Možda mi toga nismo svjesni, ali u prvom je bilo teško sjedit a ne trčat. Nadam se da će ostati ovakva situacija sa pandemijom jer samo mi gubimo sa zabranom za navijače.

PO POBJEDU U SEMBERIJU!!!
Ima li iko snu ako tog dijela utakmice i navijanja sjevera i istoka od 5 minuta

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 16 avg 2021, 22:30

Svaka cast momcima po vrucini onakvoj. Publika man of the match.
Sezona je duga i samo potporom do kraja. Hajmo da prodjemo bez kazni do kraja sezone.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 16 avg 2021, 22:45

Stvarno se ne sjecam bolje reakcije publike,ono danas je nesto nevjerovatno.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 16 avg 2021, 22:54

Bila je ovo pobjeda Željinih igrača za šefa Ivkovića, koji će se zaputiti u Zagreb na majčin sprovod. Posljednji ispraćaj Ivkovićeve majke je u srijedu, a put Hrvatske će i Željina delegacija s predsjednikom na čelu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 16 avg 2021, 23:00

Volimo da pobjeđujemo ove u crnim dresovima ⚫
Solidan bodovni saldo u uvodnih 5 kola kada se sagleda cjelokupna situacija u i oko kluba u prethodnih par mjeseci. Drugo poluvrijeme današnje utakmice je najbolji period u ovoj sezoni.
U Bijeljinu po prvu gostujuću pobjedu i za mirniji i rasterećeniji nastavak prvenstva.
Svaka čast za atmosferu i veliki i mali i stari i mladi Željovci :tokralju:

Svaka čast i za potez našeg kluba što će delegacija biti uz Tomu u srijedu. :salut:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 16 avg 2021, 23:06

Da nismo onako skocili na pocetku drugog poluvremena pitanje je sta bi bilo jer nam je realizacija bila bas tanka, to se vidjeli i u prvom poluvremenu, imali smo nekih finih sansi al nema suta u okvir gola.

Sve u svemu, svaka cast momcima i Ivkovicu, ipak mislim da je kosoric bio dobar potez nakon onakve utakmice u mostaru, gdje smo na neiskustvo primali golove iz centarsuteva. Bekovi nam i dalje pusu nazad i moramo poradit na tome, pogotovo ona cvaka blazevic isto muha bez glave :D

Oni sto mi se svidja je da nismo fizicki pali kao u prethodnim utakmicama, mozda je to dijelom i zbog navijaca al ja cu se nadati da smo se digli malo i fizicki jer ce nam to znaciti puno u buducnosti.

I za kraj, ko god je pljuvao u prosloj sezoni i Boju i Luku, sad su sebi u njedra pljunuli jer su ti momci odbili vjerovatno i bolje ponude da ostanu tu gdje jesu. Svaka cast momci, samo jako!!

Navijaci, naklon do poda, moramo ovako nastaviti, jos bolje, ako moze bolje od ovoga.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 16 avg 2021, 23:18

Pribojavao sam se malo utakmice. Kad sam vidio Acu, mislio sam belaj, ali je odigrao kapitenski. Bender mi je nekako drag, izvadio onu u prvom Vrhovčevu.
Blažević imao najteži zadatak brazilac je baš opasan
Malić igrač utakmice jako dobar
Vrhovac dobar
Aco iznenađujuće dobar
Mekić ključni igrač, nedostajaće u Bijeljini
Bojo jako bitan, dosta dobro danas
Subašić je iskreirao skoro sve prilike
Zdunić interesantan, djeluje neuigran s ekipom. Puno očekujem od njega
Mustafa iako je previše carini, danas dobar, iznenađujuće borben
Luka radi nevjerovatan posao za ekipu, odličan gol.
Pobijediti sad Radnika. Iznenađujuće su odigrali protiv Sarajeva, po meni zaslužili bod. 3 boda iz Bijeljine vrijede jako puno.
I danas nakon promašaja Luke, podrška velike većine navijača..to je to. Nešto mi žao Beće i Drine, ali dugo je prvenstvo, Tomo će to dozirati polako.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 16 avg 2021, 23:21

Ne razumijem šta se dešava sa Jahićem pa nije ni na klupi :think:
Rodjeni su pitarske picke!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 16 avg 2021, 23:23

1921boy je napisao/la:
16 avg 2021, 23:21
Ne razumijem šta se dešava sa Jahićem pa nije ni na klupi :think:
Ni Stjepanović ni Jahić nisu trenirali u punom intenzitetu par zadnjih treninga, više su bili sa kondicionim nego sa ekipom, vjerujem da je to razlog.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 avg 2021, 23:24

Kao i protiv Posušja, navijaci su danas u drugom poluvremenu podrškom dali energiju ekipi koja je pobjedila.
A fakat su tribine pogurale ovu limitiranu ekipu ka pobjedi...drugacije bi teško išlo.

Malić, Bojo i Juričić najbolji :thumbup: Blažević najgori, preloš igrac :thumbdown:

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 16 avg 2021, 23:27

Pohvale za sve aktere danasnjeg susreta. I navijače i igrače, posebno za igrače jer po onakvom vremenu teško je bilo i sjediti a ne igrati.

Onome ko je odredio ovaj termin sjetim mu se svih ženskih članova obitelji
moSa ljoŽe

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Austinpowers, Google [Bot], Levin, Proximic i 20 gostiju.