Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 16:14

ministryofjustice je napisao/la:
16 avg 2021, 16:08
Zašto brišeš postove? Čega se to bojiš? Ne možeš da podneseš istinu?
Tako je.

Forum sluzi za diskusije, ne za propagadne filmove o ‘istini’

Ako zelis diskutovati ja sam vrlo rad da ucestvujem

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 16:29

Čekamo još uvijek na objašnjenje kako su engleski i indijski soj nastali zbog vakcinisanih ljudi iako su nastali prije vakcinacije stanovništva?

Ili možemo početi od relevantnosti promišljanja Bogića Bogićevića po pitanju budućeg svjetskog poretka?

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 16 avg 2021, 16:39

admin je napisao/la:
16 avg 2021, 16:14
16 avg 2021, 16:08
Zašto brišeš postove? Čega se to bojiš? Ne možeš da podneseš istinu?
Tako je.

Forum sluzi za diskusije, ne za propagadne filmove o ‘istini’

Ako zelis diskutovati ja sam vrlo rad da ucestvujem
Samo ti vrati post koji si obrisao pa ćemo 'diskutovati'. Kakve je to diskusija ako cenzurišeš izjave naučnika i sve ono što ide protiv tvog vlastitog jendoumlja?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 16:43

Pa zar nije kritika na one kojima su mediji isprali glave i nemaju svog mišljenja. hajmo mi razmjeniti vlastita mišljenja i zaključke, dati vlastitu argumentaciju, a ne ono što nam je neko isprao glavu u medijima koje čitamo/gledamo koji će za klik i pola marke objaviti bilo šta (što je upravo motiv snimača klipa koji si ostavio, a koji bi sad još trebao zaraditi na posjetama sa ovog foruma).

Jedan klip sam ti ostavio, hajd za Bogića smo čuli pa o njemu možemo diskutovati, ali za početak bar da vidimo ta pisanja pape Ivana Pavla 2 da se svjetska populacija treba smanjiti na 2 milijarde, od kojih 5% treba da upravlja ovim ostalim.

Koliko je frajer neupućen u religiju, kako će crkveni poglavar uopšte izjaviti da ljudi treba da upravljaju drugim ljudima, kad se to kosi sa osnovnim crkvenim načelima?

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 16 avg 2021, 16:45

i vidim da si ti ovdje najveći problem što se tiče sudionika. Nadam se da vlasnik sajta ponekad baci pogled na ovu temu. Bavi se adminstracijom, papirologija i te stvari. Ne ide ti učetvovanje u ovome jer si suviše lično i emocionalno upleten, te si zbog pozicije ohol i arogantan, zamučenog pogleda i vida. Znaš ono kad se neko zacrveni od bijesa. Znam da bi ti najradije sve nas pozatvarao ili banovao, ali šta ćeš. Srećom pa ti je uloga ograničena.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 16:49

Sve, sve, ali argumentacija ne moze?

Daj baci koju, reci nam slažeš li se i ti da su virusi nastali u 18 vijeku, a da su gips i aspirin najveći dometi medicine?

Možemo i o tome diskutovati ako želiš.

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 16 avg 2021, 16:50

Kada dozvoliš da ljud bez straha mogu postavljati materijal za koji smatraju da je validan bez straha da će ih se banovati i slično, onda možda nešto i bude. Ti bi da diskutuješ sa bičem iznad glave. Kako da ne.
Materijali su polazne tačka za dsikusiju.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 16:54

Ljepljenje propagande nije diskusija, kao što ni neodgovaranje na pitanja nije diskusija. Tebe šta god neko pita, ti puknes potpuno nevezan YouTube klip nekog anonimusa (osim Bogića, njega sam ostavio, hajmo o njemu diskutovati?). To je ispiranje mozga. Medijsko silovanje. To samo neko ko nije u stanju misliti svojom glavom moze raditi.

Ni ja na pitanje neću odgovarati YouTube klipom nego činjenicama, ti ako možeš uradi isto i hajmo pričati o tom gipsu?

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 16 avg 2021, 17:47

admin je napisao/la:
16 avg 2021, 16:54
Ljepljenje propagande nije diskusija, kao što ni neodgovaranje na pitanja nije diskusija. Tebe šta god neko pita, ti puknes potpuno nevezan YouTube klip nekog anonimusa (osim Bogića, njega sam ostavio, hajmo o njemu diskutovati?). To je ispiranje mozga. Medijsko silovanje. To samo neko ko nije u stanju misliti svojom glavom moze raditi.

Ni ja na pitanje neću odgovarati YouTube klipom nego činjenicama, ti ako možeš uradi isto i hajmo pričati o tom gipsu?
Da bi se diskutovalo, ti moraš prvo da izbaciš sebi iz glave da je sve drugo osim onog što ti zastupaš propaganda. Ja nisam vidio veće propagande u životu osim ove covid agende. Znači u startu nema 'diskusije', jer si ti zastupnik jednoumlja i totalitarzma i ne uvažavaš druge činjenice, već ih proglašavaš propagandom. Ko si ti da nešto ocjenjuje šta je propaganda ili ne?

Čovjek je Prof dr Goran Belojević - Institut za higijenu i medicinsku ekologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i on njega proglašava da širi propagnadu. Ko si bolan ti? Who is you :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 17:48

Gdje onaj drugi doktor iz Beograda sto je bio optimista, ma nije ovo nista🤔

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 avg 2021, 17:53

16 avg 2021, 17:47
admin je napisao/la:

Da bi se diskutovalo, ti moraš prvo da izbaciš sebi iz glave da je sve drugo osim onog što ti zastupaš propaganda. Ja nisam vidio veće propagande u životu osim ove covid agende. Znači u startu nema 'diskusije', jer si ti zastupnik jednoumlja i totalitarzma i ne uvažavaš druge činjenice, već ih proglašavaš propagandom. Ko si ti da nešto ocjenjuje šta je propaganda ili ne?

Čovjek je Prof dr Goran Belojević - Institut za higijenu i medicinsku ekologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i on njega proglašava da širi propagnadu. Ko si bolan ti? Who is you :mrgreen:
Higijeničar veliš.

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 16 avg 2021, 17:56

Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 17:48
Gdje onaj drugi doktor iz Beograda sto je bio optimista, ma nije ovo nista🤔
Sigurno nije jedini koji je mislio da će ovo brzo proći. Ako kad napraviš monstruma od virusa, onda taj virus ne poznaje ni ljeto, ni visoke temperature i slično. Čovjek je rekao da virus vjštački i da je napravljen u laboratorijama 4 nivoa i da su ogromne ili bolje rečeno neograničene mogućnosti rada se genomom. Znači, bukvalno mogu napraviti šta hoće i dizajnirati kakav god hoće virus.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 17:57

Hajde evo ovako. Ja se ovim putem izvinjavam, pogrijesio sam.

Ti zalijepi uvazenog profesora ponovo i hajmo diskutovati.

Ali dalju diskusiju vodimo cinjenicama, ne youtube klipovima. Objasnjavamo svoje stavove, potkrijepimo ih tacnim argumentima, mozda nesto i naucimo jedan od drugog

Predlazem da nam pojasnis kako su se sojevi pojavili zbog vakcinisanih ljudi ako se svi sjecamo da su se pojavili prije vakcinacije.

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 16 avg 2021, 17:58

ASD je napisao/la:
16 avg 2021, 17:53
admin je napisao/la:

Higijeničar veliš.
Zaista su ljudi jadni. Šta si ti jado jedan? Jednog nobelovca takvi kao ti su proglasili nevažećim i ismijavaju. pa šta hoćeš dalje.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 avg 2021, 18:01

16 avg 2021, 17:58
ASD je napisao/la:

Higijeničar veliš.
Zaista su ljudi jadni. Šta si ti jado jedan? Jednog nobelovca takvi kao ti su proglasili nevažećim i ismijavaju. pa šta hoćeš dalje.
Kakve veze ima ko sam ja ili ko je higijeničar. Nebitni smo u toj situaciji.
Svaku struku treba prepustiti ljudima iz te struke. Najboljim ljudima. To jeste bit nauke.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 18:03

Usput, covjek je magistrirao na temi:

“Značaj buke za ekstraauditivna oštećenja zdralja kod tkalja u tekstilnoj industriji“

Sigurno da je autoritet po pitanju nastanka virusa u Wuhanu. Propustimo pitanja ljudima iz struke, slazem se

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 16 avg 2021, 18:03

ASD je napisao/la:
16 avg 2021, 18:01
ASD je napisao/la:

Higijeničar veliš.
Svaku struku treba prepustiti ljudima iz te struke. Najboljim ljudima. To jeste bit nauke.
Nisam to znao, ja sam mislio da si ti najbolji, po tvom stavu i postu. Sad je već bolje.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 18:06

Doktorska disertacija: 1992, Higijena i medicinska ekologija, Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu, “Efekti buke na mentalni rad u odnosu na subjektivnu osetljivost na buku”

Bas se usavrsio oko virusa, haman ko Bogic Bogicevic

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 16 avg 2021, 18:08

admin je napisao/la:
16 avg 2021, 18:03
Usput, covjek je magistrirao na temi:

“Značaj buke za ekstraauditivna oštećenja zdralja kod tkalja u tekstilnoj industriji“

Sigurno da je autoritet po pitanju nastanka virusa u Wuhanu. Propustimo pitanja ljudima iz struke, slazem se
Slažem se sa tvojim prethidnim postom, ali ti i dalje nastavljaš svoju ulopgu diskriminiranja ljudi. Mislim, ponovo spominjem nobelovca Luca Montagnier za kojeg su fakchekeri ustvrdili da ne govori istinu. Naravno da mislim na njegovu poznatu tvrdnju da je virus vještački. Nij stvar autoriteta, da li je čovjek moler ili automehaničar, nego toga da vi jednostavno ne prihvatate druge činjenice i uvjerenja. Imate program koji ste usvojili kao istinu i sve osim toga sasijecate na ovaj ili onaj način. Veliš 'diskusija'.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 avg 2021, 18:08

16 avg 2021, 18:03
ASD je napisao/la:
16 avg 2021, 18:01

Nisam to znao, ja sam mislio da si ti najbolji, po tvom stavu i postu. Sad je već bolje.
Da sam najbolji, bio bi među ključnim ljudima u Svjetskoj zdravstvenoj federaciji.
S obzirom da nisam.
Moje je da pratim te ljude. I pratit ću jer je za mene nauka ključ ljudskog društva.

To je moje pravo. Neko može vjerovati da je neka poslovnica u Beogradu relevantnija. Njegovo apsolutno pravo, iako je to po mom mišljenju to za ludnice, ali eto, nismo svi isti.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.