Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 15:40

Shategabri je napisao/la:
16 avg 2021, 15:38
admin je napisao/la:
16 avg 2021, 15:35
16 avg 2021, 15:15

Ne fali mi ni malo.
Uopšte nemam dilemu oko toga da li bih se vakcinisao. Imam sasvim jasan stav oko toga.
Naravno, nemam ništa protiv toga da se vakcinišu rizične kategorije, uostalom već sam rekao da su mi roditelji vakcinisani i to mi je ok.
Smatram da ja ne trebam upravo iz tog razloga što ne spadam u neku od rizičnih kategorija, što sam bio milion puta u dodiru sa nosiocima virusa i ni na koji način se nije manifestovalo na meni.
naravno da spadaš u tu kategoriju.

šta da ti kažem, ako 50 najnaprednijih zemalja svijeta postavi neka pravila, ljudi koji se pitaju da li je to ispravno i da li bismo mi kao država trebali nekim drugim putem... To je budala.
Znači kod nas je trenutno 70% budala...čini mi se da je to otprilike broj nevakcinisanih.

I u tim najnaprednijim zemljama je dosta budala ;)

Mi kao država ne bi trebali drugim putem, to je sigurno.
Nemamo mi ni uslova da bi drugačije sve i da hoćemo.
Ne možemo ih obezbijediti.
kod nas je budala 90%. Nisu svi koji su se vakcinisali izvan kategorije budala, može se biti budala i mimo vakcine.

Zar to nije sasvim jasno, pa apsolutno ništa nam ne štima.

Tako je, i u naprednim zemljama ima puno budala, samo što tamo rijetko dopuste da budale određuju pravila i imaju vlast koja narod štiti od tih budala.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 15:40

Sad sam se čuo sa daidžom u Njemačkoj. Kaže da su mogli birati vakcinu, on i žena su primili 1. dozu Astrazenecu, a 2. dozu Pfizera.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 15:43

admin je napisao/la:
16 avg 2021, 15:15
Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 15:13
Spadaš u kategoriju ljudi kojima malo fali do vakcine, jer imaš razumna razmišljanja i niti troler na ovoj temi kao drugi. Ako ti je porodica već vakcinisana ne vidim razlog što to ne bi i ti.
Ne fali mi ni malo.
Uopšte nemam dilemu oko toga da li bih se vakcinisao. Imam sasvim jasan stav oko toga.
Naravno, nemam ništa protiv toga da se vakcinišu rizične kategorije, uostalom već sam rekao da su mi roditelji vakcinisani i to mi je ok.
Smatram da ja ne trebam upravo iz tog razloga što ne spadam u neku od rizičnih kategorija, što sam bio milion puta u dodiru sa nosiocima virusa i ni na koji način se nije manifestovalo na meni.
naravno da spadaš u tu kategoriju budala.

šta da ti kažem, ako 50 najnaprednijih zemalja svijeta postavi neka pravila, ljudi koji se pitaju da li je to ispravno i da li bismo mi kao država trebali nekim drugim putem... To je budala. I da dokaže da je budala onda počne da se pita oko sasvim logičnih stvari, kao on propituje nešto, razmišlja... da li je nebo plavo ili imaš li neki dokaz da ti pri rođenju nisu ugradili sočiva koja mijenjaju boje? Oh, oštroumno, pronicljivo...

Ne mora biti policija, najmanje su opasne budale od kojih te čuva policija. Imaš budale koje uništavaju ekonomiju, budale koje uništavaju prosvjetu, budale koje uništavaju zdravstvo... to su mnogo opasnije budale, od njih me ne čuva policija.
Pa i ti napišeš jedan post, dok ja odgovorim, taj isti post bude nešto sasvim drugo.
Znači dopuna mišljenja.
Izvali brate što ti je na umu, ne okolišaj.

I ti meni sa svojim stavom spadaš u inkvizitore, vi bi neistomišljenike u nekakvu izolaciju, zatvor, da im se zabrani sloboda, javni pristup bilo čemu.
Takvi su nekad spaljivali ljude na pravdi Boga smatrajući ih za vještice.

Šta ti onda hoćeš, da ti ova ekipa koja ovako nakaradno vodi državu donese zakon koji će biti po mjeri vakcinisanih, da se ostalim uvedu ograničenja?
Pa oni nisu sposobni riješiti neke od tekućih pitanja godinama, baš će ti to tek tako preko noći.
Al to bi svakako bio diskriminatorski zakon i onda bi mogli konstatovati da smo ušli u novi svjetski poredak.
Koševo Zapad

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 avg 2021, 15:44

Poceo si spinovat a nismo rekli po dvije recenice. Tako je to kod takvih, skepticara i razmisljara svojom glavom, objasnis mu za jednu stvar on spinuje na nesto sesto.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 15:45

Evo objektivno, zna li iko još neku državu osim BiH koja ne traži apsolutno ništa pri ulasku, nikakav test, vakcinu, karantin... ?

Mi valjda mislimo da smo pametniji od ostalih? Ili smo jednostavno budale?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 15:45

admin je napisao/la:
16 avg 2021, 15:40
admin je napisao/la:

naravno da spadaš u tu kategoriju.

šta da ti kažem, ako 50 najnaprednijih zemalja svijeta postavi neka pravila, ljudi koji se pitaju da li je to ispravno i da li bismo mi kao država trebali nekim drugim putem... To je budala.
Znači kod nas je trenutno 70% budala...čini mi se da je to otprilike broj nevakcinisanih.

kod nas je budala 90%. Nisu svi koji su se vakcinisali izvan kategorije budala, može se biti budala i mimo vakcine.

Tako je, i u naprednim zemljama ima puno budala, samo što tamo rijetko dopuste da budale određuju pravila i imaju vlast koja narod štiti od tih budala.
Kako ih konkretno štite? Uvode mjere, traže ausvajse, ograničavaju slobodu kretanja?
Kad smo kod toga, sjećaš li se objašnjenja jel ono bi MUP-a oko policijskog sata kod nas?
Smanjio se kriminal kako smo uveli policijski sat 😂
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 15:46

Lik studira filozofiju.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 15:49

16 avg 2021, 15:45
admin je napisao/la:
16 avg 2021, 15:40

Kako ih konkretno štite? Uvode mjere, traže ausvajse, ograničavaju slobodu kretanja?
Kad smo kod toga, sjećaš li se objašnjenja jel ono bi MUP-a oko policijskog sata kod nas?
Smanjio se kriminal kako smo uveli policijski sat 😂
Da, upravo tako.

Evo na jednoj strani imaš recimo Englesku, na drugoj BiH. Jedni maksimalno ograniče, maksimalno vakcinišu, traže ausvajse, uvedu obavezne vakcine... Drugi ništa. Ali apsolutno ništa.

Ti misliš da postoji opcija da su Bosanci bolje i pametnije postupili?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 15:49

I da je vještački, štiti li vakcina od tog virusa?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 15:49

sljivo je napisao/la:
16 avg 2021, 15:44
Poceo si spinovat a nismo rekli po dvije recenice. Tako je to kod takvih, skepticara i razmisljara svojom glavom, objasnis mu za jednu stvar on spinuje na nesto sesto.
Šta ja to konkretno spinujem?
Najpoštenije bi bilo da kažeš neću da diskutujem, ti spadaš u kategoriju 'anamo onih', etiketiraš me i mirna Bosna.
admin je napisao/la:
Evo objektivno, zna li iko još neku državu osim BiH koja ne traži apsolutno ništa pri ulasku, nikakav test, vakcinu, karantin... ?

To je zato što imaš one kojima odgovara.
Pa Mile je rekao da nikad neće biti čvrsta granica prema Srbiji. Naravno to je bilo zbog migranata, ali isto bi sigurno rekao i kad je u pitanju korona.
Uostalom bio je onaj sramni pokušaj da se zabrani onima koji nemaju i srbijanski pasoš da ulaze tek tako u Srbiju.
Kad je zimska sezona, na mig ide da se pusti sve, pa imaš punu Jahorinu ko šipak.
Ljetna sezona sad, opet dijaspora nije bila prošle godine u toj mjeri kao ove ni blizu, sad sve vrvi.
Da li smo pametni ili budale...pa ako se vodiš tom logikom da drugi uvode mjere i zabrane u smislu prelaska granice, a mi ne, onda nismo baš u vinklu.
Al eto imaš i cilj i sredstvo.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 15:52

Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 15:46
Lik studira filozofiju.
Jok, imao u gimnaziji, kakva filozofija, davno je to bilo.
admin je napisao/la:
16 avg 2021, 15:49
Da, upravo tako.

Evo na jednoj strani imaš recimo Englesku, na drugoj BiH. Jedni maksimalno ograniče, maksimalno vakcinišu, traže ausvajse, uvedu obavezne vakcine... Drugi ništa. Ali apsolutno ništa.

Ne mislim. Mi smo neuređena država i kad je bilo najgore, tad se gledalo da jedni drugima podapnu i po cijenu širenja zaraze.

Ove naše glavonje kad bi vodile Englesku to bi bila apokalipsa.
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 15:53

sljivo je napisao/la:
Najpoštenije bi bilo da kažeš neću da diskutujem, ti spadaš u kategoriju 'anamo onih', etiketiraš me i mirna Bosna.
admin je napisao/la:

Pa Mile je rekao da nikad neće biti čvrsta granica prema Srbiji. Naravno to je bilo zbog migranata, ali isto bi sigurno rekao i kad je u pitanju korona.
Uostalom bio je onaj sramni pokušaj da se zabrani onima koji nemaju i srbijanski pasoš da ulaze tek tako u Srbiju.
Kad je zimska sezona, na mig ide da se pusti sve, pa imaš punu Jahorinu ko šipak.
Ljetna sezona sad, opet dijaspora nije bila prošle godine u toj mjeri kao ove ni blizu, sad sve vrvi.
Da li smo pametni ili budale...pa ako se vodiš tom logikom da drugi uvode mjere i zabrane u smislu prelaska granice, a mi ne, onda nismo baš u vinklu.
Upravo tako, u truhloj drzavi, korumpiranoj, gdje se gleda samo lični interes vlastodrzaca i način da oni uzmu koju marku ili koji politički poen, nema nikakvih mjera.

U pravim drzavama, uspješnim, bogatim... Ima mjera.

I ti se zalažeš da nema mjera, objašnjavaš da je to dobro i pametno?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 15:54

16 avg 2021, 15:52
Neutral je napisao/la:
Lik studira filozofiju.
admin je napisao/la:
Da, upravo tako.

Ne mislim. Mi smo neuređena država i kad je bilo najgore, tad se gledalo da jedni drugima podapnu i po cijenu širenja zaraze.

Pa hajmo onda mi prepisati od Engleske, ne moramo ni znati što je to dobro ako već nemamo mozga da sami skontamo.

Ti propagiraš da bi i oni trebali kao mi?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 15:56

Provjerio sam Britaniju, ima dosta zaraženih ali smrtnost ni blizu kao u posljednjem valu. Hvala Bogu pa ima vakcina.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 15:58

admin je napisao/la:
16 avg 2021, 15:53
sljivo je napisao/la:
admin je napisao/la:

Upravo tako, u truhloj drzavi, korumpiranoj, gdje se gleda samo lični interes vlastodrzaca i način da oni uzmu koju marku ili koji politički poen, nema nikakvih mjera.

U pravim drzavama, uspješnim, bogatim... Ima mjera.

I ti se zalažeš da nema mjera, objašnjavaš da je to dobro i pametno?
Ne, samo navodim kako jeste, a što i ti sam kažeš.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 16:00

admin je napisao/la:
16 avg 2021, 15:54
16 avg 2021, 15:52
Neutral je napisao/la:
Lik studira filozofiju.
admin je napisao/la:
Da, upravo tako.

Pa hajmo onda mi prepisati od Engleske, ne moramo ni znati što je to dobro ako već nemamo mozga da sami skontamo.

Ti propagiraš da bi i oni trebali kao mi?
Ko da prepiše od Engleske, Mile, Bake i kompanija?
Jesi ti u BiH?

Ok jasno mi je da me smatraš za neku vrstu budale, ali tolika nisam sigurno :mrgreen:
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 16:01

Zato covid pass treba.

Ne moras ti znati zasto je dobar i dobiti objasnjenje. Znaju pametne i uspjesne zemlje da treba, a nasi samo neka prepisu.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 16:03

Moze se i drugacije gledati...

Sve sto rade Bosanci, samo radi suprotno. Sigurno neces pogrijesiti

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 16 avg 2021, 16:08

Zašto brišeš postove? Čega se to bojiš? Ne možeš da podneseš istinu?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 16:10

Koja istina? Imaš dosta Nijemaca koji vjeruju da je virus nastao vještačkim putem, ali oni su u manjini. Zar USA nije negirala isto?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.