Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

Neutral
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 14:31

Shategabri je napisao/la:
16 avg 2021, 14:23
Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 14:17
Virus gripe i dalje postoji, samo što u siromašnoj državi tipa BiH, testovi na isti ne idu uporedo sa testom na koronu. I drugim državama je drugačije, ovdje mislim na Njemačku. Poenta cijele priče oko vakcinacije jeste normalan život sa koronom, da postane sezonska bolest kao i gripa. Pa za gripu se vakcinišu rizične grupe (doslovno svake godine), da ne bi preminuli od iste gripe.
Bravo, i to je ono što je i meni logično, rizične grupe se itekako trebaju vakcinisati, nema šanse da smo baš svi neka rizična skupina.
S tom razlikom što prije niko nije tjerao na vakcinaciju, a sad bogme gleda da te ograniči u svakom smislu da na kraju ispadne idem se vakcinisati da bih mogao u lokal, market, opštinu...ili recimo kino večeras SFF, kaže drug ima ulaznice, ali traže da si prebolovao ili vakcina ili antigen test.
Ali moj lijepi drug, poenta u cijeloj priči je da ne znamo kako će virus reagirati na svakog čovjeka.

51,9 Mio (62,4%) sind mind. einmal geimpft, 45,6 Mio (54,8%) der Bürgerinnen und Bürger haben den vollen Schutz. Wieder ein Wochenende, an dem in 🇩🇪 geimpft wurde - großer Dank an alle, die sich jeden Tag für niedrigschwellige und kreative Aktionen einsetzen. Jede Impfung zählt!

Evo Njemačke, ministar zdravstva. Skoro 52 miliona Nijemaca je vakcinisano jednom, a 45 miliona s obje doze i tako su zaštićeni (55% stanovništva). Zahvalio se svima. Imaš na twitteru, Jens Spahn.

Evo kod nas npr.

11-20 godine, 4 umrle osobe od korone.
21-30 godine, 19 umrle osobe.
31-40, 62 umrle osobe.
41-50, 151 umrla osoba.
51-60, 554 umrle osobe.
61-70, preko 1300.
71-80, preko 1800.
81-90, 1200+.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 14:33

16 avg 2021, 14:27
Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 14:21
U Bosni i Hercegovini koronavirusom zaražene su još 63 osobe, pokazali su rezultati 2.079 testova rađenih u protekla 24 sata. Prijavljena su tri smrtna ishoda.

Podaci su to entitetskih zavoda za javno zdravstvo i Vlade Brčko distrikta.

Poređenja radi, u BiH jučer su registrovane 172 osobe koje su pozitivne na koronavirus, od 1.420 obrađenih testova, a nije bilo smrtnih slučajeva.

Vikend, ono što sam i kazao, manji broj. Bit će izuzetno zanimljivo pratiti sljedeće dvije sedmice (nije meme), da vidim reakciju od SFF, punih tribina i sl.
Kad smo kod punih tribina, bile su pune tribine na EP širom Evrope, ima li ko saznanja da li je to na neki način napravilo određena žarišta?!
Pune su plaže od Turske, Grčke, Albanije, CG, Hr.
Čeka se da se vrate sa odmora pa će da bukne?
Ne čini li vam se da se sve to malo frizira ono po potrebi?
Neka da prođe sezona pa će se onda povećati brojevi?
Za pune tribine na EP su bili ausvajsi. Zato nije bilo žarišta i zato trebaju i nama. Nismo mi pametniji od njih.

https://www.ispo.com/en/know-how/uefa-e ... apply-fans

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 14:36

16 avg 2021, 14:30
@admin, kao što vidim/vidiš, to su pokrenuli drugi forumaši, nemam ja veze s tim.
ovo si rekao ti:
16 avg 2021, 10:26
admin je napisao/la:
16 avg 2021, 10:21
ministryofjustice je napisao/la:
16 avg 2021, 10:19

Misliš vakcinisanih osoba zbog kojih i mutira.
Kako to kad je do sad svaka mutacija nastala prije nego sto su nastale vakcine?

Jel to Bogic Bogicevic tvrdi da su vakcine odgovorne za mutacije?
A ti baš sve vjeruješ što ti plasiraju?

Otkud sa takvom sigurnošću znaš da je virus nastao prije vakcina?
Ili bilo koja njegova mutacija?
Mislim ne znam ni ja koji je redoslijed, ali ovako kategorično tvrditi...to ti imaš neki izvor direktno u Umbrella Korporaciji u Wuhanu?
Jesi li se predomislio ili i dalje misliš da je mutacija zbog vakcinisanih osoba mogla nastati prije vakcina?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 14:36

Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 14:31
16 avg 2021, 14:23
Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 14:17
Virus gripe i dalje postoji, samo što u siromašnoj državi tipa BiH, testovi na isti ne idu uporedo sa testom na koronu. I drugim državama je drugačije, ovdje mislim na Njemačku. Poenta cijele priče oko vakcinacije jeste normalan život sa koronom, da postane sezonska bolest kao i gripa. Pa za gripu se vakcinišu rizične grupe (doslovno svake godine), da ne bi preminuli od iste gripe.
Bravo, i to je ono što je i meni logično, rizične grupe se itekako trebaju vakcinisati, nema šanse da smo baš svi neka rizična skupina.
S tom razlikom što prije niko nije tjerao na vakcinaciju, a sad bogme gleda da te ograniči u svakom smislu da na kraju ispadne idem se vakcinisati da bih mogao u lokal, market, opštinu...ili recimo kino večeras SFF, kaže drug ima ulaznice, ali traže da si prebolovao ili vakcina ili antigen test.
Ali moj lijepi drug, poenta u cijeloj priči je da ne znamo kako će virus reagirati na svakog čovjeka.

51,9 Mio (62,4%) sind mind. einmal geimpft, 45,6 Mio (54,8%) der Bürgerinnen und Bürger haben den vollen Schutz. Wieder ein Wochenende, an dem in 🇩🇪 geimpft wurde - großer Dank an alle, die sich jeden Tag für niedrigschwellige und kreative Aktionen einsetzen. Jede Impfung zählt!

Evo Njemačke, ministar zdravstva. Skoro 52 miliona Nijemaca je vakcinisano jednom, a 45 miliona s obje doze i tako su zaštićeni (55% stanovništva). Zahvalio se svima. Imaš na twitteru, Jens Spahn.

Evo kod nas npr.

11-20 godine, 4 umrle osobe od korone.
21-30 godine, 19 umrle osobe.
31-40, 62 umrle osobe.
41-50, 151 umrla osoba.
51-60, 554 umrle osobe.
61-70, preko 1300.
71-80, preko 1800.
81-90, 1200+.
Ne znamo, i to je tačno.

Ja sam spreman preuzeti taj dio rizika kad je moj život u pitanju.
Otac je u godinama, primio vakcinu.
Mama je nešto mlađa od oca, međutim boli ovo boli ono. Vakcinisana i ona.
Deda isto tako.
Istina oni ne žive sa mnom i viđam ih mjesečno.
Ako se vodimo logikom ja njih ni na koji način ne mogu ugroziti više nego recimo da sam i ja vakcinisan.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 14:39

admin je napisao/la:
16 avg 2021, 14:36
16 avg 2021, 14:30
@admin, kao što vidim/vidiš, to su pokrenuli drugi forumaši, nemam ja veze s tim.
ovo si rekao ti:
16 avg 2021, 10:26
admin je napisao/la:
16 avg 2021, 10:21

Kako to kad je do sad svaka mutacija nastala prije nego sto su nastale vakcine?

Jel to Bogic Bogicevic tvrdi da su vakcine odgovorne za mutacije?
A ti baš sve vjeruješ što ti plasiraju?

Otkud sa takvom sigurnošću znaš da je virus nastao prije vakcina?
Ili bilo koja njegova mutacija?
Mislim ne znam ni ja koji je redoslijed, ali ovako kategorično tvrditi...to ti imaš neki izvor direktno u Umbrella Korporaciji u Wuhanu?
Jesi li se predomislio ili i dalje misliš da je mutacija zbog vakcinisanih osoba mogla nastati prije vakcina?
Pa ja ne mislim, ja pitam. Samo što ti kategorično tvrdiš da je to moje mišljenje. Znači ja tebe pitam kako ti to sve sa sigurnošću znaš, poslije je išlo ono da li je hipotetski moguće da je neko vještački uzgojio virus, pripremio vakcinu, pa ga pustio, onda si ti nadovezao da nije moguće i da je vakcinisao tajno, pa uzgojio mutacije. To već ode daleko.
Nebitno. Logično je da ne može mutacija nastati (neke koje će poslije doći) prije samog virusa, prije nego on bude u dodiru sa okolinom.
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 14:52

imaš li još uvijek neke sumnje, da su mutacije virusa nastale zbog vakcinisanih ljudi?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 14:54

Jao, jao :crazy:

Koje je sljedeće pitanje, hoću li se vakcinisati? :mrgreen:
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 14:56

Samo pitam, kao i ti.

ja jedno pitanje, odmah problem... ti deset pitanja postavio, pa te niko nije ignorisao tako. Hoces li se ti vakcinisati me apsolutno ne zanima, tvoja odluka.

Više me zanima kad će se kod nas uvesti covid pass, da vlast koja je izabrana da nas štiti od budala konačno počne raditi svoj posao.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 15:02

admin je napisao/la:
16 avg 2021, 14:56
Samo pitam, kao i ti.

ja jedno pitanje, odmah problem... ti deset pitanja postavio, pa te niko nije ignorisao tako. Hoces li se ti vakcinisati me apsolutno ne zanima, tvoja odluka.

Više me zanima kad će se kod nas uvesti covid pass, da vlast koja je izabrana da nas štiti od budala konačno počne raditi svoj posao.
Ok, pošteno, odgovorim:
admin je napisao/la:
16 avg 2021, 14:52
imaš li još uvijek neke sumnje, da su mutacije virusa nastale zbog vakcinisanih ljudi?
Nisam ih ni imao, odnosno nisam razmišljao o tome na taj način dok me ti nisi upitao.
vlast koja je izabrana da nas štiti od budala
Od budala bi te trebala štititi policija a ne vlast.
Valjda oni privode oni koji remete javni red i mir.

A ko su ti, ako mogu pitati, te budale?

Ovi koji neće da se vakcinišu?
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 15:04

Osobe koje i pored toliko dokaza negiraju vakcinaciju kao nešto pozitivno u borbi protiv pandemije.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 15:10

Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 15:04
Osobe koje i pored toliko dokaza negiraju vakcinaciju kao nešto pozitivno u borbi protiv pandemije.
Ok. Spadam li ja u tu kategoriju?
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 15:13

Spadaš u kategoriju ljudi kojima malo fali do vakcine, jer imaš razumna razmišljanja i nisi troler na ovoj temi kao drugi. Ako ti je porodica već vakcinisana ne vidim razlog što to ne bi i ti. Reći da poštuješ vakcinu, ali ideš na "rizik" pa šta bude je za mene besmisleno.

I vakvina ne štiti 100%, ali % štiti više nego bez nje, da je 1% opet je veći %. Uzmeš ono što ti se nudi.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 15:15

Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 15:13
Spadaš u kategoriju ljudi kojima malo fali do vakcine, jer imaš razumna razmišljanja i niti troler na ovoj temi kao drugi. Ako ti je porodica već vakcinisana ne vidim razlog što to ne bi i ti.
Ne fali mi ni malo.
Uopšte nemam dilemu oko toga da li bih se vakcinisao. Imam sasvim jasan stav oko toga.
Naravno, nemam ništa protiv toga da se vakcinišu rizične kategorije, uostalom već sam rekao da su mi roditelji vakcinisani i to mi je ok.
Smatram da ja ne trebam upravo iz tog razloga što ne spadam u neku od rizičnih kategorija, što sam bio milion puta u dodiru sa nosiocima virusa i ni na koji način se nije manifestovalo na meni.
Koševo Zapad

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 avg 2021, 15:18

Vakcina, po milion puta receno i naglaseno, nije samo za osobu koja je prima. Ona je i pomoc pri sticanju kolektivnog imuniteta konkretno pomoc prilikom usporavanja sirenja virusa i skracivanju opcija koje virus ima. Vakcinom ne stitimo samo sebe vec i sve druge s kojima imamo kontakt, tako i oni nas.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 15:19

sljivo je napisao/la:
16 avg 2021, 15:18
Vakcina, po milion puta receno i naglaseno, nije samo za osobu koja je prima. Ona je i pomoc pri sticanju kolektivnog imuniteta konkretno pomoc prilikom usporavanja sirenja virusa i skracivanju opcija koje virus ima. Vakcinom ne stitimo samo sebe vec i sve druge s kojima imamo kontakt, tako i oni nas.
Čekamo da neko napiše ali vakcinisani mogu prenijeti virus i onda opet krug debate na temi :rol:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 15:20

sljivo je napisao/la:
16 avg 2021, 15:18
Ako je tako, onda pogotovo ne vidim kakva sam ja prijetnja, opasnost bilo kome.
Ti se vakcinisao, admin se vakcinisao, Neutral se vakcinisao. Imate svi imunitet. Znači ja sam u toj priči nebitan u smislu neke opasnosti po vas.
Koševo Zapad

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 avg 2021, 15:29

Problem je sto jedini ti ne mislis tako i sto imaju oni koji se ne smiju vakcinisati.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 15:31

sljivo je napisao/la:
16 avg 2021, 15:29
Problem je sto jedini ti ne mislis tako i sto imaju oni koji se ne smiju vakcinisati.
Koji su to? Neki sa težim oblicima oboljenja ili?
Neki što su alergični na sastojke vakcine? Kao ono na pencilin?
Nisam upratio da li se to uopšte utvrđuje kod ovih vakcina, tj. da li je moguće.
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 15:35

16 avg 2021, 15:15
Neutral je napisao/la:
Spadaš u kategoriju ljudi kojima malo fali do vakcine, jer imaš razumna razmišljanja i niti troler na ovoj temi kao drugi. Ako ti je porodica već vakcinisana ne vidim razlog što to ne bi i ti.
Ne fali mi ni malo.
Uopšte nemam dilemu oko toga da li bih se vakcinisao. Imam sasvim jasan stav oko toga.
Naravno, nemam ništa protiv toga da se vakcinišu rizične kategorije, uostalom već sam rekao da su mi roditelji vakcinisani i to mi je ok.
Smatram da ja ne trebam upravo iz tog razloga što ne spadam u neku od rizičnih kategorija, što sam bio milion puta u dodiru sa nosiocima virusa i ni na koji način se nije manifestovalo na meni.
naravno da spadaš u tu kategoriju budala.

šta da ti kažem, ako 50 najnaprednijih zemalja svijeta postavi neka pravila, ljudi koji se pitaju da li je to ispravno i da li bismo mi kao država trebali nekim drugim putem... To je budala. I da dokaže da je budala onda počne da se pita oko sasvim logičnih stvari, kao on propituje nešto, razmišlja... da li je nebo plavo ili imaš li neki dokaz da ti pri rođenju nisu ugradili sočiva koja mijenjaju boje? Oh, oštroumno, pronicljivo...

Ne mora biti policija, najmanje su opasne budale od kojih te čuva policija. Imaš budale koje uništavaju ekonomiju, budale koje uništavaju prosvjetu, budale koje uništavaju zdravstvo... to su mnogo opasnije budale, od njih me ne čuva policija.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 15:38

admin je napisao/la:
16 avg 2021, 15:35
16 avg 2021, 15:15
Neutral je napisao/la:
Ne fali mi ni malo.
naravno da spadaš u tu kategoriju.

šta da ti kažem, ako 50 najnaprednijih zemalja svijeta postavi neka pravila, ljudi koji se pitaju da li je to ispravno i da li bismo mi kao država trebali nekim drugim putem... To je budala.
Znači kod nas je trenutno 70% budala...čini mi se da je to otprilike broj nevakcinisanih.

I u tim najnaprednijim zemljama je dosta budala ;)

Mi kao država ne bi trebali drugim putem, to je sigurno.
Nemamo mi ni uslova da bi drugačije sve i da hoćemo.
Ne možemo ih obezbijediti.
Koševo Zapad

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.