Ali moj lijepi drug, poenta u cijeloj priči je da ne znamo kako će virus reagirati na svakog čovjeka.Shategabri je napisao/la: ↑16 avg 2021, 14:23Bravo, i to je ono što je i meni logično, rizične grupe se itekako trebaju vakcinisati, nema šanse da smo baš svi neka rizična skupina.Neutral je napisao/la: ↑16 avg 2021, 14:17Virus gripe i dalje postoji, samo što u siromašnoj državi tipa BiH, testovi na isti ne idu uporedo sa testom na koronu. I drugim državama je drugačije, ovdje mislim na Njemačku. Poenta cijele priče oko vakcinacije jeste normalan život sa koronom, da postane sezonska bolest kao i gripa. Pa za gripu se vakcinišu rizične grupe (doslovno svake godine), da ne bi preminuli od iste gripe.
S tom razlikom što prije niko nije tjerao na vakcinaciju, a sad bogme gleda da te ograniči u svakom smislu da na kraju ispadne idem se vakcinisati da bih mogao u lokal, market, opštinu...ili recimo kino večeras SFF, kaže drug ima ulaznice, ali traže da si prebolovao ili vakcina ili antigen test.
51,9 Mio (62,4%) sind mind. einmal geimpft, 45,6 Mio (54,8%) der Bürgerinnen und Bürger haben den vollen Schutz. Wieder ein Wochenende, an dem in
Evo Njemačke, ministar zdravstva. Skoro 52 miliona Nijemaca je vakcinisano jednom, a 45 miliona s obje doze i tako su zaštićeni (55% stanovništva). Zahvalio se svima. Imaš na twitteru, Jens Spahn.
Evo kod nas npr.
11-20 godine, 4 umrle osobe od korone.
21-30 godine, 19 umrle osobe.
31-40, 62 umrle osobe.
41-50, 151 umrla osoba.
51-60, 554 umrle osobe.
61-70, preko 1300.
71-80, preko 1800.
81-90, 1200+.