Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

Neutral
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 10:39

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, nakon laboratorijskog testiranja 454 uzorka.

Iz Ministarstva zdravstva KS upućuju poziv i apeluju na građane da se vakcinišu, jer samo tako čuvaju sebe, ali i sve druge oko sebe.

Ne treba slušati doktore, sve je ovo new world order. I oni su ludi, doktor a vakciniše se :thumbdown:

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 16 avg 2021, 10:44

Ne znam zašto se i dalje raspravljate s njima. Ponavljaju ukrug pitanja na koja je odgovoreno doslovno preko 50 puta što znači da ili nisu u stanju shvatiti odgovor ili da bezrezervno planiraju zadržati svoj stav što čini dijalog bespotrebnim. U svakom slučaju je gubljenje vremena.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 10:47

Blejzer10 je napisao/la:
16 avg 2021, 10:44
Ne znam zašto se i dalje raspravljate s njima. Ponavljaju ukrug pitanja na koja je odgovoreno doslovno preko 50 puta što znači da ili nisu u stanju shvatiti odgovor ili da bezrezervno planiraju zadržati svoj stav što čini dijalog bespotrebnim. U svakom slučaju je gubljenje vremena.
Čekaj, s koju si ti stranu :mrgreen:
Koševo Zapad

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 avg 2021, 11:27

ministryofjustice je napisao/la:
16 avg 2021, 10:19
Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 10:14
ministryofjustice je napisao/la:
16 avg 2021, 10:13

A što bi vakcinisani ispaštao ako te vakcina štiti, jelde? :mrgreen:
Da virus ne mutira u nedogled zbog neodgovornih ljudi?
Misliš vakcinisanih osoba zbog kojih i mutira.
Nema veze da li je osoba vakcinisana ili ne, bitno je da li ima prenosa virusa. Mutacije su greške koje nastaju pri replikaciji virusa u ćelijama.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 11:29

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na bolničkom liječenju trenutno je 26 bolesnika, od kojih je 3 na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno, priopćio je Stožer HNŽ-a.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar u petak, subotu i nedjelju testirana su 654 uzorka.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji je bilo 141 pozitivnih: 96 iz Mostara, 4 iz Stoca, 14 iz Čapljine, 8 iz Čitluka, 11 iz Neuma, 7 iz Jablanice i 1 iz Konjica. Županijski i općinski sanitarni inspektori tijekom vikenda izdali su 61 rješenje, a na snazi je 356 rješenja.

Mostar nakon sljedećih deset dana red zone. Vjerujem da će uslijediti neke strožije mjere.

Koja neodgovornost Kriznog štaba u HNK. Dok ljetovanje i godišnji odmori prođu, pa će nas opet zatvoriti u tor. Umjesto da spriječiš a ne liječiš. Budale u odijelima.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 avg 2021, 11:39

Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 11:29
Koja neodgovornost Kriznog štaba u HNK. Dok ljetovanje i godišnji odmori prođu, pa će nas opet zatvoriti u tor. Umjesto da spriječiš a ne liječiš. Budale u odijelima.
Samo da nam Daleku ne zatvore jos mjesec :pray:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 11:40

Jesu to navijači Veleža zna li se šta?
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 11:43

harden je napisao/la:
16 avg 2021, 11:39
Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 11:29
Samo da nam Daleku ne zatvore jos mjesec :pray:
Golden😟

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 11:46

Shategabri je napisao/la:
16 avg 2021, 11:40
U Bosni smo, dobro pa nam i ove podatke daju. Zamisli da se zbune i napisu koji je soj. Ali okej, sad ce kraj augusta, opet ce nas zatvoriti. Ja sam apsolutno protiv zatvaranja, naveo sam par puta i razloge. Ovaj Krizni stab treba odgovarati za svoja nedjela.

Vidjeti cete naslove od doticnih da su ljudi krivi jer se nisu vakcinisali, a ne oni, koji su otvorili drzavu koja ima 10% vakcinisanih, idioti.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 11:51

Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 11:46
16 avg 2021, 11:40
U Bosni smo, dobro pa nam i ove podatke daju. Zamisli da se zbune i napisu koji je soj. Ali okej, sad ce kraj augusta, opet ce nas zatvoriti. Ja sam apsolutno protiv zatvaranja, naveo sam par puta i razloge. Ovaj Krizni stab treba odgovarati za svoja nedjela.

Vidjeti cete naslove od doticnih da su ljudi krivi jer se nisu vakcinisali, a ne oni, koji su otvorili drzavu koja ima 10% vakcinisanih, idioti.
Koga će bolan zatvoriti?
Pa kod nas cijelu zimu planine pune, ljeto špica, onda ko fol nešto zatvaraju.
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 11:52

Zatvarali su nas vec dvaput, mislis da nece i treci😁 Volio bih da imam tvoj optimizam.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 16 avg 2021, 11:54

Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 11:52
Zatvarali su nas vec dvaput, mislis da nece i treci😁 Volio bih da imam tvoj optimizam.
Pa vidjećeš da će biti mjera nakon SFF. Malo na jesen zatvaranje, a onda u zimskoj sezoni raspašoj :D

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 11:55

Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 11:52
Pa vidi to je tačno, međutim ja sam i tome prilagodio svoj život i mogu ti reći da mi je na neki način i dobro došlo.

Obišao sam neke planine i neke krajeve koje vjerovatno ne bih da nije bila takva situacija.
Ove naše lijepe napaćene zemlje.
Rezultat je da se nisam nikad bolje osjećao.
A recimo da sam već u godinama kad čovjek postaje sve više lijen i onda krenu da te napadju holesterol, pritisak i sve ono što ide.
Koševo Zapad

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 avg 2021, 11:55

Neutral je napisao/la:
16 avg 2021, 11:43
Golden😟
Nebitan skroz, nije ni blizu dobro ko u Dalekoj :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 12:08

Krizni štab je i krivac za ovo stanje, ne mislim na broj novozaraženih (svakako su i tu krivi), već na svijest ljudi. Sjetite se kad nije bilo vakcina, preko štele se neki vakcinisali Pfizerom, pa neki dan na N1 onaj Katica gostuje, pa obruka se čovjek sa pričom kako se on vakcinisao. I sada ljudi misle da su ostale vakcine za sirotinju osim Pfizera. Tu je i medijska propaganda oko AZ-a, razumijem što se neće mlađi od 40 vakcinisati s njom ili žene, ali eto Pfizer je kao nešto bolji od AZ? Ne, nije, što vidimo po delta soju u Izraelu.

Diskoteke krcate, ponašanje kao da nema virusa, a tu i tamo se spomene kako je dosta zarazniji. I epilog je 200+ zaraženih u pet dana samo u Mostaru. Zatvarali su nas na malo broju zaraženih, a sada je kao sve okej. Hvala Bogu pa je imuni sistem kod ljudi jači ljeti pa nema tako velikog broj srmtnih slučajeva.

@Harden

Ne dam novac uzpu, klubovima i ljudima koji su nakon praljkovače odali počast da ne rade taj dan. Ne čudi što smo blećci kao narod.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 12:44

Mislim da su update stranicu i zvanicno je HNK prvi kanton u red zone sa sedmodnevnom incidencijom od 166 novozarazenih.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 13:00

16 avg 2021, 10:31
admin je napisao/la:
16 avg 2021, 10:29
Nastao je sigurno prije nego sto je mnogo ljudi vakcinisano. Tako da sigurno vakcinisani ljudi ne mogu biti uzrok dosadasnjih mutacija.

Ti se bas cupas za neki argument, nidze veze, a razmisli prvo
Ti fakat naivan.

Jašta. Divim ti se koliko slijepo vjeruješ svemu što ti se plasira.

Ok, ne mogu vakcinisani, ali ja prav zdrav sam opasan za okolinu?
Znaci ti tvrdis da su recimo britanski ili delta soj nastali medju vakcinisanom populacijom?

Hoces da kazes da su negdje tajno masovno vacinisali ljude jos prije novembra 2020 i da je to uzrok nastanka raznih sojeva?

Gdje su to radili, koji su to ljudi?

Tako je, ti si vrlo opasan po okolinu, znatno opasniji od prosjeka jer i kad budes imao simptome neces sebi reci da je Mozda korona jer smatras da je to sve izmiljotina. Neces cak ni masku staviti vec ces kasljati ljudima u lice. Osobe kao ti su upravo najopasnije i neophodno ih je detaljno provjeriti prije nego sto ih se pusti u drustvo

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 16 avg 2021, 13:14

Vidiš da se čovjek primio, gdje ćeš pričati s njim.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 13:27

admin je napisao/la:
16 avg 2021, 13:00
16 avg 2021, 10:31
admin je napisao/la:
16 avg 2021, 10:29
Nastao je sigurno prije nego sto je mnogo ljudi vakcinisano. Tako da sigurno vakcinisani ljudi ne mogu biti uzrok dosadasnjih mutacija.

Ti se bas cupas za neki argument, nidze veze, a razmisli prvo
Ti fakat naivan.

Jašta. Divim ti se koliko slijepo vjeruješ svemu što ti se plasira.

Ok, ne mogu vakcinisani, ali ja prav zdrav sam opasan za okolinu?
Znaci ti tvrdis da su recimo britanski ili delta soj nastali medju vakcinisanom populacijom?

Hoces da kazes da su negdje tajno masovno vacinisali ljude jos prije novembra 2020 i da je to uzrok nastanka raznih sojeva?

Gdje su to radili, koji su to ljudi?

Tako je, ti si vrlo opasan po okolinu, znatno opasniji od prosjeka jer i kad budes imao simptome neces sebi reci da je Mozda korona jer smatras da je to sve izmiljotina. Neces cak ni masku staviti vec ces kasljati ljudima u lice. Osobe kao ti su upravo najopasnije i neophodno ih je detaljno provjeriti prije nego sto ih se pusti u drustvo
Ja ne tvrdim ništa. Samo mi nije jasno kako si ti siguran da nisu?
Kako znaš da neko nije znao za sve ovo?
Postoje naznake da se za korona virus znalo prije nego je krenulo sve ovo sa Wuhanom pa dalje.

Ne smatram da je sve izmišljotina, daleko od toga. Ozbiljna je stvar, mnogi su imali ozbiljne zdravstvene probleme, mnoge je koštalo života.
Nisam ja ništa. Nikom ne punim glavu. Imam svoj stav i svoje mišljenje. Savršeno se dobro osjećam. Ako bude problema, javiću se dežurnom doktoru pa nek on odluči šta i kako.

Vidiš, taj tvoj stav da mene neko treba nešto provjeriti je zabrinjavajući. Ko si ti da mi to namećeš? Zato jer sam kao opasan po tebe? Pa ako si se vakcinisao u čemu je štos? Zaštitio si se, ne?
Čuj prije nego me se pusti u društvo...nema mene šta da ko pusta u društvo. Ja sam legitimni član društva koji radi za ovu zajednicu, uredno se naplaćuju između ostalog i zdravstvene usluge od moje plate, plaćam sve svoje obaveze, ali bi me trebalo provjeriti prije nego me se pusti u to društvo :crazy: super, znači u pravu sam, dolazi nam novi društveni poredak u kojem nemamo osnovna ljudska prava, nego će nas neko provjeravati prije nego nas pusti u društvo i odlučivati da li smo ili ne podobni za to isto. Nevjerovatno.
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 13:35

Imas svoje misljenje ali postoji nesto sto se zove struka. Ako ti doktor kaze da se vakcinises, odakle ti uopce pada ideja da to ne uradis? Imam kolegu koji ima sina, 5-6 godina i nije ga vakcinisao niti sa jednom vakcinom. Znaci potencijalno moze dobiti “tezu” bolest za koju smo mislili da je izumrla jer postoje vakcine za iste, jer on smatra da su vakcine zlo, sto je besmisleno.

Dodje ti zidar da ti radi kucu kao struka, ti mu kazes majstore nije to tako.

Ja se u svemu drzim struke, ako sam po struci povjesnicar toga se i drzim, i povijest je pokazalo kakve su ranije pandemije bile. U svijetu brzog putovanja avionima, ova borba ce jos dugo trajati.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.