FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 15 avg 2021, 15:48

Joj al gušiš temu nebitnim postovima. Od Milera, youtube pjesama do politike. Mislim da ni na jednom pdf to nema osim kod nas.
Ponekad imas stvarno zanimljive analize, ali brate ubi sa ovim off topic-om.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 avg 2021, 18:54

tuzlac je napisao/la:
15 avg 2021, 14:10
Odlazak legende njemačkog i svjetskog fudbala: Preminuo Gerd Muller
Umro je Gerd Muller, legenda njemačkog nogometa. Objavio je to danas minhenski Bayern na svojim stranicama.

Umro je Gerd Muller, legenda njemačkog nogometa. Objavio je to danas minhenski Bayern na svojim stranicama.

Jedan od najboljih strijelaca koje je nogomet ikad imao još uvijek drži brojne rekorde, uključujući onaj od 40 golova u jednoj sezoni Bundeslige. Njemačkoj je donio naslov svjetskih prvaka, a Bayernu evropski naslov.

“Zahvaljujući njegovim dometima Bayern Munchen dostigao je međunarodnu razinu na kojoj još uvijek igra. U mojim očima on je najvažniji igrač u historiji Bayerna. Siguran sam da će ljudi i dalje pričati o Gerdu Mulleru za 100 godina”, rekao je svojevremeno njegov bivši saigrač i prijatelj Franz Beckenbauer.

Gerd Muller rođen je 3. novembra 1945. godine u gradu Nordlingen, gdje je počeo svoju nogometnu karijeru. “Bombarder” je bio najbolji nogometaš Evrope 1970. godine, zabio je 365 golova iz 427 bundesligaških utakmica, a 62 gola iz 68 utakmica za tadašnju Zapadnu Njemačku.

Moramo održavati pdf.na životu.Vidiš da zna proći nekoliko dana a da niko ništa ne piše.
Što se tiče pokojnog Gerda Milera , sramota bi bilo za naš pdf. da se ne sjetimo ovog velikana fudbalskog svijeta.Ja sam ga gledao i u Bajernu i Zapadno-Njemačkoj reprezentaciji.To majka jednom rodi.Rahmet Božiji neka je dobroj i plemenitoj duši Gerda Milera.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 avg 2021, 19:01

Ali evo radi tebe. Mislim da Velež neće pobijediti Gorkog.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 15 avg 2021, 22:49

tuzlac je napisao/la:
15 avg 2021, 18:54
tuzlac je napisao/la:
15 avg 2021, 14:10

Jedan od najboljih strijelaca koje je nogomet ikad imao još uvijek drži brojne rekorde, uključujući onaj od 40 golova u jednoj sezoni Bundeslige. Njemačkoj je donio naslov svjetskih prvaka, a Bayernu evropski naslov.

“Zahvaljujući njegovim dometima Bayern Munchen dostigao je međunarodnu razinu na kojoj još uvijek igra. U mojim očima on je najvažniji igrač u historiji Bayerna. Siguran sam da će ljudi i dalje pričati o Gerdu Mulleru za 100 godina”, rekao je svojevremeno njegov bivši saigrač i prijatelj Franz Beckenbauer.

Gerd Muller rođen je 3. novembra 1945. godine u gradu Nordlingen, gdje je počeo svoju nogometnu karijeru. “Bombarder” je bio najbolji nogometaš Evrope 1970. godine, zabio je 365 golova iz 427 bundesligaških utakmica, a 62 gola iz 68 utakmica za tadašnju Zapadnu Njemačku.

Moramo održavati pdf.na životu.Vidiš da zna proći nekoliko dana a da niko ništa ne piše.
Što se tiče pokojnog Gerda Milera , sramota bi bilo za naš pdf. da se ne sjetimo ovog velikana fudbalskog svijeta.Ja sam ga gledao i u Bajernu i Zapadno-Njemačkoj reprezentaciji.To majka jednom rodi.Rahmet Božiji neka je dobroj i plemenitoj duši Gerda Milera.
Kako znas da je dobra i plemenita dusa???🤔😁

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 15 avg 2021, 22:51

tuzlac je napisao/la:
15 avg 2021, 19:01
Neosporan je znacaj Milera za fudbal uopće, ali imaju vjerovatno druge temebo tome. Ovo je samo za klub TC.
Sto se tiče ove večerašnje utakmice i ne pratim bas. Više me zanima ova sutra Borac -Zrinjski. Nadam se puno kartona i jednim i drugim jer to su nam sledeći protivnici.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 avg 2021, 22:59

PREMIJER LIGA BIH - 5. KOLO

NK Široki - FK Leotar 2:0 (0:0)
FK Velež - FK Sloboda 0:2 (0:1)
FK Željezničar - FK Rudar 2:0 (0:0)
FK Sarajevo - FK Radnik 2:1 (2:0)
FK Borac - HŠK Zrinjski 1:5(1:3)
FK Tuzla City - HŠK Posušje 4:1(2:0)

---------------------------------------------------------------
1. FK Sloboda...... 5.. 4.. 1.. 0.. 13
2. FK Tuzla City... 4.. 4.. 0.. 0.. 12
3. HŠK Zrinjski.... 4.. 3.. 1.. 0.. 10
4. FK Sarajevo..... 5.. 3.. 0.. 2.. 9
5. NK Široki........ 5.. 1.. 4.. 0.. 7
6. FK Željezničar.. 5.. 2.. 1.. 2.. 7
7. FK Rudar.........5.. 1.. 1.. 3.. 4
8. FK Velež......... 4.. 1.. 1.. 2.. 4
9. FK Leotar....... 5.. 1.. 1.. 3.. 4
10. HŠK Posušje... 5.. 1.. 0.. 4.. 3
11. FK Borac........ 5.. 0.. 2.. 3.. 2
12. FK Radnik...... 5.. 0.. 2.. 3.. 2

-------------------------------------------------------

6. KOLO

NK Široki - FK Velež
FK Radnik - FK Željezničar
FK Leotar - HŠK Posušje
FK Sloboda - FK Sarajevo
HŠK Zrinjski - FK Tuzla City
FK Rudar Prijedor - FK Borac
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 avg 2021, 13:55, ukupno mijenjano 5 puta.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 16 avg 2021, 00:33

tuzlac je napisao/la:
15 avg 2021, 19:01
:urnebes: :urnebes: :clap:
075

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 16 avg 2021, 09:40

Nisam nista prokomentarisao za dolazak Tomasevica neki dan.

Bio je odlican u Slobodi prosle sezone, mogao bi biti idealno pojacanje na bocnim/krilnim pozicijama, mislim prije svega na lijevu stranu - tu smo nesto slabije popunjeni.

Uglavnom - dobrodosao.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 avg 2021, 10:20

Predsjednik Veleža Šemsudin Hasić ,podnio ostavku!
16. Avgusta, 2021 00:15

U sklopu petog kola Premijer lige BiH Velež je na svom terenu poražen od ekipe Slobode s 0:2. Nakon tog poraza, kao grom iz vedra neba stigla je vijest o ostavci predsjednika FK Velež Šemsudina Hasića.

– Dragi prijatelji, sponzori i navijači FK Velež,

Poslije pet godina rada i strpljivog građenja kluba došlo je vrijeme da se oprostim od svih vas i da zauzmem poziciju na mirnijem dijelu tribine, a da posao predsjednika prepustim nekom sa više energije.

Mom Veležu želim poštenu borbu u budućnosti, pa neka završi gdje ga ona odnese, poruka je sada već bivšeg predsjednika Rođenih – poruka je sada već bivšeg predsjednika Rođenih.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 16 avg 2021, 10:23, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 avg 2021, 10:22

emir012 je napisao/la:
16 avg 2021, 09:40
Nisam nista prokomentarisao za dolazak Tomasevica neki dan.

Bio je odlican u Slobodi prosle sezone, mogao bi biti idealno pojacanje na bocnim/krilnim pozicijama, mislim prije svega na lijevu stranu - tu smo nesto slabije popunjeni.

Uglavnom - dobrodosao.
Valjda je obavio priprene u TSC-TOPOLA.TO JE PRVO.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 avg 2021, 16:23

Nukić: Titula? Nećemo o tome, svi gledamo samo u jednom pravcu

slika
Sjajan početak sezone za Tuzla City
Ajdin Nukić briljira na početku sezone, baš kao i njegov Tuzla City koji ima maksimalnih 12 bodova nakon četiri utakmice.

16.08.21. 14:03
INTERVJU
E. Škorić

Nukić: Titula? Nećemo o tome, svi gledamo samo u jednom pravcu
I razlog tom učinku nije lagan raspored. Naprotiv, Tuzlaci su u prva tri kola igrali protiv Sarajeva na Koševu, Željezničara na Tušnju i gostovali su u Trebinju kod veoma kvalitetne ekipe Leotara. Na koncu, nadigrali su prošlo kolo Posušje i slavili s 4:1. Sedam dana ranije, isto to Posušje slavilo je protiv aktuelnog prvaka Borca...

Nukić je protiv Posušja upisao čak tri asistencije i uz saigrača Adnana Džafića definitivno konkuriše za laskavu titulu igrača kola.

Da li si mogao pretpostviti da će Tuzla nakon četiri kola imati 12 bodova?

"Naravno da se nisam nadao baš ovakvom početku, ali sam vjerovao da ova ekipa ima kvalitet za veliki uspjeh, što je rezultiralo ostvarenju maksimalnog broja bodova u prethodne četiri utakmie", rekao je Nukić.

O tituli, barem za sada, na Tušnju niko ne govori.

"Mislim da je još rano govoriti o bilo čemu i postavljanju moje ekipa na lidersko mjesto jer je ova naša liga jako neizvjesna… Mi se bavimo samim sobom i idemo utakmicu po utakmicu. Ne bih htio pričati ili prognozirati nešto jer to niko ne zna. Pustit ćemo vrijeme da pokaže, ali sigurno da smo pokazali veliki karakter i kako sam već rekao uz, veliki rad i balans između mladosti i iskustva možemo napraviti veliki uspjeh, što je na kraju i naš cilj".

Nukić ima sjajne statistike na otvaranju nove sezone. Postoje li neke posebne instrukcije od trenera Musemića?

"Za sada je sve super. Naravno da sam zadovoljan svojim igrama, dobar rad daje rezultat. Imam gol i pet asistencija nakon četiri kola i to mi daje puno samopouzdanja i i još veću želju za radom. Što se tiče savjeta Husrefa Musemića, pa sigurno da svi dobijamo određene upute od trenera i svi se trudimo da to ispoštujemo".

Opet, ne možemo se oteti dojmu da je možda upravo Tuzla City jedan od glavnih kandidata za titulu...

"Sezona je tek na početku tako da ne treba i ne može se još pričati o tituli. Mi idemo utakmicu po utakmicu, i u svakoj ćemo svi dati svoj maksimum da ostvarimo što bolji rezultat. Cilj kluba je Evropa, tako da svi gledamo u tom pravcu".

U Mostaru derbi, Tuzla City će na noge Zrinjskom. Očekivanja?

"Pa sigurno da idemo jednoj kvalitetnoj ekipi kao što je Zrinjski. Mi naravno idemo da ostvarimo što bolji rezultat i nadamo se da ćemo biti svjedoci jedne dobre utakmice".

Nukić ističe da postoji veliko poštovanje prema autoritativnom treneru kao što je Husref Musemić, a da su se novajlije sjajno uklopile u tim.

"Atmosfera u klubu je odlična, svi momci koji su došli su prihvaćeni na najbolji mogući način i svi smo tu jedan za drugoga. Šef Musemić ima autoritet i poštovanje od svih nas, tako da slušamo sve što kaže, radimo i onda nema nikakvih problema".

Ko te razočarao od ekipa i da li te recimo iznenadio ovaj loš start Veleža i Borca nakon utakmica u Evropi?

"Kao što sam već rekao, sezona je duga, nikad se ništa ne zna, a i takva nam je liga. Sigurno da je umor stigao ekipe Borca i Veleža od Evrope, zbog čega rezultati u prvenstvu nisu bili onakvi kakvi su se možda očekivali".

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 16 avg 2021, 22:27

Kao sto sam rekao jako interesantna utakmica veceras.
Zrinjski je prava mašina i naša sledeća utakmica će pokazati od čega smo i čemu se možemo nadati. Biće to prava poslastica.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 16 avg 2021, 22:49

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
16 avg 2021, 22:27
Zrinjski je prava mašina i naša sledeća utakmica će pokazati od čega smo i čemu se možemo nadati. Biće to prava poslastica.
Odlicni su, ali veceras su igrali sa "otvorenim" borcem. Tako su i Sarajevo dobili, imaju tranziciju odlicnu, uz ovako los borac nije se moglo nista drugo ocekivati. Trenutno su najvise pokazali u ligi, imali su tezak raspored, cak tezi od nas (igrali su sa Sirokim, mi sa Posusjem) ali ja sam optimista, vjerujem u dobar rezultat u Mostaru.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 16 avg 2021, 23:04

elvirbaljic je napisao/la:
16 avg 2021, 22:49
Odlicni su, ali veceras su igrali sa "otvorenim" borcem. Tako su i Sarajevo dobili, imaju tranziciju odlicnu, uz ovako los borac nije se moglo nista drugo ocekivati. Trenutno su najvise pokazali u ligi, imali su tezak raspored, cak tezi od nas (igrali su sa Sirokim, mi sa Posusjem) ali ja sam optimista, vjerujem u dobar rezultat u Mostaru.
Ja vjerujem našem stručnom štabu da će im pronaći slabe strane, a imamo igrače koji to mogu iskoristiti.
Stoga sam također optimista za tu utakmicu.
Pa onda vjerovatno idemo u BL da dokrajčimo ovaj Borac.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 16 avg 2021, 23:06

16 avg 2021, 23:04
Ja vjerujem našem stručnom štabu da će im pronaći slabe strane, a imamo igrače koji to mogu iskoristiti.
Sad tek ostaje zal sto borac nismo vec "arhivirali" izvukli su glavu ispod noza, odgoda utakmice nije imala veze sa europom, to sam vec i pisao, ali otom potom.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 16 avg 2021, 23:12

16 avg 2021, 23:06
16 avg 2021, 23:04

Sad tek ostaje zal sto borac nismo vec "arhivirali" izvukli su glavu ispod noza, odgoda utakmice nije imala veze sa europom, to sam vec i pisao, ali otom potom.
Ja također nisam podržavao ideju da se odgodi.
Njima je bilo da se pokušaju izvući iz krize, kakva Evropa.
Očigledno nisu uspjeli se konsolidovati. Vjerujem da bi oni rado sto duže odgodili tu zaostalu, ali svejedno neće nam pobjeći.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 17 avg 2021, 22:05

slika

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 18 avg 2021, 15:54

Hoćel ovaj Mirzad imati pravo nastupa protiv Zrinjskog i kako ide oko registracije i radne dozvole za Tomaševića.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 avg 2021, 13:53

tcity055 je napisao/la:
18 avg 2021, 15:54
Hoćel ovaj Mirzad imati pravo nastupa protiv Zrinjskog i kako ide oko registracije i radne dozvole za Tomaševića.
Kažnjen miinum 2 utakmice.Šta će ti Mirzad? M. Mehanović (ušao u 84',a direktni crveni u 90' ),da opsuje sudiji mater? HvalaBogu vraća nam se Brkić.
Tomašević je registrovan i formalno može nastupiti.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 avg 2021, 14:06, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 avg 2021, 14:02

Sudija.Jelić Frano – Široki Brijeg.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 avg 2021, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: ASD i 16 gostiju.