Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

AshburtonG
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la AshburtonG » 15 avg 2021, 18:53

Joj al i ti valjas neprovjerene gluposti. Evo uzmimo za primjer USA, kao naciju koja se "dokazano" najnezdravije hrani na svijetu. Uz ratne godine i eto prosle godine Covid19, eksponencijalan je rast life expectancya od 1860 godine.
https://www.statista.com/statistics/104 ... -all-time/

Da medicina nije napredovala je vrlo vjerovatno najveca glupost ovog podforuma. Medicina je mozda izgubila odredjene putanje, koje su nametnute Hipokratovom zakletvom, mozda se moralno ne podudara sa istom, mozda se za neke bolesti namjerno ne zeli naci lijek i slicne stvari, ali napredak od skoro 40 godina vise se osim manje ratova, sanitarnijih uslova, manjoj fizickoj iskoristivosti, treba zahvalit i ogromnom napretku medicine.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 15 avg 2021, 18:58

dscile je napisao/la:
15 avg 2021, 18:51
RollingPaper je napisao/la:
15 avg 2021, 16:22
dscile je napisao/la:
15 avg 2021, 16:11

Ovo je definitivno jedna od najvecih izvala u istoriji ove teme, a bilo ih je dosta. Toliko da sam se bas zapitao jesi li neki novi trol.

Em sto su bolesti kao sto su kuga, boginje, kolera ubijale milione ljudi prije bilo kakve "moderne medicine", em sto bi bez te moderne medicine i dan danas umirali od bolesti kao sto je tuberkuloza.

To su zarazne bolesti, nisu virusi.

Pa sto umiremo od raka i dalje ako je efikasna moderna medicina? Gdje je rak/tumor bio do prijašnjih 20 vijekova?
Gdje je lijek za rak?
Ja sam tek sad ubijedjen da me j*bes, nerealno koliko gluposti napises u jednom upisu. A uostalom, i ameba vjerovatno zna da su virusi (zajedno za bakterijama) uzrocnici zaraznih bolesti, a da su recimo upravo boginje virusno oboljenje.

A imam osjecaj da je jednaka sansa da objasnim tebi i djetetu od 3 godine zasto nemamo lijek za rak i da rak postoji od kad je ljudi na ovom svijetu, pa se ne bih upustao u tu problematiku, iako je prilicno jednostavna za objasniti
Znas li uopste sta je virus?

Ajd napisi zasto nemamo lijek za rak? Neces napisat zato sto ne znas.

Prije Korone su svi kritikovali modernu medicinu zbog neadekvatnog odgovora na kancerna oboljenja, danas ako to radis ljudi te napadaju.
Svi su kritikovali farmaceutsku mafiju danas šute.
Svi su kritikovali politicare, danas im vjeruju na svaku riječ, pogotovo za Koronu. Vucic, najveća politicka i fasisticka prelivoda, odjednom postade Najdrazi.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 15 avg 2021, 19:04

15 avg 2021, 18:58
dscile je napisao/la:
15 avg 2021, 18:51
15 avg 2021, 16:22

To su zarazne bolesti, nisu virusi.

Pa sto umiremo od raka i dalje ako je efikasna moderna medicina? Gdje je rak/tumor bio do prijašnjih 20 vijekova?
Gdje je lijek za rak?
Ja sam tek sad ubijedjen da me j*bes, nerealno koliko gluposti napises u jednom upisu. A uostalom, i ameba vjerovatno zna da su virusi (zajedno za bakterijama) uzrocnici zaraznih bolesti, a da su recimo upravo boginje virusno oboljenje.

A imam osjecaj da je jednaka sansa da objasnim tebi i djetetu od 3 godine zasto nemamo lijek za rak i da rak postoji od kad je ljudi na ovom svijetu, pa se ne bih upustao u tu problematiku, iako je prilicno jednostavna za objasniti
Znas li uopste sta je virus?

Ajd napisi zasto nemamo lijek za rak? Neces napisat zato sto ne znas.

Prije Korone su svi kritikovali modernu medicinu zbog neadekvatnog odgovora na kancerna oboljenja, danas ako to radis ljudi te napadaju.
Svi su kritikovali farmaceutsku mafiju danas šute.
Svi su kritikovali politicare, danas im vjeruju na svaku riječ, pogotovo za Koronu. Vucic, najveća politicka i fasisticka prelivoda, odjednom postade Najdrazi.
Rak je autonomno nekontrolisano bujanje tkiva organizma. A sad da ti pojednostavim, iako vidim da ti veze nemas o vezi a volis se praviti pametan. Nemamo lijek za rak zato sto ne mozemo napraviti lijek koji ce diferencirati tkivo raka od normalnog tkiva zbog njihove slicnosti. Zato je i dalje vrhunac isijecanje tkiva raka kada je to moguce i hemoterapije koje ubijaju cijeli organizam, ne samo rak.

A eto, ti me nauci sta je virus ili zarazna bolest. Ja i dalje kontam da ti trolujes, ili si eventualno Husika.

Mislim da se nema svrhe bilo sta dalje objasnjavati. Realno, svako ko je prosao biologiju u osnovnoj morao je makar nauciti vrste mikroorganizama i sta oni rade.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 avg 2021, 21:23

Dilema koju imam je slijedeca:

Iskreno se nadam da je ovaj rolingpaper neko dijete, pa hajd, nije jos naucio jer nije imao prilike, pa misli da su aspirin i gips najveci dometi medicine i tako to. Tako vjerovatno i moja djeca misle, sta ce drugo, dobro je to. Medjutim, onda rollingpaper nije nimalo primjeren nick, a i mama i tata ce se ljutiti (s pravom) sto visi na telefonu i ne bih htio biti krivac za to. Znaci, ban bi bio najkorektnija stvar.

Druga opcija je da nas trola. Onda je za bana.

Treca opcija, najgora. Neko ga je pustio da zavrsi skolu, bilo kakvu, a ovo sve izvaljuje... to je bas kriticno, nije ni za podjebavat. To je ozbiljan propust u skolstvu, tacno bih volio znati ko mu je dvicu dao, treba popricati s tom osobom. Onda nije do njega, vec je do svih nas

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 15 avg 2021, 22:25

Banuj ga zbog opcije 3, ostale mu oprosti
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 15 avg 2021, 22:52

I makedonci se bune protiv covid terora

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 avg 2021, 22:54

Slazes li se sa rolingpaperom?

Zasto se bojis diskusije, ti si pametniji od nas, razbucaces svakog ko se suprotstavi?

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 15 avg 2021, 23:01

admin je napisao/la:
15 avg 2021, 22:54

Zasto se bojis diskusije, ti si pametniji od nas, razbucaces svakog ko se suprotstavi?
Ne znam s kime pričaš. Očigledno imaš nekih problema.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 15 avg 2021, 23:10

admin je napisao/la:
15 avg 2021, 21:23
Dilema koju imam je slijedeca:

Iskreno se nadam da je ovaj rolingpaper neko dijete, pa hajd, nije jos naucio jer nije imao prilike, pa misli da su aspirin i gips najveci dometi medicine i tako to. Tako vjerovatno i moja djeca misle, sta ce drugo, dobro je to. Medjutim, onda rollingpaper nije nimalo primjeren nick, a i mama i tata ce se ljutiti (s pravom) sto visi na telefonu i ne bih htio biti krivac za to. Znaci, ban bi bio najkorektnija stvar.

Druga opcija je da nas trola. Onda je za bana.

Treca opcija, najgora. Neko ga je pustio da zavrsi skolu, bilo kakvu, a ovo sve izvaljuje... to je bas kriticno, nije ni za podjebavat. To je ozbiljan propust u skolstvu, tacno bih volio znati ko mu je dvicu dao, treba popricati s tom osobom. Onda nije do njega, vec je do svih nas
Ban za trolanje ? Otkad je to ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 avg 2021, 23:19

ministryofjustice je napisao/la:
15 avg 2021, 23:01
admin je napisao/la:

Sto ti odgovaras ako ne znas kome se obracam?

A obracam se tebi. Slazes li se s rollingpaperom? Zasto se bojis diskusije?

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 15 avg 2021, 23:34

Sage je napisao/la:
15 avg 2021, 22:25
Banuj ga zbog opcije 3, ostale mu oprosti
Steta bi bila ovo banovati. Odavno se nisam ovako ismijao.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 16 avg 2021, 07:08

Neki dan sam procitao ovde par postova da se ne vakcinise u toku pandemije, da je to greska ako sam dobro razumio. Nisam doktor, nisam ni Bog zna sta strucan po tom pitanju, pa bi zelio da mi ta osoba kaze zasto je to tako i kad je pravo vrijeme za vakcinisanje? Necu da trazim izvore po netu, pa moze slobodno ta osoba i izvor tog fakta da stavi.

Interesuje me iz vise razloga, naime.... Ako se ceka neko idealno vrijeme za vakcinacije, koje je to vrijeme? Da prodje par godina? Ako da, zbog cega?
Jel treba odredjeni broj da prodje kroz zarazu? Ako da, opet koji je to broj i zbog cega?

Je li mozda razlog prijasnjih kasnijih vakcinacija taj da je vakcinama trebalo dugo vremena da se naprave pa je onda logicno prolazilo par godina?

Ne znam, nekako imam previse pitanja na tako nesto, a glavo je eto... Kako se to tacno prekida pandemija?
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 16 avg 2021, 09:30

admin je napisao/la:
15 avg 2021, 23:19
15 avg 2021, 23:01
admin je napisao/la:

Sto ti odgovaras ako ne znas kome se obracam?

A obracam se tebi. Slazes li se s rollingpaperom? Zasto se bojis diskusije?
Šta tebe briga s kime se ja slažem ili ne... Kojih diskusija? Ti svojim udbaškim odgovorom na post od Bogića smatraš diuskusijom i relevantnim? Likovi poput tebe, tj. plačenika sam se nagledao po forumima. S tim ljudima nema razgovora. Oni su samo tu da ruše i diskedituju bilo koju stvar koja ide kontra zvaničnog narativa. Pri tome su lukavo služe svim i svačim. Npr. osobi koja nešto tvrdi suprotno od zvaničnog narativa a relevantan je faktor, se recimo nađe da jede svinjetinu ili da je član neke partije koja nije na dobrom glasu i na osnovu takvih gluposti se ruši njen kredibilitt i samim tim sve što je ona rekla. To je ta taktika da srušiš nekome renome nalazeći 'prljavi veš' koji nema veze sa temom ili bilo čime, sa čime rušiš kredibilitet te osobe i samim tim potkopavaš stručnost te osobe. Udbaške taktike.

Ti si upravo taj, udbaš-plačenik, koji se služi svim mogućim sredstvima da odbrani ono što brani. Pročitaj svoj odgovor kao odgovor na video od Bogićevića i bit će ti jasno. Ti ćeš to opet naravno nečim opravdati. Takvi samo misle na sebe i svoju guzicu. S tobom nema nikavog dijaloga.

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 16 avg 2021, 09:32

U međuvremenu su i u SM uveli kovid ausvajze. Valjda će se neko sjetiti da i vakcinisani prenose zarazu pa da sva ta priča nema smisla.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/u-ba ... /210816018

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 09:40

Hajde objasni na koji nacin je Bogic Bogicevic relevantan u ovoj temi, pa sve i da uzmemo da govori istinu, u sta sumnjam i Sto nisi u stanju potkrijepiti. I Evo nek je i u kontekstu u koji pokusavas da ga stavis, sto nije tacno.

Ako je iko dokazao da blage veze nema da geopolitickim trendovima i nije u stanju predvidjeti desavanja cak i kad mu u glavu udaraju, onda je to sigurno clan predsjednistva Jugoslavije iz BiH s pocetka ‘90tih.

Ti, ja, bilo koji forumas, Cak i ovaj rolingpaper Hajd, nemas dokaza da se mozda i ne bi snasao, ali Bogic je na najbolniji moguci nacin pokazao da pojma nema.

Uz to, pokazao je da u medjuvremenu nista nije naucio i nije u stanju predvidjeti ni lokalne sitnosicarske politicke trendove kad je dopustio da se bruka i bude kusur u prepucavanju lokalne buranije oko imenovanja gradonacelnika.

Drugo je sto je fin ciko i ne djeluje ko lopov i primitivac na koje smo navikli, pa bi nam eto bilo svima drago da dodje na beznacajnu protokolarnu funkciju u lokalnoj zajednici

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 09:41

16 avg 2021, 09:32
U međuvremenu su i u SM uveli kovid ausvajze. Valjda će se neko sjetiti da i vakcinisani prenose zarazu pa da sva ta priča nema smisla.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/u-ba ... /210816018
Al oni su malo zaraženi... :mrgreen:

Kakvih smo se sve nebuloza nagledali nije ni čudo...samo se sjeti pasoša Hr i BiH, a opet državljana BiH i jednih i drugih, isto tako i s istočne strane sa komšijama.

Sve miriše na još malo (malo više) diskriminacije i uskraćivanja ljudskih prava.

Ne kontam da još nisu počeli otvoreno da tjeraju na vakcinaciju.
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2021, 09:43

Bice i kod nas akoBogda

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 09:50

Što prije, to bolje.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 09:55

Da se sa ausvajsom ulazi u lokale, trgovine, institucije?
Treba onda i kakve trake za oko ruke pripremiti.
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2021, 09:58

Ako se većina vakciniše, što da ispaštaju zbog ovih koji neće da se vakcinišu? Većina, demokratija, kao na izborima.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.