FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
21
9%
Samo stranac
57
24%

Ukupno glasova: 242

PeakyBlinders
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PeakyBlinders » 16 avg 2021, 01:40

Aduka87 je napisao/la:
16 avg 2021, 01:27
Glupo je poredit covjeka koji je spreman kupit upravljacka prava sa klaunom kao sto je masnica koji je bio najobicniji direktor kluba sta vec.
Vala baš, lik došao sa nekom copy/paste idejom i šmokljani klimali glavama, kao svidjelo im se. Hej od njih 100 došo mašnica i iznio neku prepisanu ideju. Eto ljudi u klubu. Ovaj uvali pare na posudbu, jer nema nikakve veze sa klubom, da pomogne u situaciji kad naši ni članske nisu u stanju kupiti. Direktor moje firme ima 10 000 000 na vlastitom računu, a niko ne zna za njega. Nema mu ni slike na netu. Mora da je ubleha.
ORIGINAL 1987

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 16 avg 2021, 01:45

PeakyBlinders je napisao/la:
16 avg 2021, 01:40
Aduka87 je napisao/la:
16 avg 2021, 01:27
Glupo je poredit covjeka koji je spreman kupit upravljacka prava sa klaunom kao sto je masnica koji je bio najobicniji direktor kluba sta vec.
Vala baš, lik došao sa nekom copy/paste idejom i šmokljani klimali glavama, kao svidjelo im se. Hej od njih 100 došo mašnica i iznio neku prepisanu ideju. Eto ljudi u klubu. Ovaj uvali pare na posudbu, jer nema nikakve veze sa klubom, da pomogne u situaciji kad naši ni članske nisu u stanju kupiti. Direktor moje firme ima 10 000 000 na vlastitom računu, a niko ne zna za njega. Nema mu ni slike na netu. Mora da je ubleha.
Ima ljudi koji se ne žele exponirati. Pričao mi je prijatelj koji radi u DM-u, kada je došao vlasnik DM-a mislili svi da je šofer. Samo se kod nas ističe materijalno bogatstvo, a na zapadu je to puno suptilnije... jbg
Evo i oni tebe selame!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 avg 2021, 01:53

obrijanopile je napisao/la:
16 avg 2021, 01:32
miky_hz je napisao/la:
16 avg 2021, 01:24
90minut je napisao/la:
16 avg 2021, 01:19

Ako je lik dao pare za plate onda je sve po ps-u gdje ces takvog lika spominjati u istoj recenici s mašnicom?

Malo je reci da ne ide.
"posudio" ,dao nako' nije to je razlika velika.Ta posudba i to je investicija,jel povratom i kamatom to ce mu doci više.Helem nejse ,i to je na kraju receno od Sabrine i Kasuma da je on posudio te pare ,oni nama rekoše(prije mjesec i kusur dana) da se i Tan vratio pa ga mi nešto nevidimo?
Neko je dao pare, jer su plate isplaćene. Ja nas razumijem sto smo mi prema svemu sumnjičavi, ali malo i pretjerujemo u tome.
Zašto bi Kasum to lagao? Jer bi se javio neko ko je dao pare i rekao laže Kasum, nije dao Mirvic ja sam dao.
Mirvic ima jakog, prijatelja i lik ima lovu. I lik je u sportu, to sam pronašao gdje taj čiko prica o biznisu i spominje Mirvica kao svog dobrog prijatelja. Taj čiko je suvlasnik I predsjednik, profesionalnog, fudbalskog kluba u Americi...
Normalno je da svako želi da vari svoje uložene novce i da zaradi, to je po meni ok. Samo da tu nije Sarajevo u kanalu..
Onda daj da nafatamo tog lika i ćiku koji je u parama a ne njegove dobre drugove. Mirvic ima prijatelja,prijatelj ima lovu i prijatelj je u sportu,nas ne zanima prijatelj nego Mirvic.To je opet na fazon vijesti koju nam je prezentovao Kasum "dobar je sa vlasnikom youtuba"(£ dalje sam u šoku da su to rekli,sto opet mozda samo dovoljno govori za sebe".On je sa svima ",dobar",,ali konkretne stvari nas interesuju.

Što se mene iskreno tice,svako ko dodje i ostavi doticnu damu sa parade na ovoj funkciji ce mi reci koliko je to ozbiljno ustvari.Dan nakon imenovanja novog investitora nebitno kojeg ,ako i dalje bude sjedila gdje sjedi jasno ce mi biti koliko je sati i u kojem to smjeru ide.

A Kasum laže ko i svako ziv kad treba guzicu sacuvat( nevezano za ovu stvar) . Ja sam iskreno imao dobro misljenje o Kasumu,roditelji su mu tu iz naselja gdje ja sad živim,ali generalno sam je priznao da mu raja zamjeri sto "brani" direktoricu,pa tako i ja licno ,a sto on to radi on to najbolje zna,valjda nije ni on slucajno dosao tu pa zato sta li.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 16 avg 2021, 02:00

Koliko znam, Mirvić je već uplatio pare, kojima su se pokrila dugovanja prema igračima. Zar bi neko ko ne misli ozbiljno, ko je hablečina i ko nije zainteresovan za ulazak u Klub onako poslao te pare, jer eto žuljaju ga?

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 16 avg 2021, 02:04

miky_hz je napisao/la:
16 avg 2021, 01:53
miky_hz je napisao/la:
16 avg 2021, 01:24

"posudio" ,dao nako' nije to je razlika velika.Ta posudba i to je investicija,jel povratom i kamatom to ce mu doci više.Helem nejse ,i to je na kraju receno od Sabrine i Kasuma da je on posudio te pare ,oni nama rekoše(prije mjesec i kusur dana) da se i Tan vratio pa ga mi nešto nevidimo?
Neko je dao pare, jer su plate isplaćene. Ja nas razumijem sto smo mi prema svemu sumnjičavi, ali malo i pretjerujemo u tome.
Zašto bi Kasum to lagao? Jer bi se javio neko ko je dao pare i rekao laže Kasum, nije dao Mirvic ja sam dao.
Mirvic ima jakog, prijatelja i lik ima lovu. I lik je u sportu, to sam pronašao gdje taj čiko prica o biznisu i spominje Mirvica kao svog dobrog prijatelja. Taj čiko je suvlasnik I predsjednik, profesionalnog, fudbalskog kluba u Americi...
Normalno je da svako želi da vari svoje uložene novce i da zaradi, to je po meni ok. Samo da tu nije Sarajevo u kanalu..
Onda daj da nafatamo tog lika i ćiku koji je u parama a ne njegove dobre drugove. Mirvic ima prijatelja,prijatelj ima lovu i prijatelj je u sportu,nas ne zanima prijatelj nego Mirvic.To je opet na fazon vijesti koju nam je prezentovao Kasum "dobar je sa vlasnikom youtuba"(£ dalje sam u šoku da su to rekli,sto opet mozda samo dovoljno govori za sebe".On je sa svima ",dobar",,ali konkretne stvari nas interesuju.

Što se mene iskreno tice,svako ko dodje i ostavi doticnu damu sa parade na ovoj funkciji ce mi reci koliko je to ozbiljno ustvari.Dan nakon imenovanja novog investitora nebitno kojeg ,ako i dalje bude sjedila gdje sjedi jasno ce mi biti koliko je sati i u kojem to smjeru ide.

A Kasum laže ko i svako ziv kad treba guzicu sacuvat( nevezano za ovu stvar) . Ja sam iskreno imao dobro misljenje o Kasumu,roditelji su mu tu iz naselja gdje ja sad živim,ali generalno sam je priznao da mu raja zamjeri sto "brani" direktoricu,pa tako i ja licno ,a sto on to radi on to najbolje zna,valjda nije ni on slucajno dosao tu pa zato sta li.
E, kod tebe je već to nekako lično.
Procitaj link koji sam postavio,pa neću u sve sumnjati.
Čovjek dao intervju u tom intervjuu spominje Mirvica, kao prijatelja i poslovnog partnera. Izguglas lika i vidis da je gigant. Je li ti mislis da takvi zovu prijateljima i poslovnim partnerima nekoga ko nema lovu?
Mene ne zanima Sabrina, Kasum, Mirvić. Mene zanima Sarajevo, ako ce doci i dati čovjek pare, a dao je jer su plate isplaćene, sad mi njega trebamo odbiti zato sto on mozda zna Sabrinu. Nismo mi Real, Barsa, Dinamo... da investitori stoje u redu i čekaju koga ćemo mi uzeti.
Svako je dobrodošao, samo da ima iskren nijet...
Zadnja izmjena: obrijanopile, dana/u 16 avg 2021, 02:10, ukupno mijenjano 1 put.
Evo i oni tebe selame!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 16 avg 2021, 02:10

GalileoGalilei je napisao/la:
16 avg 2021, 02:00
Koliko znam, Mirvić je već uplatio pare, kojima su se pokrila dugovanja prema igračima. Zar bi neko ko ne misli ozbiljno, ko je hablečina i ko nije zainteresovan za ulazak u Klub onako poslao te pare, jer eto žuljaju ga?
Tacno to. Može lik i biti flop, sta znamo, ali definitivno nije nivo masnica, taj lik nema para ni poznanstava, samo neki plan predstavio i eto
Da Ismir nije dao novac, i da nemam informaciju da je pofino tezak, prvi bi rekao da mi nesto smrdi, ovako ne bi rekao.
On ce nama valjati ako iskoristi ta poznanstva i npr dovede nam par sponzora, ili naprimjer on zna ova vlasnike NBA klubove i tih quraca palaca, nek on finansira dio, nafata nekog bogatasa sto zna, mi smo na konju. Tako da ne treba se zalijetati, niti je flop niti je neki strasan vlasnik, sve cemo vidjeti kad udje u klub i krene s radom.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 avg 2021, 02:14

16 avg 2021, 02:04
miky_hz je napisao/la:
16 avg 2021, 01:53

E kod tebe je već to nekako lično.
Procitaj link koji sam postavio,pa neću u sve sumnjati.
Čovjek dao intervju u tom intervjuu spominje Mirvica, kao prijatelja i poslovnog partnera. Izguglas lika i vidis da je gigant. Je li ti mislis da takvi zovu prijateljima i poslovnim partnerima nekoga ko nema lovu?
Mene ne zanima Sabrina, Kasum, Mirvić. Mene zanima Sarajevo, ako ce doci i dati čovjek pare, a dao je jer su plate isplaćene, sad mi njega trebamo odbiti zato sto on mozda zna Sabrinu. Nismo mi Real, Barsa, Dinamo... da investitori stoje u redu i čekaju koga ćemo mi uzeti.
Svako je dobrodošao, samo da ima iskren nijet...
Pa ja brate i pišem ovo sve iz tog iskrenog nijeta sto kazes.Nit sam rekao da ga treba odbiti niti nesto tako ,ne njega nego bilo koga.Ja bi volio da je to sve tako i najsretniji da je on taj ko sto ti kazes ,ali nemogu svariti da mi direktorica ostane ista pa to ti je,licno Abramovica da dovede nemogu,nisam slijep pored ociju vidim koliko je zla nanijela klubu ,a ja bi najsretniji na svijetu bio taj sutra da dodje pokaze se ko dobar lik,postavi nove ljude koji nas nisu izjebali i da svi zajedno uzivamo.Jel uz ovu doticnu cemo i poslije Mirvica traziti i moliti novog "Mirvica" da se pojavi i cupa situaciju, i sta si uradio nista,produzio agoniju na godinu/5/10 nije bitno.

Samo zdravi i novi temelji.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 16 avg 2021, 02:38

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
16 avg 2021, 02:10
Tacno to. Može lik i biti flop, sta znamo, ali definitivno nije nivo masnica, taj lik nema para ni poznanstava, samo neki plan predstavio i eto
Da Ismir nije dao novac, i da nemam informaciju da je pofino tezak, prvi bi rekao da mi nesto smrdi, ovako ne bi rekao.
On ce nama valjati ako iskoristi ta poznanstva i npr dovede nam par sponzora, ili naprimjer on zna ova vlasnike NBA klubove i tih quraca palaca, nek on finansira dio, nafata nekog bogatasa sto zna, mi smo na konju. Tako da ne treba se zalijetati, niti je flop niti je neki strasan vlasnik, sve cemo vidjeti kad udje u klub i krene s radom.
Slažem se.

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 16 avg 2021, 07:48

[/quote]
I ja se slazem sa ovim,samo sve ovo rastjerat i od pocetka sve lijepo posloziti.
Nije mi jasno ovo reci mene interesuje Sarajevo a ne Sabrina,Kasum itd-pa ti ljudi direktno uticu na klub,svojim postupcima su nas vratili kad smo za virsle igrali,oni su zlocin napravili prema klubu gdje su sve uspjeli unistiti od prvog tima do akademije,budzet smo imali ne da popisamo ovu ligu nego da grupe konferencije igramo i sve dok su u klubu tako ce nam biti jer oni nemaju kapacitet da vode klub,nemaju viziju uopste kako treba da izgleda klub u koji neko ulaze novac (dok oni ne mogu marke namaknut).

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 16 avg 2021, 07:50

Mislim da vise nema uopste dileme, zasto smo izgubili titulu. Svaki igrac koji dodje u ovaj klub, dosao je iskljucivo radi novca i da svojoj porodici obezbjedi egziztenciju. Kad nema plata, nema ni rezultata. Nemanja Matic je prilikom potpisa za Man Utd rekao, jedini klub za koji igram srcem je CZ, sve ostalo je biznis. Prema tome, ovaj nas Amerikanac, ako covjek zaista ima ljubav prema ovom klubu i zeli da investira, a ne samo da bi zaradio i okrenuo pare, nego nesto kao sto Husic radi u Tuzli. Covjek treba da bude domoljub, i da kad ulaze novac, da to radi da bi popravio stanje u drzavi, a ne da bi zaradio. Ako je Mirvic takav i uza sebe dovede prave ljude, mi mozemo profitirati i nesto ce biti od naseg kluba. Mi smo od 2009 do danas napravili dosta pomaka u svakom segmentu, sad se ne smije stati, nego treba ici naprijed i prihvatiti svaku promjenu..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 16 avg 2021, 07:56

https://co-protectglobal.com/
Mislim da je to ta firma koja se bavi zaštitom od korone, što se spominjalo da Mirvić drži
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 08:17

Amca007 je napisao/la:
16 avg 2021, 07:50
Mislim da vise nema uopste dileme, zasto smo izgubili titulu. Svaki igrac koji dodje u ovaj klub, dosao je iskljucivo radi novca i da svojoj porodici obezbjedi egziztenciju. Kad nema plata, nema ni rezultata. Nemanja Matic je prilikom potpisa za Man Utd rekao, jedini klub za koji igram srcem je CZ, sve ostalo je biznis. Prema tome, ovaj nas Amerikanac, ako covjek zaista ima ljubav prema ovom klubu i zeli da investira, a ne samo da bi zaradio i okrenuo pare, nego nesto kao sto Husic radi u Tuzli. Covjek treba da bude domoljub, i da kad ulaze novac, da to radi da bi popravio stanje u drzavi, a ne da bi zaradio. Ako je Mirvic takav i uza sebe dovede prave ljude, mi mozemo profitirati i nesto ce biti od naseg kluba. Mi smo od 2009 do danas napravili dosta pomaka u svakom segmentu, sad se ne smije stati, nego treba ici naprijed i prihvatiti svaku promjenu..
Ti bi da Bagarić, Bodul, Cmiljanić, Palić igraju nekakvim srcem?
Ko nam je kriv što ne uzgajamo svoje fudbalere. Što su naši igrači uglavnom propaliteti?
Mi nismo makli s mrtve tačke. Sve što smo sagradili smo i srušili.
Mi pravimo ponovo prvi tim, Akademija je qrcu, uzeli smo obavezu za stadion, a jedva plate igračima isplatiš.
Čekamo potencijalnog investitora da bi eto ko nešto krenulo.
Za kontinuitet se ne smijemo svako malo resetovati.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 08:21

Ali hajmo realno, šta on može vidjeti u FKS trenutnom kakvo jeste?!
Ono, malo ispita situaciju, vidi kako stvari stoje, i bub nekoliko miliona da se sve sanira, da krene Akademija, da se dovede neko pojačanje, a onda bgm i da se krene nešto raditi sa stadionom.
I šta on ima od svega toga?! Da čeka da se Dizdarević proda za 300 k eura? Da dobacimo do playoffa KL?
Ne znam iskreno. Nadam se da on nešto vidi i da ima neki plan.
Koševo Zapad

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 16 avg 2021, 08:35

Shategabri je napisao/la:
16 avg 2021, 08:21
Ali hajmo realno, šta on može vidjeti u FKS trenutnom kakvo jeste?!
Ono, malo ispita situaciju, vidi kako stvari stoje, i bub nekoliko miliona da se sve sanira, da krene Akademija, da se dovede neko pojačanje, a onda bgm i da se krene nešto raditi sa stadionom.
I šta on ima od svega toga?! Da čeka da se Dizdarević proda za 300 k eura? Da dobacimo do playoffa KL?
Ne znam iskreno. Nadam se da on nešto vidi i da ima neki plan.
Sa jasnom vizijom i pravim ljudima u klubu uz finansijsku inekciju, realnog investitora, mi mozemo dobro kotirati i igrati konferencisku(grupe),sa ulaganjem u stadion se moze dobro zaraditi itd.
To sto ovi prodaju na prvu igraca za klikere pokazuje njihovu nesposobnost za biznis i uporno nam pokazuju da nisu dorasli klubu kakvo je FKS.
Ovaj klub ima buducnost jaku uz dobrog investitora i jaku upravu sa postavljenim ciljevima i planom

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 avg 2021, 08:41

samoSA je napisao/la:
16 avg 2021, 08:35

Sa jasnom vizijom i pravim ljudima u klubu uz finansijsku inekciju, realnog investitora, mi mozemo dobro kotirati i igrati konferencisku(grupe),sa ulaganjem u stadion se moze dobro zaraditi itd.
To sto ovi prodaju na prvu igraca za klikere pokazuje njihovu nesposobnost za biznis i uporno nam pokazuju da nisu dorasli klubu kakvo je FKS.
Ovaj klub ima buducnost jaku uz dobrog investitora i jaku upravu sa postavljenim ciljevima i planom
Problem i jeste u tome što ljudi koji vode klub idu donekle dobro, onda krenu talovi i sve ono najgore što inače naše društvo generiše, zato i imamo ovo što imamo.
Koševo Zapad

SjevernaKoreja
Kontakt:

Post Postao/la SjevernaKoreja » 16 avg 2021, 09:04

Do kraja godine kako znamo i umijemo, da se rijesi situacija oko investitora, jer od Januara nece biti ni feninga u klubu.

Do Januara su igraci sigurni sa platama.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 16 avg 2021, 09:25

Ne treba niko, niti može, niti hoće da klub voli najviše na svijetu. Te zaebancije zaboravite. Boli svakog od njih qurac za klubom, shvatite više da je ovo posao kao i svaki drugi. Jedino je velika razlika u jednoj stvari, a to je profesionalizam (igrači iz najboljih liga) i amaterizam (naša liga i ostalo). Pravi profesionalac na svakom treningu i utakmici daje sve od sebe, maksimalno posvećeno obavlja ono za šta je plaćen. Kod nas u ligi većina sami papani u glavi, nikakvi profesionalci. Zato imaš Tinu, koji misli da je bog, pa sebi daje za pravo da radi šta hoće.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 avg 2021, 09:27

Još jednom, moram pohvaliti Gorana Sablića na ovom izboru igrača. Pogotovo u ovoj situaciji u kojoj se klub nalazi. Bodul i Bagarić igraju kao da su 10 godina bili zajedno u nekom klubu, perfekcija. Riješiti poreznu, registrovati igrače i sa 2 pojačanja ove sedmice (?) možemo se nadati tituli.
Dizdarević se odlično snašao na golu, drago mi je što se odustalo od novog golmana.
Svaka čast momci!

1 gol, 3 asistencije

slika

2 gola, 2 asistencije

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 16 avg 2021, 09:36

Bodul je dosao po preporuci Harisa Handzica,igrali su u Rusiji pa su se tamo upoznali.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 avg 2021, 09:40

Ako je i dao mozda je dao kao pozajmicu?

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, broj6, MaroonBjelave, napoleon72, NeSamSafetee, Pena, Proximic, Stanceski i 64 gosta.