Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

Neutral
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Neutral » 13 maj 2009, 22:23

Koliko smo mi Wolfsburga dobili kući, a koliko smo Schalkea u gostima. 1:1 u međusobnim duelima, mi njih dobili oni nas. O tome ti ja pišem, koga briga 10:0 ili 0:10 3 boda se pišu iako je sada počela gol razlika da igra važnu odluku.

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 13 maj 2009, 22:24

Rz88 je napisao/la:Koliko smo mi Wolfsburga dobili kući, a koliko smo Schalkea u gostima. 1:1 u međusobnim duelima, mi njih dobili oni nas. O tome ti ja pišem, koga briga 10:0 ili 0:10 3 boda se pišu iako je sada počela gol razlika da igra važnu odluku.
wolfsburg ima bolju gol razliku u medjusobnim duelima koja iznosi 7:5...
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 maj 2009, 22:29

Nema to nikakve veze, ti si napisao da ne zaslužujemo titulu jer smo poraženi od svih većih ekipa, ja sam samo napisao da smo i mi njih dobili i to je to. Ostaje da vidimo akoBogda kako će da završi, živi bili pa vidjeli

FC.Bayern Stern Des Sudens.

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 13 maj 2009, 22:30

Nije bitna medjusobna gol razlika,vec ukupna. Za sada je wolfsburg dva gola u plusu. Mislim da ce se u sljedecem kolu rijesiti prvak. Bayern ce kiksati protiv hofenheima.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 maj 2009, 22:35

E to ti misliš isto kao što ja mislim da će Vukovi kiksati a mi dobiti. Ma na kraju ćemo imati isto bodova ko da gledam zato je gol razlika važna. Ma samo Bog zna kako će da završi, neka smo mi živi i zdravi pa da vidimo kako će da završi akoBogda.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 maj 2009, 23:08

Reci za Bayern da nije zasluzio da osvoji bundesligu i nije tako pogresno.
Ali to je vise iz razloga zato sto je se naviklo da to Bayern u vecini slucajeva superiorno osvaja.

Ali hajd recite mi koja je to ekipa ove godine u toku citave sezone bila superiorna? Nema je!
Svi odreda su imali svoje uspone i padove, podbacaje i zvjezdane trenutke.

Najveca mana Bayerna ove sezone je to sto do sada jos nijednom nije zasjeo na vrh tabele.
Nadam se da ce mu to uspjeti makar u zadnjem kolu. :D

Naravno, nedopustivi su oni porazi od Werdera kuci i Wolfsburga...gdje je sve izgledalo rastimovano.
Nedopustiv broj primljenih golova za Bayern i poraza, sto obicno biva do 30-tak i 2-3 poraza.
Ove godine ce ih biti 40-tak, plus trenutno 7 poraza, sto je puno. Ali za utjehu, ni ostali nisu bolji.

O zaslugama i zasluzenom mozemo naglabati do sutra, ali to je manje bitno.
Ko danas pita jeli npr. Grcka zasluzila naslov prvaka ili Italija na zadnjem WM ili Njemacka u nekoliko prilika.
Uzeo sam za primjer reprezentacije, jer to svako zna. A ta pojava o (ne)zasluzenim osvajanjima titula je vrlo cesta i u klubskom fudbalu.

Jedno je jasno, ovo prvenstvo ce uzeti sretniji i spretniji, a ni za jednog kandidata se ne moze reci sa sigurnocu da jeste ili nije ZASLUZIO :!:
Zadnja izmjena: geronimo, dana/u 13 maj 2009, 23:21, ukupno mijenjano 1 put.
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 maj 2009, 23:21

Svi sada nešto pričaju o Wolfsburgu niko ne priča o prvom djelu sezone, gdje su oni onda bili ?

Možemo godinama da pišemo ovdje o zaslugama i još o mnogim stvarima. Bayern je ekipa koja hara Njemačkom ligom godinama. Svi navikli ono 15 bodova prednosti nad ostalim. Došlo je i to vrijeme kada su se drugi pojačali i kada i oni imaju sreće. 7 poraza u sezoni za jedan Bayern je bilo nezamislivo prethodnih sezona. Sjećam se kada smo imali max3 poraza u jednoj sezoni i to prije kraja kada se igrači zezali. Kada smo kod sreće, pogledajte tim Herthe BSC. ko im je super zvijezda u timu, nije niko, ružno igraju ali idu od utakmice do utakmice i skupljaju bodove i oni da Njemačku predstavljaju u Europi sramota. Nedostaju mi vremena Leverkusena i Bayerna. To su bila najbolja vremena kada se igralo kako treba. Tada su Njemci imali 2 jaka tima u Europi a ovako niđe veze čak i Bayern je samo među 8 najboljim u Europi, ostali ni blizu. Werder je nešto popravio stanje finalom Kup Uefa gdje će izgubiti jer nema Diega.

Ehh kad bi se moglo vratiti vrijeme da opet doživim ona vremena i da opet uživam u Bayernovoj igri bez nekih "Super" talenata mislim na cijene :mrgreen:

Treba Bayernu prije svega vođa , izgubili su ga odlaskom Kahna.

Realno govoreći Bayern, Werder, Schalke, HSV pa tek ostali po igračima. Džabe ko je najbolji strijelac i to, gdje sada taj Mintal.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 maj 2009, 23:28

Rz88 je napisao/la:

Realno govoreći Bayern, Werder, Schalke, HSV pa tek ostali po igračima. Džabe ko je najbolji strijelac i to, gdje sada taj Mintal.
Eno ga u 1 FCN-u, povrede su izgleda proslost, vidjecemo ga aBd naredne sezone u 1 Bundesligi. ;) :)
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 maj 2009, 23:31

Znam da je u Nunbergu hehe, izgleda da će ući, Freiburg je već ušao a kada će onaj Furth ući, ja mislim nikad, uvijek su na rubu ulaska i kiksaju na kraju. Kako je ta ekipa samo nesretna za nepovjerovati.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 maj 2009, 23:39

Ma hajde bajernovci da se ne ljutite.Pogotovo ti moj stari jarane @gero ;)
Fasovace od rasterecenog Hoffenhaima ko kruh peceni,a Stutgart je u naletu sto bi edo majka rekao i tu je bukvalno svasta moguce.Ali vijerovatno remi.
Tako da bi opet ,,nas Bajo,, :lol: vrlo lako mogao da ima teske meceve u kup UEFA ili kako se sad naziva.
Iskreno receno to vam zelim iz ,,dobrocudnih ili dobronamjernih,, pobuda jer kad upadnete tek se onda pojacate kako bog zapovijeda. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 maj 2009, 23:43

Rz88 je napisao/la:Znam da je u Nunbergu hehe, izgleda da će ući, Freiburg je već ušao a kada će onaj Furth ući, ja mislim nikad, uvijek su na rubu ulaska i kiksaju na kraju. Kako je ta ekipa samo nesretna za nepovjerovati.
Hehe, Nurnberg mora uci, popularni "club", posle Bayerna klub sa najvise osvojenih trofeja u Njemackom prvenstvu, doduse mnogi u Hitlerovoj eri :? .
A Furth ko Furth, tu brate nisu cista posla. Koliko god to izgledalo nezamislivo, imam osjecaj kao da prodaju utakmice na kraju sezone. Izgleda da "slucajno" zadnjih 5-6 godina nesto ih za*ebe u finisu prvenstva.
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 maj 2009, 23:46

Da, čitao sam izjavu jednoga igrača koji je igrao u Furthu ima 2-3 godine. Ako se dobro sječam rekao je ko da ne žele ući u prvo ligu jer ovako zarađuju ko više para i da zadne utakmice prodaju i da ne igraju nikako sa punom snagom. Okey jednom, dvaput ili čak triput ali ovako 5-6 godina zaredom postaje smiješno. Jedne sezone su bili prvi 28 kola i u zadnjih 6 se poćeli brukati gubiti po 4:0 lol. Ma jašta nego su tamo mutna posla, ma ko će im znati iako imaju dobre navijače. Nunberg je ušao, Bayernov omiljeni protivnik hehe. Onaj Vittek još igra za njih ili je i on spakova kofere. Baš mi je drago što je Freiburg ušao, volio bih Nunberg da još uđe i St. Pauli ali Pauli ne može tako da bi đavole volio vidjeti u 1 ligi opet ali bet Olafa Marsalla- :mrgreen:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 13 maj 2009, 23:52

Sve neizvjesnija Bundeska. Četiri tima u borbi za titulu. Sva četiri kluba su dosta kiksala, a najviše bole kiksevi protiv slabih ekipa. Iako navijam za Bayern, volio bih da Wolfsburg uzme ovo. Hoffenheim dosta razočarao u drugom dijelu sezone. Evo večeras su pobijedili. Salihović ponovo strijelac.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 maj 2009, 00:05

harishp je napisao/la:Ma hajde bajernovci da se ne ljutite.Pogotovo ti moj stari jarane @gero ;)
Fasovace od rasterecenog Hoffenhaima ko kruh peceni,a Stutgart je u naletu sto bi edo majka rekao i tu je bukvalno svasta moguce.Ali vijerovatno remi.
Tako da bi opet ,,nas Bajo,, :lol: vrlo lako mogao da ima teske meceve u kup UEFA ili kako se sad naziva.
Iskreno receno to vam zelim iz ,,dobrocudnih ili dobronamjernih,, pobuda jer kad upadnete tek se onda pojacate kako bog zapovijeda. 8-)
No sikiriki, bas kao sto kaze Edo Maajka.
Nikad bezbrizniji nisam "ulazio" u zavrsnicu prvenstva, jbg mnogo toga mi "pase".
Samo da se ne desi da odemo u taj Kup Uefa, sve ostalo mi je Ok.
Bude li Bayern 2 ili 3, ne ginu jaka pojacanja, ima nas u LP, sezona za opomenu (koja po redu :twisted: ).
Ako vec ne bude Bayern prvak, neka to budu "kujraci", ali nemoj mi Herthe :o

Samo imam neki "isharet" da ces ti i ostali nakon zadnjeg kola traziti razloge zasto Magath nije uspjeo sacuvati tajnu do kraja prvenstva, mislim o odlasku u Schalke. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 maj 2009, 09:12

geronimo je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ma hajde bajernovci da se ne ljutite.Pogotovo ti moj stari jarane @gero ;)
No sikiriki, bas kao sto kaze Edo Maajka.
Nikad bezbrizniji nisam "ulazio" u zavrsnicu prvenstva, jbg mnogo toga mi "pase".
Samo da se ne desi da odemo u taj Kup Uefa, sve ostalo mi je Ok.
Bude li Bayern 2 ili 3, ne ginu jaka pojacanja, ima nas u LP, sezona za opomenu (koja po redu :twisted: ).
Ako vec ne bude Bayern prvak, neka to budu "kujraci", ali nemoj mi Herthe :o

Samo imam neki "isharet" da ces ti i ostali nakon zadnjeg kola traziti razloge zasto Magath nije uspjeo sacuvati tajnu do kraja prvenstva, mislim o odlasku u Schalke. :lol:
Jeste ali ja opet na konju.
Dres originale lahgano ima da padne.Jel tako @Ribery oko moje drago ;)
P.S U Hoffenhaimu ali bogami i u Hanoveru mozda ocekuju najteza gostovanja u posljednje godinu dvije.
Tako da bi se Hertha tu mogla bas ona na kraju omrsiti :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 14 maj 2009, 09:55

Rz88 je napisao/la: Werder je nešto popravio stanje finalom Kup Uefa gdje će izgubiti jer nema Diega.
Nemoj da si 100% siguran jer je Bremen ulozio zalbu na onaj karton posto nije ni bilo faula ;)
Jedno je sigurno, Diego (na zalost) prelazi u juve :evil: -jucer je to izjavio. Kaze da Bayern nije ni poslao ponudu :evil:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 14 maj 2009, 09:57

secer je napisao/la:
Rz88 je napisao/la: Werder je nešto popravio stanje finalom Kup Uefa gdje će izgubiti jer nema Diega.
Nemoj da si 100% siguran jer je Bremen ulozio zalbu na onaj karton posto nije ni bilo faula ;)
Jedno je sigurno, Diego (na zalost) prelazi u juve :evil: -jucer je to izjavio. Kaze da Bayern nije ni poslao ponudu :evil:
a cigani majkemi,,, nece da kupe igraca da ga ****,, samo hoce contract status EXPIRED :cry:

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 14 maj 2009, 14:16

Bayern - Bayer 1 prosao (naknadno)
Karlsruher SC-Hannover 96 1 masio
1. FC Köln-Hertha BSC X masio
VfL Wolfsburg -Borussia Dortmund 1 prosao
Eintracht Frankfurt -Werder Bremen X masio
FC Schalke 04 -VfB Stuttgart 1 masio
Hamburger SV - VfL Bochum 1 prosao
Energie Cottbus - Bor. Mönchengladbach 2 prosao
Arminia Bielefeld - 1899 Hoffenheim 2 prosao

5prosao , 4 masio... moglo je i bolje sto jest jest...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 14 maj 2009, 14:31

Ma Bayern dok ne zaglibi skroz, nepojačava se. Diega su mogli lako uzeti, ali kako se priča neće. Nadam se da će i pored ovih loših izdanja osvojiti Bundesku.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 maj 2009, 19:00

secer je napisao/la:
Diegu i da poniste karton,nema od toga nista.Tip je povrijedzen i fakticki nece ni zaigrati za Werder vise :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.