Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Brokula
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Brokula » 15 avg 2021, 14:37

Pricas gluposti. Obrezivanje ce postati standard u svijetu prije ili kasnije. Uveliko je uhvatilo maha u zapadnim zemljama u svakom slucaju
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 15 avg 2021, 14:40

TheChief je napisao/la:
15 avg 2021, 11:21
slika

slika
Pa je li moguce da i djecu uvlace. :damn:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 15 avg 2021, 14:41

Justin je napisao/la:
15 avg 2021, 14:40
TheChief je napisao/la:
slika

slika
Pa je li moguce da i djecu uvlace. :damn:
Jesi li svjestan koliko ja tebe volim 🥰
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 15 avg 2021, 14:49

Meni nije do ljubavi kad vidim bolesni svijet u kojem zivimo danas. Da se kako vratiti 50 godina u proslost.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 15 avg 2021, 14:56

Bono Vox na SFF, golemo :salut:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 15 avg 2021, 14:58

ode i Gerd Muller, nakon OI, svo sranje, em požari, em zemljotres na Haitiju, em u Afganistanu, em opet korona, sad još i ovo, vratili smo se u 2020 definitivno :cry:

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 15 avg 2021, 15:03

Kabul ovih dana kao Banja Luka devetdes'pete, tog vrelog augusta...
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 avg 2021, 15:06

Vlada FBiH zadužila FUCZ da pripremi informaciju o potrebi nabavke letjelica.

Uce se igranje drzave nad sopstvenim ljudima.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 avg 2021, 16:10

Unofficialpage je napisao/la:
15 avg 2021, 11:58
AshburtonG je napisao/la:
15 avg 2021, 11:20
Selefijski "ucenjaci" poput Pezica i slicnih su najveca antireklama za Islam. O inteligenciji ljudi koji puse njihovu spiku sam prije 10ak dana svjedocio, kad se neki kratkopantolas odlucio klanjat na nekom odmaralistu na autoputu. Sad valjda trazi neko mjesto da klanja, te provjerava oko drveta. Pa glupane, ako ce iko negdje pisat onda je iza drveta. I zivotinja i covjek.

Sjecam se isto tako kad su samo preko noci dosli i u banovicke dzamije. Ja tada bio u osnovnoj skoli, klasika ono ides s djedom u dzamiju, da bi dobio para poslije dzume ili teravije da odes u internet klub. Kao da ih je neko samo dovukao, kao one prosjake sto izbaci kombi, tako su i ovi. U mjesec dana ih je makar 20ak bilo u gradu. Rasirene noge, bradetina nesredjena, hlace skracene, kapice one. Hodza vodi namaz, a oni svoje nesto klanjaju. Sjecam se da su ih ljudi poceli istjerivat iz dzamije. Dodjes negdje i nameces svoju spiku. Pa to ne moze nigdje. Takvom se istom politikom vode kad dodju i na Zapad.
Imam u porodici slucaj rodjaka, koji nikad skoro nije isao u dzamiju, ali samo sto je dobio njemacku vizu, covjek poceo ici u te selefijske dzemate. Preko noci lik postao ahbab. Dodjes mu kuci, lik gleda po yt one vehabije tokom rata. Poziva na neko klanje Srba. Nevjerovatno kako ta bolest covjeka zacas izbaci s pravog puta.

Moj zadnji posjet dzamiji je bio u Becu(selefijski aka ISIS centar) prije 6 godina mozda. Pozvao me prijatelj da idem s njim klanjat Bajram namaz i ja normalno pristanem. Momak tek bio dosao, vjernik i rekoh da ne ide sam. Mi ti stanemo, kad dolaze neke bradonje, provjeravaju safove i lafo govore ti kako da stanes, provjeravaju razdaljinu izmedju ljudi. Moras kao se rasirit, ali s obje strane stopalima dodirivat ovog sljedeceg. Ja gledam i ne vjerujem.
Imam 2 dobra jarana koji su hafizi, pa sam u razgovorima s njima shvatio da su nam morali svjetonazori jako slicni, samo ih ne emotujemo kroz iste kanale. Bolje bit najveci nevjernik ikad, a bit moralan u empirijskom smislu, nego bit ****.o od covjeka i krit se iza paravana religije. Onima koji uklope oboje svaka cast, ali takvi ti nikad nece nametat religiju niti jednim slovom.
Nažalost, ovo je doslovno shvatanje islama i otežavanja vjere sebi i davanje islamu nešto što to nije. Postoje mjesta gdje se može klanjati a to nije odmaralište i na kraju krajeva ako ne možeš klanjati onda klanjaj kad kući dođeš. Ali, to je ono počelo jučer klanjati i odmah misli da sve zna a ne da mu objasniš jer si onda nevjernik po njima.
Upravo tako. Veliki broj tih selefija su kriminalci i slican karakterni sloj drustva, koji su u tome nasli kao neki izlaz. Ja ne znam nijednog novokomponovanog vehabiju, a da je iz neke tradicionalne porodice, gdje se prakticirao "tradicionalni islam". To su uglavnom visestruki delikventi, alkoholicari i narkomani. Njima fali taj bazni islamski odnos, pa onda i ne cudi sto interpretiraju islam doslovce onako kako pise. Takvi idioti bi sad kamenovali zenu u pola Evrope, jer eto tako pise.
Takvi ljudi me podsjecaju na one likove iz skole, koji su glupi ko racku, nastrebaju cijelu lekciju napamet. Pitas ga nesto iz te lekcije, neko pitanje za koje trebas razumjet, pa te on gleda kao tele sarena vrata. Takvi se zalete sa autom i pokose pola setalista ili se raznesu u ime Boga, jer je negdje procitao da treba nevjernike kaznit.
Jos nisam cuo da se raznio neki hadzija iz Bosne, koji ima kulturnu porodicu, gdje zena radi, gdje se uzelo i najbolje iz vjere i najbolje iz zapadnjacke kulture i civilizacije.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 avg 2021, 16:33

Pade Kabul.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 15 avg 2021, 17:58

15 avg 2021, 16:10
Upravo tako. Veliki broj tih selefija su kriminalci i slican karakterni sloj drustva, koji su u tome nasli kao neki izlaz. Ja ne znam nijednog novokomponovanog vehabiju, a da je iz neke tradicionalne porodice, gdje se prakticirao "tradicionalni islam". To su uglavnom visestruki delikventi, alkoholicari i narkomani. Njima fali taj bazni islamski odnos, pa onda i ne cudi sto interpretiraju islam doslovce onako kako pise. Takvi idioti bi sad kamenovali zenu u pola Evrope, jer eto tako pise.
Takvi ljudi me podsjecaju na one likove iz skole, koji su glupi ko racku, nastrebaju cijelu lekciju napamet. Pitas ga nesto iz te lekcije, neko pitanje za koje trebas razumjet, pa te on gleda kao tele sarena vrata. Takvi se zalete sa autom i pokose pola setalista ili se raznesu u ime Boga, jer je negdje procitao da treba nevjernike kaznit.
Jos nisam cuo da se raznio neki hadzija iz Bosne, koji ima kulturnu porodicu, gdje zena radi, gdje se uzelo i najbolje iz vjere i najbolje iz zapadnjacke kulture i civilizacije.
Jesi se ti navio, a sve glupost iza gluposti izvaljujes :urnebes:

Znas tri takva slucaja i izvodis nekakve zakljucke, koji veze s vezom nemaju. A, ne moram ni napominjati koliko veze o islamu nemas. Je li problem biti 'svakakav' i promijeniti se, zapoceti zivot ispocetka? Mislis da je to nemoguce?

Mogu ti sad navesti na desetine primjera s TK koji su po tvom zatupljenom pogledu vehabije (jer se pridrzavaju vjere), a momci su najbolji studenti na svojim fakultetima, hafizi kur'ana, od najboljih informaticara/programera (sto frilenseri, sto uposleni u odredjenim firmama, sto oni koji imaju svoje firme), doktori, inzinjeri, profesori, stolari, keramicari, trgovci, itd.

Vjera nije svedski sto s kojeg ces uzeti ono sto zelis, a ostaviti ono sto ne zelis. Ako je tebi to problem prihvatiti, a jeste, ostavi se ziv bio onih kojima nije.

Ne znam koju su to zenu 'vehabije' iz Bosne kamenovali? Ako jesu, prosvijetli me molim te. To kakve oni zivote vode sa svojim suprugama, sta ti (ili bilo ko drugi) ima s tim? Ko se to u Bosni raznio i koga je ubio?
Federer17 je napisao/la:
14 avg 2021, 22:27
Ja vama mogu nabrojati na desetine, pa i stotine slucajeva gdje su ljudi koji nikakve veze s vjerom nemaju bili glavni akteri tuca, premlacene djece, supruga, alkohol glavni razlog miliona saobracajnih i drugih nesreca (u kojima nerijetko presele ni krivi ni duzni), izgubljenih zivota u kafanama, diskotekama, kockarnice kao razlog brojnih razvoda, ostavljene djece itd., itd.

Ako su vjernici, te 'vehabije' kako ih nazivate, uzrok odredjenih problema, onda sigurno ne cine vise od 0,1% istih, za razliku od ovih gore nabrojanih. Nesto ne vidim da se zalite na takve.
Evo da se citiram, pises li o ovakvima? Jesu li ti oni problem? Ima li dana da se na portalima ne procita kako je neko od 'njih' napravio belaj? Jesu li to sve vehabije po zatvorima, ili bas i nisu (nego su ovi gore nabrojani)...? S obzirom da i sam konzumiras alkohol, vjerovatno odes i u diskoteku, hocu li te sad staviti u isti kos s takvima?

I da se razumijemo, ne poricem da ovih 'prvih' nema problematicnih (s pogresnim shvatanjima), ali ne cine ni kap u moru u odnosu na ove 'druge'.

@unofficialpage, gdje cu obaviti namaz ako se nadjem daleko od dzamije/mesdzida u vremenu kada isti nastupi, s obzirom da se vjerovatno vise od 90% dzamija/mesdzida po obavljenom namazu zakljuca? Jesi li svjestan da neko nije u mogucnosti doci na namaz odmah kad nastupi, a neko nije uopste u mogucnosti doci u dzamiju? Moze biti na putu, daleko od dzamije naprimjer.

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 15 avg 2021, 18:12

TheChief je napisao/la:
slika

slika
slika
🔹

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 avg 2021, 18:15

Ti si indoktrinirani glupan, koji misli da je serijatski zakon moguce implementirat u savremenoj civilizaciji. Vec tu je jasno da s tobom nema potrebe diskutirat, ne znam sto stalno trazis citiranjem da ti to neko ponavlja.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 15 avg 2021, 18:16, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 avg 2021, 18:15

Ovi forumski cafiri izjasnili su se 2013. g kao muslimani 100%.

Imate klixtard za takve teme :stop:

Da su ista pravila kao 2008-2009, ip ban bi dobili, a ovako imate prostor onanisati i ubjedjivati ljude kako je njihovo misljenje pogresno. Svako ima svoje misljenje sto nuzno ne znaci da je ispravno.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 15 avg 2021, 18:31

Federer17 je napisao/la:
15 avg 2021, 17:58
@unofficialpage, gdje cu obaviti namaz ako se nadjem daleko od dzamije/mesdzida u vremenu kada isti nastupi, s obzirom da se vjerovatno vise od 90% dzamija/mesdzida po obavljenom namazu zakljuca? Jesi li svjestan da neko nije u mogucnosti doci na namaz odmah kad nastupi, a neko nije uopste u mogucnosti doci u dzamiju? Moze biti na putu, daleko od dzamije naprimjer.
Ako si putnik ili musafir, nisi svakako dužan obaviti namaz u tom trenutku, nego ćeš naklanjati kada dođeš s puta. Nisam neki vjernik, ali muslimančina tvojih razmjera bi trebala da zna te stvari. :roll:

Rahmetli stari koji je praktikovao ovaj naš tradicionalni islam, a ne ovaj koji zagovara kozojeb Pezić je kada dođe sa odmora nadoklanjao farze svih namaza. 7 dana odmora = 35 farza klanja za jednu noć. A ne znam je li kozojeb zabranio ljetovanja tebi i sličnima?
"We need to suffer. And we need to fight."

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 15 avg 2021, 18:40

Nemoj tako, ne ide mu to u narativ da su muslimani zrtve
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 avg 2021, 18:46

15 avg 2021, 18:15
Ti si indoktrinirani glupan, koji misli da je serijatski zakon moguce implementirat u savremenoj civilizaciji. Vec tu je jasno da s tobom nema potrebe diskutirat, ne znam sto stalno trazis citiranjem da ti to neko ponavlja.
Ovaj i njemu slicni bi sutra serijet uvodili ako bi imali priliku. Osoba ekstremno opasna po okolinu, treba to na vrijeme prijavit nadleznim organizacijama.

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 15 avg 2021, 18:51

Epidaurus je napisao/la:
15 avg 2021, 18:46
Ovaj i njemu slicni bi sutra serijet uvodili ako bi imali priliku. Osoba ekstremno opasna po okolinu, treba to na vrijeme prijavit nadleznim organizacijama.
Nadam se da se ovi simpatizeri serijata i talibana negdje detaljno prate. Takvi bi sutra ovdje zenama ukinuli sva prava. Sva sreca, manjina su, pa mogu lijeciti frustracije medju kozama.
🔹

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 15 avg 2021, 18:55

Ovo i jeste tvoj krajnji domet, nije da sam nesto drugo ocekivao :urnebes:

Civilizovani, napredni, superinteligentni ateisti s tastaturom u rukama :urnebes:

Moraju se povremeno takvi poput tebe poslati u rupe, inace nemam drugog razloga da te citiram. Forum ce pasti od kolicine gluposti koju izvaljujete.
Captain4 je napisao/la:
15 avg 2021, 18:31
Ako si putnik ili musafir, nisi svakako dužan obaviti namaz u tom trenutku, nego ćeš naklanjati kada dođeš s puta. Nisam neki vjernik, ali muslimančina tvojih razmjera bi trebala da zna te stvari. :roll:

Rahmetli stari koji je praktikovao ovaj naš tradicionalni islam, a ne ovaj koji zagovara kozojeb Pezić je kada dođe sa odmora nadoklanjao farze svih namaza. 7 dana odmora = 35 farza klanja za jednu noć. A ne znam je li kozojeb zabranio ljetovanja tebi i sličnima?
Muslimancina zna, ali je problem sto ti ne znas, a ocigledno ni stari rahmetli nije znao.

Musliman je duzan obaviti namaz i na putovanju, s tim sto u tom slucaju ima olaksicu spajanja i skracivanja namaza (pod odredjenim uslovima). Nekad je bolje sutjeti, nego neznalica ispadati.

I da, musliman ne vrijedja i takvim pogrdnim nadimcima ne naziva nemuslimana, a tek muslimana - vjernika. Ocigledno je odgoj zakazao u tvom slucaju. Nadam se da nisi takav u realnom zivotu.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 avg 2021, 18:57

Sto je najgore, covjek je normala sve dok mu spomenes religiju. Da diskutujes s njim uzivo o tome, vjerovatno bi iz gepeka izvadio AK47 i natjerao te da izgovoris "Kelime i Sehadet", a upravo u tome i jeste problem ovih ljudi u savremenom drustvu. Covjeku nije jasno da zakonih napisan prije 2000 godine nije kompatibilan danasnjem vremenu i on bi se ovdje raspravljao.

I onda vehabijica, nakon sto prvi pocne s uvredama, pa dobije istim komunikacionim kanalom nazad, bude ponosan jer je on kao tebi nesto dokazao. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 8 gostiju.