Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

Neutral
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la Neutral » 15 avg 2021, 11:17

https://www.reuters.com/world/americas/ ... 021-08-13/

LIMA/BEIJING, Aug 13 (Reuters) - A two-dose COVID-19 vaccine from China's Sinopharm was 50.4% effective in preventing infections in health workers in Peru when it was seeing a surge in cases fuelled by virus variants, and booster shots can be considered, a study found.

The vaccine, however, was 94% effective at preventing deaths after two doses, it added.

Peru has the highest pandemic death count per capita in the world, which scientists say was caused by the Lambda variant first identified late last year and made worse by a fragile healthcare system.

Peruvian health workers were vaccinated exclusively with the Sinopharm shot because that was the first to arrive in Peru and their group was the first to be vaccinated. The country has also vaccinated some people with vaccines from Pfizer and AstraZeneca.

The variant is more resistant to antibodies triggered by vaccines than the original version of the virus that emerged from Wuhan based on lab study results, Japanese researchers said in a paper ahead of peer review

In July, Israel's health ministry said in a statement that it had seen efficacy of Pfizer's vaccine drop from more than 90% to about 64% as the B.1.617.2 or Delta variant spread.

Jako zanimljiv članak od prije dva dana (to sa Izraelom je sa drugog članka). Hipotetički, zaštita od smrti 94% sa vakcinom sa obje doza, kolika je onda smrtnost bez te iste vakcine :) Treba uzeti u obzir da je kod njih poseban soj virusa. Dobro je da nakon Sinopharma možeš dobiti AZ, Pfizer ili Moderu kao booster.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 15 avg 2021, 11:26

ministryofjustice je napisao/la:
15 avg 2021, 11:13
Marsal je napisao/la:
15 avg 2021, 10:33
Sestra mi radi u USA u bolnici. Nije njegovatelj, nego baš "nurse". 4 godine fakultet završila za to.

Kaže neku noć, primili pacijenticu na Covid odjeljene, 33 godine, bez ikakvih bolesti. Ispočetka se osjećala manje više dobro, tokom noći stanje se naglo pogorša, respirator... Ujutro preminula.

Dakle mlada, zdrava žena bez ikakvih prethodnih bolesti.

Nije bila vakcinisana.
Klasičan primjer propagande. Poenta je na ono zadnje - nije bila vakcinisana... a usput kriju kao zmije noge umrle od korone koji su uredno vakcinisani.
Iskreno mene boli krc za propagandu, ja ti samo kažem šta se dogodilo.

Ni ja još nisam primio vakcinu na kraju krajeva.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 15 avg 2021, 11:29

Ja jos cekam da mi se objasni sta ja to nisam skontao a ovaj intelektualac jest, nemoj se praviti da nisi procitao moj post. Kad si vec toliko pametan i ocigledno znas nesto sto ja ne znam de me upoznaj sa tim, opet ponavljam ja sam glup i ne mogu to sam skontati.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 avg 2021, 11:35

Sestero iz familije jucer primilo vakcinu, hvala Bogu niko nema nuspojava.

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 15 avg 2021, 11:44

enobarca je napisao/la:
15 avg 2021, 11:29
Ja jos cekam da mi se objasni sta ja to nisam skontao a ovaj intelektualac jest, nemoj se praviti da nisi procitao moj post. Kad si vec toliko pametan i ocigledno znas nesto sto ja ne znam de me upoznaj sa tim, opet ponavljam ja sam glup i ne mogu to sam skontati.
Ako se već izjašnjavaš kao glup onda i ne možeš skontati. Inače, na forumima vlada neka klima pametovanja i vrijeđanja sugovornika i omalovažavanja drugačijeg mišljenja. Trudim se da budem fer sugovornik i u največem broju slučajeva ako sam prelelim preko tih nekih normi bude kao replika ne nečiju tuđu. Evo ovaj admin se toliko oholi i toliko je arogantan u proganjanju ljudi koji ne misle kao on, jer smatra da je pokupio svu pamet svijeta. Jako uobražena osoba kojoj nažalost pozicija šerifa omogučava da bude ohol i arogantan. Da je imalo fer, sam bi sebe banovao koliko drskosti ima u njegovim postovima.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 avg 2021, 11:44

Da li nam dolazi novi problem?

Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 15 avg 2021, 11:51

enobarca je napisao/la:
Ovo je drugi odgovor:
Tvoj post nije dobronamjeran i provokatorski je. Ne dolazi iz pozicje koju si napisao nego iz pozicije provokacije. Ali ako već hočeš da ti kažem, mada to tebi neće značiti ništa jer ti to u stvari i ne želiš, ali opet ću ispasti fer pa odgovoriti na tvoju provokaciju.

Priroda virusa je ključ razumijevanja svega.
Ili je pandemija ili je plandemija. Ako je 'prirodan' onda je pandemija, ako je vještački onda je plandemija. Ti si se već pretpostavljam odredio spram toga.

Plandemija ili vještački virus je game changer i u svjetlu toga sve je drugačije u odnosu na šišmiš varijantu.

i pandemija i plandemija imaju svoju suprostavljenu stranu poimanja svega ovoga. Osnova je kako si se ti odredio spram ovoga i shvatio sve ovo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 avg 2021, 11:56

@Unofficialpage

Lijepi Kinez :D

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 15 avg 2021, 11:59

Iskreno da ti kazem zaboli me **** je li vjestacki ili prirodni :mrgreen: nisam dovoljno strucan da o tome pricam ali eto fascinantno mi je kako neki ovdje tj ti tvrde da su uvidjeli nesto sto skoro niko drugi nije i predstavljate druge slijepima, glupima ili sta vec. Ja se drzim neke sredine, ne vjerujem ni medijima sve sto nam serviraju ali isto tako i ne vjerujem teoreticarima zavjere sve, samo se nadam da ce ovo sranje proci sto prije i da cemo se vratiti normalnom zivotu.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 avg 2021, 12:01

Neutral je napisao/la:
15 avg 2021, 11:56
@Unofficialpage

Lijepi Kinez :D
Sad će Novavax doći pa to primiti. :mrgreen: Mada ću se ja vjerovatno sljedeće sedmice vakcinisati sa AZ. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 avg 2021, 12:42

15 avg 2021, 11:51
enobarca je napisao/la:
Ovo je drugi odgovor:
Tvoj post nije dobronamjeran i provokatorski je. Ne dolazi iz pozicje koju si napisao nego iz pozicije provokacije. Ali ako već hočeš da ti kažem, mada to tebi neće značiti ništa jer ti to u stvari i ne želiš, ali opet ću ispasti fer pa odgovoriti na tvoju provokaciju.

Priroda virusa je ključ razumijevanja svega.
Ili je pandemija ili je plandemija. Ako je 'prirodan' onda je pandemija, ako je vještački onda je plandemija. Ti si se već pretpostavljam odredio spram toga.

Plandemija ili vještački virus je game changer i u svjetlu toga sve je drugačije u odnosu na šišmiš varijantu.

i pandemija i plandemija imaju svoju suprostavljenu stranu poimanja svega ovoga. Osnova je kako si se ti odredio spram ovoga i shvatio sve ovo.
Nikad ne bih pisao na forumu gdje mi se ne dopadaju pravila i serif. Nije obavezno, nemam zadatak da pisem, sto bih bio tu? Pogotovo ne bih nikad napisao ‘odoh ja’ pa se vratio.

Inace, da li je virus prirodan ili vjestacki nema razlike za nas. Posljedice, prevencija i lijecenje nam se svodi na isto.

Game changer je ako si predsjednik amerike, za nas lokalne serife i za vas ostale, nebitno potpuno.

Nikako da objasnis sta je to sto si ti shvatio a ostali nisu?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 avg 2021, 13:07

Svaka čast adminu na živcima.
Ja ovakve ne bih trpio.

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 15 avg 2021, 13:33

enobarca je napisao/la:
15 avg 2021, 11:59
Iskreno da ti kazem zaboli me **** je li vjestacki ili prirodni :mrgreen: nisam dovoljno strucan da o tome pricam ali eto fascinantno mi je kako neki ovdje tj ti tvrde da su uvidjeli nesto sto skoro niko drugi nije i predstavljate druge slijepima, glupima ili sta vec. Ja se drzim neke sredine, ne vjerujem ni medijima sve sto nam serviraju ali isto tako i ne vjerujem teoreticarima zavjere sve, samo se nadam da ce ovo sranje proci sto prije i da cemo se vratiti normalnom zivotu.
Pa zašto se onda uopšte javljaš ako ti je svejedno. Meni nije svejedno, jer ako je virus vještački onda je netko svjesno i namjerno sve ovo isplanirao i izveo. kako ti može biti svejedno ako ti netko svjsno ne želi dobro i pri tome ima svu moguću medijsku kontrolu i slijepe ovćice koje ništa ne kontaju. samo tvoje da ti je svejedno dovoljno kazuje o tebi. Pa ti isti taj koji ti je sve ovo napravio dođe i ponudi ti čokoladicu i bombone (Vakcinu) kao neki stari zli čikica nekom djetetu, kao 'rješenje i spas'. Da je ovo normalna situaciji, prirodna situacija i opasnost po čovječanstvo, neka realna prilika, onda bi valjda imao sve na istoj strani, ujedninjene protiv 'nevidljivog neprijatelja' :mrgreen: koja komedija. Kad se sjetim kad se pljeskalo medicinarima na početku plandemije...Samim tim što imaš podjeljenja mišljenja i stvranost je dovoljno da skontaš da nešto opasno smrdi.

Znači, da sumiram za one kojima je svejedno - neke zle čikice su pustile virus u ophodnju da bi izazvali globalnu planedmiju, a nju su stvorili da bi vas/nas vakcinisali. Pa Bogić Bogičević, ozbiljan čovjek je kod Senada govorio o planu elite za smanjenje broja stanovnika na ovoj planeti. Mislim, ta ideja nije od juče i nepoznata. Ima masa izreka i izjava značajnih ljudi o tome. Čak je i Bill Gates to otvoremo govorio.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 15 avg 2021, 13:37

ASD je napisao/la:
15 avg 2021, 13:07
Svaka čast adminu na živcima.
Ja ovakve ne bih trpio.
Strah od boce.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 avg 2021, 13:57

U Bosni i Hercegovini koronavirusom zaražene su još 172 osobe, pokazale su rezultati 1.420 testova rađenih u protekla 24 sata.

Vikend, manji broj zarazenih ali preko 10% testiranih zarazeno.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 15 avg 2021, 13:58

15 avg 2021, 13:33
enobarca je napisao/la:
15 avg 2021, 11:59
Pa zašto se onda uopšte javljaš ako ti je svejedno. Meni nije svejedno, jer ako je virus vještački onda je netko svjesno i namjerno sve ovo isplanirao i izveo. kako ti može biti svejedno ako ti netko svjsno ne želi dobro i pri tome ima svu moguću medijsku kontrolu i slijepe ovćice koje ništa ne kontaju. samo tvoje da ti je svejedno dovoljno kazuje o tebi. Pa ti isti taj koji ti je sve ovo napravio dođe i ponudi ti čokoladicu i bombone (Vakcinu) kao neki stari zli čikica nekom djetetu, kao 'rješenje i spas'. Da je ovo normalna situaciji, prirodna situacija i opasnost po čovječanstvo, neka realna prilika, onda bi valjda imao sve na istoj strani, ujedninjene protiv 'nevidljivog neprijatelja' :mrgreen: koja komedija. Kad se sjetim kad se pljeskalo medicinarima na početku plandemije...Samim tim što imaš podjeljenja mišljenja i stvranost je dovoljno da skontaš da nešto opasno smrdi.

Znači, da sumiram za one kojima je svejedno - neke zle čikice su pustile virus u ophodnju da bi izazvali globalnu planedmiju, a nju su stvorili da bi vas/nas vakcinisali. Pa Bogić Bogičević, ozbiljan čovjek je kod Senada govorio o planu elite za smanjenje broja stanovnika na ovoj planeti. Mislim, ta ideja nije od juče i nepoznata. Ima masa izreka i izjava značajnih ljudi o tome. Čak je i Bill Gates to otvoremo govorio.
Pa hajd ti onda ko Superman uradi nesto i spasi covjecanstvo, prestani srati po forumu.A podjeljena misljenja imas i npr o tome je li zemlja okrugla sto ne znaci da nesto opasno smrdi nego da medju ljudima ima levata koji su previse gledali youtube klipova i umislili da su popili svu pamet svijeta.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 avg 2021, 14:24

Evo recimo da je virus vjestacki.

Evo recimo i to da je namjerno pusten a ne slucajno i da je onaj ko ga ja pustio upravo sve ovo predvidio.

Recimo da su to uradili Kinezi, da naguze Zapad. Pa vakcine ti ne guraju ti kinezi vec zapad koji se pokusava odbraniti. U tom slucaju, nije zavjera vec dio borbe protiv zavjere.

Dobro, Eto nisu kinezi vec Gejc, Zapad, Izrael... da ucvrste prevlast na planeti. pa vakcine guraju i svi njihovi protivnici, Kina, Rusija, Turska, ko vec ima...

Znaci nisu urotnici ni Kinezi, ni Amerikanci, ni Rusi, vec svi skupa, globalna zavjera bogatih da smanje planstarnu populaciju. Urotili se svi najbogatiji, najpametniji, da svih strana, na svoju stranu nisu zaboravili povuci ni Sebiju, Dodika, Klix... jedino zaboravili platiti doktoru Sadoljevu i potkupiti pet anonimnih portala koji ih ruse. I uspjeli ubiti par miliona ljudi, populaciju smanjili za 0,1% sto ce se vratiti za koji dan i to uglavnom pobili babe i dede i prodali par milijardi dolara vrijednosti vakcina sami sebi pa podijelili to narodu. Te bogate zemlje na kraju sve to donirali siromasnim. Pri tome se u spici tog njihovog plana sa 2020 na 2021 svjetska populacija povecala za 200 miliona ljudi.

To si ti shvatio, a mi glupani nismo?

I sad cemo se mi boriti protiv tih globalnih supersila i vratiti im tako sto cemo se praviti da nista od toga ne postoji ili sta? Pojasni nam detalje posto si ih prozreo

Nesto mi sve ide u pravcu da je jedino objasnjenje da tajna drustva hoce da nas cipuju, nema druge. Pametnom dosta.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 avg 2021, 15:21

Teoretičar zavjere ne bi bio to što jeste da zna uzeti sve činjenice u obzir, bez predrasuda, tako da mislim da džaba pišeš i objašnjavaš. Toliko lutaju u svojim objašnjenjima i argumentima da ne znaš gdje je početak a gdje kraj priče. Konstantno se selektivno uzimaju slučajevi i slučajevi van konteksta da bi se objasnilo ono što je poenta priče, koja nije samo intelektualne pozadine već i ideološke i političke. Napokon sam shvatio da takvih ljudi mora da bude, bilo ih je uvijek i biće ih uvijek, problem je nastao što su takvi došli do očiju javnosti pa prave havariju, i iz te potrebe da se javno potvrde još su glasniji i radikalniji - dok prije to ne bi bio slučaj, neko bi te gluposti i besmislice već filtriro. Ono što me boli je to što u svemu tome postoji jedan apsurd i jedan problem koji isti ne mogu da vide, a to je da se oni proglašavaju nosiocima otvorenosti uma i "razmišljanja svojom glavom" a upravo su ti robovi predrasuda, biasa i ko zna kakvih političkih, psiholoških i intelektialnih potreba i agendi.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 15 avg 2021, 15:29

admin je napisao/la:
15 avg 2021, 14:24
Evo recimo da je virus vjestacki.

Evo recimo i to da je namjerno pusten a ne slucajno i da je onaj ko ga ja pustio upravo sve ovo predvidio.
Logično je da je vještački, Bog ne stvara viruse. Gdje su ti virusi bili do 19 vijeka? Nema ih. Razvojem moderne medicine, razvili su se i moderne bolesti, uključujući ono što danas nazivamo Covid 19.

Pa i zvanični mediji su objavili da se ove godine istražuje porjeklo virusa jer priča da je "čovjek u Wuhanu pojeo kera a ker šišmiša a šišmiš leptira" više ne pije vode, čak i WHO je objavila da nije pouzdano da je virus prirodan, i to ove godine.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.