Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

Marsal
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la Marsal » 14 avg 2021, 17:55

Neutral je napisao/la:
14 avg 2021, 17:53
Marsal je napisao/la:
14 avg 2021, 17:29
Cekam Sinopharm i pokusat cu primit 3 doze na prevaru :mrgreen:
Ostale vakcine me ne interesuju iskreno.
Sto tri😄

Meni napisali da mi je sljedeca doza 10.9, valjda ne nestane😁 Fadil na nabavio pola miliona vakcina a sve ne valja. Uglavnom, rekose da se raspodjeljuje po gradovima a danas je odaziv bio velik. Samo u prvoj smjeni 405 gradjana se vakcinisalo.
Zato sto je vecina relevantnih svjetskih studija dokazala da je Sinopharm najbolje primit u 3 doze, a Fadil je kreten koji jos nije obezbjedio te vakcine. Ovo su sad donirani Sinopharmi, sad sam nasao informaciju da ce vakcinacija Sinopharmom u FBIH krenut tek od 23 augusta dok se raspodjele sve.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 avg 2021, 18:00

Marsal je napisao/la:
14 avg 2021, 17:55
Neutral je napisao/la:
14 avg 2021, 17:53
Marsal je napisao/la:
14 avg 2021, 17:29
Cekam Sinopharm i pokusat cu primit 3 doze na prevaru :mrgreen:
Ostale vakcine me ne interesuju iskreno.
Sto tri😄

Meni napisali da mi je sljedeca doza 10.9, valjda ne nestane😁 Fadil na nabavio pola miliona vakcina a sve ne valja. Uglavnom, rekose da se raspodjeljuje po gradovima a danas je odaziv bio velik. Samo u prvoj smjeni 405 gradjana se vakcinisalo.
Zato sto je vecina relevantnih svjetskih studija dokazala da je Sinopharm najbolje primit u 3 doze, a Fadil je kreten koji jos nije obezbjedio te vakcine. Ovo su sad donirani Sinopharmi, sad sam nasao informaciju da ce vakcinacija Sinopharmom u FBIH krenut tek od 23 augusta dok se raspodjele sve.
Vidi ovo

https://www.bloomberg.com/news/articles ... pest-study

Nadam se da bolje djeluje na mladje. Ja cu nakon druge vakcine uraditi antitijela pa da vidimo stanje. Mozda sam i ona grupa ljudi koja je imuna na koronu ili ona kojoj ne bi nista korona, ali haj znaj.

Npr:

Jedan prijatelj prebolio nije ni znao da je imao. Kada mu se zena razbolila on uradio test negativan a imao je veliki broj antitijela.
Drugi prijatelj sportista, obostrana upala, bas mu lose bilo. Rekao je da je mislio da ce preseliti jednu noc kako mu je lose bilo.
Treci prijatelj vise kronicnih oboljenja, konstantno na 4-5 tableta od cega i na steroidima, ima 20kg viska, dobio koronu, jedan dan los bio, ostalo samo tegobe misica i be snage. Ja sam bio ubjedjen da ako njega uhvati da ce biti svasta.

Upravo radi toga sam se i vakcinisao, nikad se ne zna. Da sacuvam sebe i ljude oko sebe, jer ce se svi u familiji vakcinisati.

Da bude okej, a bit ce ako Bog da.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 14 avg 2021, 18:00

Zasto primate kineza kad vam je bolja opcija AZ dostupna?
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 avg 2021, 18:07

How efficacious is the vaccine? A large multi-country Phase 3 trial has shown that 2 doses, administered at an interval of 21 days, have an efficacy of 79% against symptomatic SARS-CoV-2 infection 14 or more days after the second dose. Vaccine efficacy against hospitalization was 79%.

Ova vakcina se pokazala odlicnom u UAE. I vise vjerujem old school vakcinama. I da je bilo Sputnjika , primio bih ga prije nego AZ. Ne kazem da su kvalitetnije ove, vjerujem da su Pfizer, Moderna i AZ dosta kvalitetnije % u zastiti.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 avg 2021, 22:07

Rodis se, roditelji kazu doktorima nemojte bebu vakcinisati, neka dok naraste pa neka se ona odluci hoce li ili ne.

Imao sam dva razgovora sa akademskim gradjanima, u 30tim godinama. Nece se vakcinisati, vjeruju u svoj imuni sistem. Pa i ja sam mozda imun na koronu, mozda je ne bi osjetio, ali vakcinises se za ne daj Boze i da se sto prije rijesis ovog zla.

Koliko teorericara zavjera, da ti se smuci u kakvom ogranicenom drustvu zivimo. Ja sam ubjedjen da takvi misle da su intelektualno superiorni.

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 14 avg 2021, 22:31

Neutral je napisao/la:
14 avg 2021, 22:07
Rodis se, roditelji kazu doktorima nemojte bebu vakcinisati, neka dok naraste pa neka se ona odluci hoce li ili ne.

Imao sam dva razgovora sa akademskim gradjanima, u 30tim godinama. Nece se vakcinisati, vjeruju u svoj imuni sistem. Pa i ja sam mozda imun na koronu, mozda je ne bi osjetio, ali vakcinises se za ne daj Boze i da se sto prije rijesis ovog zla.

Koliko teorericara zavjera, da ti se smuci u kakvom ogranicenom drustvu zivimo. Ja sam ubjedjen da takvi misle da su intelektualno superiorni.
I ja takođe to isto pomislim kada vidim koliko ima naivnih ljudi u ovom društvu kojima možeš prodati šta hoćeš.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 14 avg 2021, 22:56

Neutral je napisao/la:
14 avg 2021, 22:07

Takvi zive u staklenom zvonu.
Kod mene u komsiluku covjek (nastavnik) od 41 godinu umro, njegov babo 9 dana nakon njega. Jos dvoje supruznika u razmaku od 3 dana. Samo kad pogledas smrtovnicu (uslikao sam da se podsjetim sta je zivot) najezis se sav. Profesor fizičkog iz osnovne sa isto tako 41/42 umro.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 avg 2021, 07:12

Procitajte samo komentare ovdje, posebno ove visoko pozicionirane. What a time to be alive.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/broj ... /komentari

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 15 avg 2021, 08:57

Neutral je napisao/la:
15 avg 2021, 07:12
Procitajte samo komentare ovdje, posebno ove visoko pozicionirane. What a time to be alive.

Nisam čitao komentare ali sam pročltao naslov koji mi je sve rekao. Šta ti misliš zbog čega taj naslov? Da li on ima neku svoju svrhu osim da nas izvjesti o upitnim informacijama? Da li misliš da li on služi u propagandne svrhe koji ima cilj vakcinisanja djece? Da li se slažeš da se djeca vakcinišu sa eksperimentalnom vakcinomi pored činjenice da ovaj vještački virus na njih skoro nikako ne utiče i da ti na osnovu ničega sprovedeš vacinaciju nad njima sa neprovjerenim vakcinama? Meni se plače kada vidim roditelje koji vrše teror nad vlastitom djecom koja moraju nositi masku, a često su oni sami bez maske. Plače mi se kada vidim koliko su ljudi slijepi i da ništa ne kontaju.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 avg 2021, 09:20

Imaš li dijete?

Mediji su zlo ali to ne mijenja činjenicu da virus tj. novi soj utiče i na njih. Treba sačekati sve podatke i onda usporediti sa stvarnim stanjem na terenu. Hvala Bogu pa su djeca zaštićena u odnosu na odrasle osobe.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 15 avg 2021, 09:23

Evo iskreno ja sam glup i ne kontam, hajd nek mi ovaj gore objasni sve, sta si ti to skontao a drugi nisu?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 avg 2021, 09:40

I mene zanima sta ne kontamo.

Objavio sam link ovdje neki dan sa bilda. Zeni 30 godina, dobila koronu, sedmicu ranije na carski porodila dijete jer se zakompliciralo stanje. Zena je sa bocicom jednom nahranila bebu i nakon dva dana umrla na respiratoru. Nije imala hronicnih oboljenja niti je bila bolesna ranije (nije pripadala rizicnoj grupi). Skupili su 100.000 dolara za placanje troskova u bolnici. I vidis tu bebu kako ostaje bez majke, slomi ti se srce. Listajte temu i nadjite taj link.

Pa zar nismo imali isti slucaj u Bosni? Strasno sta se desava. Nema Bill Gatesa, zele smanjiti broj populacije, cipovanje, koliko teorija zavjera. Posljedica mnogobrojnih filmova. Dok vam neko ne umre iz okruzenja ili clan familije, vi necete vjerovati.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 15 avg 2021, 09:50

ministryofjustice je napisao/la:
15 avg 2021, 08:57
Neutral je napisao/la:
15 avg 2021, 07:12

Nisam čitao komentare ali sam pročltao naslov koji mi je sve rekao. Šta ti misliš zbog čega taj naslov? Da li on ima neku svoju svrhu osim da nas izvjesti o upitnim informacijama? Da li misliš da li on služi u propagandne svrhe koji ima cilj vakcinisanja djece? Da li se slažeš da se djeca vakcinišu sa eksperimentalnom vakcinomi pored činjenice da ovaj vještački virus na njih skoro nikako ne utiče i da ti na osnovu ničega sprovedeš vacinaciju nad njima sa neprovjerenim vakcinama? Meni se plače kada vidim roditelje koji vrše teror nad vlastitom djecom koja moraju nositi masku, a često su oni sami bez maske. Plače mi se kada vidim koliko su ljudi slijepi i da ništa ne kontaju.
Nemoj biti siguran da skoro nikako ne utiče. Iznenadio bi se podatkom koliko ovakvih slučajeva je bilo u BIH

https://www.mayoclinic.org/diseases-con ... c-20502550

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 avg 2021, 10:10

On je skontao da Klix želi njega da ubije i da ga steriliše kako bi smanjio populaciju. Nije ni pročitao članak, ali su mu zvanični podaci iz Amerike upitni. Normalno, svi lažu, samo sreća on je skontao.

Pa eto tom Klixu, kao i SportSport.ba treba što veća populacija jer će imati veću čitalačku bazu. Nama je u interesu da se množite, a ne da vas je što manje. Također, u interesu nam je da se ništa ne dešava, jer ako se ništa ne dešava, pobjeđuje onaj portal koji ima vjernu publiku i jaku naslovnicu i druge servise, a gube oni koji se oslanjaju na klikove sa društvenih mreža.

Zato su sigurno ovi logični što su u prvom komentaru dobronamjerni i pokušavaju nas spasiti. Oni samo pišu istinu, tradicija je na njihovoj strani, imaju brend i poznati su svima već 30 godina, nemaju interesa nikakvog jer sigurno mogu i sa sasvim običnim temama zaraditi sebi plate. Pametnom dosta.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 15 avg 2021, 10:33

Sestra mi radi u USA u bolnici. Nije njegovatelj, nego baš "nurse". 4 godine fakultet završila za to.

Kaže neku noć, primili pacijenticu na Covid odjeljene, 33 godine, bez ikakvih bolesti. Ispočetka se osjećala manje više dobro, tokom noći stanje se naglo pogorša, respirator... Ujutro preminula.

Dakle mlada, zdrava žena bez ikakvih prethodnih bolesti.

Nije bila vakcinisana.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 15 avg 2021, 11:02

Neutral je napisao/la:
15 avg 2021, 09:40

Objavio sam link ovdje neki dan sa bilda. Zeni 30 godina, dobila koronu, sedmicu ranije na carski porodila dijete jer se zakompliciralo stanje. Zena je sa bocicom jednom nahranila bebu i nakon dva dana umrla na respiratoru. Nije imala hronicnih oboljenja niti je bila bolesna ranije (nije pripadala rizicnoj grupi). Skupili su 100.000 dolara za placanje troskova u bolnici. I vidis tu bebu kako ostaje bez majke, slomi ti se srce. Listajte temu i nadjite taj link.

Pa zar nismo imali isti slucaj u Bosni? Strasno sta se desava. Nema Bill Gatesa, zele smanjiti broj populacije, cipovanje, koliko teorija zavjera. Posljedica mnogobrojnih filmova. Dok vam neko ne umre iz okruzenja ili clan familije, vi necete vjerovati.
Inače prije nije bilo slucajeva da zena ne prezivi porod?
Kakve gluposti se ovdje pisu i uspoređuju ovu temu točno treba preskakat.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 avg 2021, 11:06

brig je napisao/la:
15 avg 2021, 11:02
Neutral je napisao/la:

Citas li?

Zena dobila koronu i zakomplociralo se da su morali izvrsiti privremeni porod carskim rezom. Taj bild sluzi masonima i radi za Bill Gatesa i siri propagandu.

Joj likova, ides i ti na blok. Komentarisu a ne citaju.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 15 avg 2021, 11:11

Neutral je napisao/la:
15 avg 2021, 11:06
brig je napisao/la:
15 avg 2021, 11:02
Neutral je napisao/la:

Citas li?

Zena dobila koronu i zakomplociralo se da su morali izvrsiti privremeni porod carskim rezom. Taj bild sluzi masonima i radi za Bill Gatesa i siri propagandu.

Joj likova, ides i ti na blok. Komentarisu a ne citaju.
Kao netko čija bliska osoba je prosla gubitak majke nakon rođenja puno godina prije **** korone ti kazem da se ne brukas i ne prosipas.

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 15 avg 2021, 11:13

Marsal je napisao/la:
15 avg 2021, 10:33
Sestra mi radi u USA u bolnici. Nije njegovatelj, nego baš "nurse". 4 godine fakultet završila za to.

Kaže neku noć, primili pacijenticu na Covid odjeljene, 33 godine, bez ikakvih bolesti. Ispočetka se osjećala manje više dobro, tokom noći stanje se naglo pogorša, respirator... Ujutro preminula.

Dakle mlada, zdrava žena bez ikakvih prethodnih bolesti.

Nije bila vakcinisana.
Klasičan primjer propagande. Poenta je na ono zadnje - nije bila vakcinisana... a usput kriju kao zmije noge umrle od korone koji su uredno vakcinisani.
Zadnja izmjena: ministryofjustice, dana/u 15 avg 2021, 11:17, ukupno mijenjano 1 put.

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 15 avg 2021, 11:16

admin je napisao/la:
15 avg 2021, 10:10
On je skontao da Klix želi njega da ubije i da ga steriliše kako bi smanjio populaciju. Nije ni pročitao članak, ali su mu zvanični podaci iz Amerike upitni. Normalno, svi lažu, samo sreća on je skontao.

Pa eto tom Klixu, kao i SportSport.ba treba što veća populacija jer će imati veću čitalačku bazu. Nama je u interesu da se množite, a ne da vas je što manje. Također, u interesu nam je da se ništa ne dešava, jer ako se ništa ne dešava, pobjeđuje onaj portal koji ima vjernu publiku i jaku naslovnicu i druge servise, a gube oni koji se oslanjaju na klikove sa društvenih mreža.

Zato su sigurno ovi logični što su u prvom komentaru dobronamjerni i pokušavaju nas spasiti. Oni samo pišu istinu, tradicija je na njihovoj strani, imaju brend i poznati su svima već 30 godina, nemaju interesa nikakvog jer sigurno mogu i sa sasvim običnim temama zaraditi sebi plate. Pametnom dosta.
Nisi ti toliko bitan koliko si umislio. Nebitno je šta ti misliš i propagiraš. Možda si ovdje neki šerif, ali si inače nebitan.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.