Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Mokes
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Mokes » 14 avg 2021, 19:51

Federer17 je napisao/la:
14 avg 2021, 16:38

A ja znam poprilican broj ljudi koji su imali problema s tim i bili prinudjeni traziti druge firme. Sta cemo sad? Ta civilizovana Evropa ne da ljudima 10 min i uskracuje im osnovna prava.
Pa što su otišli u tu "civilizovanu" Europu, a ne u neku islamsku državu, gdje bi bez problema mogli dobiti tih 10 minuta. :think:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 14 avg 2021, 19:58

Marsal je napisao/la:
14 avg 2021, 19:27
Otelo je napisao/la:
14 avg 2021, 17:51
Haj lutko naleti
slika
u pozadini ide

hladovina dobra plus ova gov.na protiv komaraca

nema nemaaaa u tom domu sreceee koju ne bih suzom srusilaaaa :zviz:

odjava programa.
Auuuuuu, evo palim Pezoa, ne spuštam se ispod 100 dok ne stignem :salut:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 avg 2021, 19:58

FoSte95 je napisao/la:
14 avg 2021, 17:28
Joj jes dobra ova treba :beba: :beba:
slika

No kontam kaže ugrožen ako ode u kino, pozorište, kafić šta na čelu mu piše da je derpe
I sad ce ovi borci za ljudska prava rec to bravo majstore a ne znaju idioti da je momak mescini ni fax nije zavrsio odmah posao dobio u sudu pod sumnjivim okolnostima. Dobijes poso i odradis jedan javni nastup ovog tipa da vratis uslugu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2021, 20:37

Mokes je napisao/la:
14 avg 2021, 19:51
Pa što su otišli u tu "civilizovanu" Europu, a ne u neku islamsku državu, gdje bi bez problema mogli dobiti tih 10 minuta. :think:
Mozda zato sto se taj divni i idealni Zapad predstavlja kao 'mjesto' gdje svi (bez izuzetaka) imaju jednaka prava, a ispoljavanje vjere je jedno od osnovnih ljudskih prava ako se ne varam? Ili, to bas i ne vazi u slucaju islama? :think: :think: :think:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 14 avg 2021, 20:39

Federer17 je napisao/la:
14 avg 2021, 20:37
Mokes je napisao/la:
14 avg 2021, 19:51
Mozda zato sto se taj divni i idealni Zapad predstavlja kao 'mjesto' gdje svi (bez izuzetaka) imaju jednaka prava, a ispoljavanje vjere je jedno od osnovnih ljudskih prava ako se ne varam? Ili, to bas i ne vazi u slucaju islama? :think: :think: :think:
Nece te pustit da se molis za rvuijeme radnog vremena nebitno od vjere.Svima isto.U sekularnim drustvima vjera nije na prvom mjesut nit ce ikada bit.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2021, 20:41

MElloo je napisao/la:
14 avg 2021, 20:39
Nece te pustit da se molis za rvuijeme radnog vremena nebitno od vjere.Svima isto.
Kako ovaj nas Austrijanac kaze da hoce?

I nije li to krsenje osnovnih ljudskih prava? A u pitanju je idealna Evropa, ipak? :think:

Ako dozvoljavaju p.ederizam, zasto ne mogu ja obaviti ono sto mi je vjerom propisano? Valjda i ja imam pravo na prava?! :think: :mrgreen:

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 avg 2021, 20:43

Eto sve izbjeglice iz islamskih zemalja su zakleti vjernici :lol: ekonomske mogucnosti, zivot na socijali, liberalizam zapada, blazi krivicni zakoni, odsustvo plemenskih zaostalih pravila itd itd. Najmanje im je na umu doc u Njemacku i ic klanjat.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 14 avg 2021, 20:47

E baš me zanima ko je od ovih ambasadora, VIP-ovaca, i generalno "viđenijih ličnosti" viđen na protestima za Dženana Memića, Davida Dragičevića, za malu Nadin i da ne nabrajamo dalje? Ili to možda nije In? Ili to možda nisu ljudska prava?

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 14 avg 2021, 21:11

Federer17 je napisao/la:
14 avg 2021, 20:41
MElloo je napisao/la:
Nece te pustit da se molis za rvuijeme radnog vremena nebitno od vjere.Svima isto.

I nije li to krsenje osnovnih ljudskih prava? A u pitanju je idealna Evropa, ipak? :think:

Ako dozvoljavaju p.ederizam, zasto ne mogu ja obaviti ono sto mi je vjerom propisano? Valjda i ja imam pravo na prava?! :think: :mrgreen:
Pa ne traze p*deri pravo da se mogu j*bati 10 minuta u toku radnog vremena

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 avg 2021, 21:11

Federer17 je napisao/la:
MElloo je napisao/la:

Pazi ovo , čitav život sam u Sarajevu, Ali-pašino polje , B-Faza ...
Basket , raja , zezancija kao i većina mahala .
Odjednom se napravila džamija u B-Fazi, mislim da je najveća u Sarajevu Kralj Fahd Bin Abdul Aziz Al Saud i odjednom je B-Faza puna vehabija ili ti ga selefija , pijaca ispred džamije se stvorila preko noći ...

2008 godina , idem prema Dobrinji sa tadašnjom djevojkom ( sadašnjom suprugom ) , trotoarom koji prolazi pored džamije i držimo se za ruke , šetamo se zaljubljenost tada bila ...

U po frke neki vehabija se dere alo alo šta radiš , kako to šetaš , ne možeš tako ... Isprve nisam ni skontao da meni govori , dok još par tih vehabija nije počelo dobacivati ... Pogledam ih i ne mogu da vjerujem šta se dešava , poludio kažem u čemu je problem ?
Kaže lik ne možeš se šetati pored džamije i držati za ruke , rekoh mu jesi ti dobar , kakve gluposti to pričaš ???
Prilazu mu još par jarana i nešto govore , mene djevojka smiruje govori pusti budale , ma gotovo meni mrak na oči ovom urlam molim te dođi i zabrani haj molim te , i ti svi tvoji jarani , molim vas hajde ...Naravno ona klasika vidjećeš ti , samo prođi još jednom tako , vidjećeš ...

Preko noći dođu u tvoj grad ,u tvoju mahalu i hoće da se ti njima prilagodiš ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 avg 2021, 21:12

slika
Saperi peksinluk
Max Allegri

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 14 avg 2021, 21:13

Federer17 je napisao/la:
Takvi poput tebe su izgradili strasno napredna drustva u Afganistanu, Pakistanu i okolici. Ne znam zasto bi isao na nevjernicki zapad, u drustvo gdje je normalno biti drugaciji.
🔹

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2021, 21:29

StevieG8 je napisao/la:
14 avg 2021, 20:43
Eto sve izbjeglice iz islamskih zemalja su zakleti vjernici :lol: ekonomske mogucnosti, zivot na socijali, liberalizam zapada, blazi krivicni zakoni, odsustvo plemenskih zaostalih pravila itd itd. Najmanje im je na umu doc u Njemacku i ic klanjat.
Gdje sam rekao da su zakleti vjernici i gdje sam rekao kako su 'islamske zemlje' idealne? Zamisli da pricam u svoje ime, a meni je sve to itekako bitno - ne moze biti bitnije. Obaviti namaz u propisano vrijeme. Nesto sto je moje osnovno pravo kao gradjanina odredjene drzave.

@bombay, isto kao sto ce neka komunjara sutra na ulici ismijavati nekog s bradom ili vrijedjati zenu s hidzabom. Svakakvih ljudi ima, necemo na osnovu pojedinaca suditi.
dscile je napisao/la:
14 avg 2021, 21:11
Pa ne traze p*deri pravo da se mogu j*bati 10 minuta u toku radnog vremena
De prvo skontaj sta se hoce reci, pa se onda javi. Mijesas kruske i jabuke.

Btw, sto ovi kamioni ciste ulice, pa svaki dan tim ulicama prodje 10x vise gradjana i ne ciste se odmah i vjerovatno ne svaki dan?

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 avg 2021, 21:39

Vehabije su posebna priča , niko ih ne voli , sve "normalne" muslimane su otjerali iz Fahda jer su im vazili kako treba klanjati , kako treba živjeti ...
Loše ti je poređenje pravo , da sam ja u Saudiji držao za ruke pa hajde , nego u svojoj državi, u svom gradu napadnut od ljudi što su tu tek došli...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 14 avg 2021, 21:46

bombaysaphire je napisao/la:
14 avg 2021, 21:39
Vehabije su posebna priča , niko ih ne voli , sve "normalne" muslimane su otjerali iz Fahda jer su im vazili kako treba klanjati , kako treba živjeti ...
Loše ti je poređenje pravo , da sam ja u Saudiji držao za ruke pa hajde , nego u svojoj državi, u svom gradu napadnut od ljudi što su tu tek došli...
Istina, puno su sebi dali za pravo. Sjećam se ja njihovih "dersova" ispred tržnice i provociranja ljudi koji ne misle kao oni. Vrlo lako čovjeka okarakterišu kao nevjernika ako ne misli isto kao i oni.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2021, 21:51

Ne volim ni ja sve alkose, komunjare, kriminalce, i mnoge druge, pa ko me sta pita? Vjeruj mi da se muslimani vole medjusobno, samo ima ih neukih i manje ucenih koji odredjene razlike ne mogu da svare u svojoj glavi, a opet s druge strane onih koji su svasta nesta saznali za kratko vrijeme i neadekvatnim metodama bi mijenjali stanje ljudi (sto nikako ne ide).

Nigdje nisam rekao da opravdavam takav pristup i postupak, ali kazem ti da svakakvih ljudi ima. Ne znas da li su tek dosli, mozda su samo tek bradu pustili i poceli klanjati :mrgreen:

Ne smatras valjda Sarajevo privatnom svojinom, ili mjestom gdje mogu zivjeti iskljucivo rodjene Sarajlije.

Nebitno, smatram te skroz ok likom s kojim bih sutra sigurno mogao popiti kafu, odgledati kosarkasku utakmicu zajedno i sl., bez obzira na to sto znas napisati nesto od cega mi se kosa digne na glavi (u vezi vjere).

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 14 avg 2021, 22:08

avenija je napisao/la:
14 avg 2021, 19:48

Jel ovo iz Kinga narudžba
Ma ja, bacim 25 KM i ne jbem se više, uvijek mene zapadne da roštiljam, hoću krac više.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 avg 2021, 22:11

Federer17 je napisao/la:
14 avg 2021, 21:51
Ne volim ni ja sve alkose, komunjare, kriminalce, i mnoge druge, pa ko me sta pita? Vjeruj mi da se muslimani vole medjusobno, samo ima ih neukih i manje ucenih koji odredjene razlike ne mogu da svare u svojoj glavi, a opet s druge strane onih koji su svasta nesta saznali za kratko vrijeme i neadekvatnim metodama bi mijenjali stanje ljudi (sto nikako ne ide).

Nigdje nisam rekao da opravdavam takav pristup i postupak, ali kazem ti da svakakvih ljudi ima. Ne znas da li su tek dosli, mozda su samo tek bradu pustili i poceli klanjati :mrgreen:

Ne smatras valjda Sarajevo privatnom svojinom, ili mjestom gdje mogu zivjeti iskljucivo rodjene Sarajlije.

Nebitno, smatram te skroz ok likom s kojim bih sutra sigurno mogao popiti kafu, odgledati kosarkasku utakmicu zajedno i sl., bez obzira na to sto znas napisati nesto od cega mi se kosa digne na glavi (u vezi vjere).
Naravno da ne smatram , kad se Fahd napravio bruku raje je tada išlo u džamiju , dok se oni nisu pojavili ... Ma preko noći došli, tada se 500 KM dobijalo da budeš vehabija , uslov je bio skraćene pantole , što duža brada i klanjanje u Fahdu ...
U mojok zgradi 3 ih je bila , neće u lift ako nisu sami oni ...Nikoga nisu pozdravljali , tada sam čuo da im je centrala u Beču , e sad da li je istina ... Tužno je da ljudi iz B-Faze idu na džumu na Otoku, radi budala ...
Niko od mojih muslimana ih ne voli , kažu da brukaju vjeru .

Vejruj mi kakav god da sam , i to svi moji drugovi znaju šta god treba ja ću ti prvi pomoći, šta god tako sam odgojen .

Moram priznati da imam problema sa ovom mlađom rajom što se tiče islama , odmah u kost idu , valjda će nadoći kasnije ...

U srednjoj školi par drugova postilo , mi "ostali" vazda čekali iftar da zajedno jedemo , iako niko od njih to nije tražio, nego smo mi tako htjeli , osjećali se lijepo ... Slabo je bilo priče oko vjere , a kad bude normala se objasni i ispriča ... Bajram i Božić međusobno poštivanje , nekako sve normalnije bilo...
Čak smo 4 razred na vjeronauku išli , bio je tada profesor Alija Tvrtković ljudina malo je reći , umrla mu žena bila tada troje djece ostalo ... Naša generacija bili klasični kreteni , čitava škola se ibretila što idemo na vjeronauku , ali kada je profesor ljudina nema druge .

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 14 avg 2021, 22:14

Da, te strašne selefije. Svaki dan inace cujemo kako prave probleme. Not.
Ljudi imali prije petnaestak godina par situacija oko grljenja i cmakanja i satanizirani i dalje. Zive mirno bez eksponiranja.
A nije problem sto ti prvi komšija pije i tuce zenu, dvoje i pol djece i cuku.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 avg 2021, 22:16

2021. godina, ljudi vjeruju da "vehabije" uzimaju pare za bradu i skracene pantalone. :rol:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.