Pa što su otišli u tu "civilizovanu" Europu, a ne u neku islamsku državu, gdje bi bez problema mogli dobiti tih 10 minuta.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pa što su otišli u tu "civilizovanu" Europu, a ne u neku islamsku državu, gdje bi bez problema mogli dobiti tih 10 minuta.
Auuuuuu, evo palim Pezoa, ne spuštam se ispod 100 dok ne stignem
I sad ce ovi borci za ljudska prava rec to bravo majstore a ne znaju idioti da je momak mescini ni fax nije zavrsio odmah posao dobio u sudu pod sumnjivim okolnostima. Dobijes poso i odradis jedan javni nastup ovog tipa da vratis uslugu
Mozda zato sto se taj divni i idealni Zapad predstavlja kao 'mjesto' gdje svi (bez izuzetaka) imaju jednaka prava, a ispoljavanje vjere je jedno od osnovnih ljudskih prava ako se ne varam? Ili, to bas i ne vazi u slucaju islama?
Nece te pustit da se molis za rvuijeme radnog vremena nebitno od vjere.Svima isto.U sekularnim drustvima vjera nije na prvom mjesut nit ce ikada bit.
Kako ovaj nas Austrijanac kaze da hoce?
Pa ne traze p*deri pravo da se mogu j*bati 10 minuta u toku radnog vremena
Pazi ovo , čitav život sam u Sarajevu, Ali-pašino polje , B-Faza ...
Gdje sam rekao da su zakleti vjernici i gdje sam rekao kako su 'islamske zemlje' idealne? Zamisli da pricam u svoje ime, a meni je sve to itekako bitno - ne moze biti bitnije. Obaviti namaz u propisano vrijeme. Nesto sto je moje osnovno pravo kao gradjanina odredjene drzave.
De prvo skontaj sta se hoce reci, pa se onda javi. Mijesas kruske i jabuke.
Istina, puno su sebi dali za pravo. Sjećam se ja njihovih "dersova" ispred tržnice i provociranja ljudi koji ne misle kao oni. Vrlo lako čovjeka okarakterišu kao nevjernika ako ne misli isto kao i oni.bombaysaphire je napisao/la: ↑14 avg 2021, 21:39Vehabije su posebna priča , niko ih ne voli , sve "normalne" muslimane su otjerali iz Fahda jer su im vazili kako treba klanjati , kako treba živjeti ...
Loše ti je poređenje pravo , da sam ja u Saudiji držao za ruke pa hajde , nego u svojoj državi, u svom gradu napadnut od ljudi što su tu tek došli...
Ne volim ni ja sve alkose, komunjare, kriminalce, i mnoge druge, pa ko me sta pita? Vjeruj mi da se muslimani vole medjusobno, samo ima ih neukih i manje ucenih koji odredjene razlike ne mogu da svare u svojoj glavi, a opet s druge strane onih koji su svasta nesta saznali za kratko vrijeme i neadekvatnim metodama bi mijenjali stanje ljudi (sto nikako ne ide).bombaysaphire je napisao/la: ↑14 avg 2021, 21:39Vehabije su posebna priča , niko ih ne voli , sve "normalne" muslimane su otjerali iz Fahda jer su im vazili kako treba klanjati , kako treba živjeti ...
Loše ti je poređenje pravo , da sam ja u Saudiji držao za ruke pa hajde , nego u svojoj državi, u svom gradu napadnut od ljudi što su tu tek došli...
Naravno da ne smatram , kad se Fahd napravio bruku raje je tada išlo u džamiju , dok se oni nisu pojavili ... Ma preko noći došli, tada se 500 KM dobijalo da budeš vehabija , uslov je bio skraćene pantole , što duža brada i klanjanje u Fahdu ...Federer17 je napisao/la: ↑14 avg 2021, 21:51Ne volim ni ja sve alkose, komunjare, kriminalce, i mnoge druge, pa ko me sta pita? Vjeruj mi da se muslimani vole medjusobno, samo ima ih neukih i manje ucenih koji odredjene razlike ne mogu da svare u svojoj glavi, a opet s druge strane onih koji su svasta nesta saznali za kratko vrijeme i neadekvatnim metodama bi mijenjali stanje ljudi (sto nikako ne ide).bombaysaphire je napisao/la: ↑14 avg 2021, 21:39Vehabije su posebna priča , niko ih ne voli , sve "normalne" muslimane su otjerali iz Fahda jer su im vazili kako treba klanjati , kako treba živjeti ...
Nigdje nisam rekao da opravdavam takav pristup i postupak, ali kazem ti da svakakvih ljudi ima. Ne znas da li su tek dosli, mozda su samo tek bradu pustili i poceli klanjati![]()
Ne smatras valjda Sarajevo privatnom svojinom, ili mjestom gdje mogu zivjeti iskljucivo rodjene Sarajlije.
Nebitno, smatram te skroz ok likom s kojim bih sutra sigurno mogao popiti kafu, odgledati kosarkasku utakmicu zajedno i sl., bez obzira na to sto znas napisati nesto od cega mi se kosa digne na glavi (u vezi vjere).
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 9 gostiju.