Federer17 je napisao/la: ↑14 avg 2021, 16:38
Epidaurus je napisao/la: ↑14 avg 2021, 16:30
Pa sigurno je da sam relevantniji od tebe na temu odnosa firmi u razvijenim europskim zemljama prema vjernicima muslimanima od tebe jer, pazi sad, zivim u jednoj takvoj i znam prilican broj ljudi koji nikakvih problema s klanjanjem nemaju.
Ne moram napisati studije, dovoljno je imati IQ iznad prosjecne sobne temperature da shvatis da je nesto veoma pogresno u ogranicavanju zena ili bilo koga drugog. Zatucani ateista mozda i jesam ali i dalje ne bih nikome uskracivao najosnovnija ljudska prava (cak ni vjernicima koje po tvojim shvatanjima mrzim iz dna duse) za razliku od tebe prosvijetljenog vjernika na Allahovom putu. Opet tu nesto ne stima sa tvojim deduktivnim sposobnostima kompa.
A ja znam poprilican broj ljudi koji su imali problema s tim i bili prinudjeni traziti druge firme. Sta cemo sad? Ta civilizovana Evropa ne da ljudima 10 min i uskracuje im osnovna prava.
Vjeruj mi da je IQ totalno irelevantan kad u neke stvari nisi dovoljno upucen, ili kad ti je Allah uskratio mogucnost da nesto shvatis i prihvatis, jer je On stvorio taj ograniceni razum i vas ateista i nas vjernika.
Ne znam da sam igdje rekao kako mogu zabraniti p.ederima da se .... u njihovim kucama i imaju djecu, ako ih je moguce na taj nacin imati? Ako jesam, volio bih da me podsjetis.
Kakva crna osnovna prava se ugrozavaju?
Poslodavac postavlja uslove, tebi ako se ne svidjaju ti mozes slobodno traziti drugu firmu. To sto ti pises je isto da se kod nas Srba ljudi zale sto nemaju u firmi slobodan dan na crveno slovo. Taj isti poslodavac, bilo gdje u svijetu, nije u obavezi citati i postovati crkveni kalendar, kao sto nije obavezan pustati nekoga da klanja u sred radnog dana ili nekog budistu da meditira pola sata ako mu se tako cefnulo. Tvoje je da biras hoces li raditi za takvog, a pisati kako su ti prava ugrozena je smijesno, jer mi ne zivimo u svijetu gdje postoji jedna vjera, nego bezbroj njih. To sto ti mislis da je jedino tvoja ispravna, pa to je tvoj problem.. ili kako ga vec hoces nazvati.